Speeldag 6

0 - 0
93'

Ondertussen blijven de wedstrijden zich in sneltempo opvolgen want komende zondag moet Club alweer aan de bak, dan gaat het op bezoek bij KAA Gent. Uiteraard zijn we dan wederom van de partij, heel graag tot dan!

93'

In Groep B gaat Club dus samen met Porto naar de achtste finales van de Champions League, Bayer Leverkusen mag na het WK en de jaarwisseling verder in de Europa League, voor topfavoriet Atlético Madrid zit Europees voetbal er verrassend genoeg reeds op. Op 7 november kent Blauw-Zwart zijn volgende tegenstander.

93'

Een goed leidende Italiaanse ref fluit de wedstrijd af, Club blijft in Leverkusen steken op een scoorloos gelijkspel. Op zich een prima resultaat in Europa maar door de zege van Porto tegen Atlético moet Blauw-Zwart de groepswinst in extremis laten aan de Portugezen.

92'

In de tweede van drie extra minuten is het nog even opletten wanneer Adli op rechts wat ruimte krijgt maar gelukkig besluit de invaller over en naast, bovendien vertrok hij blijkbaar vanuit buitenspel.

90'

We krijgen nog minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'

Skov Olsen opent op rechts tot bij Buchanan, die probeert centraal zijn landgenoot Larin te bedienen maar Hradecky kan pakken.

88'
Wissel
SchickHlozek
86'
Wissel
JutglaYaremchuk
85'

Mignolet duwt een Duitse hoekschop uit zijn doelgebied weg en van heel ver waagt Bakker zijn kans maar het schot van de Nederlander gaat torenhoog over.

84'
Gele kaart
Nielsen
83'

Het staat nog steeds 2-0 in Porto, als Club de groepswinst nog wil pakken, dan zal het in de slotfase toch het verschil moeten maken.

81'
Gele kaart
Boyata
80'

Met nog tien minuten op de klok begaat Andrich bij een hoekschop de aanvallende fout bij Mignolet die het leer moet lossen, Andrich trapt vervolgens tegen de lat maar de Italiaanse ref had al gefloten.

79'
Wissel
SobolLarin
77'

Meteen na de dubbele wissel bij de thuisploeg opent Vanaken knap tot bij Sowah maar met zijn mindere rechter voet trapt hij overhaast over, meegeven met Skov Olsen had ook een optie kunnen zijn.

76'
Wissel
DiabyAdli
76'
Wissel
Hudson-OdoiAmiri
73'

Bij een derde Duitse hoekschop na de rust kan Andrich van ver helemaal vrij op doel koppen, evenwel zonder het minste gevaar voor Mignolet.

69'
68'

Pas op het veld laat Skov Olsen zich meteen gelden maar in de zestien kan hij de bal net niet meegritsen, meteen daarna is een voorzet richting een medespeler aan de tweede paal iets te ver en te hoog, ondertussen blijft de sfeer volledig Brugs.

67'
Wissel
LangSkov Olsen
63'
Gele kaart
Andrich
63'

De meegereisde Brugse aanhang zorgt voor de sfeer in het stadion maar het legioen ziet ook dat hun team na de pauze voorlopig iets te weinig voor gevaar kan zorgen.

60'

Met een knappe diepe bal bereikt Nielsen op links de lopende Lang maar de Nederlander kan zich niet ontdoen bij Kossounou en de thuisploeg kan het gevaar onschadelijk maken.

55'

Een in de eerste helft vrijwel compleet onzichtbare Schick kan opnieuw op doel koppen maar onder druk van Meijer besluit de boomlange Tsjech over.

54'

Tien minuten na de pauze is het Leverkusen dat dicht bij de 1-0 komt wanneer Schick bij een hoekschop boven Sobol uittorent en vrij op doel kan koppen maar met een magistrale redding duwt Mignolet zijn inzenden via de lat over doel.

52'
49'

Net als in Brugge lijkt ook deze wedstrijd pas na de rust stilaan open te breken, met kansjes aan weerszijden. Een overhaaste trap van Buchanan gaat torenhoog over, aan de overkant springt Vanaken in de zestien zijn defensie bij.

48'

Aan de overkant grijpt Sobol goed in bij Frimpong en pakt Mignolet de lage schuiver van Hudson-Odoi.

47'

Meteen na de herneming komt Club heel dicht bij de 0-1. Lang opent knap tot bij Sobol maar zijn lage voorzet wordt in eerste instantie niet in doel verlengd, aan de tweede zone komt Buchanan echter goed aangelopen en zijn schot streelt de deklat, in de rebound gaat het schot van Sobol voorlangs.

46'
Wissel
PalaciosDemirbay

De bal rolt weer in de BayArena, wat brengt ons de tweede helft nog?

45'
45'

+ 1 : In die extra minuut trapt Frimpong nog in het zijnet maar we gaan rusten zoals het begon : 0-0. De angst primeerde in de BayArena met twee teams die vooral geen doelpunt wilden incasseren. Kansen waren schaars, al moesten zowel Mignolet als Hradecky éénmaal goed tussenbeide komen.

45'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd valt een kopbal van Tapsoba op het dak van het doel van Mignolet, we krijgen overigens 1 minuut toegevoegde tijd.

44'

Sowah speelt een prima eerste helft en na samenspel met Meijer haalt hij de achterlijn maar zijn voorzet richting Lang wordt gepakt door de Finse doelman bij Leverkusen.

43'
Gele kaart
Palacios
39'

Porto staat ondertussen 2-0 voor, dus moet Club scoren om de groepswinst veilig te stellen. Een goed storende Sowah snoept Palacios de bal af en Hradecky moet alles uit de kast halen om de Ghanees het scoren te beletten, aan de overkant is er alweer een goeie Mechele nodig om een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken.

38'

Na balverlies van Nielsen op de eigen speelhelft, dreigt er plots gevaar wanneer Schick op doel wil trappen maar Mechele zit er perfect tussen.

36'
Gele kaart
Sobol
33'

Net na het halfuur komt Leverkusen nog eens opzetten maar het zorgt wel meteen voor groot gevaar. Met een bruggetje zet Kossounou Lang in de wind en hij bereikt Frimpong die knap opent tot bij Diaby, die haalt meteen uit maar Mignolet duwt zijn schot in hoekschop, prima tussenkomst van de Brugse doelman!

31'
29'

Via Jutgla dwingt Club een tweede corner af maar die wordt door Lang slordig genomen, Leverkusen dreigt uit te breken maar Sowah houdt het zaakje achterin netjes onder controle.

26'

Bakker moet de fout begaan bij de spurtende Buchanan en Lang pompt de vrije trap de zestien in maar zowel Boyata als Vanaken komen niet aan koppen toe, in de rebound dwingt Nielsen de eerste hoekschop van de partij af.

23'

Halverwege de eerste helft verstuurt Diaby een diepe bal richting de Brugse zestien maar Mignolet kan pakken voor de aanstormende Schick.

21'
19'

Op rechts kan Jutgla een afvallende bal zomaar oppikken, de Spanjaard haalt de achterlijn maar zijn aflegger richting Sowah wordt ontzet, ook in de rebound kan Nielsen niet echt voor gevaar zorgen.

17'

Andrich komt rijkelijk te laat in bij Nielsen, de Duitse middenvelder komt er met een waarschuwing vanwege de Italiaanse scheids wel goedkoop vanaf.

15'

De Brugse aanhang laat zich vocaal gelden en probeert hun team naar voor te roepen en sturen, met deze tussenstanden is de groepswinst voor Porto.

13'

En daar is Club opnieuw. Eerst wordt het schot van Sowah afgeblokt, meteen daarna gaat de pegel van Nielsen de tribunes in. Ondertussen krijgen we het nieuws dat Porto een eerste maal heeft gescoord tegen Atlético.

12'

Na ruim dik tien minuten steekt ook Club een eerste maal schuchter de neus aan het venster. Nielsen kan de bal meepikken en via Jutgla kan Buchanan vanaf de rechterkant voor doel brengen maar de vlag gaat omhoog wegens voorafgaand buitenspel.

10'

Wanneer Vanaken laag op de eigen speelhelft de bal opeist, botsen Lang en Kossounou met het hoofd tegen elkaar, gelukkig kan de Brugse Nederlander na het nodige oplapwerk toch weer verder.

6'

De jonge Nederlander Frimpong toont zich gretig in de vroege openingsfase, hij infiltreert goed bij een voorzet van Hudson-Odoi maar Mignolet is eerder op de bal. We kunnen overigens nog kwijt dat Meijer en niet Sobol naast Boyata en Mechele staat, Sobol moet op de linkerflank zijn ding doen.

2'

Na Brugs balverlies op het middenveld is er de vlotte omschakeling bij Leverkusen maar een schot vanuit de tweede lijn sterft op het lichaam van Mechele, toch een eerste waarschuwing vanwege de thuisploeg.

1'

Een kleine 3.000 meegereisde Brugse supporters zien hoe Club heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart, vanavond opnieuw helemaal in het wit, de groepswinst veilig stellen?

Het clublied van Leverkusen is uitgespeeld, een niet geheel volgelopen BayArena ziet hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De partij tussen Bayer Leverkusen en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Maurizio Mariani. Deze 40-jarige Italiaan zal in de BayArena worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistent-scheidsrechters Fabiano Preti en Daniele Bindoni en vierde official Francesco Fourneau. Het VAR-duo bestaat dan weer uit de Italiaan Paolo Valeri en de Fransman Jérôme Brisard.

Door de afwezigheid van zowel Mata als Odoi krijgen we achterin een onuitgegeven defensie met Dedryck Boyata, Brandon Mechele en allicht Eduard Sobol en vermoedelijk met Tajon Buchanan en Bjorn Meijer op de flanken. Nielsen zakt een rijtje en moet samen met Vanaken en Noa Lang het Brugse middenveld bevolken. Voorin worden Ferran Jutgla en Sowah andermaal aan elkaar gekoppeld. Tenzij de veldbezetting straks toch helemaal anders zou blijken uiteraard.

Club trok gisteren overigens behoorlijk onthoofd richting het Ruhrgebied, want zowel Abakar Sylla, Denis Odoi als Raphael Onyedika zijn geschorst. Ook Clinton Mata en Eder Balanta zijn er wegens blessures niet bij. Hierdoor werden de jonkies Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Lynnt Audoor en Cisse Sandra aan de 20-koppige selectie toegevoegd. Tevens is er de terugkeer van Kamal Sowah, de Ghanees zat tegen Porto een rode schorsingsdag uit.

Door de tegenvallende resultaten in de Bundesliga grepen ze bij Leverkusen trouwens in. Zat Gerardo Seona in Brugge nog op de bank, dan werd de Zwitser aan de kant geschoven en vervangen door Xabi Alonso. De 40-jarige Spanjaard, die als speler ondermeer actief was bij Liverpool, Real Madrid en Bayern München, was afgelopen zomer trouwens één van de kandidaten om de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder bij Club op te volgen.

Niettemin zal Leverkusen bijzonder gemotiveerd aan de aftrap verschijnen want door het 2-2 gelijkspel in Madrid, behouden de Duitsers nog een kans om Europees te overwinteren in de Europa League, dan moet het op de slotspeeldag wel beter doen dan Atlético Madrid in en tegen Porto.

Tot op heden kon Club slechts éénmaal winnen op Duitse bodem. Vorig seizoen ging Blauw-Zwart heel verrassend met 1-2 zegevieren op bezoek bij Red Bull Leipzig. Hans Vanaken en Mats Rits veegden toen een vroege achterstand nog voor de rust helemaal weg. Als Vanaken vanavond zou scoren, dan betekent dit zijn tiende treffer ooit in de Champions League.

De wedstrijd van vanavond is voor Club overigens de 341ste Europese en 94ste wedstrijd in de Champions League. Van Qarabag tot Leverkusen : het is tevens de 100ste Europese wedstrijd onder voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert, waarvan bijna de helft (48) op het kampioenenbal.

Op maandag 7 november wordt in het Zwitserse Nyon geloot en kent Club dus zijn volgende tegenstander in de Champions League. In principe worden de heenwedstrijden gespeeld op 14/15 of 21/22 februari en volgen de terugwedstrijden op 7/8 of 14/15 maart.

Bij een eventuele eerste plaats en de bijhorende groepswinst is er voor Club het relatieve voordeel dat het in de achtste finales eerst op verplaatsing moet en dat het enkel kan uitkomen tegen één van de nummers twee van de andere groepen.

Bij de zesde en afsluitende wedstrijd staat voor Club de groepswinst nog steeds op het spel. Bij winst maar ook als FC Porto thuis niet beter doet dan Club in de BayArena, dan is Blauw-Zwart zeker van de eerste plaats in Groep B.

Goedenavond en welkom vanuit de BayArena voor de wedstrijd tussen Bayer 04 Leverkusen en Club Brugge, op speeldag 6 in de groepsfase van de Champions League.

  • 1 - 0
  • 1 - 3
  • 0 - 0

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in