Speeldag 12

1 - 1
94'

Door deze remise laat Club na om opnieuw naast het nog steeds verbazende Union opnieuw aan de leiding van het klassement te komen, Blauw-Zwart telt nu twee punten achterstand op de Brusselaars. Komende woensdag is er het bekerduel tegen Deinze, heel graag tot dan!

94'

Het laatste fluitsignaal van Verboomen heeft geklonken en Club pakt op de Bosuil een punt na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Antwerp, na doelpunten van Engels en Vanaken.

92'

Terwijl Priske de thuisaanhang nog eens aanvuurt, kan Seck bij een hoekschop vrij op doel koppen, hij lijkt de winninggoal te scoren maar met een klasseredding redt Mignolet de meubelen, wat een save van de Brugse doelman!

92'
Wissel
MbambaMechele
90'
Rode kaart
Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd moet ook Club met een man minder verder. Nsoki kijkt tegen een tweede gele kaart aan en wordt voor de tweede maal dit seizoen vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. We krijgen overigens nog 3 extra minuten.
88'

Na de afgeslagen hoekschop van Antwerp kan Club op hun beurt de oversteek maken via Lang en Dost maar bij Blauw-Zwart zijn ze niet helder genoeg om de counter goed uit te spelen, hier zat toch wel meer in.

84'
Wissel
BensonSeck
82'
Rode kaart
Engels
Antwerp moet de slotfase met zijn tienen verder. Bij een uittrap van Mignolet verlengt Dost met het hoofd knap door tot bij de lopende Van der Brempt die op weg mag richting Butez maar met een noodgreep van Engels wordt hij foutief afgestopt, Verboomen aarzelt niet en toont de ex-Bruggeling meteen de rode kaart.
81'
Wissel
FreyEggestein
76'

Na een kort maar ook slecht uitgespeelde hoekschop van Club kan Antwerp opeens vlijmscherp counteren maar gelukkig breien zowel Vines als Frey geen vervaarlijk vervolg en kan Blauw-Zwart opgelucht adem halen.

72'

En opnieuw toont Van der Brempt, ditmaal niet als aangever maar de jonge flankspeler kan zijn kopbal niet echt goed op doel kadreren.

71'

Van der Brempt speelt beslist geen onaardige partij en herovert het leer bij een thuisspeler, bij de volgende voorzet van Lang kan Dost de bal amper met hoofd schampen.

71'
70'
Wissel
BalikwishaSamatta
68'

Terwijl Samatta klaarstaat om in te vallen, ontbindt Lang even zijn duivels maar zijn schot gaat via het been van Engels naast, opnieuw een stevige prik vanwege Blauw-Zwart.

66'

Meteen nadat Mbamba even zijn kunnen toont, kan Antwerp counteren via Benson maar zijn schot is een kolfje naar de hand van Mignolet.

64'
Wissel
De KetelaereDost

Derde wissel bij Club. De Ketelaere moet naar de kant, in zijn plaats komt Dost.

61'

Net na het uur komt Club opnieuw stevig opzetten maar Lang kan net niet bij de lage voorzet van Van der Brempt, Blauw-Zwart probeert de wedstrijd toch iets meer in handen te nemen.

59'
Gele kaart
Nsoki
57'

Maouassa staat meteen achter de bal voor de vrije trap maar de poging met de hak van Van der Brempt gaat eerder knullig over de achterlijn buiten.

55'
Wissel
SobolMaouassa
55'
Wissel
BalantaMbamba
53'

Meteen daarna komt ook Club een eerste maal stevig opzetten. Vormer speelt De Ketelaere helemaal vrij, die lijkt de 1-2 te gaan scoren maar zijn inzenden wordt voor de doellijn ontzet door De Laet, ondertussen maken zowel Mbamba als Maouassa zich klaar voor hun invalbeurt.

52'

De Laet ontpopt zich tot de meest dreigende man na de pauze wanneer hij Sobol omspeelt maar dan begaat hij de aanvallende fout bij Hendry.

50'

Opnieuw kan Antwerp de omschakeling maken met op links de lopende Vines maar Frey doet te weinig met de afspeelbal van de Amerikaan.

49'

Na balverlies van Sobol op het middenveld kan De Laet de oversteek maken maar vooraleer hij echt gevaarlijk kan worden, wordt hij afgestopt door een goed en attent reagerende Hendry.

47'

Na ongelukkig handspel van Sobol aan de zijlijn, krijgt Antwerp de vrije trap maar Hendry heerst in het luchtruim en kopt mogelijk gevaar uit de Brugse rechthoek.

46'
Wissel
VerstraeteDwomoh

De bal rolt weer op de Bosuil, met meteen een eerste wissel bij de thuisploeg. In de plaats van Verstraete begint de 17-jarige Dwomoh aan de tweede helft.

45'
45'

+1 : Meteen daarna fluit Verboomen de eerste helft af en we gaan alsnog rusten met een 1-1 tussenstand, na doelpunten van Engels en Vanaken, die net als De Ketelaere als Vormer nu vier competitetreffers achter zijn naam heeft staan.

45'
Goal
Vanaken
-
+1 : GOOOAAALLL - We zitten in de toegevoegde tijd wanneer Vanaken bij een vijfde Brugse corner op aangeven van De Ketelaere de bal in één tijd in het dak van het doel verlengt, de gelijkmaker staat op het bord, een wereld van verschil!
45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

44'

De thuisploeg dwingt net voor de rust een vijfde corner af en bijna valt die voor de voeten van Engels maar gelukkig zit Nsoki er nog goed tussen.

42'

Met de rust stilaan in zicht, komt Club dicht bij de gelijkmaker maar Butez duwt een strakke voorzet van Vormer over de dwarsligger, bij de daaropvolgende hoekschop kan Nsoki zijn kopbal niet op doel knikken.

38'
Gele kaart
De Laet
38'
Gele kaart
Balanta
35'
Goal
Engels
-
Uit de daaropvolgende hoekschop is het wel raak en het is uitgerekend Engels die de score tegen zijn ex-team opent, Club moet nog voor de rust achtervolgen.
34'

Terwijl de zon steeds meer uit het stadion verdwijnt, komt Antwerp opnieuw opzetten. Eerst is er de prima terugkeer van Vormer om verder onheil te voorkomen, meteen daarna is er Nsoki om Benson het scoren te beletten.

33'

Club dwingt twee hoekschoppen na elkaar af, de eerste wordt terug over de achterlijn gekopt vooraleer Vanaken gevaarlijk kan zijn, de tweede wordt kort genomen maar wordt verder slordig uitgespeeld.

28'

Club claimt de jongste minuten meer balbezit, met meer diepgang ook en zowel Vormer als De Ketelaere kunnen net niet bij een lage voorzet, bijna was daar de 0-1.

27'

Dan toch een nieuwe versnelling, met eerst Gerkens die niet op doel kan knallen en De Ketelaere die in de loop een prima steekbal van Lang onvoldoende kan meenemen, in de daaropvolgende actie moet Butez aan de eerste paal een schot van diezelfde De Ketelaere pakken.

25'
23'

Na een stevige openingsfase is het de jongste minuten allemaal wat minder en het blijft wachten op nieuwe kansen, ondertussen lag Lang geveld maar de Rotterdammer kan wel weer verder.

21'
Gele kaart
Engels
16'

Ook Club komt een eerste maal stevig opzetten wanneer De Ketelaere op links de achterlijn haalt maar vooraleer een medespeler gevaarlijk kan zijn, weet Verstraete het leer te ontzetten.

15'
13'

Aan de overkant is er het spurtduel tussen Mata en Verstraete, die laatste houdt de Bruggeling stevig en overduidelijk aan de arm vast maar andermaal doet Verboomen alsof zijn neus bloedt, alweer een vreemde beslissing vanwege de ref.

11'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege de thuisploeg; Gerkens loopt prima tussen de lijnen en trapt meteen op doel, aan de eerste paal duwt Mignolet zijn schot in hoekschop, ook die levert Antwerp niks op.

9'

Verboomen ziet de bal tegen de arm van Hendry niet en laat doorspelen, maar de bal van Mata richting de lopende De Ketelaere is te hard, de bal hobbelt over de achterlijn buiten.

5'

Ook Club dwingt een eerste hoekschop af en de bal schiet door richting de tweede paal maar Van der Brempt kan niet in doel verlengen, hij werd bovendien vastgehouden maar Verboomen ziet er evenwel geen graten in.

2'
Gele kaart
Mata
Na nauwelijks twee minuten spelen gaat Mata al meteen in het boekje bij Verboomen, die net eerder een fout op Van der Brempt ongestraft laat, de vlam slaat meteen in de pan op de Bosuil.
1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart de drie punten meepakken?

Onder een stralende herfstzon betreden de beide teams de grasmat, we zijn bijna klaar voor deze onvervalste topper.

De kaskraker tussen Antwerp en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Nathan Verboomen. Op de Bosuil zal deze 33-jarige ref worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns, vierde official Jan Boterberg en videoref Lothar D’Hondt.

Bij Royal Antwerp is het naast topschutter Frey, die Samatta voorlopig op de bank houdt, vooral uitkijken naar het weerzien met ex-Bruggelingen Engels en Verstraete, ook coach Priske heeft een verleden bij Blauw-Zwart.

Aangezien Van der Brempt aan de aftrap verschijnt, betekent dit meteen zijn 25ste officiële wedstrijd voor Club, Balanta zit aan 75 officiële wedstrijden voor Blauw-Zwart. Clinton Mata daarentegen haspelt vanmiddag zijn 100ste competitiewedstrijd in Brugse loondienst af.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Manchester City wijzigt coach Philippe Clement zijn elftal op een tweetal plaatsen. Zo moet Kamal Sowah op de rechterflank zijn plaats afstaan aan Ignace Van der Brempt, terwijl op het middenveld niet Mats Rits maar wel Ruud Vormer naast Eder Balanta en Hans Vanaken aan de bak moet.

Bij een eventuele zege kan Club opnieuw naast Union aan de kop van het klassement komen. De Brusselaars wonnen gisteren op het veld van Eupen en tellen momenteel drie punten voorsprong op de Belgische landskampioen, Antwerp volgt op vijf eenheden.

Vorig seizoen wist Club in de reguliere competitie met 0-2 te winnen op de Bosuil en van de vorige elf wedstrijden op Antwerpse bodem werd er slechts éénmaal verloren. Van de vorige 81 duels in de Scheldestad won Blauw-Zwart er 27, speelde het 23 keer gelijk en werd er 31 keer verloren.

Antwerp behaalde in de Europa League in Istanboel een knap 2-2 gelijkspel op bezoek bij Fenerbahçe, terwijl Club Brugge in de Champions League in eigen huis een oplawaai kreeg van een oppermachtig Manchester City. Kan Blauw-Zwart opnieuw de rug rechten?

Vrijdag openden Seraing en Charleroi de twaalfde speeldag maar vandaag zijn alle ogen gericht op de absolute topper tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge. Een duel tussen de tweede oudste clubs van het land en tevens twee ploegen die afgelopen week Europees aan de slag moesten.

Goedemiddag en welkom vanuit Deurne Noord, welkom vanuit de Bosuil voor de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge, op speeldag 12 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in