Speeldag 8

0 - 1
98'

Door deze zege springt Club opnieuw over Union naar de leidersplaats, het telt nu opnieuw één punt voorsprong op de Brusselaars. Bovendien zet het de achtervolgers verder onder druk. Volgende week vrijdag is er reeds de volgende wedstrijd, dan komt OHL naar Olympia, heel graag tot dan!

98'

Een zege op karakter en inzet want Club had het allesbehalve makkelijk met een stevig Charleroi, dat eigenlijk recht op meer had maar telkens een uitstekende Mignolet op zijn weg vond. En het venijn zat duidelijk in de staart want op aangeven van de ingevallen Van der Brempt prikte De Ketelaere zijn vierde competitietreffer van het seizoen tegen de touwen.

98'

Wat een week voor Club! Na de zege tegen Oostende, het knappe gelijkspel tegen de sterren van PSG, de contractverlenging van Lang en De Ketelaere pakt Blauw-Zwart nu ook de volle buit op Mambourg, na het enige doelpunt van De Ketelaere!

96'

Terwijl de meegereisde Brugse fans zich vocaal laten gelden, is er de steal van Van der Brempt. De jonge invaller duikt meteen zelf de ruimte en trapt op doel maar evenwel zonder echt gevaar voor Koffi.

92'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOOOAAAAAAALLLLL GOOOOOOOAAAAAALLLLLL GOOOOOOAAAAAALLLLL Terwijl niemand het nog echt geloofde, slaat Club dan toch nog toe. Vanaken opent knap tot bij de lopende Van der Brempt en diens voorzet wordt door De Ketelaere in doel gegleden!!!!!
90'

We krijgen minstens 7 minuten toegevoegde tijd.

88'

Na de terechte gele kaart voor Balanta, neemt Charleroi een ingestudeerde vrije trap maar gelukkig is Rits alert genoeg om Zaroury in de zone van de waarheid af te stoppen, gouden tussenkomst van de middenvelder.

86'
Gele kaart
Balanta
85'
82'

Lijkt deze wedstrijd stilaan af te stevenen op een gelijkspel? Of krijgen we dan toch nog een winnaar? De thuisploeg probeert het maar met een prima getimede tackle houdt Mechele de voorzet af.

77'

Wie trekt er in de slotfase het laken naar zich toe? Club probeert het alvast maar Vanaken kan net niet bij de voorzet van De Ketelaere.

75'
Wissel
SowahVan der Brempt
74'
Wissel

Meteen na de dubbele wissel bij Charleroi, kan Vanaken vanuit een vrij moeilijke positie op doel koppen maar zijn kopbal mist de juiste richting.

73'
Wissel
IlaimaharitraFall
73'
Wissel
TchatchouaZedadka
71'

Terwijl Charleroi aanstalten maakt om vers bloed in te brengen, wordt Rits knap door de De Ketelaere aangespeeld maar zijn aflegger vindt evenwel geen medespeler.

67'

Mignolet heeft een aantal goeie reddingen op zijn conto maar heeft nu ook wat geluk aan zijn zijde wanneer een voorzet van Tchatchoua tegen de buitenkant van de paal belandt.

66'

Het spel golft goed op en neer. Eerst trapt Zaroury hoog over en naast het doel van Mignolet, aan de overkant kan de infiltrerende Vanaken net niet bij de aflegger van Lang.

62'
Gele kaart
Kayembe
Club probeert het commando terug over te nemen maar Mata wordt foutief afgestopt door Kayembe, na enkele seconden aarzeling en na protest van een aantal spelers van Club haalt Lardot dan toch de gele kaart uit de zak.
60'
Gele kaart
De Ketelaere
Nadat De Ketelaere zich vastloopt bij Knezevic, toont Lardot hem de gele kaart. Iedereen kijkt verbaasd in het rond want dit was niet eens een fout, onbegrijpelijke tussenkomst vanwege de scheidsrechter.
58'
Wissel
NicholsonBedia
56'
Wissel
WesleyBalanta

Terwijl Balanta klaarstaat om in te vallen, gaat Vanaken achter een diepe bal aan maar via het been van Van Cleemput verdwijnt zijn schot in hoekschop, die wordt echter over gekopt door de pas ingevallen Balanta, die Wesley komt aflossen.

51'

Meteen nadat Koffi geen moeilijkheden kent met een te optimistisch schot van De Ketelaere komt Club opnieuw met de schrik vrij wanneer Nicholson vrij kan inkoppen maar tot tweemaal toe redt Mignolet op spectaculaire wijze de meubelen.

50'

De thuisploeg is heel gretig aan de tweede helft begonnen en opnieuw kan het dreigen. Eerst wordt de poging van Kayembe afgeblokt, meteen daarna trapt Zorgane rakelings voorlangs, hier ontsnapt Club aan de achterstand.

48'

Het eerste schot na de pauze komt vanwege de thuisploeg maar gelukkig kan Kayembe zijn poging niet kadreren.

46'
Wissel
MaouassaLang

De bal rolt weer op Mambourg. Met meteen een eerste wissel bij Club, Maouassa is in de kleedkamer gebleven, in zijn plaats begint Lang aan de tweede helft.

45'
45'
45'

+3 : Scheidsrechter Lardot fluit een intense en best genietbare eerste helft af, waarin evenwel niet werd gescoord, we gaan dus met een brilscore rusten.

45'
45'

Mede door de vuurpijlen vroeg in de wedstrijd krijgen we 3 minuten toegevoegde tijd.

43'

Net op een ogenblik dat Club het commando steeds meer aan de thuisploeg moest laten, komt Blauw-Zwart tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Eerst verdwijnt een volley van De Ketelaere via het lichaam van een thuisspeler in hoekschop, die wordt door Henry bijna in doel gekopt maar Koffi duwt spectaculair over de achterlijn. Meteen daarna wordt Sowah in stelling gebracht maar zijn schot is niet overtuigend genoeg om diezelfde Koffi echt aan het werk te zetten.

39'

Met de rust stilaan in zicht blijven de kansen voor Charleroi komen. Eerst heeft Mignolet andermaal een uitstekende redding in huis bij de pegel van Nicholson, terwijl de rebound van Zaroury in het Brugse vak terecht komt. Al ging de vlag de lucht in wegens voorafgaand buitenspel, een eventuele treffer ging dus terecht afgekeurd worden.

37'

Zoals voor aanvang mocht gevreesd worden, toont Charleroi zich een bijzonder taaie tegenstander en op aangeven van Morioka kan Nicholson alleen op doel af maar opnieuw is er de prima redding van Mignolet.

34'

Nadat Nicholson Hendry de bal afhandig maakt, kan Charleroi de omschakeling maken via Zaroury maar in plaats van op doel te trappen, legt hij het leer breed waardoor de Brugse defensie opnieuw de rangen kan sluiten, de daaropvolgende voorzet gaat over alles en iedereen heen.

29'

Ondanks de vele aanvallende intenties bij beide teams, blijven kansen eerder schaars. Al weet De Ketelaere zich goed doorzetten, hij haalt knap de achterlijn maar wordt dan afgeblokt. Meteen daarna is er opnieuw De Ketelaere maar vooraleer hij op doel kan afdrukken, wordt het leer alsnog uit zijn voeten gehaald.

25'

De jongste minuten monopoliseert Club de bal waarbij het vaak Wesley zoekt en vindt maar de Braziliaan is niet altijd even gelukkig in zijn acties. Een andere keer wordt De Ketelaere goed aangespeeld maar zijn schot uit de draai wordt afgeblokt.

19'
16'

Op het kwartier krijgen we de eerste echte mogelijkheid van de partij. Opnieuw is er van de rechterkant de voorzet van Mata en het is Wesley die op doek kan koppen maar helaas voor de Braziliaan gaat zijn kopbal naast. Aan de overkant kan Nicholson ontsnappen maar oog in oog met Mignolet besluit hij op de Brugse doelman.

14'

Na een korte onderbreking rolt de bal weer op Mambourg met meteen een diepe bal richting Zaroury maar Mignolet is eerder op de bal.

12'

Onder het toeziend oog van bondscoach Martinez legt Lardot de wedstrijd even stil nadat supporters van de thuisploeg allerlei vuurpijlen op het veld hebben gegooid.

9'

We zien een levendige vroege openingsfase met twee teams die willen voetballen, ditmaal is er de voorzet vanaf de rechterflank van Mata maar vooraleer Vanaken aan de tweede paal kan binnenduwen, kan Zorgane met de hak het gevaar ontzetten.

8'

Mata staat opnieuw tussen de lijnen en bedient knap de lopende De Ketelaere maar die kan het leer onvoldoende beroeren waardoor de thuisdefensie in hoekschop kan verwerken. Aan de overkant viseert Zaroury de korte hoek maar Mignolet staat paraat.

4'

Clement kijkt bezorgd toe want Nicholson duwt Mata niet onzacht tegen de boarding aan, Lardot ziet er onbegrijpelijk niet eens een fout in. Club speelt even met zijn tienen terwijl Charleroi een tweede hoekschop weet af te dwingen maar die wordt ruim over het doel van Mignolet gekopt.

2'

We krijgen de mededeling dat er zowat 8.000 toeschouwers in het stadion aanwezig zijn, waaronder een duizendtal Brugse supporters. Hun aanwezigheid in de tribunes doet deugd!

1'

Et c'est parti! Het is Club dat heeft afgetrapt, Blauw-Zwart speelt eerst naar het doel waar de meest fanatieke aanhang van de thuisploeg staat.

In een sfeervol Mambourg stappen de beide teams het veld op, we zijn er bijna helemaal klaar voor. Club speelt vanavond opnieuw in de gele away outfit.

De topper tussen Sporting Charleroi en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Quentin Lesceux, vierde official Bert Put en videoref Alexandre Boucaut.

Still opteert voor een duidelijke 4-4-2 opstelling met achterin Van Cleemput, Knezevic, Andreou en Kayembe. Op het middenveld krijgt de Japanse generaal Morioka het gezelschap van Ilaimaharitra, Tchatchoua en Zorgane terwijl voorin het duo Zaroury en Nicholson aan elkaar worden gekoppeld. Met ondermeer Benchaib, Bedia en Fall houdt Still nog ander en niet te onderschatten gevaar op de bank.

Bij de thuisploeg moet coach Still het stellen zonder de geschorste Gholizadeh, die in de wedstrijd tegen OHL tegen rood aankeek. Ook Gillet en Willems zijn er wegens blessure niet bij. Edward Still is overigens geen onbekende voor Club want de Belg van Britse afkomst behoorde tussen 2017 en 2019 tot de technische staf van Ivan Leko. Na omzwervingen bij Antwerp en het Chinese Shanghai werd hij in het tussenseizoen door Mehdi Bayat binnengehaald als hoofdcoach bij de Carolo’s.

In vergelijking met de wedstrijd tegen PSG voert Clement een drietal wijzigingen door. Zowel Balanta, Lang als Nsoki krijgen de nodige rust en worden in de basis vervangen door Mechele, Maouassa en Wesley, die voor het eerst sinds zijn terugkeer van Aston Villa opnieuw voor Club aan de bak moet. Voorlopig is het evenwel koffiedik kijken hoe dit zich straks op het veld zal vertalen.

Voor de altijd knap lastige uitwedstrijd bij Charleroi moet coach Clement het stellen zonder de geblesseerden Mbamba en Vormer. Voor het overige kent de Antwerpenaar nauwelijks personeelsproblemen, al vallen bij de geselecteerden vooral de namen van Wesley Moraes en Otasowie op. Krijgen zowel de Braziliaan als de Amerikaan vandaag hun eerste speelminuten bij Club?

Club begint aan de partij met twee punten minder dan leider Union, dat zonet met 2-1 won van Zulte Waregem. Bij een eventuele zege springt Blauw-Zwart opnieuw naar de leidersplaats en zet het druk op de eerste achtervolgers. Maar ook Charleroi, dat vorig weekend nog met 2-3 ging winnen bij Gent, kan uiteraard een uitstekende zaak in het klassement doen.

Slechts drie dagen na het knappe gelijkspel tegen het sterrensemble uit Parijs moet Club dus op bezoek bij Royal Charleroi Sporting Club. Stoomt Blauw-Zwart op dit elan verder? Of wordt het een halt toegeroepen door de Zebra’s, die na zeven speeldagen slechts één punt minder tellen dan de landskampioen.

De wedstrijden volgen elkaar weer in een rotvaart op en slechts enkele dagen na de komst van PSG naar België, krijgt Blauw-Zwart met de wedstrijd in en tegen Charleroi alweer een verraderlijke uitwedstrijd op het menu.

Goedenavond en welkom vanuit het Zwarte Land, welkom vanuit het Stade du Pays de Charleroi, voor de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club Brugge, op speeldag 8 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in