Importdata: 

Kern

A-kern FC Brugeois 1897-98
Doelmannen: R. Devisch, Ernest Neyrinck Veldspelers: William Greenhill (Capt.), Charles Deneve, Auguste Van Neste, Camille Claeys, Jules Van Latum, Fritz Biltiau, Philippe Delescluze, Emiel Van Hardenberg, Gustave Van Hecke, Leon Claeys, Vanderheeren, Jean Schaeverbeke, Deceuninck, Van den Reeck, Louis Jamees, Albert Decloedt, Berckmans, Eddy Lebret, Depreeuw, Vandevelde, Van Renterghem, P. Jones en G. Jones

Highlights 1897-1898

  • FC Brugeois (FCB) was ten dode opgeschreven. Hun ledenaantal daalde, er waren financiële problemen maar hadden wel een terrein dat ze huurden. De Brugsche Football Club (BFC) hadden dezelfde problemen. Hun ledenaantal was wel groter maar ze hadden geen terrein.
  • Op 28 oktober 1897 kwam er de opslorping van FCB door BFC. De twee clubs kwamen eindelijk terug samen. De nieuwe naam zou wel Football Club Brugeois worden. Dit had allemaal te maken met het contract dat FCB had met de verhuurder van het Rattenplein, de Fox Terriër Club. Het ledenaantal was nu gestegen naar 72.
  • Philippe Delescluze, ook al voorzitter van de Brugsche, werd officieel de nieuwe voorzitter van het nieuwe FCB. Hij werd bijgestaan door Albert Seligmann (ondervoorzitter), Emile Van Mullen (erevoorzitter), Leon Claeys (secretaris), Julius Van Hardenberg (penningmeester) en andere commissieleden Emile Van Hardenberg, Achille Grant Dalton, Albert Monteville, Camille Claeys en Auguste Van Neste.
  • De bestuursleden of de commissie waren meestal de oudere en ervaren spelers van de ploeg.
  • Club Brugge speelde opnieuw geen competitie maar bleef wel aandringen op een competitie tussen ploegen van Oost - en West Vlaanderen.
  • In die nationale competitie kreeg Sporting Club de Bruxelles een 18-0 pandoering van stadsgenoot Racing Club Brussel. Dit is nog steeds de grootste zege in Eerste Klasse! Sporting Club Brussel, het vroegere Union D’Ixelles (Elsene) stapte uit het voetbal op het einde van het seizoen.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in