Speeldag 21

2 - 0
93'

Er rest Club nu de hoognodige winterbreak om de batterijen even te herladen en zich zo klaar te stomen voor de eerste wedstrijd van 2022, op 15 januari thuis tegen STVV. Heel graag tot dan!

93'

Door deze nederlaag laat een ondermaats Club na om de kloof met leider Union tot drie punten te herleiden. Meer zelfs, als de Brusselaars later op de avond winnen van Gent, dan wordt het reeds op negen punten gezet.

93'

Het zit erop, het laatste fluitsignaal heeft geklonken, Club verliest de stadsderby met 2-0 en sluit het kalenderjaar 2021 met een nederlaag af.

90'

We krijgen minstens drie minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
Sousa
-
In de absolute slotfase staat de 2-0 dan toch op het bord. Matondo kan zich veel te makkelijk voorbij zowel Mechele als Sobol werken en schotelt aan de tweede paal de inlopende Sousa de verlossende treffer aan.
88'

Terwijl de tijd genadeloos wegtikt, komt Club bijzonder goed weg wanneer een pegel van Matondo via de onderkant van de lat opnieuw het veld inspringt, bijna de 2-0 voor de thuisploeg.

85'

Terwijl Club naar de gelijkmaker zoekt, is daar plots de uitbraak van Cercle maar Mignolet pakt het schot van Matondo.

80'

Sluit Club het kalenderjaar 2021 af met de nederlaag of kan het in de slotfase toch nog iets rapen? Tot tweemaal toe komt het dicht bij de gelijkmaker, eerst trapt Lang vanuit een scherpe hoek via de vingertoppen van Didillon voorlangs, meteen daarna vergeet Vanaken van dichtbij zijn voet tegen de bal te zetten.

78'

We zitten reeds in het laatste kwartier wanneer ook Sobol vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar zijn slap schot hobbelt enkele meters naast.

75'
Wissel
RitsDost
75'
Wissel
DemanVitinho
73'
72'

Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok gaat Club toch iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, eerst gaat een schot van Hendry hoog over, meteen daarna kan Didillon de voorzet van Lang uit de lucht plukken.

71'
Gele kaart
Miangue
66'

Halverwege de tweede helft komt Club tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst heeft Didillon een uitstekende redding in huis bij de kopbal van Rits, meteen daarna gaat ook de kopbal van Mechele over.

64'
Gele kaart
Decostere
62'
Wissel
BalantaMbamba
61'

Terwijl Mbamba klaar staat om in te vallen, is er eindelijk een voldragen aanval bij Club. De Ketelaere heeft op links eindelijk wat ruimte en zijn voorzet belandt bij Lang die meteen uithaalt maar de Rotterdammer ziet zijn schot afgeblokt.

59'

Na foutief uitstappen bij Sobol moet Mechele de hoekschop toestaan en de afvallende bal valt voor de voeten van Van Der Bruggen, die haalt van ver uit maar zijn schot gaat hoog over.

57'
Gele kaart
Mata
56'

Na de fout van Sousa bij De Ketelaere neemt Vormer de vrije trap maar andermaal vindt hij Didillon op zijn weg.

56'
Gele kaart
Deman
53'
Goal
Miangue
-
Terwijl er na de rust nog niks was gebeurd, valt de 1-0 zomaar uit de lucht. Bij een vrije trap krijgen ze bij Club het leer niet weg en Miangue duwt van dichtbij de openingstreffer voorbij Mignolet in doel.
46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig alvast geen wissels te melden.

45'
45'

Na exact 45 minuten fluit scheidsrechter Laforge een evenwichtige maar niet grootse eerste helft af. Kansen waren schaars en doelpunten bleven dan ook uit, de 0-0 ruststand is dan ook volkomen logisch.

41'

Met nog enkele minuten tot de rust komt Cercle gevaarlijk opzetten wanneer Somers uit de draai meteen op doel trapt maar Mignolet ligt goed plat.

36'
34'

Cercle heeft meteen een antwoord klaar maar de pegel van Vanhoutte zoeft naast het doel van Mignolet.

33'

Net voorbij het halfuur komt Club stevig opzetten wanneer De Ketelaere op rechts de achterlijn haalt en perfect terug legt tot bij Vanaken, die haalt meteen uit maar raakt het leer niet echt vol waardoor Didillon zijn inzenden alsnog over de dwarsligger kan duwen.

26'
Gele kaart
Lang
24'

We zien heel veel strijd maar helaas te weinig goed voetbal. Vooral bij Club dat het bijzonder moeilijk wordt gemaakt door een stevig opzittende thuisploeg.

17'

Eindelijk kan Club nog eens een leuke aanval in elkaar knutselen via Sobol en Lang, uiteindelijk is het Vormer met de krul maar Didillon zweeft zijn poging in hoekschop, ook dit levert de landskampioen niks op.

14'

Net voor het kwartier komt Club een eerste maal echt met de schrik vrij. Matondo snelt te makkelijk Mechele voorbij en hij offert Somers de 1-0 aan, die omspeelt zowel Mechele als Mignolet maar talmt dan te lang om het leer in doel te schuiven waardoor de blauwzwarte defensie in extremis nog kan ontzetten.

12'

Na een hoopvol begin, is het stilaan Cercle dat de bovenhand heeft genomen en achterin is het eventjes bibberen wanneer de thuisploeg een voorzet aan de tweede paal niet voorbij Mignolet kan werken.

10'

Mede door de slechte staat van het veld is het voor beide teams niet makkelijk combineren, al krijgt Somers op links wel de nodige ruimte, hij dwingt Mignolet tot een redding met de voet maar de vlag was reeds de lucht in wegens voorafgaand buitenspel.

4'

Club gaat meteen op zoek naar een vroeg doelpunt, Mata haalt de achterlijn maar zijn voorzet wordt door een thuisverdediger ontzet, meteen daarna kan Vanaken onvoldoende bij een voorzet van Sobol. Aan de overkant is er het spurtduel tussen Matondo en Mata.

2'

Na amper twee minuten neemt Vanaken een afvallende bal vol risico meteen op de slof maar de Rode Duivel ziet zijn inzenden hoog over het doel verdwijnen.

1'

We zijn er aan begonnen, kan Club afsluiten met een zege? Volg het hier op de voet!

Helaas geen supporters in de tribunes terwijl de beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Cercle en Club moet in goede banen worden geleid door Nicolas Laforge. De 35-jarige Henegouwer zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Christophe Battiston en Vito Di Vincenzo, vierde official Simon Bourdeaud’hui en videoref Erik Lambrechts.

De Brugse derby is voor Jack Hendry meteen zijn 50ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. De Schotse centrale verdediger kwam eerder in 36 competitiewedstrijden voor KVO aan de bak en zit nu aan veertien competitiewedstrijden voor de landskampioen.

‘Never change a winning team’, want net als tegen OHL opteert Clement voor exact dezelfde elf namen. Dus achterin met Mata, Hendry en Mechele en zowel Vormer als Sobol op de flanken. Centraal op het middenveld krijgen we het drietal Balanta, Rits en Vanaken, terwijl voorin De Ketelaere en Lang andermaal aan elkaar worden gekoppeld.

Voor de enige echte ‘Brugschen d’erbie’ selecteerde coach Clement dezelfde 21 namen als voor het bekerduel met OHL. Bij Cercle zijn de Noorse verdediger Daland en de Portugese middenvelder Lopes geel geschorst.

Het is de 152ste confrontatie tussen beide teams op het hoogste niveau. Van de vorige 75 uitwedstrijden wist Club er tot op heden 43 te winnen, werd er vijftien maal gelijk gespeeld en moest het zeventien maal het onderspit delven. Eerder op het seizoen speelden Club en Cercle 1-1 gelijk.

Na een loodzwaar programma hoopt Blauw-Zwart vanmiddag het jaar in schoonheid te kunnen afsluiten met een derbyzege, uit bij Cercle. In de voorbije 70 jaar speelde Club overigens tweemaal zijn laatste wedstrijd van het jaar tegen de buren. Met wisselend succes : in 2006 werd er nog met 1-0 verloren, in 1984 stond een 6-1 eindzege op het scorebord.

Enkele dagen na de kwalificatie voor de halve finales in de Croky Cup en uitgerekend op ‘Boxing Day’ staat voor Club de 59ste en laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021 op het kerstmenu.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de stadsderby tussen Cercle Brugge en Club Brugge, op speeldag 21 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in