Importdata: 

Overzicht 1939-1940

A-kern FC Brugeois 1939-40

Technische staf: T1 Gerard Delbeke  T2 Louis Versyp
Doelmannen: Marcel Herssens, Freddy Neyt, Marcel Sohie
Verdedigers en middenvelders: Daniel Toussein, Robert Tierenteyn, Florimond De Veen, Albert Coene, Andre Roosenboom, Alfred Wouters, Sylvain Verrecas, Julien Sohie, Willy Brunee, Armand Herssens, Albert Coene, Maurice Floreal, Roger Vanhove
Aanvallers: Albert Rau, Willem Ricquier, Marcel Van Vyve, Louis Versyp, Laurent Legon, Julien Masyn, Albert Devriese, Bob De Veen, Richard Warnier, Lucien Henschen, Robert Naessens, José Reynaert

 

Competitie

noodcompetitie omwille van WOII

 

Highlights 1939-40

  • Robert De Veen had, ondanks de degradatie, een contractverlenging getekend. Toch werd dit contract voortijdig verbroken. Het is onduidelijk waarom dit gebeurde. Vermoedelijk was De Veen ziek geworden en kon hij zijn job niet meer uitoefenen. Robert De Veen overleed op 8 december 1939. Maar het is niet zeker of de contractverbreking, zijn ziekte en zijn overlijden verband hadden met elkaar.
  • Oud-speler Gerard Delbeke werd de nieuwe coach. Hij werd bijgestaan door Louis Versyp die nog speler was maar ook trainer van de Beloften werd.
  • Duitsland viel op 1 september 1939 Polen binnen en het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verklaarden de oorlog aan Duitsland.
  • Toch ging op 9 november 1939 een soort van competitie van start. Club speelde wedstrijden tegen Oost- en West-Vlaamse ploegen. De ploegen speelden per provincie tegen elkaar. In een testwedstrijd speelde Club, op het terrein van Gantoise, tegen de 6e in de stand van de provincie Antwerpen. Club won met 3-2 van FC Turnhout. 
  • In mei 1940 viel Duitsland België binnen. Op 28 mei 1940 werd de stad Brugge bezet door de Duitsers. 

 

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in