Speeldag 5

1 - 3
92'

WE ARE THE CHAMPIONS 2021-2022 !!!!

92'

Einde van de wedstrijd, Club wint met 1-3 en is voor derde seizoen op rij LANDSKAMPIOEN!!!!

90'

We krijgen nog minstens 2 minuten toegevoegde tijd, de champagne mag bovengehaald worden!

86'
Wissel
LangVormer
81'
80'

De ingevallen Benson probeert zich opnieuw te tonen en snijdt van de rechterflank naar binnen maar zijn schot met links mist compleet de juiste richting.

78'

De Brugse voorsprong heeft het vuur bij de thuisploeg serieus gedoofd, toch probeert de Great Old via een voorzet van Benson nog eens te dreigen maar Mignolet zweeft die met beide vuisten weg.

77'
Gele kaart
Haroun
75'

Even een minder moment bij Nsoki die al te makkelijk de hoekschop toestaat maar Mignolet pakt al even makkelijk het inzenden van Miyoshi.

74'

Skov Olsen ontzet mogelijks Antwerps gevaar met een lange bal vooruit maar Lang gaat er toch achter aan, de Rotterdammer probeert Butez met een soort lobbal te verschalken maar zijn poging mist de juiste richting.

72'
Wissel
AdamyanDost

Adamyan kan met krampen niet meer verder, in zijn plaats komt Dost.

70'
68'
Gele kaart
Odoi
67'
Wissel
FreyBenson
67'
Wissel
De LaetVines
66'
Goal
Adamyan
-
GOOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL !!!!!! Opnieuw een hoekschop voor Club en aan de tweede paal is daar Adamyan om de 1-3 tegen de touwen te duwen!!!!!!
64'
Goal
Hendry
-
GOOOOOOOAAAAAAALLLLLLL GOOOOOOOAAAAAAAALLLLLL GOOOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLL!!!! Adamyan dwingt slim de hoekschop af en de inlopende Hendry kopt de 1-2 tegen de touwen!!!!!!!!
61'
Wissel
Dwomoh Yusuf
61'
Wissel
NainggolanBalikwisha
59'

Lang wordt net voor de zestien gehaakt maar Visser ziet er echter een schwalbe in, de Nederlander heeft in deze fase zijn reputatie duidelijk tegen.

56'

Na de fout op Odoi, trapt Lang vanaf de rechterkant de vrije trap de zestien in maar bij Club is er niemand alert genoeg waardoor Butez kan oprapen, ook na de pauze krijgen we nog geen beter Blauw-Zwart te zien.

54'

Bij de eerste Antwerpse hoekschop na de kampwissel krijgt Club het leer niet meteen weg, het zorgt even voor een heet standje voor het Brugse doel maar uiteindelijk is het toch Odoi die kan wegwerken.

52'
51'

Terwijl de meegereisde Brugse aanhang zich laat gelden, trapt Nsoki vanuit de tweede lijn op doel maar het schot van de Fransman gaat torenhoog over.

49'
Goal
Vanaken
-
GOOOOOAAAAALLLLL - Nadat Seck Lang in de zestien zwaar onderuit haalt, wijst Visser meteen naar de stip, vanaf elfmeter laat Vanaken Butez geen schijn van een kans, de 1-1 is een feit!
48'
Gele kaart
Seck
Strafschop Club!
46'
Wissel
BalantaOdoi

De bal rolt weer op de Bosuil. Met meteen ook een nieuwe wissel bij Club : Odoi komt in de plaats van de reeds geel geboekte Balanta.

45'

+3 : Scheidsrechter Visser fluit de eerste helft en Club moet met een 1-0 achterstand de rust in, Blauw-Zwart zal na de pauze alvast een ander gelaat moeten tonen om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

45'
Gele kaart
Lang
45'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd haalt Adamyan de achterlijn maar de Armeniër kan niks dan een hoekschop afdwingen, we krijgen overigens twee minuten extra tijd.

42'

Na een afgeslagen Brugse hoekschop kan de thuisploeg razendsnel de omschakeling maken maar gelukkig is de laatste pass van Samatta richting Miyoshi ondermaats waardoor de Japanner het leer niet binnen kan houden.

41'
Gele kaart
De Laet
40'
Gele kaart
Dwomoh
37'

Meteen nadat Mignolet een poging van Frey ongedaan maakt, kan Sobol aan de overkant voorzetten maar evenwel binnen het bereik van Butez, Club vindt zijn beste niveau niet.

35'

Dat het nog steeds 1-0 staat op de Bosuil, heeft veel, zoniet alles met Mignolet te maken, ditmaal zweeft hij een kopbal van Samatta uit zijn doelvlak, schitterende redding van de Rode Duivel!

31'
30'

Rond het halfuur kan Skov Olsen met links voorzetten maar vooraleer zowel Adamyan als De Ketelaere gevaarlijk kunnen worden, wordt het gevaar in hoekschop verwerkt, ook dit levert Blauw-Zwart verder niks op.

28'

Nadat een schot van Nainggolan naast gaat, gaat Adamyan aan de overkant achter een diepe voorzet aan maar Butez is eerder op de bal.

27'
Wissel
MataHendry
25'

Terwijl Mata naar de catacomben wandelt, is het bij de daaropvolgende hoekschop opnieuw alarmfase rood voor Club maar Mignolet redt opnieuw op de meubelen, bovendien gaat de vlug de lucht in.

24'

Alweer matig verdedigen bij Club met Mata die in het duel te kort komt bij De Laet die meteen uithaalt en Mignolet moet alles uit de kast halen om de 2-0 te voorkomen, hij maakt zich bijzonder boos op zijn defensie.

19'
Goal
Frey
-
De jongste minuten voerde Antwerp de druk op en na matig verdedigen bij Club kan Frey de 1-0 voorbij Mignolet in doel trappen, Blauw-Zwart moet dus achtervolgen.
16'
Gele kaart
Balanta
Balanta kijkt tegen de eerste gele kaart van de partij aan, nochtans deed de Colombiaan in het duel niks verkeerd.
15'

Antwerp heeft meteen een antwoord klaar en komt dichtbij de 1-0 wanneer Samatta in de zestien vrij kan aanleggen maar de spits raakt de buitenkant van de paal, hier komt Club bijzonder goed weg.

14'

Na een fout van Nainggolan bij Adamyan trapt Skov Olsen de daaropvolgende vrije trap rechtstreeks op doel, zijn bal valt goed maar evenwel naast het doel van Butez.

10'

De Laet verstuurt een verre strakke bal richting de Brugse zestien maar Mignolet torent boven alles en iedereen uit.

8'

Haroun is even de mandekking bij Vanaken vergeten en de Limburger kan vanaf de rechterkant voor doel brengen maar evenwel in de handen van Butez.

6'

We voetballen weer met Frey die met het hoofd terug kan leggen tot bij De Laet maar zijn schot vanuit de tweede lijn gaat ruimschoots naast, geen gevaar voor Mignolet.

4'

Ook Antwerp komt een eerste keer de neus aan het venster steken maar het schot uit de draai van Samatta wordt afgeblokt door Nsoki, meteen daarna komt Haroun hard in bij Sobol, de Oekraïner heeft de nodige verzorging nodig, uit voorzorg warmt Ricca zich alvast op.

2'

Club toont meteen zijn aanvallende intenties en vanaf de rechterflank kan Adamyan voorzetten, met de nodige moeite kan de thuisdefensie het gevaar ontzetten.

1'

Nog in de openingsminuut gaat Skov Olsen een eerste keer de rechterflank af maar aan de achterlijn wordt hij de omheining ingeduwd door De Laet, de toon van de wedstrijd is meteen gezet.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart vanmiddag de titel pakken? Volg het hier op de voet!

De beide teams betreden de grasmat van een uitverkocht en sfeervol Bosuilstadion, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De altijd zwaar beladen topper tussen Antwerp en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Lawrence Visser. Op de Bosuil zal hij worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, vierde official Lothar D’Hondt en videoref Bert Put.

Voor Brandon Mechele is de uitwedstrijd bij Antwerp zijn 325ste wedstrijd voor Club Brugge, waarmee hij in de top-20 aller tijden komt. De Bredenaar kan vandaag, net als Hans Vanaken en Ruud Vormer, overigens zijn vijfde titel met Blauw-Zwart vieren.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Union zijn er drietal wijzigingen in de startende basiself bij Club : Nsoki neemt achterin zoals verwacht terug zijn plaats in, terwijl ook Andreas Skov Olsen en Sargis Adamyan aan de aftrap verschijnen. Ook Mata is er gewoon bij.

Om in deze opdracht te slagen, kan coach Alfred Schreuder alvast niet rekenen op Tajon Buchanan. De Canadees kreeg in de slotfase tegen Union een tweede gele kaart waardoor hij geschorst moet toekijken, anderzijds is er wel de terugkeer van Stanley Nsoki. Ook de vooraf twijfelachtige Clinton Mata werd in de selectie opgenomen.

Club kan vanmiddag altijd zijn 18de landstitel pakken als het op de Bosuil de volle buit weet te behalen. Maar tevens als Union in de Brusselse stadsderby éénzelfde resultaat behaalt als Blauw-Zwart. Zoniet krijgt de landskampioen volgend weekend een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht.

Voor de voorlaatste wedstrijd en laatste uitwedstrijd van het seizoen trekt Club Brugge dus naar de Bosuil voor de altijd lastige verplaatsing bij Antwerp met de titel als inzet.

Goeiemiddag en welkom vanuit Deurne, welkom vanuit de Bosuil voor de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge, op speeldag vijf van de Champions’ Playoffs in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 3

Club kampioen na 1-3 zege op Antwerp!

Club Brugge heeft zijn achttiende landstitel gepakt na een 1-3 zege op Antwerp. Blauw-Zwart dook de rust in met een achterstand, maar dankzij goals van Vanaken, Hendry en Adamyan pakte Club de zege én de titel!

De Brugse basiself onderging drie wijzigingen in vergelijking met de partij van woensdag tegen Union. Stanley Nsoki kwam terug uit schorsing en nam zijn plaats achteraan terug in, ten nadele van Hendry. Tajon Buchanan was na zijn rode kaart tegen Union zelf geschorst en werd op rechts vervangen door Andreas Skov Olsen. Ook Sargis Adamyan verscheen aan de aftrap. Denis Odoi werd opgeofferd, waardoor De Ketelaere een rij achteruit schoof en samen met Balanta en Vanaken het middenveld vormde. Clinton Mata viel woensdag geblesseerd uit, maar geraakte tijdig speelklaar.

Het eerste gevaar van de partij kwam van Club, maar een voorzet van Skov Olsen werd net voor Vanaken weggewerkt. Antwerp wou absoluut vermijden dat Blauw-Zwart kampioen zou spelen op de Bosuil en ging erg stevig in duel. De Bruggelingen dreigden nog wel met een vrije trap van Skov Olsen, maar het was de thuisploeg die steeds meer het commando overnam. Een schot van Samatta werd afgeblokt en later zag de aanvaller ook nog een poging op de buitenkant van de paal stranden. Na twintig minuten was het echter wel raak: Samatta bediende Michael Frey en die trapte de 1-0 voorbij Mignolet.

Club slaagde er niet in om te reageren en zag tot overmaat van ramp Mata geblesseerd uitvallen. Hendry was zijn vervanger. Blauw-Zwart kwam niet in zijn spel, terwijl Antwerp steeds dichter bij een tweede goal kwam. Een uitstekende Simon Mignolet kon evenwel de schade beperken. Eerst pareerde hij knap een pegel van De Laet, daarna kon hij Haroun afhouden en even later had hij ook nog een miraculeuze redding in huis na een kopbal van Samatta. Tussendoor ging een vluchtschot van Nainggolan over en naast.

Na de rust kwam Denis Odoi in de plaats van Balanta. Club ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar al na enkele minuten in. Seck maaide Lang onderuit ter hoogte van de achterlijn en dus wees scheidsrechter Visser naar de stip. Hans Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-1 voorbij Jean Butez.

De Bruggelingen groeiden in de partij en keerden halfweg de tweede helft de situatie helemaal om. Een poging van Adamyan werd eerst nog afgeblokt, maar direct daarna kopte Jack Hendry een hoekschop van Sobol staalhard binnen. Amper twee minuten later stond het zelfs 1-3! Een corner van Lang belandde via het hoofd van Frey aan de tweede paal bij Sargis Adamyan en die tikte het leer van dichtbij binnen.

Club zat plots in een zetel, terwijl Antwerp geen vuist meer kon maken. Een voorzet van Vines werd door Nsoki net naast eigen doel gedevieerd en even later ging een schot van Benson ruim naast. In de slotfase mocht kapitein Ruud Vormer nog invallen, maar doelpunten viel er niet meer. Het bleef dus 1-3 waardoor Blauw-Zwart na een knappe inhaalrace zijn achttiende landstitel pakte!

Champions' play-offs – Speeldag 5
Toeschouwers:
16.000 – Bosuilstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Antwerp: Jean Butez – Abdoulaye Seck, Dinis Almeida, William Pacho – Koji Miyoshi, Pierre Dwomoh (61’ Alhassan Yusuf), Faris Haroun, Radja Nainggolan (61’ Michel-Ange Balikwisha), Ritchie De Laet (67’ Sam Vines) - Aly Mbwana Samatta, Michael Frey (67’ Benson Manuel). Coach: Brian Priske.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (27’ Jack Hendry), Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Éder Balanta (46’ Denis Odoi), Hans Vanaken, Charles De Ketelaere, Eduard Sobol – Sargis Adamyan (72’ Bas Dost), Noa Lang (86’ Ruud Vormer). Bank: Senne Lammens, Federico Ricca, Antonio Nusa, Noah Mbamba, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
Gele kaarten: Balanta, Dwomoh, De Laet, Lang, Seck, Odoi, Haroun.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 19’ Frey (1-0), 49’ Vanaken (penalty, 1-1), 64’ Hendry (1-2), 66’ Adamyan (1-3).

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in