Importdata: 

A-kern FC Brugeois 1906-1907
 

Competitie Eerste Klasse
3e plaats met 24 punten uit 18 wedstrijden
 

Highlights 1906-07

  • Victor De Veen, vader van speler Robert De Veen, zou als coach fungeren. Kapitein Eddy Le Bret zou de gymnastische oefeningen bij de A-kern blijven geven.
  • Bij de eerste wedstrijd van de competitie, de uitwedstrijd naar Union, gaat het al onmiddellijk fout. Speler Désiré Millecamp moet aan de rust de wedstrijd staken. Club moet verder met 10 en verloor maar liefst met 7-0. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat Millecamp een hersenbloeding had gekregen.
  • Club diende na de wedstrijd op Racing Club Brussel, die het met 4-0 verloor, klacht in bij de Bond omdat Pierre Destrebecq, tot vorig seizoen voor Union St-Gillis spelend, de wachttijd van 28 dagen niet zou hebben gerespecteerd. De KBVB verwierp de klacht maar zou wel zijn secretaris Louis Mühlinghaus, vervangen. Die bleek na een intern onderzoek al jaren frauduleuze zaakjes te doen met vooraf afgestempelde blanco aansluitingskaarten aan bevriende (Brusselse) clubs.
  • Nog een bewijs dat de Bond niet altijd even correct handelde: Club maakte de verplaatsing op 3 februari 1907 naar Luik. Met de trein van 6u ’s ochtends naar Luik om ter plaatse te constateren dat het terrein ondergesneeuwd was en dat de scheids en spelers van FC Liègeois er ook niet waren. Zij werden tijdig ingelicht. Terug met de trein om rond 22u in Brugge aan te komen.
  • Union St-Gillis bleek ongenaakbaar en Club streed samen met Racing Brussel en Daring Brussel om de 2e plaats. Uiteindelijk strandde Club op de 3e plaats met 1 punt minder dan Racing.
  • Op Paaszondag speelde Club in zijn tornooi tegen US Tourquennoise en op maandag tegen het Londense Upton Park FC.
  • Er werd een vlag ontworpen en voor het eerst werd zwart in plaats van donkerblauw gebruikt. In de volksmond werd Club al langer Blauw-Zwart genoemd.
  • In mei 1907 werd beslist dat het leger, de 3e lansiers die in Brugge gekazerneerd waren, op het Rattenplein konden spelen en trainen. Vele   militairen werden lid van FC Brugeois. De militairen waren van overal in Vlaanderen afkomstig en eigenlijk kreeg Club zo een aanhang van buiten Brugge.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in