Importdata: 

Competitie Eerste Klasse
2e plaats met 34 punten uit 22 wedstrijden

Highlights 1910-11

  • De naweeën van het spannende seizoen zinderden nog na. Half augustus mocht Charles Cambier naar huis na zijn openbeenbreuk. Hij had twee en een halve maand in het ziekenhuis van Brussel gelegen. De triomftocht begon in het station van Brussel waar hij door sympathisanten en door 2 afgevaardigden van Léopold Club uitgeleide werd gedaan. In Brugge stond een massa volk hun held op te wachten. In een open koets werd hij naar het Hotel du Sablon gebracht voor een banket van meer dan 100 genodigden.
  • Union St-Gillis zou verzwakt aan het seizoen beginnen. Piérard en Vanhege waren verkocht aan Milan FBC, het latere Milan AC (kampioen in Italië in 1907 en 1908) en Guillaume Vanden Eynde werd na zijn doodstrap tegen Cambier levenslang geschorst in België. Vanden Eynde, een Bruggeling die bij de Vlaamsche FC de Bruges speelde en in 1902 naar Union trok, zou bij een Engelse tweedeklasser aan de slag gaan.
  • In de terugronde was er opnieuw veel ophef in de wedstrijd tussen Union en Club. Nadat Club met 0-2 voorstond begon Union een boks- en schoppartij. De scheidsrechter liet begaan en Union won alsnog met 4-2. De pers was niet mals voor de Brusselaars en de scheidsrechter.
  • De strijd om de titel ging tussen de twee Brugse ploegen. Voor het eerst was er geen enkele Brusselse ploeg die kon meestrijden voor de eindzege. In de laatste 5 competitiewedstrijden gaan de twee Brugse ploegen steeds haasje over. Doorslaggevende wedstrijden waren de 2-1 nederlaag van Club op Racing Brussel en de 2-6 zege van Cercle op Union. De laatste wedstrijd was alles beslissend. Het ging om de uitgestelde wedstrijd van 15 januari. De Klokke was toen onbespeelbaar wegens hevige regenval. De derby zou alles beslissen. Beide clubs streden om hun eerste titel en Club liet die kans liggen. Het werd 1-1 en Cercle ging de geschiedenis in als de eerste Brugse ploeg die nationaal kampioen was.
  • In de Coupe de la Dernière Heure mochten alle ploegen uit 1e Klasse deelnemen. Het tornooi ging van start nog voor de start van de competitie. Club verloor in de halve finale van...jawel, Union St-Gillis (1-3). 

     

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in