Speeldag 4

4 - 1
94'

Dit zijn echter zorgen voor later want komende zondag ontvangt Club in eigen huis de Rouches van Standard. Uiteraard tekenen we dan opnieuw present, hopelijk jullie ook, heel graag tot dan!

94'

Ondertussen hangen de bordjes in Leipzig gelijk (2-2) maar als Club thuis wint of tenminste een gelijk haalt tegen de Duitse vicekampioen, dan overwintert Blauw-Zwart in de Europa League.

94'
Goal
Jesus
-
In de toegevoegde tijd slikt Club nog een vierde treffer wanneer ook Jesus zijn doelpuntje kan meepikken. Meteen daarna fluit een prima leidende Lahoz de wedstrijd af. Net als in Brugge moet Club zijn meerdere erkennen bij Manchester City, het verliest in het Etihad Stadium met 4-1.
90'

We krijgen nog minstens twee minuten toegevoegde tijd.

89'

Terwijl de eerste supporters het stadion reeds verlaten, kan Vanaken plots op doel trappen maar twee verdedigers van City liggen meteen in de baan van het schot.

87'
Wissel
De KetelaereSowah
86'

Hendry glijdt in de eigen zestien ongelukkig uit en dit geeft Jesus de kans om alleen voor Mignolet op te duiken maar andermaal heeft de Rode Duivel een uistekende redding in huis.

85'

Net als in Brugge wil Palmer zich tonen en uit de draai knalt hij meteen op doel maar Mignolet redt knap, het blijft 3-1.

84'

Van der Brempt laat zich te makkelijk de bal ontfutselen door Palmer maar gelukkig is er Ricca om zijn aflegger te ontzetten.

80'
Wissel
FodenPalmer
80'
Wissel
WalkerZinchenko
78'
Wissel
LangDost
78'
Wissel
RitsMbamba
78'
Wissel
MataVan der Brempt
77'

City laat de bal vlotjes van voet tot voet gaan maar plots is daar de diepe bal richting De Bruyne die van dichtbij over knalt.

75'
Wissel
BernardoDe Bruyne
74'
Wissel
SobolRicca
73'
Goal
Sterling
-
De wedstrijd lijkt gespeeld want het staat ondertussen dan toch 3-1. Op aangeven van Foden loopt Gundogan zich knap vrij speelt en hij legt gepast af tot bij de totaal vrijstaande Sterling.
70'

Voorlopig nog geen eerste wissel bij Club, dat er probeert uit te komen via Sobol en De Ketelaere maar Vanaken kan onvoldoende kracht zetten om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

69'

Sterling staat pas op het veld wanneer hij de Brugse zestien induikt maar gelukkig is hij te zelfzuchtig en wordt zijn schot afgeblokt, ondertussen staat Ricca klaar om in te vallen.

68'
Wissel
MahrezSterling
68'
Wissel
GrealishJesus
63'

Nog steeds geen De Bruyne bij City maar zijn vervanger Gundogan haalt een afvallende bal knap uit de lucht maar uit de draai verdwijnt zijn schot boven het doel van Mignolet.

62'
60'

Als kapitein wil Vormer als eerste de strijd aangaan, hij toont eventjes haantjesgedrag bij Laporte, beiden worden door de Spaanse ref tot de orde geroepen.

57'

Club moet dus reageren en Sobol probeert zich tussen een aantal verdedigers te murwen maar met een correcte en prima tackle haalt Bernardo Silva de bal uit de voeten van de Oekraïner.

54'
Goal
Mahrez
-
Geen 1-2 maar wel 2-1 wanneer ze bij Club achterin even niet goed opletten en Mahrez kan een voorzet van de linkerkant van dichtbij voorbij Mignolet in doel koppen.
54'

Club wordt dus achteruit geduwd door City maar kan toch vlijmscherp counteren wanneer De Ketelaere achter een diepe bal aangaat en met links trapt hij evenwel rakelings naast, dit had de 1-2 kunnen zijn.

50'

Zoals verwacht mocht worden, probeert City Club meteen op de eigen helft vast te zetten en Cancelo krult zijn schot via de voet van De Ketelaere maar rakelings boven de kruising buiten.

49'
47'

Amper twee minuten na de herneming komt City een eerste maal opzetten maar Mignolet komt gepast tussenbeide bij Mahrez.

46'

De bal rolt weer in het Etihad Stadium, er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'

Scheidsrechter Lahoz telt geen extra tijd bij en fluit na exact 45 minuten een overigens bijzonder faire eerste helft af, Club mag de rust in met een 1-1 tussenstand. In de andere wedstrijd van Groep A staat het tussen Leipzig en PSG ondertussen 1-2.

42'

Aan de overkant gaat het op rechts plots snel en Rits moet alle gevaar bij een strakke voorzet van Walker in hoekschop ontzetten, die wordt makkelijk door Mignolet gepakt.

41'

Club toont stilaan steeds meer lef aan de bal en De Ketelaere kapt zich tot tweemaal goed vrij maar vooraleer hij echt vrij op doel kan doorgaan, wordt hij terug gehaald door Rodri.

40'
37'

Met nog minder dan tien minuten tot de rust kan Club opnieuw counteren, De Ketelaere opent met een uitstekende lange crossbal richting Lang en Stones moet de voorzet van Mata ontzetten, Blauw-Zwart probeert zijn momenten mee te pikken.

34'

Het is het sein voor City om zelf ook nog eens voor gevaar te zorgen maar ook Rodri ziet zijn schot vanuit de tweede lijn afgeblokt.

32'

Meteen daarna is er opnieuw Brugs gevaar wanneer De Ketelaere uit de draai meteen op doel kan trappen maar Ederson gaat goed plat.

31'

Lang wordt aan de zijlijn aangetikt en De Ketelaere pompt de vrije trap de zestien in, daar komt Hendry uitstekende ingelopen maar zijn kopbal wordt gepakt door Ederson.

30'
28'

Het vloeiende aanvalsspel bij City blijft na de gelijkmaker wat achterwege en de thuisploeg heeft moeite om een gaatje in de Brugse defensie te vinden, voorlopig werkt het tactisch plaatje van Clement.

25'

We kijken ook met een half oog mee naar het resultaat tussen Leipzig en PSG, het staat daar voorlopig ook 1-1.

23'

We zijn zowat halverwege de eerste helft en Club weet voorlopig vrij goed stand te houden tegen City. Meer zelfs, het dringt opnieuw even aan en Stones moet met het hoofd in hoekschop verwerken vooraleer De Ketelaere gevaarlijk kan zijn, de daaropvolgende corner wordt makkelijk gepakt door Ederson.

20'
17'
Goal
Stones (own goal)
-
GOOOAAALLL - Uit het niets scoort Club vrijwel meteen de gelijkmaker. Eerst moet Ederson alles uit de kast halen om Vanaken het scoren te beletten maar in de rebound is hij wel geklopt wanneer de bal via de rug van Stones in doel belandt!
15'
Goal
Foden
-
Op het kwartier is het dan toch raak. Eerst heeft Mignolet een prima redding in huis om Foden het scoren te beletten maar meteen daarna is hij wel geklopt wanneer diezelfde Foden een voorzet zomaar in doel kan lopen.
14'

De beide coaches geven de nodige richtlijnen aan hun teams wanneer Cancelo een laterale bal van Vanaken kan onderscheppen en via Grealish kan hij het leer over Mignolet lobben maar gelukkig raakt hij de buitenkant van de paal.

11'

Club kan een eerste keer uitbreken en Lang dwingt op zijn beurt een hoekschop af, maar Sobol trapt de afvallende bal meters naast, de meegereisde Brugse aanhang laat zich vocaal meteen gelden.

10'

Na tien minuten telt City reeds 77% balbezit maar tot uitgesproken kansen kwam het evenwel nog niet. Foden probeert een voorzet van Cancelo wel in één tijd op de slof te nemen maar zijn bal gaat ruimschoots naast.

7'

Foden dwingt via Hendry de eerste hoekschop van de partij af maar gelukkig kan Stones niet vol op doel koppen en Sobol kan opruimen.

5'

Het licht gaat even uit bij Nsoki die net voor de eigen zestien de bal zomaar inlevert maar gelukkig kan Mahrez niet op doel knallen, Club wordt in de vroege openingsfase volledig onder de voet gelopen.

3'

Op De Ketelaere na kruipt iedereen bij Club achter de bal, niettemin probeert Silva het vanuit de tweede maal maar zijn schot wordt meteen in de kiem gesmoord.

2'

De thuisploeg wil Club meteen naar de keel grijpen en Nsoki moet al een eerste bijspringen bij Sobol.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart, vanavond overigens volledig in het geel, iets rapen?

Door deze logische nederlaag blijft Club dus derde in Groep A, weliswaar met vier punten voorsprong op hekkensluiter Leipzig dat enkele minuten voor het einde nog steeds 1-2 in het krijt staat tegen PSG.

Een sfeervol Etihad Stadium, waaronder ook een kleine 2.000 meegereisde Brugse fans, verwelkomt de 22 spelers, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Manchester City en Club Brugge werd toegewezen aan de Spaanse topref Antonio Mateu Lahoz. Deze 44-jarige scheidsrechter uit Valencia floot afgelopen seizoen nog de Champions Leaguefinale tussen City en Chelsea en zal vanavond worden bijgestaan door zijn assistenten en landgenoten Pau Cebrian Devis en Roberto Del Palomar en vierde official Santiago Jaime Latre. Het VAR-duo bestaat dan weer uit de Spanjaard Ricardo De Burgos en de Duitser Christian Dingert.

Clement kiest vanavond in het Etihad Stadium, zoals het stadion omwille van commerciële redenen is omgedoopt, voor een toch wel meer behoudener aanpak. Met Mata, Hendry, Mechele, Nsoki en Sobol krijgt Mignolet maar liefst vijf verdedigers voor zich. Door de schorsing van Balanta speelt Rits op het middenveld naast Vormer en Vanaken, terwijl voorin wordt gehoopt op de flitsen van Lang en De Ketelaere.

De Belgische landskampioen reisde alvast zonder de geel geschorste Balanta naar het noordwesten van Engeland af. Anderzijds zijn Izquierdo, Wesley en Nsoki, tegen STVV nog geschorst, er wel bij.

In de zogenaamde ‘groep des doods’ staat Club momenteel op een derde plaats, op drie punten van leider PSG en twee punten minder dan Manchester City. Bij een eventuele (stunt)zege zou het dus opnieuw over de Citizens naar een tweede plaats kunnen springen.

Twee weken terug werd het op Olympia immers 1-5, na een ware demonstratie van de Citizens. Of kan Club het voorbeeld volgen van ClubNXT, dat eerder in de namiddag een 3-1 achterstand wist om te buigen in een 3-5 zege? Doelpuntenmakers daar waren Sandra (2), Engels, Audoor en invaller Servais.

In zijn 333ste Europese opdracht en 86ste wedstrijd in de Champions League staat Club Brugge vanavond voor een loodzware opdracht uit bij Manchester City. Kan Blauw-Zwart boven zichzelf uitstijgen of krijgt het andermaal een flink pak rammel voor de broek?

Goedenavond en welkom vanuit Manchester, welkom vanuit het City Of Manchester Stadium voor de wedstrijd tussen Manchester City en Club Brugge, op speeldag 4 van de groepsfase in de UEFA Champions League.

  • 4 - 1

Club gaat met 4-1 onderuit op Manchester City

Club Brugge heeft in de Champions League een 4-1 nederlaag geleden op het veld van Manchester City. Blauw-Zwart kwam na een kwartier op achterstand na een doelpunt van Foden, maar kon onmiddellijk gelijk maken dankzij een owngoal van Stones. Club hield daarna lange tijd stand, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven na goals van Mahrez, Sterling en Jesus.

Philippe Clement sleutelde op twee plaatsen aan het team dat zaterdag aan de aftrap verscheen tegen Sint-Truiden. Stanley Nsoki – op Stayen nog geschorst – vervoegde achterin Mechele en Hendry, terwijl op het middenveld Mats Rits de plaats innam van de geschorste Éder Balanta. Voorin moesten Noa Lang en Charles De Ketelaere voor gevaar zorgen. Bas Dost moest vrede nemen met een plaatsje op de bank. Bij de thuisploeg begon Rode Duivel Kevin De Bruyne eveneens op de bank.

Man City eiste vanaf de openingsminuut de bal op, waardoor de Bruggelingen volledig werden teruggedrongen op hun eigen helft. Na een afgeblokt schot van Bernardo Silva en een mislukte volley van Sobol volgde op het kwartier plots een belegering van het Brugse doel. Een afgeweken schot van Cancelo kwam aan de tweede paal bij Gündogan terecht, maar die mikte van dichtbij in het zijnet. Cancelo krulde vervolgens het leer tegen de verste paal, terwijl Mignolet een prima redding in huis had op een schot van Foden. Direct daarna was het echter wel raak: na een lage voorzet van Cancelo kon Foden het leer van dichtbij binnentikken.

Blauw-Zwart liet zich niet imponeren en reageerde meteen: Ederson pareerde eerst nog een schot van Vanaken, maar daarna caprioleerde een voorzet van De Ketelaere via Silva en Jones in eigen doel. Dat doelpunt schonk de Bruggelingen extra vertrouwen, terwijl City geen openingen meer vond in de Brugse organisatie. Het was daarentegen Club dat voor rust nog twee goede kansen bij elkaar voetbalde: Ederson redde een kopbal van Hendry en ging daarna goed plat op een harde knal van De Ketelaere. Aan de overkant kon Rits een voorzet van Walker net voor Gündogan wegwerken.

Na de pauze drukten de Engelsen het gaspedaal meteen stevig in. Zo moest Mignolet al meteen redding brengen op een schot van Mahrez, terwijl een schot van Cancelo slechts nipt over de kruising zoefde. Even later pakte Mignolet een kopbal van Stones en ging een wild schot van Foden over en naast. Na tien minuten in de tweede helft kon Club toch vanonder de druk uitkomen: De Ketelaere nam een diepe bal goed mee, maar kon het leer niet kadreren. 

Net toen de Bruggelingen het evenwicht opnieuw leken te herstellen, sloeg Manchester City genadeloos toe. Cancelo krulde de bal richting verste paal en daar kon Riyad Mahrez de 2-1 binnenkoppen. Even later kon Gündogan twee pogingen niet verzilveren, terwijl aan de overkant een schot van Vanaken werd afgeblokt. Club zocht naar een nieuwe gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die kon scoren. Gündogan ging door op links en schotelde de 3-1 voor aan de ingevallen Raheem Sterling.

In de slotfase kon De Bruyne zijn poging niet kadreren, terwijl Mignolet redding bracht op schoten van Palmer en Jesus. Hans Vanaken zag nog een schot afgeblokt worden, terwijl Mechele het leer net voor Palmer kon wegwerken. In de slotseconden werd het uiteindelijk nog 4-1, toen Gabriel Jesus de bal overhoeks kon binnenschieten.

 

Champions League: Groep A – speeldag 4
Toeschouwers:
53.000 – Etihad Stadium
Scheidsrechter: Antonio Mateu Lahoz (Spa)
Manchester City: Ederson – Kyle Walker (80’ Oleksandr Zinchenko), John Stones, Aymeric Laporte, João Cancelo – Ilkay Gündogan, Rodri, Bernardo Silva (75’ Kevin De Bruyne) - Riyad Mahrez (68’ Raheem Sterling), Phil Foden (80’ Cole Palmer), Jack Grealish (68’ Gabriel Jesus). Coach: Pep Guardiola.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (78’ Ignace Van der Brempt), Jack Hendry, Brandon Mechele, Stanley Nsoki, Eduard Sobol (73’ Federico Ricca) - Ruud Vormer, Mats Rits (78’ Noah Mbamba), Hans Vanaken – Noa Lang (78’ Bas Dost), Charles De Ketelaere (87’ Kamal Sowah). Bank: Senne Lammens, Wesley Moraes, Faitout Maouassa en José Izquierdo. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 15’ Foden (1-0), 17’ Stones (owngoal, 1-1), 54’ Mahrez (2-1), 72’ Sterling (3-1), 92’ Jesus (4-1).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in