Terug

Zondag 21/05/2017 - 16:31 Wedstrijdverslagen

Club sluit seizoen af met 2-1 zege tegen AA Gent

Club Brugge heeft het seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning tegen AA Gent. Wesley Moraes en Hans Vanaken zorgden voor de Brugse goals. Blauw-Zwart eindigt zo tweede en plaatst zich voor de voorronde van de Champions League.

Lior Refaelov droeg de kapiteinsband (Photo News).

Michel Preud’homme voerde vijf wijzigingen door aan het team dat donderdag onderuit ging in Oostende. Achterin vervingen Poulain en Cools Simons en Touba, terwijl op het middenveld Limbombe en Refaelov in de plaats kwamen van Rotariu en de geschorste Claudemir. Voorin moest Wesley Moraes de afwezigheid van de geblesseerde Izquierdo proberen opvangen.

De wedstrijd kende een zenuwachtig begin. De eerste dreiging kwam van de bezoekers: Troost-Ekong ging net onder een hoekschop van Milicevic door. Club reageerde met een deviatie van Wesley richting doel, maar Kalinic was bij de pinken. De Bruggelingen konden aanvankelijk niet overtuigen, maar duwden na twintig minuten het gaspedaal steviger in. Dat resulteerde in kansen voor Vanaken, Refaelov en Wesley, weliswaar zonder succes.

Wesley Moraes bracht Club op voorsprong (Photo News).

Blauw-Zwart kwam steeds meer opzetten en kon halfweg de eerste helft dan toch de score openen. Wesley devieerde aan de eerste paal een hoekschop van Refaelov in doel en zorgde zo voor de 1-0. Club bleef ook daarna de betere ploeg en kwam enkele keren dicht bij een tweede doelpunt: een voorzet van Limbombe vloog via Esiti in het zijnet, diezelfde Limbombe knalde het leer daarna hoog over en Kalinic bracht redding op een kanonskogel van de sterk spelende Wesley.

Na de pauze probeerden de Buffalo’s zich terug in de wedstrijd te knokken. Zo moest doelman Horvath al meteen redding brengen op pogingen van Kalu en Milicevic. Club panikeerde niet en zorgde voor een gepast antwoord: Limbombe legde het leer terug tot bij Hans Vanaken en die kon met een harde knal Kalinic voor de tweede keer verschalken.

Hans Vanaken zorgde met een knap schot voor de 2-0 (Photo News).

Blauw-Zwart leek op rozen te zitten, maar AA Gent gaf zich nog niet gewonnen. Een schot van Kubo ging eerst nog ruim naast, maar twintig minuten voor tijd slaagden de bezoekers er dan toch in om de aansluitingstreffer te scoren. Saief kreeg te veel ruimte op rechts en schoot de 2-1 in de verste hoek binnen.

Club had evenwel voldoende aan een punt en dus moesten de Buffalo’s nog twee keer scoren. Blauw-Zwart gaf echter geen krimp en hield de overwinning vast. Dankzij deze zege eindigt Club Brugge op de tweede plek en plaatst het zich voor de voorronde van de Champions League.


Jupiler Pro League Play-off 1 - Speeldag 10
Toeschouwers 28.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Bart Vertenten
Club Brugge Ethan Horvath – Helibelton Palacios, Benoît Poulain, Stefano Denswil - Anthony Limbombe, Lior Refaelov (75’ Timmy Simons), Ruud Vormer, Hans Vanaken, Dion Cools – Jelle Vossen (87’ Lex Immers), Wesley Moraes (80’ Ahmed Touba).
Bank: Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn, Dorin Rotariu en Thibault Vlietinck.
Coach: Michel Preud’homme.
AA Gent Lovre Kalinic – William Troost-Ekong, Stefan Mitrovic, Rami Gershon – Samuel Kalu, Danijel Milicevic (66’ Birger Verstraete), Renato Neto (84’ Louis Verstraete), Anderson Esiti (62’ Moses Simon), Kenneth Saief – Yuya Kubo, Kalifa Coulibaly.
Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Gele kaarten Vossen, Neto, Wesley, Mitrovic, Vanaken.
Rode kaarten geen
Doelpunten 24’ Wesley (1-0), 57’ Vanaken (2-0), 70’ Saief (2-1).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top