Importdata: 

Competitie Eerste Klasse
4e plaats met 29 punten uit 22 wedstrijden

Beker van België (Coupe du Roi)
1.  1/8e   Club - Racing Mechelen 5-0
2.  1/4e   Racing Gand - Club 0-0 na verlengingen
3.  1/4e   Club - Racing Gand (Gent won)

Highlights 1911-12

  • Nadat er in september 1910 al voor het eerst onderhandeld werd over de aankoop, werd er in mei 1912 definitief beslist om het terrein langs de Torhoutsesteenweg nabij Café La Cloche (De Klokke dus) te huren aan 1500 frank per jaar. Eigenaar was Emmanuel De Cloedt en zoon Prosper De Cloedt, eigenaar van brouwerij L’Aigle d’Or in Brugge.
  • De 1e competitiewedstrijd van het seizoen, de verplaatsing naar Excelsior Sporting Club Brussel, was meteen het heroptreden van Charles Cambier. Blijkbaar nog niet fit genoeg, diende hij na een half uur de match al te staken. Bovendien had Jean Strubbe de trein gemist en dus speelde Club maar met 9 spelers. Toch eindigde de partij op 1-1. 
  • De 'Coupe de la Dernière Heure' werd de Beker van België  ‘Coupe du Roi’, met de 12 ploegen uit 1e Klasse en de 4 hoogst geklasseerden uit 2e Klasse (FC Liègeois, Verviers FC, Kortrijk Sport en FC Malinois). Het Bekertornooi ging dus van start op het einde van het seizoen. De 1e Belgische beker is voor Racing Club Brussel na 1-0 winst tegen Racing Gent.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in