Jour de match

6 - 1

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE

Club start vanavond zijn bekercampagne in de 1/16 finale tegen Olsa Brakel. Vorig seizoen bereikte Blauw-Zwart de 19de bekerfinale uit zijn clubgeschiedenis waarin het nipt de duimen moest leggen tegen Antwerp. Ex-Bruggeling Lior Refaelov maakte iets voor het half uur de winning goal voor The Great Old (0-1). Ook dit seizoen wil het team van Philippe Clement zo ver mogelijk geraken in de Croky Cup en dankzij de overtuigende 3-1 zege tegen Standard staan de West-Vlamingen met extra vertrouwen aan de aftrap.

 

OLSA BRAKEL

Olsa Brakel en Club Brugge spelen vanavond hun eerste onderlinge officiële wedstrijd. Dit seizoen promoveerden de Oost-Vlamingen naar Tweede Nationale, maar de competitie werd stilgelegd wegens de oplaaiende coronacrisis. In de vorige bekerrondes won het team van Stefano Nijst tegen Sint-Denijs Sport (1-3), Diegem Sport (0-1), Renaissance Mons 44 (0-1) en FCV Dender (2-0). Olsa Brakel kwalificeerde zich voor de derde keer in tien jaar voor de 1/16 finale van de beker.

 

SCHEIDSRECHTER – ARTHUR DENIL

Arthur Denil is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Christophe Battiston en Vito Di Vincenzo. Er is geen VAR aanwezig in deze bekerronde.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – NABIL DIRAR

Na acht jaar voetbalt Nabil Dirar opnieuw bij Blauw-Zwart waar hij eerder tussen 2008 en 2012 actief was. Hij maakte nadien de overstap naar Monaco en Fenerbahce waar hij telkens uitgroeide tot aanvoerder. De 34-jarige polyvalente flankspeler die voor een half seizoen geleend wordt van Fenerbahce, zit meteen in de wedstrijdselectie van het bekerduel tegen Olsa Brakel.  

 

OLSA BRAKEL – LUDOVIC BUYSENS

Ludovic Buysens is één van de meest ervaren spelers bij Olsa Brakel. De 34-jarige centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van KSV Waregem en AA Gent. In het seizoen 2004-2005 debuteerde hij bij de Buffalo’s in eerste klasse en nadien speelde hij bij o.a. Eendracht Aalst, SK Ronse, RAEC Mons, STVV, OH Leuven, Lierse en FCV Dender. Buysens is bezig aan zijn eerste seizoen bij Olsa Brakel.

92'

Komend weekend rolt de bal alweer en trekt Club naar de Freethiel voor de uitwedstrijd bij hekkensluiter Waasland-Beveren. Heel graag tot dan!

92'

Het zit er op, Club wint zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 6-1 van een bijzonder moedig Olsa Brakel, na doelpunten van Vanaken, Badji (3), Chong en een bijzonder ongelukkig eigen doelpunt van Nelis. Blauw-Zwart neemt het in de volgende ronde op tegen bekerwinnaar Antwerp.

90'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

86'

Meteen na de dubbele wissel bij de bezoekers gaat Badji op zoek naar zijn vierde treffer, hij viseert de verste hoek maar Otte redt knap.

86'
suppléant
HaezebroeckVan Eerstvelde
86'
suppléant
DenisCocquyt
85'

Terwijl Brakel zich opmaakt voor een dubbele wissel snijdt Okereke goed naar binnen maar Otte pakt zijn schot in twee tijden.

84'
82'

Goeie snelle combinatie bij Club met Badji en Okereke maar Rits trapt naast het doel van Otte, ook De Cuyper stond klaar om eventueel voor gevaar te zorgen.

77'

Na een licht gefloten fout op Badji neemt De Cuyper de vrije trap voor zijn rekening, hij mikt naar de korte hoek maar Otte duwt in hoekschop.

74'
Goal
Badji
-
GOOOAAALLL - Club neemt verder afstand en scoort een zesde maal. Via De Cuyper en Rits valt de bal voor de voet van Badji en die aarzelt niet om een derde doelpunt aan zijn totaal toe te voegen!
71'
suppléant
ChongDe Cuyper
71'
suppléant
SobolMechele
71'
suppléant
PauwelsAppiah
70'

Meteen na het doelpunt van Chong staat het bijna 6-1 maar in het geharrewar strandt een kopballetje van Denswil tegen de paal.

69'
Goal
Chong
-
GOOOAAALLL - Mitrovic wordt niet aangevallen en krijgt heel wat tijd en ruimte om Chong aan te spelen, de aanname bij de Nederlander is perfect, zijn lob over Otte is dit evenzeer, een leuke binnenkomer voor de huurling!
65'
62'
suppléant
Van Der BremptDirar

Na ruim negen jaar is Dirar terug, hij mag het laatste halfuur volmaken in de plaats van Van Der Brempt.

62'
suppléant
VanakenRits
60'
suppléant
NelisD'Hondt
59'
Goal
Badji
-
GOOOAAALLL - Op links is er de slimme doorsteekpass van Vanaken bij Van Den Keybus, zijn voorzet wijkt af en doelman Otte zit er maar half bij en in twee tijden zet Badji de 4-1 op het bord.
58'

Van Der Brempt kan zich op rechts goed doorzetten en geeft breed tot bij Okereke, die snijdt naar binnen en waagt meteen zijn kans maar zijn schot wordt gekeerd door Otte, meteen daarna wordt ook een poging van Chong afgeblokt.

56'
carton jaune
Haezebroeck
55'

Club wil meer en de halve omhaal van Badji wordt afgeblokt, meteen daarna staat Chong aan het kanon maar zijn schot zoeft rakelings over en naast.

52'
(Own)Goal
Nelis
-
GOOOAAALLL - Meteen na de kans op de 2-2 slaat Club een derde maal toe. Mitrovic kan een matig getrapte hoekschop van Chong met de hak beroeren en via de ongelukkige Nelis hobbelt de bal over de doellijn.
49'

Een bezoekende aanval loopt spaak en Vanaken stuurt meteen Badji diep, die kapt zich naar binnen maar zijn schot verdwijnt ruim boven de kruising. Aan de overkant moet Horvath tot tweemaal toe aan de bak om een verdienstelijk Brakel van een tweede doelpunt af te houden.

46'
suppléant
DesmetSchelstraete

De bal rolt weer op Olympia, met meteen een eerste wissel bij Brakel, bij Club dezelfde elf.

45'
45'
45'

+ 1 : Na een fout van Pauwels bij Van Der Brempt trapt Chong de daaropvolgende vrije trap meteen op doel maar doelman Otte laat zich niet verrassen, meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft. Club mag de rust in met een 2-1 voorsprong na doelpunten van Vanaken en Badji, voor Brakel scoorde Haezebroeck.

44'
42'

Met een uitstekende diepe bal in de rug van de verdediging opent Sobol knap tot bij Okereke maar oog in oog met Otte vergeet hij af te werken, het blijft dus 2-1.

40'

Met de rust stilaan in zicht opent Vanaken op links knap tot bij Van Den Keybus, die wacht even en weet dan laag voor te zetten maar de inkomende Vanaken komt net niet bij de bal, meteen daarna is er het schot van Okereke dat nipt over gaat.

36'

De jonge Van Den Keybus zit lekker in de wedstrijd en hij snijdt vanaf de linkerkant goed naar binnen maar zijn pegel spat op de onderkant van de lat uit elkaar, hier ontsnappen de bezoekers aan een derde tegentreffer.

34'

Na een fout op Chong is er de vrije trap van Vanaken, de bal zakt snel maar gaat evenwel rakelings boven de dwarsligger buiten, bijna een tweede doelpunt voor de gelegenheidskapitein.

31'

Club dwingt de eerste hoekschop van de partij af maar die wordt door de inlopende Mitrovic in het zijnet gekopt, geen doelpunt voor de wederoptredende Kroaat.

29'
27'

Met een tackle haalt Vanaken de angel uit een tegenstoot en diezelfde Vanaken speelt meteen diep tot bij Chong maar andermaal is er de dribbel teveel bij de Nederlander, geen gevaar voor doelman Otte.

24'

Club gaat op zoek naar een derde doelpunt en Balanta opent knap tot bij de lopende Okereke maar doelman Otte is eerder op de bal, meteen daarna loopt het samenspel tussen diezelfde Okereke en Badji spaak, het blijft 2-1.

21'
Goal
Badji
-
GOOOAAALLL - De logica in de score is terug hersteld wanneer Sobol een voorzet in de zestien dropt en Badji met een rake kopbal de 2-1 fraai in doel buffelt!
19'

Ondanks de goeie start is het niveau bij Club toch behoorlijk gezakt en de landskampioen komt met de schrik vrij wanneer een afgeweken schot van Deryck vanuit de tweede lijn maar rakelings naast het doel van Horvath verdwijnt.

14'

Een mindere controle bij Brakel levert Chong balbezit op maar de Nederlander dribbelt iets te ver waardoor zijn voorzet vrij makkelijk wordt gepakt door Otte.

12'
10'
Goal
Haezebroeck
-
Uit het niets staat het plots weer gelijk. Balanta verliest het kopduel van Haezebroeck waardoor Horvath uit zijn doelgebied moet komen, de Amerikaan mag zijn handen niet gebruiken en kopt de bal weg, evenwel in de voeten van Haezebroeck die met een lob over de Amerikaanse goalie in doel kan besluiten. Een wake-up call voor Blauw-Zwart!
6'

Voor de wedstrijd gaf Clement aan geen onderschatting te dulden en zijn team begint vrij scherp aan de partij. Zo snijdt Van Den Keybus goed naar binnen maar zijn schot met links hobbelt naast, meteen daarna mist hij in de zestien een voorzet.

2'
Goal
-
GOOOAAALLL - Club kent een droomstart want bij de eerste aanval is het meteen raak. Chong raast op links zijn flank af en legt perfect in de loop van Vanaken, die de openingstreffer in twee tijden voorbij Otte krijgt!
1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Brakel die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

De beide teams betreden de grasmat, dat er ondanks de hevige regenval van vandaag meer dan behoorlijk bij ligt, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De bekerpartij tussen Club Brugge en Olsa Brakel moet in goede banen worden geleid door Arthur De Nil, die tot op heden nog geen partij in de hoogste voetbalklasse mocht fluiten. Het is bovendien de eerste maal dat deze 24-jarige Henegouwer een wedstrijd van Club voor zijn rekening mag nemen, al floot hij eerder wel reeds tweemaal een wedstrijd van ClubNXT. De Nil wordt vanavond bijgestaan door zijn assistenten Christophe Battiston en Vito Di Vincenzo, er is evenwel geen VAR aanwezig.

Olsa Brakel schakelde in de vorige rondes achtereenvolgens Sint-Denijs Sport, Diegem Sport, Renaissance Mons 44 en FCV Dender EH uit. Het is reeds de derde maal dat de Oost-Vlamingen de 1/16 weten te bereiken. In 2014 zorgde het voor een enorme stunt door toenmalig eersteklasser Westerlo uit het bekertornooi te wippen, om vervolgens nipt te duimen te moeten leggen tegen KV Mechelen. In 2015 was het met 5-0 een maatje te klein voor KV Kortrijk.

Bij Olsa Brakel doet de naam van Buyens allicht een belletje rinkelen, hij was voorheen aan de slag bij o.a. Gent, Mons, STVV, OHL en Lierse. Doelman Otte heeft een verleden bij Zulte Waregem terwijl zowel Cordie als kapitein Haezebroeck de jeugdreeksen van Club Brugge hebben doorlopen. De 47-jarige Nijst is de coach die stiekem op een stunt rekent.

Hierdoor verschijnt Horvath sinds lange tijd opnieuw onder de lat en is er na ruim 49 weken de langverwachte terugkeer van Mitrovic, die achterin naast Denswil en Van der Brempt aan de bak moet. Ook Van Den Keybus verschijnt net als Badji aan de aftrap. Bovendien is er ook het debuut van de van Manchester United gehuurde Chong, Dirar begint als wisselspeler.

Coach Philippe Clement gaf aan met ondermeer Mata, Mignolet, Kossounou en Vormer een aantal basisspelers te laten rusten, terwijl zowel De Ketelaere als Ricca af te rekenen hebben met kleine kwaaltjes, Deli wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Slavia Praag.

Club Brugge wil zo lang mogelijk op de drie fronten meestrijden en opent vanavond de debatten in de Croky Cup. Eerste tegenstander is tweede nationaler Olsa Brakel, met als inzet een plaats in de achtste finales en de aantrekkelijke affiche tegen bekerwinnaar Antwerp.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Olsa Brakel, in de zestiende finales van de Croky Cup.

Club bekert verder na 6-1 zege tegen Olsa Brakel

Club Brugge heeft zijn bekeravontuur ingezet met een ruime 6-1 overwinning tegen Olsa Brakel. Youssouph Badji scoorde een hattrick, terwijl ook Vanaken en debutant Chong raak troffen. Het zesde Brugse doelpunt kwam er na een owngoal van Nelis. In de 1/8ste finale neemt Club het volgende week op tegen Antwerp.

 

Philippe Clement gunde tal van sterkhouders rust tegen het team uit Tweede Nationale. In vergelijking met de match van zondag tegen Standard behielden alleen Sobol, Vanaken en Okereke hun basisplaats. Zo kreeg Okereke voorin het gezelschap van Badji en debutant Tahith Chong, terwijl Balanta en Van den Keybus samen met Vanaken het middenveld bevolkten. Achterin speelde Sobol aan de zijde van Denswil, de heroptredende Mitrović en Van der Brempt. Ethan Horvath verdedigde het doel.

 

Blauw-Zwart begon uitstekend en kwam na amper anderhalve minuut spelen al op voorsprong: na een knappe actie van Chong op links kon Vanaken in twee tijden scoren. Daarna liet Van den Keybus zich twee keer opmerken, maar het waren de bezoekers die konden scoren. Horvath moest een bal net buiten het strafschopgebied wegwerken met het hoofd en daar kon Kevin Haezebroeck van profiteren door met een lob de 1-1 binnen te trappen. Even later ging een afgeweken schot van Deryck slechts nipt naast.

 

Voor Club was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen. Otte redde eerst nog pogingen van Chong en Okereke, maar moest zich na twintig minuten toch gewonnen geven: Badji kopte een voorzet van Sobol perfect in de verste hoek. Daarna ging een kopbal van Mitrović in het zijnet en zoefde een vrije trap van Vanaken net over doel. De beste kans was voor de sterk infiltrerende Van den Keybus: de middenvelder sneed knap naar binnen maar zijn schot spatte uiteen op de deklat. Kort voor de rust kon Okereke twee keer net niet scoren, terwijl doelman Otte een vrije trap van Chong redde.

 

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een derde goal. Een schot van Badji zoefde over doel, maar aan de overkant moest ook Horvath bij de les zijn op pogingen van Deryck en Cordie. Brakel hoopte even op meer, maar werd al vlug monddood gemaakt: na een hoekschop van Chong devieerde Nelis de bal in eigen doel. Even later ging een harde knal van Chong net naast, terwijl ook pogingen van Okereke en opnieuw Chong geen succes opleverden.

 

De definitieve beslissing viel op het uur: na een voorzet van Van den Keybus trof Badji eerst de lat, maar de Senegalees kon daarna de rebound zelf binnenkoppen. Direct daarna mocht ook Nabil Dirar zijn debuut maken en die was getuige hoe de andere debutant kon scoren: Mitrović bediende Tahith Chong en die kon met een knappe stifter de 5-1 scoren. Direct daarna ging ook een kopbal van Denswil nog tegen de paal.

 

Een kwartier voor tijd kon Youssouph Badji zijn hattrick compleet maken. Mats Rits vond de aanvaller in de zestien meter en die knalde de 6-1 binnen. In de slotfase vielen er nog kansen voor De Cuyper, Rits, Okereke en Badji, maar doelpunten vielen er niet meer. Club boekte zo een ruime overwinning en plaatste zich voor de 1/8ste finale van de Croky Cup. Daarin neemt Blauw-Zwart het volgende week op tegen Antwerp.

 

 

Croky Cup – 1/16de finale

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Arthur Denil

Club Brugge: Ethan Horvath– Ignace Van der Brempt (63’ Nabil Dirar), Matej Mitrović, Stefano Denswil, Eduard Sobol (72’ Brandon Mechele) – Thomas Van den Keybus, Éder Balanta, Hans Vanaken (63’ Mats Rits) – David Okereke, Youssouph Badji, Tahith Chong (72’ Maxim De Cuyper). Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Noa Lang en Bas Dost. Coach: Philippe Clement.

Olsa Brakel: Jasper Otte – Sebastiaan Cordie, Louis Desmet (46’ Domien Schelstraete), Ludovic Buysens - Pierre Lambrecht, Kenneth Pauwels (71’ Malcolm Appiah), Kevin Haezebroeck (85’ Bram Van Eerstvelde), Ben Bogaert, Jimmy Denis (85’ Emilio Cocquyt) - Robin Nelis (60’ Matisse D’Hondt), Menco Deryck. Coach: Stefano Nijst.

Gele kaarten: Haezebroeck.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 2’ Vanaken (1-0), 9’ Haezebroeck (1-1), 21’ Badji (2-1), 52’ Nelis (owngoal, 3-1), 59’ Badji (4-1), 68’ Chong (5-1), 74’ Badji (6-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in