Jour de match 18

0 - 3

PLOEGENNIEUWS

KV MECHELEN

KV Mechelen staat met veertien punten op de zestiende plaats in de rangschikking met slechts drie punten voorsprong op rode lantaarn STVV. Malinwa won tegen Excel Moeskroen (0-1), STVV (2-0) en Zulte Waregem (1-2) en speelde gelijk tegen Anderlecht (2-2), Charleroi (3-3) en Standard (2-2). Yellow-Red kon slechts twee keer de nul houden dit seizoen (tegen STVV en Excel Moeskroen). Anderzijds konden de Maneblussers op twee matchen na (tegen AA Gent en KV Oostende), wel telkens minstens één keer scoren. Het team van Wouter Vrancken is onderin het klassement verzeild geraakt en zal dus iets willen rapen tegen Blauw-Zwart. Wouter Vrancken mist naast verschillende stafleden, ook Joachim Van Damme en Club-huurling Siemen Voet na COVID-besmetting.

 

CLUB BRUGGE

Club staat voor de derde keer in tien dagen tijd op de grasmat: dit keer tegen KV Mechelen. De landskampioen telt twee punten voorsprong op KRC Genk dat nog een inhaalwedstrijd op Eupen tegoed heeft. Bij winst kunnen de Bruggelingen dus een goede zaak doen in het klassement. De vorige 55 confrontaties Achter de Kazerne eindigden op 22 zeges, 14 draws en 19 nederlagen voor Blauw-Zwart. In de heenwedstrijd toonde Malinwa een te duchten tegenstander te zijn toen het een punt kwam rapen in Jan Breydel (2-2). Club kwam nochtans 2-0 voor dankzij goals van Vormer en Lang, maar na tegentreffers van De Camargo en Schoofs konden de bezoekers alsnog een punt sprokkelen. Voor Mats Rits wordt het een blij weerzien met zijn ex-team. Met Voet, Vanlerberghe en Storm heeft Malinwa enkele spelers met een blauw-zwart verleden in zijn rangen.

 

SCHEIDSRECHTER – JONATHAN LARDOT

Jonathan Lardot leidt het competitieduel tussen Malinwa en Blauw-Zwart in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte en Philippe Vandecauter, vierde official is Wim Smet. De videoref is Kevin Van Damme.

 

IN DE KIJKER

KV MECHELEN – NIKOLA STORM

Nikola Storm is bezig aan zijn derde seizoen op Malinwa en kan met zijn flitsende acties en snelle rushes een gesel zijn voor de tegenstander. Daarnaast vindt de 26-jarige flankaanvaller makkelijk zijn weg richting doel. Storm kreeg een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Club en debuteerde in eerste klasse onder Michel Preud’homme … tegen KV Mechelen. Na uitleenbeurten aan Zulte Waregem en OH Leuven, vertrok hij in mei 2018 definitief naar Malinwa.

 

CLUB BRUGGE – MATS RITS

Mats Rits kan terugblikken op een mooi sportief verleden bij KV Mechelen. Hij debuteerde op 19-jarige leeftijd bij Malinwa en groeide snel uit tot sterkhouder Achter de Kazerne. Hij speelde maar liefst 155 wedstrijden in vijf seizoenen bij de Maneblussers voor hij in mei 2018 de overstap maakte naar Jan Breydel. De 27-jarige middenvelder kan zowel defensief als offensief uit de voeten en leest het spel uitstekend. Daarnaast heeft Rits ook een neus voor doelpunten.

92'

Door deze zege loopt Club tot vijf punten uit op eerste achtervolger Genk, dat evenwel nog de uitwedstrijd bij Eupen te goed heeft. Komende zondag komt Gent naar Olympia en kunnen we ons opmaken voor de 'Slag om Vlaanderen'. Heel graag tot dan!

92'

Einde van de wedstrijd. Club wint met 0-3 tegen een nochtans zeer verdienstelijk Mechelen, dankzij doelpunten van Diatta (2) en Okereke.

90'

We krijgen nog minstens twee minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
Okereke
-
GOOOAAALLL - Het is over en uit, de 0-3 staat op het bord en Club gaat met de volle buit terug richting Brugge. Na knap samenspel opent De Ketelaere tot bij Okereke die met een snoeihard schot voorbij Thoelen besluit, voor Okereke meteen zijn derde competitietreffer van het lopende seizoen!
85'

Peyre verslikt zich in de actie en Okereke kan hem de bal afsnoepen en meteen inspelen bij De Ketelaere, die lijkt te gaan scoren maar andermaal heeft Thoelen een prima reflex in huis, de heroptredende doelman heeft zich alvast niks te verwijten en kan terugkijken op een prima wedstrijd.

83'
suppléant
DiattaVan der Brempt

Derde en laatste wissel bij Club : matchwinnaar Diatta wordt naar de kant gehaald, in zijn plaats mag de jonge Van der Brempt de wedstrijd volmaken.

81'

Club lijkt stilaan gewonnen spel te hebben, al weet je in voetbal uiteraard nooit. Okereke gaat op zoek naar de bevrijdende 0-3 maar zijn schot gaat ruimschoots over.

80'
78'

De thuisploeg probeert toch nog iets terug te doen maar het schot van Schoofs zeilt naast de kooi van Mignolet, bovendien was er ook gevlagd voor voorafgaand buitenspel van Hairemans.

74'
Goal
Diatta
-
GOOOAAALLL - Daar is de 0-2 dan toch, en hoe! Na de prima kaats met Vanaken verschijnt Diatta alleen voor Thoelen en met links schuift hij het leer buiten bereik van de Mechelse doelman tegen de touwen, een knap doelpunt van de Senegalees!
73'

Slechts luttele minuten na de 0-1 laat Club de kans liggen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, Rits opent knap tot bij Okereke maar die besluit echter pal op Thoelen. Aan de overkant kent Mignolet geen problemen met het schot van Mrabti.

71'
suppléant
StormEngvall
69'
suppléant
BushiriBateau
68'
Goal
Diatta
-
GOOOAAALLL - Het kon niet uitblijven en Club komt dan toch verdiend op voorsprong. De Ketelaere werkt zich voorbij zijn bewaker en Diatta kan he leer in doel frommelen.
68'

Balverlies van Mata luidt de omschakeling in bij Mechelen en het schot van Mrabti is verrassend maar de poging van de Zweed gaat naast.

66'

En alweer pech voor Club. De Ketelaere dolt op links met zijn tegenstander en kan voor doel zetten, Diatta heeft de 0-1 aan de voet maar tot zijn grote ontzetting raakt hij de onderkant van de lat. Meteen daarna nieuw Brugse dreiging maar Rits kan niet vol op doel koppen.

63'
carton jaune
Bushiri
61'

Net na het uur komt Club alweer heel dicht bij de openingstreffer, het knutselt een prima aanval in elkaar maar uiteindelijk besluit Vanaken tegen de buitenkant van de paal, Thoelen leek geklopt.

59'

Meteen na de wissel komt Club toch nog eens gevaarlijk opzetten, Rits opent op rechts tot bij Diatta maar onder druk besluit de winger in het zijnet, nog steeds geen doelpunten Achter de Kazerne.

58'
suppléant
BalantaDeli

Het is onwaarschijnlijk dat Mechelen zo ver in het klassement is weggezakt, de Maneblussers spelen nochtans vrank en vrij en Club heeft het niet onder de markt, het noodzaakt Clement een tweede maal te wisselen.

53'

Andermaal kan Mechelen voor gevaar zorgen wanneer Storm op rechts kan uitbreken maar zijn schot is onvoldoende om Mignolet echt op de proef te stellen.

50'

Kort na de rust komt Club bijzonder goed weg wanneer Schoofs zich doorzetten in de zestien en in de tweede zone Walsh bedient, die lijkt te gaan scoren maar met een spectaculaire tussenkomst kan Mata zijn inzenden op de lijn nog ontzetten, wat een actie van de Angolese Belg!

48'

Net als in de eerste helft krijgt Bushiri het leer niet weg en levert hij in bij Diatta, die bedient Vanaken maar zijn schot raakt het lichaam van Okereke, die in buitenspelval wordt afgevlagd.

46'

Pas afgetrapt zet Okereke op links het flink op een lopen maar de Nigeriaan vindt evenwel geen gepast afspeelpunt, meteen daarna loopt het samenspel tussen Rits en De Ketelaere spaak, Club gaat meteen op zoek naar het doelpunt.

46'

De bal rolt weer in het AFAS-stadion, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig geen nieuwe wissels te melden.

45'
45'

Een goed leidende Lardot fluit de eerste helft en beide teams kunnen met een brilscore de rust in. Kansen waren bijzonder schaars in de eerste helft, gekenmerkt door veel inzet en veel duels, waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegeven. Club kreeg twee uitstekende mogelijkheden maar Diatta besloot naast, terwijl Vanaken een kopbal gered zag worden. Aan de overkant ging een kopbal van Vranckx over en naast.

45'

Het venijn zit in de start want net voor het verstrijken van de eerste helft komt Club opnieuw heel dicht bij de 0-1 maar Thoelen heeft een uitstekende redding in huis op de kopbal van Vanaken. We krijgen overigens nog drie minuten toegevoegde tijd.

44'
carton jaune
Storm
42'

We zitten reeds in de slotfase van de eerste helft wanneer Peyre een voorzet onvoldoende kan wegzetten, Rits kan uithalen maar zonder echt groot gevaar voor Thoelen.

41'
40'
carton jaune
Peyre
38'
suppléant
DefourKaya

Ook voor Defour zit de wedstrijd er op, de voormalige Rode Duivel grijpt naar de kuit en geeft aan niet meer verder te kunnen, in zijn plaats komt Kaya.

36'
suppléant
LangOkereke
35'

Met nog tien minuten tot de rust gaat Lang plots op het gras zitten, zijn lichaamstaal voorspelt weinig goeds, moet Clement straks een eerste maal noodgedwongen ingrijpen?

33'
32'

De thuisploeg reageert meteen en op aangeven van Wernersson kan de vallende Vranckx op doel koppen maar de toekomstige speler van Wolfsburg ziet zijn poging overgaan.

30'

Pas op het halfuur krijgen we de eerste grote kans van de wedstrijd. Nieuw balverlies bij de thuisploeg zet Diatta alleen op weg richting Thoelen maar de Senegalees zet de bal helaas naast, dit had eigenlijk de 0-1 moeten zijn.

28'

Na balverlies bij Bushiri kan Club uitbreken via De Ketelaere en Diatta, die bedient de vrijstaande Rits maar zijn poging in één tijd gaat uiteindelijk nog heel wat meters naast.

25'

Zowel Mechelen als Club houden de ruimtes klein en het blijft wachten op een individuele actie van Lang of De Ketelaere maar er zit alweer een thuisspeler tussen.

23'

Het blijft voor beide ploegen bijzonder moeilijk om tot vlotte combinaties te komen, iedere speler in balbezit wordt meteen aangevallen. Rits probeert Vanaken in de zestien aan te spelen met een diepe bal maar de Gouden Schoen geraakt niet bij de bal.

16'

Onder druk van De Ketelaere moet de thuisploeg de eerste hoekschop van de wedstrijd toestaan maar die wordt makkelijk uit de lucht geplukt door Thoelen.

13'
12'

Beide ploegen zetten hoog druk waardoor uitvoetballen geen evidente zaak is. Diatta verlengt met het hoofd een diepe uittrap van Mignolet richting Mata maar die wordt goed afgehouden door een thuisverdediger, het blijft voorlopig wachten op de eerste echte grote kans van de partij.

8'

Het spel golft goed op en neer, al is er bij Club voorin het misverstand tussen Lang en De Ketelaere, aan de overkant belandt een achterwaartse kopbal van Mrabti op het dak van het doel, geen probleem voor Mignolet.

6'

Club neemt de partij meteen in handen en probeert voor het nodige gevaar te zorgen via Lang en Ricca maar de inlopende Rits kan zijn hoofd niet echt tegen een voorzet zetten.

2'
1'

We zijn amper 30 seconden ver wanneer Vanaken op aangeven van De Ketelaere de bal meteen op de slof neemt maar het is niks meer dan een soort opwarmingsbal voor de heroptredende Thoelen.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

Eerst de spelers van Club, daarna die van KV Mechelen betreden de grasmat van een helaas leeg en sfeerloos AFAS-stadion, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot. De 36-jarige scheidsrechter wordt hierin bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Laurent Conotte en Philippe Vandecauter, vierde official Wim Smet en videoref Kevin Van Damme.

De wedstrijd Achter de Kazerne is tevens de 200ste competitiewedstrijd van Hans Vanaken voor Club. Hierin trof hij reeds 62 maal raak, waardoor hij op kousenvoeten in de top 10 van beste topschutters aller tijden sloop, het is tevens zijn 130ste wedstrijd op een rij. Diatta van zijn kant speelt vanavond zijn 90ste wedstrijd voor Blauw-Zwart.

Voor Mats Rits blijft een terugkeer naar Mechelen altijd wel iets speciaal. De ondertussen 27-jarige middenvelder debuteerde op 19-jarige leeftijd en trok in vijf seizoenen 155 maal het geel-rode shirt van KVM aan, in 2018 maakte hij uiteindelijk de overstap naar Club Brugge.

‘Never change a winning team’ moet coach Clement hebben gedacht en hij stuurt exact dezelfde elf namen het veld in die ook in de topper tegen Antwerp aan de aftrap verschenen, met voorin dus het duo De Ketelaere en Lang en Rits als vervanger van Vormer op het Brugse middenveld.

Bij Club is er dan weer beter nieuws van het coronafront want er werden geen nieuwe positieve gevallen genoteerd, al zitten Horvath, Schrijvers en Vormer hun laatste dagen in quarantaine uit. Ook Dennis is er niet bij, de Nigeriaan vloog naar zijn vaderland voor de begrafenis van zijn oudere broer.

Bovendien zijn de Kakkers andermaal fel geplaagd door een nieuwe corona-uitbraak want naast de spelers Van Damme en Voet, werd zowat de ganse technische staf, nu ook inclusief coach Vrancken, positief getest en in quarantaine geplaatst. Voor de gelegenheid fungeert Sven Swimmen vanavond als hoofdcoach en wordt de geblesseerde De Camargo (kuit) zijn assistent. Ook ex-Bruggeling Vanlerberghe (adductoren) is er vanavond niet bij.

Maar ook voor de thuisploeg staat er heel wat op het spel. De Maneblussers zijn immers weggezakt naar de zestiende plaats in het klassement, met slechts drie punten meer dan hekkensluiter STVV, dat bovendien ook nog de thuiswedstrijd tegen Beerschot moet inhalen.

Club Brugge gaat Achter de Kazerne op zoek naar een nieuwe driepunter en bij een eventuele overwinning kan het zijn voorsprong op dichtste achtervolger Genk vergroten tot vijf punten, al hebben de Limburgers wel nog de uitgestelde wedstrijd bij Eupen te goed.

Er is opnieuw midweekvoetbal, ditmaal niet in Europees verband maar evenwel in de eigen vaderlandse competitie, met de slotwedstrijd van speeldag 17 en tevens ook de slotwedstrijd van de heenronde van de reguliere competitie.

Goedenavond en welkom vanuit Mechelen, welkom vanuit het AFAS-stadion voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge, op speeldag 17 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 3

Club wint met 0-3 op KV Mechelen

Club Brugge heeft een ruime 0-3 zege behaald op KV Mechelen. Blauw-Zwart moest lang zoeken naar een opening, maar twintig minuten voor tijd kon Krépin Diatta twee keer toeslaan. In de slotfase zorgde David Okereke voor de definitieve beslissing. Dankzij deze overwinning telt Club voorlopig vijf punten voorsprong op Genk.

 

Club begon Achter de Kazerne met dezelfde elf die zondag Antwerp versloegen. Bij KV Mechelen waren acht leden van de technische staf besmet met het coronavirus. Ook coach Wouter Vrancken moest in extremis afhaken, waardoor Sven Swinnen de honneurs waarnam. Blauw-Zwart wou op zijn elan doorgaan en zorgde al na dertig seconden voor de eerste dreiging. Thoelen kon de poging van Vanaken echter makkelijk pakken. Aan de overkant landde een kopbal van Walsh op het dak van het doel.

 

Beide teams begonnen erg gretig. Ook Malinwa bleef voortdurend jagen, waardoor de Bruggelingen amper tijd kregen om de bal rond te tikken. Het was bijgevolg moeilijk om openingen te vinden. Het duurde tot op het half uur vooraleer er opnieuw kansen vielen. Diatta bediende Rits, maar de middenvelder kon zijn poging niet kadreren. Direct daarna lanceerde Vanaken Diatta, die het leer een meter naast trapte. Aan de overkant kopte Vranckx een voorzet van Wernersson over doel.

 

Met de rust stilaan in zicht moest Noa Lang naar de kant met een spierblessure. David Okereke was zijn vervanger en die zag Thoelen redding brengen op een plaatsbal van Rits. Club begon zich meer en meer te manifesteren en kreeg op slag van rust dé kans om op voorsprong te komen: De Ketelaere schilderde een vrije trap op het hoofd van Hans Vanaken, maar Thoelen had nog een prima reflex in huis en ranselde de bal uit de benedenhoek.

 

Na de pauze probeerden de Bruggelingen meteen door te duwen, maar Vanaken kon niet profiteren van balverlies van Bushiri. Aan de overkant kwam Mechelen nog dichter bij een doelpunt: Walsh leek te kunnen scoren, maar Clinton Mata had op de doellijn nog een geweldige redding in huis met de voet. Even later pakte Mignolet een schot van Storm, terwijl Diatta op pass van Rits het zijnet trof.

 

Club kwam steeds dichter bij een doelpunt en trof op het uur twee keer het kader: een schot van Vanaken ging tegen de buitenkant van de paal, terwijl een deviatie van Diatta tegen de onderkant van de deklat dwarrelde. Twintig minuten voor tijd kregen de Bruggelingen uiteindelijk toch loon naar werken: De Ketelaere haalde knap de achterlijn en zijn voorzet werd door Krépin Diatta binnengeduwd. Thoelen pareerde daarna een schot van Okereke, maar moest zich enkele minuten later opnieuw gewonnen geven: na een knappe een-twee tussen Vanaken en Diatta knalde de Senegalees de 0-2 binnen.

 

In de slotfase mikte Schoofs de bal nog over, maar Club kwam niet in de problemen. Het controleerde de wedstrijd en ging nog op zoek naar een derde goal. Een poging van Okereke ging naast, terwijl Thoelen een schot van De Ketelaere pareerde. In de slotminuut lukte het dan toch: na een prachtige aanval knalde David Okereke de 0-3 binnen in het dak van het doel. Dankzij deze overwinning loopt Club Brugge voorlopig vijf punten uit op Racing Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 18

Toeschouwers: geen – AFAS Stadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

KV Mechelen: Yannick Thoelen – Sandy Walsh, Thibaut Peyre, Rocky Bushiri (70’ Sheldon Bateau), Victor Wernersson – Rob Schoofs, Steven Defour (38’ Onur Kaya) – Geoffry Hairemans, Aster Vranckx, Nikola Storm (71’ Gustav Engvall) – Kerim Mrabti. Coach: Sven Swinnen.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca – Mats Rits, Éder Balanta (58’ Simon Deli), Hans Vanaken – Krépin Diatta (84’ Ignace Van der Brempt), Charles De Ketelaere, Noa Lang (37’ David Okereke). Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Eduard Sobol, Thomas Van den Keybus, Michael Krmenčík en Youssouph Badji. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Peyre, Storm, Bushiri.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 69’ Diatta (0-1), 74’ Diatta (0-2), 89’ Okereke (0-3).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in