Speeldag 3

0 - 0

PLOEGENNIEUWS

ANTWERP

Na twee speeldagen in de Champions’ Play-offs staat Antwerp met 31 punten op de derde plaats in de rangschikking. Op de openingsspeeldag verloor de Great Old van KRC Genk (2-3) en vorig weekend werd er gelijk gespeeld (2-2) op Anderlecht. Vlak na rust opende Dieumerci Mbokani de score, maar Yari Verschaeren bracht Paars-Wit vrij snel op gelijke hoogte. Na een fout in de elfmeter van Trebel op Buta, deed Mbokani opnieuw de netten trillen. Het team van Frank Vercauteren leek op weg naar de overwinning, maar Miazga legde met een rake kopbal de 2-2 eindstand vast.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart staat met 39 punten op kop in het klassement, maar gaat na de 1 op 6 tegen Anderlecht en KRC Genk resoluut voor de drie punten op de Bosuil. In de reguliere competitie kende Club wisselend succes tegen Antwerp. Op de Bosuil wonnen de Bruggelingen met 0-2 dankzij doelpunten van Krépin Diatta en Mats Rits. De terugwedstrijd werd met 0-2 verloren na goals van Lamkel Zé en Refaelov. De 80 vorige verplaatsingen naar de Bosuil eindigden op 27 zeges, 22 draws en 31 nederlagen. Hans Vanaken vermijdt best geel want anders mist hij de partij tegen Antwerp op Jan Breydel.

 

SCHEIDSRECHTER – BRAM VAN DRIESSCHE

Bram Van Driessche is scheidsrechter van dienst op de Bosuil. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Kevin Monteny en Yves De Neve,  vierde official is Wim Smet. De videoref is Alexandre Boucaut.   

 

IN DE KIJKER

ANTWERP – BIRGER VERSTRAETE

De voorbije maanden speelde Birger Verstraete zich in de kijker bij Antwerp. De 27-jarige middenvelder koppelt zijn duelkracht aan spelinzicht en is uitgegroeid tot sterkhouder op de Bosuil. Verstraete voetbalde nog in de jeugdreeksen van Club en maakte zijn profdebuut bij de Brugse hoofdmacht op 17-jarige leeftijd onder Juan Carlos Garrido en Philippe Clement. Na een uitleenbeurt aan Moeskroen tijdens het seizoen 2014-15, volgde de definitieve transfer naar KV Kortrijk. Nadien speelde hij nog bij KAA Gent en FC Köln. Verstraete mist bij een gele kaart de verplaatsing naar Jan Breydel. 

 

CLUB BRUGGE – MATS RITS

Mats Rits die bezig is aan zijn derde seizoen bij Club, geldt als één van de sterkhouders in het Brugse elftal. De 27-jarige middenvelder is polyvalent en kan niet alleen offensief maar ook defensief uit de voeten. Met zijn uitstekende mentaliteit en voetballend vermogen past hij dus perfect bij Blauw-Zwart. Rits heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau: hij maakte op 16-jarige leeftijd zijn profdebuut bij Beerschot als ploegmaat van Ivan Leko en Faris Haroun op het Kiel en voetbalde daarna nog bij Ajax en KV Mechelen. Na vijf seizoenen bij Malinwa koos Rits voor een nieuwe sportieve uitdaging op Jan Breydel.

93'

Door deze puntendeling blijft het status quo en behoudt Club vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Genk. Komende zondag is er de herkansing op Jan Breydel tegen Antwerp, heel graag tot dan!

93'

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken en Club blijft op de Bosuil op een scoorloos gelijkspel steken en profiteert op die manier niet van het puntenverlies van Genk tegen Anderlecht.

90'

We krijgen nog 3 minuten toegevoegde tijd, kan Club het verschil nog maken?

89'

We zitten bijna aan het gaatje wanneer ook de ingevallen De Sart van ver zijn kans waagt maar dit is niks meer dan een late opwarmingsbal voor Mignolet.

88'

Net als een paar minuten voordien probeert Vormer het andermaal vanuit de tweede lijn maar opnieuw vindt hij Butez op zijn weg.

87'
Wissel
LukakuDe Pauw
85'
Wissel
LangVan Der Brempt
81'
Wissel
BalantaVanaken

Clement grijpt een eerste keer in en brengt Vanaken voor Balanta, kan de tweevoudige Gouden Schoen-winnaar Club alsnog over de schreef trekken?

78'

Club gebruikt te weinig de flanken maar Lang opent niettemin knap tot bij de lopende Vormer maar zijn voorzet vanaf de rechterkant schiet voorbij Dost en had bovendien ook de achterlijn overschreden.

75'
Wissel
GerkensDe Sart
75'
Wissel
MiyoshiAmpomah
74'
Gele kaart
Verstraete
74'
Gele kaart
Lang
72'

Met nog minder dan 20 minuten op de klok probeert Vormer het dan maar vanuit de tweede lijn maar zijn schot gaat een meter of twee naast het doel van Butez buiten, nog steeds geen doelpunten op de Bosuil.

70'

De jongste minuten probeert Club toch weer iets steviger richting Butez te trekken maar eerst gaat een strak aangesneden voorzet van Vormer over het hoofd van Dost, meteen daarna laat De Ketelaere zich te makkelijk vallen bij Lukaku.

66'

We zitten bijna halverwege de tweede helft wanneer Vormer de bal tot bij Lang kopt, die probeert de lopende Rits aan te spelen maar andermaal komt de laatste pass niet toe.

63'

Ook in de tweede helft krijgen we nagenoeg hetzelfde spelbeeld, met heel veel strijd tussen twee ploegen die vol in de organisatie staan en nauwelijks ruimte geven maar ook met tal van slordigheden in de opbouw en passing.

53'

Ook Antwerp dwingt zijn eerste hoekschoppen af maar Mignolet kan het gevaar met een vuist weg boksen voor de aanstormende Seck. Aan de overkant komt Vormer in de zestien in een schietpositie maar de Nederlander kraakt zijn schot en gaat via de schouder van Buta in hoekschop, ook dit levert Blauw-Zwart niks op.

48'

Club reageert meteen maar het schot met de rechtervoet van De Ketelaere is te slap om Butez echt aan het werk te zetten.

47'

Meteen na de kampwissel komt de thuisploeg een eerste maal gevaarlijk opzetten. Buta toont zich sneller dan Sobol en legt het leer achteruit tot bij de totaal vrijstaande Mbokani maar die kraakt zijn schot en ook in de herneming vindt hij de weg naar het doel niet.

46'

De bal rolt weer op de Bosuil, kan Club na de rust alsnog het verschil maken?

45'
45'

+ 3 : De eerste 45 minuten zitten erop en we gaan rusten met een brilscore. Niet onlogisch na een kansarme eerste helft zonder geschiedenis waarbij het spel te vaak werd onderbroken en beide teams de slordigheden opstapelden.

45'

We zitten tegen de rust aan wanneer Antwerp komt opzetten en een schot van Miyoshi over het doel van een werkloze Mignolet zeilt, maar er was reeds gevlagd voor buitenspel van Lukaku. We krijgen overigens 3 minuten toegevoegde tijd.

41'

Na een fout van Le Marchand bij Dost aan de middencirkel, pompt Sobol de bal de Antwerpse zestien in maar ditmaal is het Dost die in de fout gaat bij Butez.

38'
Gele kaart
Mata
Een voorzet van De Ketelaere wijkt af en Butez zit er maar half tussen waardoor Mechele zijn kans kan wagen maar het is uiteindelijk Miyoshi die het gevaar kan keren, meteen daarna kijkt Mata tegen geel aan na een lichte fout bij Mbokani.
33'

Net na het halfuur knutselt Club dan toch een leuke aanval in elkaar met kort samenspel tussen De Ketelaere en Rits maar die krijgt met De Laet en Le Marchand twee waakhonden mee, ook de daaropvolgende hoekschop levert Blauw-Zwart niks op.

29'
26'

Op rechts is er een mooi bruggetje van De Ketelaere bij zijn rechtstreekse tegenstander waardoor Club voor het nodige gevaar lijkt te gaan zorgen. Lijkt want de inspeelbal richting Rits is onzorgvuldig. Bij de volgende actie kopt De Laet vervaarlijk naar de eigen doelman terug maar Vormer kan hiervan niet optimaal profiteren.

23'

Sobol lijkt toch weer verder te kunnen en stapt opnieuw het veld in, het leek dus erger dan het was. Ondertussen probeert Balanta Lang diep te spelen maar de bal schiet te ver door voor de Nederlander.

20'

Nadat een tweede Brugse hoekschop Club niks oplevert, kan Antwerp vliegensvlug de omschakeling maken via Gerkens maar gelukkig is er Kossounou om het gevaar te ontzetten. Bij die fase is Sobol ongelukkig onderuit gegaan en de Oekraïner moet naar de kant voor verzorging, uit voorzorg moet Denswil zich langs de lijn opwarmen, moet Clement straks een eerste maal noodgedwongen wisselen?

15'

Het openingskwartier ligt reeds achter ons en op die ene fase met Rits na, is er nauwelijks gevaar te noteren. Club heeft weliswaar het meeste balbezit maar komt voorlopig niet echt in de buurt van Butez.

14'

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang en na verzorging bij Miyoshi en Lang, blijft nu ook Sobol even op het canvas liggen na een kopduel, gelukkig kan de Oekraïner toch weer verder.

8'
2'

De eerste dreiging van de partij komt vanwege Club wanneer De Ketelaere een slordige laterale pass van Verstraete oppikt en meteen diep steekt tot bij Rits, die omspeelt Butez maar het is De Laet die verder onheil in hoekschop kan glijden.

1'

We zijn nog geen 60 seconden ver wanneer de wederoptredende Balanta op links opent tot bij Lang, die probeert centraal Dost te bereiken maar zijn voorzet belandt in de handen van Butez.

1'

We zijn er aan begonnen in Deurne-Noord, het is de thuisploeg dat heeft afgetrapt. Kan Club profiteren van het puntenverlies van Genk gisteren en op de Bosuil een gouden zaak doen? Volg het hier op de voet!

Met nog enkele minuten tot de aftrap kunnen we voor de volledigheid nog meegeven dat Okereke, Perez en de piepjonge Mbamba definitief uit de wedstrijdselectie zijn weggevallen.

De wedstrijd tussen Royal Antwerp en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Bram Vandriessche. Deze 36-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Kevin Monteny en Yves De Neve, vierde official Wim Smet en videoref Alexandre Boucaut.

Bij Antwerp zijn ondermeer Batubinsika, Haroun en Lamkel Zé er wegens omstandigheden niet bij. Ook ex-Bruggeling Refaelov is er niet meer bij, zijn positie wordt ingenomen door de 24-jarige Japanner Miyoshi. Met Verstraete verschijnt er bij de thuisploeg nog een speler met een Brugs verleden aan de aftrap.

Als David Okereke vandaag in actie komt, dan wordt dit meteen zijn 50ste competitiewedstrijd en 70ste wedstrijd in totaal in het shirt van Club. Voor Simon Mignolet daarentegen betekent de partij bij de Great Old zijn 500ste officiële wedstrijd uit zijn reeds indrukwekkende loopbaan, dat hem van STVV via Sunderland en Liverpool bij Blauw-Zwart bracht!

In vergelijking met de wedstrijd tegen Genk voert Clement een tweetal wijzigingen door. Zo neemt op links Sobol opnieuw zijn plaats in ten koste van Denswil, terwijl Balanta in het middenveld wordt gedropt ten nadele van Vanaken, hierdoor wordt Rits een rijtje hoger geschoven.

Voor de trip naar de Bosuil kan coach Philippe Clement opnieuw een beroep doen op Eder Balanta. De Colombiaanse middenvelder maakte reeds de trip naar Genk maar viel toen nog naast de wedstrijdselectie. Bij Club zitten zowel Federico Ricca als Nabil Dirar nog in de ziekenboeg.

Bij een eventuele zege doet de landskampioen uiteraard een uitstekende zaak en vergroot het zijn voorsprong opnieuw tot zeven punten op eerste achtervolger Genk, dat gisteren gelijk speelde tegen Anderlecht. Bij een thuisoverwinning wipt de Great Old over de Brusselaars naar de derde plaats, op slechts één puntje van de Limburgers.

Voor de tweede wedstrijd op rij staat er voor Club Brugge een bijzonder lastige verplaatsing op het programma. Na de 3-0 nederlaag in en tegen Genk hoopt Blauw-Zwart vanavond evenwel zijn eerste zege in de play-offs te behalen.

Goedenavond en welkom vanuit Antwerpen, welkom vanuit de Bosuil voor de wedstrijd tussen Royal Antwerp en Club Brugge, op de derde speeldag van de Champions’ Playoffs in de Jupiler Pro League.

Club speelt 0-0 gelijk op Antwerp

Club Brugge is op het veld van Antwerp blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Beide teams leverden veel strijd, maar speelden te slordig en voetbalden weinig kansen bij elkaar. Door dit gelijkspel behoudt Club vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Genk.

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van vrijdag op Genk. Eduard Sobol kreeg op de linksachter de voorkeur op Stefano Denswil, terwijl op het middenveld Éder Balanta in de plaats kwam van Hans Vanaken. Mats Rits schoof daardoor een rij vooruit. Voorin speelden De Ketelaere en Lang opnieuw in steun van Bas Dost.

Door het gelijkspel tussen Genk en Anderlecht kon Club een uitstekende zaak doen. Blauw-Zwart kreeg na een dikke minuut spelen bovendien al een prima kans: De Ketelaere onderschepte de bal en lanceerde Rits, die Butez omspeelde maar zijn voorzet weggewerkt zag worden. Die goede start kreeg echter geen vervolg. Beide teams leverden veel strijd, maar dat leverde amper kansen op. Na twintig minuten kreeg Gerkens plots veel vrijheid op rechts, maar zijn voorzet richting Mbokani werd opgeruimd door Kossounou.

De Bruggelingen controleerden de partij en hadden het meeste balbezit, maar de laatste pass kwam er net niet uit. Na een half uur kon Vormer een teruggekopte bal van De Laet net niet onderscheppen, terwijl Rits na een goede infiltratie zijn voorzet tot twee keer toe afgeblokt zag worden. Even later werd ook een volley van Mechele afgeblokt. Het enige wat Antwerp daar tegenover kon stellen, was een voorzet van Lukaku die door Mechele voor de aanstormende Mbokani werd weggekopt.

Direct na de rust voetbalde Antwerp voor het eerst een prima kans bij elkaar: Buta legde het leer terug tot bij Mbokani, maar Kossounou kon zijn schot afblokken. Aan de overkant pakte De Ketelaere uit met een afstandsschot, maar Butez bracht redding. Even later eindigde een goede aanval bij Vormer, die zijn gekraakt schot via een Antwerps been naast zag gaan.

Ook in de tweede helft speelden beide teams te slordig. Net als voor de rust was er veel strijd, maar kwam de laatste pass er niet uit. Twintig minuten voor tijd pakte Vormer uit met een scherpe voorzet, maar Buta kon het leer nog net wegwerken. Even later probeerde de Brugse kapitein het met een harde knal, die een metertje naast zoefde. Ook een voorzet van Vormer richting Dost miste precisie.

Hans Vanaken mocht tien minuten voor tijd nog invallen, maar ook hij kon geen extra schwung in de match brengen. In de slotminuten knalde Vormer nog recht op Butez, terwijl Mignolet geen problemen kende met een afstandsschot van De Sart. Het bleef dus 0-0, waardoor Club Brugge vijf punten voorsprong behoudt op eerste achtervolger Genk. Als de Limburgers zaterdag niet winnen op Anderlecht, dan kan Club zondag thuis tegen Antwerp de titel pakken.

 

Champions’ Play-offs – Speeldag 3
Toeschouwers:
geen – Bosuilstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Royal Antwerp FC: Jean Butez – Abdoulaye Seck, Maxime Le Marchand, Ritchie De Laet – Aurélio Buta, Birger Verstraete, Martin Hongla, Jordan Lukaku (87’ Nill De Pauw) – Pieter Gerkens (76’ Alexis De Sart), Dieumerci Mbokani, Koji Miyoshi (76’ Nana Ampomah). Coach: Frank Vercauteren.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Éder Balanta (82’ Hans Vanaken), Mats Rits – Charles De Ketelaere, Bas Dost, Noa Lang (85’ Ignace Van der Brempt). Bank: Ethan Horvath, Tahith Chong, Matej Mitrović, Stefano Denswil en Youssouph Badji. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: Mata, Verstraete, Lang.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in