Speeldag 33

1 - 3
94'

Komend weekend is er de afsluitende wedstrijd van de reguliere competitie, dan ontvangt Club in eigen huis de Kakkers uit Mechelen, heel graag tot dan!

94'

Door deze zege sluipt Club alweer dichter bij Union, de Brusselaars tellen nog maar twee punten voorsprong, al spelen ze zondag wel nog uit bij Standard.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club doet wat het moest doen en pakt de drie punten op het Kiel na een 1-3 zege bij Beerschot. Voor de rust opende Lang de score, na de pauze pikten ook Rits en De Ketelaere hun doelpuntje mee.

93'

We zitten reeds diep in de extra tijd wanneer Club de omschakeling maakt via Adamyan maar uiteindelijk is het Dost die torenhoog over besluit.

90'

We krijgen nog minstens vier minuten toegevoegde tijd.

85'

In de absolute slotfase sluipt er toch heel wat nochalance in het spel bij Club maar gelukkig mist de poging van De Smet compleet de juiste richting, Mignolet leest zijn defensie de levieten.

84'

Vrijwel meteen na de derde wissel bij Club laat de Brugse defensie zich koud pakken bij een snel genomen vrije trap, gelukkig kan Hendry het schot van Coulibaly met het hoofd onschadelijk maken, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel.

83'
Wissel
LangDost
82'

Terwijl Dost klaar staat om in te vallen, trekt Sobol zich op links op gang maar de voorzet van de Oekraïner belandt slordig in de handen van Lejoly.

80'
Wissel
SuzukiMukuna
78'
77'

Het spel gaat nu goed op en neer met eerst Coulibaly die over de bal maait, aan de overkant gaat een kopbal van Adamyan over het doel.

75'

Club laat meermaals na om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Eerst ziet Mechele zijn schot gekeerd door Lejoly, in de nabeurt kan ook Hendry niet scoren, de Schot besluit op de buitenkant van de paal.

74'
Gele kaart
De Smet
Pas op het veld haalt De Smet Skov Olsen onderuit, het levert de invaller meteen de gele kaart op.
73'
Wissel
Van den BerghDe Smet
70'

We sluipen stilaan richting het laatste kwartier wanneer Lang en Vanaken elkaar op links prima vinden, de Limburger bedient met heel veel gevoel de inlopende Rits die de voet van Lejoly op zijn weg vindt, geen vierde Brugse doelpunt.

68'

Club is niet meteen onder de indruk van het tegendoelpunt en trekt opnieuw richting Lejoly. De wroetende Adamyan opent knap tot bij Skov Olsen maar de thuisdoelman is net eerder op de bal.

66'
Goal
Shankland
-
Geen clean sheet voor Mignolet want na een foutieve tussenkomst van de pas ingevallen Hendry gaat de bal op de stip, vanaf elfmeter stuurt Shankland de Brugse doelman de verkeerde kant uit : 1-3!
63'
Wissel
HolzhauserVaca
63'
Wissel
RigoCoulibaly
61'
Wissel
MataHendry
61'
Wissel
De KetelaereAdamyan
57'

Vanaken golft mee op het enthousiasme bij Club, net als in de vorige fase gaat hij niet voor eigen succes maar probeert hij Skov Olsen te bedienen maar vooraleer hij een tweede maak kan scoren, wordt zijn inzet alsnog ontzet.

53'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Het gaat nu plots heel snel op het Kiel want enkele minuten na de 0-2 doet Club er nog een doelpunt bij. En hoe! Na een prachtige aanval via ondermeer Skov Olsen lijkt Vanaken te gaan scoren, hij is echter niet egoïstisch en schotelt De Ketalaere zomaar de 0-3 aan. In eerste instantie wordt het doelpunt afgekeurd wegens zogenaamd buitenspel maar na raadpleging van de VAR wordt gaat de bal logischerwijze dan toch op de middenstip!
50'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Legt Club kort na de rust de wedstrijd in een eerste definitieve plooi? Na prima samenspel knalt Skov Olsen vanuit de tweede lijn op doel, zijn schot wordt echter via de knie van Rits in doel gedevieerd : 0-2!!
47'

Het eerste gevaar na de pauze komt vanwege de bezoekers, De Ketelaere zwiept de bal voor doel en met twee Bruggelingen in de rug heeft Van den Bergh heel wat moeite om te ontzetten.

46'

De bal rolt weer op het Kiel, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig nog geen wissels te melden.

45'
45'

+1 : In de extra tijd komt Club nog dicht bij de 0-2 wanneer Radic paniekerig wil uitvoetballen en het leer voor de voet van Rits springt maar hij lijkt te verrast om van dichtbij de score te verdubbelen. Meteen het laatste wapenfeit uit de eerste helft waarin Blauw-Zwart duidelijk de betere ploeg was maar zichzelf met slechts één doelpunt karig zag beloond.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

We moesten er al een tijdje op wachten maar we krijgen eindelijk nog eens de nodige opwinding. Op rechts weet De Ketelaere zich uitstekend door te zetten maar zijn aflegger wordt door Lejoly met de vuist weggewerkt, in de rebound wordt de knal van Skov Olsen op de lijn gekeerd door Dom. Aan de overkant moet Mechele bijspringen om Suzuki de weg richting Mignolet te ontzeggen.

39'
37'

Met nog acht minuten tot de rust kan Beerschot toch nog een schuchter de neus aan het venster steken maar Mechele kan een voorzet vanaf de linkerkant onschadelijk maken, Blauw-Zwart moet er voor waken om zichzelf in slaap te wiegen.

32'

Club blijft heersen op het Kiel en het is wachten op een tweede Brugs doelpunt. De Ketelaere opent knap tot bij Vanaken die de bal enig mooi uit de lucht haalt maar vooraleer hij kan besluiten, kan Van Den Bergh nog net in hoekschop ontzetten, ook dit levert de landskampioen verder geen tweede treffer op.

30'
28'

Net voor het halfuur wordt Skov Olsen de diepe ruimte ingestuurd maar volgens de lijnrechter kon de Deen het leer net niet binnen houden, de herhaling geeft niet meteen uitsluitsel.

25'

Nadat Staessens ook nalaat om Suzuki de gele kaart te tonen nadat hij Rits op de hakken trapt, komt Club heel dicht bij de 0-2. Vanaf de rechterkant bereikt Skov Olsen met links de vrijstaande Lang maar zijn kopbal belandt op de benen van de opspringende Lejoly.

23'

Uitgerekend in de Sterchele minuut komt Club opnieuw opzetten met Lang die op links de lopende Sobol bedient maar die wordt foutief onderuit gehaald, vreemd genoeg ziet scheidsrechter Staessens er geen graten in.

19'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Daar is de voorsprong dan toch en die is dan ook helemaal verdiend! Na een slechte aflegger van Suzuki kan Club meteen prikken en het is Lang die de 0-1 in de benedenhoek knalt, voor de Rotterdammer meteen zijn zevende treffer van het seizoen!
18'

Het blijft wachten op een Brugs doelpunt maar voorlopig blijft de nul staan. De Ketelaere bedient knap de infiltrerende Rits maar andermaal is daar Lejoly die met de benen redding brengt.

15'

Ook Beerschot dwingt een eerste hoekschop af en Rigo probeert het van ver maar hij ziet zijn schot toch nog ruimschoots naast gaan, geen gevaar voor Mignolet.

12'

Club heeft het commando al enige tijd overgenomen en het zoekt nadrukkelijk naar de voorsprong maar tot tweemaal toe vindt het Lejoly op zijn weg. Eerst duwt hij een pegel van een bedrijvige Skov Olsen uit zijn doelvlak, meteen daarna pareert hij ook een knal van Rits.

10'
9'

Club dwingt de eerste hoekschop van de partij af en Skov Olsen schildert de bal op het kruin van Vanaken maar zijn kopbal belandt op de bovenkant van de lat, opnieuw komt Blauw-Zwart dicht bij de openingstreffer.

6'

En daar is Club terug, met andermaal Skov Olsen in de hoofdrol die vanaf de rechterkant naar binnen snijdt en met links zijn kans waagt, zijn schot zoeft maar rakelings over de deklat buiten.

4'

Club reageert meteen gevat en Skov Olsen vindt meteen de weg naar de netten maar na raadpleging van de VAR wordt zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, voorlopig geen zesde treffer voor de Deense winger.

2'

Beerschot begint heel gretig aan de partij en Dom wordt op rechts helemaal vrij gespeeld, gelukkig is er centraal Mechele om zijn lage voorzet over de zijlijn te verwerken.

1'

We zijn er aan begonnen, het is de thuisploeg dat heeft afgetrapt. Het is koud in Antwerpen, hopelijk kunnen we ons flink opwarmen aan een stevige partij.

Terwijl de hardrock van AC/DC nog net door de boxen knalt, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Met nog enkele minuten tot de aftrap kunnen we nog kwijt dat niet Bert Put maar wel Brent Staessens, aanvankelijk aangeduid als vierde official, deze wedstrijd zal leiden.

Het zal trouwens ook tijdens de wedstrijd stil blijven op het Kiel. Door de ongeregeldheden in de Antwerpse stadsderby moeten de Ratten hun laatste thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Tevens een wedstrijd in mineur want de Ratten zijn reeds enkele weken veroordeeld tot degradatie naar 1B.

Voor aanvang van de wedstrijd zal er 1 minuut in acht worden genomen voor Miguel Van Damme, de doelman die helaas op 28-jarige leeftijd de strijd tegen leukemie verloor. Ook de hele webredactie houdt zich er aan om zijn medeleven met zijn familie, vrienden en iedereen bij Cercle Brugge te betuigen.

De wedstrijd tussen Beerschot en Club Brugge werd overigens toevertrouwd aan Bert Put. Deze 33-jarige scheidsrechter zal op het Kiel worden bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny, vierde official Brent Staessens en videoref Bram Van Driessche.

Club wil dus graag de volle buit uit het Kiel mee grabbelen maar heeft wat dat betreft de statistieken niet echt mee. Van de vorige 79 confrontaties uit bij Beerschot werd er slechts 22 maal gewonnen, speelde het zestienmaal gelijk en werd er maar liefst 41 keer verloren. Voor Mats Rits is het overigens een terugkeer waar het destijds voor hem allemaal begon.

Schreuder wijzigt zijn elftal dus op een aantal posities waardoor zowel Eduard Sobol, Ruud Vormer als Noa Lang tussen de lijnen verschijnen. Sargis Adamyan begint dan weer op de bank. Voor Vormer is het overigens zijn 350ste officiële wedstrijd in het blauwzwarte shirt van Club. Clinton Mata werkt dan weer zijn 120ste competitiewedstrijd in Brugse loondienst af. Sobol moet net als Charles De Ketelaere en invaller Eder Balanta uitkijken voor een vijfde gele kaart.

Voor de uitwedstrijd op het Kiel doet coach Alfred Schreuder alvast geen beroep op Tajon Buchanan, de Canadees zette pas vrij laat terug voet op Belgische bodem en wordt dan ook de nodige rust gegund. Ook Denis Odoi, met Ghana geplaatst voor het WK, verschijnt niet aan de aftrap.

Blauw-Zwart pakte voor de interlandbreak een prima 18 op 18, vraag is echter of de Bruggelingen deze draad gewoon weer oppikken. Bij een eventuele zege kan Club alvast een goeie zaak doen en tot op twee punten naderen van leider Union en zo de druk bij de Brusselaars leggen.

Terwijl de Rode Duivels met Canada, Marokko en Kroatië ondertussen hun tegenstanders in de groepsfase van het WK in Qatar kennen, trappen Beerschot en Club Brugge vanavond de voorlaatste speeldag in de reguliere competitie op gang.

Goedenavond en welkom vanuit het Kiel, welkom vanuit Antwerpen voor de wedstrijd tussen Beerschot en Club Brugge, op speeldag 33 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in