Speeldag

3 - 1

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE

Na de vlotte 6-1 winst tegen Olsa Brakel, staat in de 1/8ste finale van de Croky Cup de topper tussen Club en Antwerp op het programma in Jan Breydel. Een heruitgave van de voorbije bekerfinale die Blauw-Zwart met het kleinste verschil verloor (0-1) na een doelpunt van ex-Bruggeling Refaelov. Eerder dit seizoen boekte de landskampioen een knappe 0-2 competitiezege op de Bosuil dankzij goals van Krépin Diatta en Mats Rits. In het verleden bereikten de Bruggelingen 43 keer de 1/8ste finale waarvan ze zich 26 keer kwalificeerden voor de kwartfinale.  

 

ANTWERP

Antwerp kwalificeerde zich voor de 1/8ste finale na 2-1 winst tegen RAAL La Louvière uit 2de nationale. Guy Mbenza bracht Rood-Wit op voorsprong, maar de bezoekers maakten op het uur gelijk via Grégory Lazitch. Een kwartier voor tijd maakte Ritchie De Laet het verlossende doelpunt. In het verleden bereikte The Great Old 32 keer de 1/8ste finale en plaatste het zich 16 keer voor de volgende ronde. De voorbije weken zit het team van Frank Vercauteren in een positieve flow: sinds nieuwjaar behaalden The Reds 15 op 21 in de competitie waardoor ze zijn opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement.  

 

SCHEIDSRECHTER – ERIK LAMBRECHTS

Erik Lambrechts leidt de topper tussen Club en Antwerp in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere en Jo De Weirdt, vierde official is Jan Boterberg. Er is geen VAR aanwezig in deze bekerronde.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – TAHITH CHONG

Aanwinst Tahith Chong was in zijn eerste twee duels bij Blauw-Zwart meteen goed voor een doelpunt en assist. De 21-jarige flankaanvaller wordt geleend van Manchester United tot het einde van dit seizoen en voetbalde afgelopen half seizoen op uitleenbasis bij Werder Bremen. Bij Blauw-Zwart wordt Chong herenigt met zijn landgenoot Noa Lang. Beiden doorliepen samen de jeugdreeksen van Feyenoord en Oranje.

 

ANTWERP – FELIPE AVENATTI

Felipe Avenatti is één van de nieuwe namen die tijdens de wintermercato werd binnengehaald op de Bosuil. De 27-jarige Uruguayaan die voor een half seizoen wordt geleend van Standard, moet voor extra offensief gevaar zorgen bij Antwerp. Bij de Rouches was hij dit seizoen goed voor één doelpunt en één assist in tien competitiematchen. Eerder kwam Avenatti uit voor o.a. River Plate, Bologna en KV Kortrijk.

93'

Morgen worden de overige wedstrijden in de bekercompetitie afgewerkt, met ondermeer het duel van Charleroi dat komend weekend de volgende tegenstander van Blauw-Zwart is, dan trekt de leider naar het Zwarte Land. Heel graag tot dan!

93'

Het zit er op, Club wint totaal verdiend met 3-1 van Antwerp en plaatst zich naast stadsgenoot Cercle Brugge, Standard, Eupen en Genk voor de kwartfinales van de Croky Cup. Doelpunten van Vanaken, Dost en Vormer trokken de landskampioen over de streep, de tegentreffer van Lamkel Zé is er enkel voor de statistieken.

92'

We zitten reeds in de toegevoegde tijd wanneer Mignolet een geweldige safe in huis heeft bij een kopbal van dichtbij van invaller Batubinskika.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

87'
Wissel
Lamkel ZéBoya
85'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Trekt Club de wedstrijd nu wel helemaal naar zich? Het heeft er alle schijn van want Vormer tekent een derde Brugse treffer aan. Lang neemt een corner kort en speelt Vormer aan, die ziet hoe De Wolf klaar staat om uit te lopen bij een eventuele voorzet en met een rake trap richting doel verschalkt hij de totaal verraste Antwerpse goalie!
83'
Goal
Lamkel Zé
-
Zit het venijn in de staart? Nadat Dost de geruststellende 2-0 tegen de touwen duwde, lukt Lamkel Zé de aansluitingstreffer, de Kameroener verslaat Mignolet met een lage schuiver.
81'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Meteen daarna is het wel prijs! Vormer bereikt met een diepe bal Dost en die in twee tijden weet hij de bal voorbij De Wolf in doel te trappen, meteen zijn eerste treffer in de Croky Cup.
79'

Met nog elf minuten op de klok kan Chong zich centraal goed doorzetten en breed geven tot bij zijn landgenoot Lang maar die vindt De Wolf op zijn weg, bovendien was er sprake van buitenspel.

74'
Wissel
De KetelaereChong
73'

Antwerp probeert de bakens te verzetten en Denswil lijkt zich te verslikken bij De Laet maar gelukkig kan de Brugse defensie opruimen via Vormer.

70'
69'
Wissel
AvenattiRefaelov
69'
Wissel
GerkensAmpomah
69'

Vanaf de rechterkant kan Gerkens voor doel brengen en Lamkel Zé komt goed ingelopen maar onder druk van Kossounou besluit de Kameroener over het doel van Mignolet.

62'
Gele kaart
Seck
Voor de rust kwam Seck zonder geel al bijzonder goed weg na een smerige fout op Vormer, maar ditmaal kijkt hij wel tegen geel aan nadat hij Lang onder de zoden stopt.
60'

Op het uur verstuurt Vormer een prima diepe bal richting Lang maar de pocketspits laat zich op een zeldzaam foutje betrappen, hij laat de bal slordig van de voet springen.

57'

Mechele kan in eerste instantie een voorzet van Gerkens afblokken maar vervolgens is er de voorzet van Lamkel Zé maar gelukkig is Avenatti is niet scherp genoeg om voor gevaar te zorgen.

54'

De achterstand noopt de Great Old nu toch iets aanvallender voor de dag te komen en een schot van Gerkens wordt afgeblokt terwijl Denswil de tackle maakt bij De Laet, prima tussenkomst van de Nederlander.

50'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Daar is het doelpunt dan toch en hoe? Mata zet Gélin in de wind, haalt de achterlijn en legt knap achteruit tot bij de vrijlopende Vanaken die de 1-0 voorbij De Wolf in de verste hoek knalt. De Gouden Schoen scoort maar dit doelpunt mag eigenlijk op het conto van Mata worden geschreven!
48'

Club behoudt meteen de druk naar voren maar eerst kan Rits zich in de zestien niet doorzetten, meteen daarna is een voorzet van Lang te hoog voor Dost.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'

+1 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft af en beide teams kunnen met een brilscore warmere oorden opzoeken, hopelijk valt er na de rust meer te beleven.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'
Gele kaart
De Laet
41'

Nadat Seck vol op de enkel van Vormer staat en zo een Brugse aanval onbestraft teniet maakt, kunnen de bezoekers de omschakeling maken via Lamkel Zé die de nodige ruimte krijgt maar zijn schot gaat voorlangs buiten, aan de overkant kent De Wolf geen problemen met een kopballetje van Dost.

39'

De Ketelaere kan zich op rechts goed doorzetten en de achterlijn halen maar zijn voorzet bereikt echter geen medespeler.

36'

Een Nederlandse combinatie bij Club wanneer Dost een diepe bal van Denswil tot bij Vormer probeert te krijgen maar in eerste instantie lukt dit niet, vervolgens is er het matig ontzetten van Lukaku waarbij Vormer listig probeert te scoren maar De Wolf laat zich echter niet verrassen.

33'
Gele kaart
Verstraete
32'

Het spel gaat nu plots heel goed op en neer en een schot van Denswil gaat niet zo heel ver voorlangs, aan de overkant moet diezelfde Denswil ingrijpen bij De Laet, de daaropvolgende hoekschop levert de bezoekers niks op.

31'
30'

Op het halfuur krijgen we de eerste echte kans van de partij en die is zowaar voor de bezoekers maar gelukkig staat Mignolet paraat bij een kopbal van dichtbij van de mee opgerukte Seck.

28'

De landskampioen dwingt een vijfde corner af maar die wordt vrijwel vanuit stand over gekopt door Denswil, die bovendien nog behoorlijk werd gehinderd door Verstraete.

25'

Club zoekt de breekijzer met Dost maar die komt niet aan koppen toe, de bal valt wel voor de voet van Lang die meteen uithaalt maar Seck kan met een gelukje zijn schot onschadelijk maken, Blauw-Zwart verdient stilaan de voorsprong.

22'

Club is de ploeg met de grootste drang om te voetballen en Vanaken kan voorzetten tot bij De Ketelaere die slim voor zijn tegenstander komt maar vanuit een vrije moeilijke positie gaat zijn kopbal ruim over het doel van De Wolf.

18'

Opnieuw ziet De Wolf er niet echt geweldig uit bij een nieuwe voorzet van Mata maar zowel Mechele als De Ketelaere kunnen dit niet afstraffen en Verstraete kan het gevaar ontzetten.

15'
14'

De Great Old maakt de oversteek via ondermeer Lamkel Zé die op rechts opent tot bij Gerkens, die zoekt en vindt centraal Avenatti maar de kopbal van de Luikse huurling mist compleet de juiste richting.

13'

Club probeert de druk op te voeren maar we kijken naar een gesloten wedstrijd met heel wat middenveldspel, voorlopig krijgen we geen kansen om ons aan op te warmen.

10'

Antwerp staat behoorlijk laag gepositioneerd en Club kent de nodige moeite om een gaatje in de dubbele afweergordel te vinden, Vanaken probeert zich vrij te kappen maar wordt in het halve maantje een halt toegeroepen.

4'

In de vroege openingsfase dwingt Club al meteen het meeste balbezit af en Mata, met zwaar ingepakte rechterknie, verstuurt een voorzet de zestien in maar Dost kan onvoldoende profiteren van een halve misverstand tussen Seck en De Wolf.

1'

We zijn nog geen volle minuut ver wanneer Lamkel Zé in het duel Kossounou vol raakt op een plaats waar mannen dit het liefst niet hebben, de Kameroener laat zich meteen gelden.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

De beide teams betreden de grasmat, dat er ondanks de hoeveelheid aan wedstrijden en het gure winterweer er alsnog behoorlijk bij ligt, de greenkeepers hebben meer dan behoorlijk werk geleverd.

De bekerclash tussen Club Brugge en Royal Antwerp moet in goede banen worden geleid door Erik Lambrechts. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Jo De Weirdt en vierde official Jan Boterberg. Net als in de zestiende finales is er geen VAR aanwezig.

Voor kapitein Vormer is de clash met de Great Old overigens zijn 300ste officiële wedstrijd in het blauw-zwarte shirt, en tevens zijn 25ste bekerwedstrijd. Zijn landgenoot Lang zit vanavond aan 25 officiële wedstrijden voor Club Brugge.

In vergelijking met de wedstrijd op de Freethiel wijzigt Clement zijn elftal op een tweetal posities. Zo krijgt De Ketelaere de voorkeur op Okereke en neemt Denswil op links de plaats van Sobol in. Met vier Nederlanders aan de aftrap kleurt Blauw-Zwart vanavond weer behoorlijk 'oranje'.

In de aanloop naar deze topper was diezelfde Vanaken, net als Mata overigens, aanvankelijk twijfelachtig maar beiden geraakten zonder al te veel erg toch speelklaar. Voor het overige kan coach Clement putten uit een quasi volledige spelerskern.

Om de achtste finales te bereiken, had Blauw-Zwart geen moeite met Olsa Brakel, dat met 6-1 wandelen werd gestuurd. De jonge Badji lukte hierbij een hattrick en ook de van Manchester United gehuurde Chong en tweevoudig Gouden Schoen Vanaken pikten hun doelpunt mee.

De clash tussen Club Brugge en Antwerp is naast het stamnummer 3 tegen het stamnummer 1 en de nummers 1 en 2 uit de competitie tevens ook het duel tussen de twee enige overgebleven Belgische ploegen in Europa. Club moet volgende week aan de bak tegen Kyiv, Antwerp neemt het op tegen de Glasgow Rangers.

Sinds de bekerhervorming in 1963 wist Club zich reeds 43 maal te plaatsen voor de achtste finales, 26 maal stootte het ook naar de kwartfinales. Lukt het de huidige competitieleider ook vanavond?

De absolute topaffiche van de achtste finales wordt dus tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Antwerp afgehaspeld. Blauw-Zwart hoopt vanavond alvast de poort naar de kwartfinales te kunnen open beuken.

Goedenavond en welkom vanuit een steenkoud Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp, in het kader van de achtste finales in de Croky Cup.

Club knikkert Antwerp met 3-1 uit de Beker

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België dankzij een 3-1 zege tegen Antwerp. Hans Vanaken bracht Blauw-Zwart kort na de rust op voorsprong en in de slotfase zorgden Bas Dost en Ruud Vormer voor de definitieve beslissing.

 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met het elftal dat zaterdag aantrad op de Freethiel. Stefano Denswil nam op de linksachter de plaats in van Sobol, terwijl Charles De Ketelaere voorin Okereke verving. Bij de bezoekers begon Gouden Schoen Refaelov op de bank en opteerde coach Vercauteren voor een defensieve aanpak. Club trok meteen richting Ortwin De Wolf, maar Bas Dost kon in de openingsfase niet profiteren van een geloste bal van de doelman.

 

Antwerp trok een dubbele muur op, waardoor het voor Blauw-Zwart niet evident was om openingen te vinden. Na twintig minuten kwam Club wel enkele keren dreigen: een schot van De Ketelaere werd afgeblokt en een kopbal van de Brugse youngster ging over doel. Even later werd een schot van Lang afgeblokt door Seck, terwijl Denswil een hoekschop van Vormer over doel kopte.

 

De bezoekers plooiden massaal terug en loerden intussen op de counter. Op het halfuur volgde zo ook een prima kans: na een voorzet van Lamkel Zé kopte Seck het leer recht op Mignolet. Club reageerde met een afstandsschot van Denswil dat naast ging en een kopbal van Vormer die gepakt werd door De Wolf. Kort voor de rust liet Lambrechts doorspelen ondanks een zware fout van Seck op Vormer en mikte Lamkel Zé het leer voorlangs.

 

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar een doelpunt, mét succes. Clinton Mata pakte uit met een knappe actie op rechts, haalde de achterlijn en legde het leer terug tot bij Hans Vanaken, die de 1-0 kon binnentrappen. Ondanks de achterstand kwamen de bezoekers niet meteen uit hun egelstelling. Club ging in alle rust op zoek naar een tweede goal, weliswaar zonder te veel risico’s te nemen.

 

Twintig minuten voor tijd kon Antwerp plots wel tegenprikken. Een voorzet van Gerkens werd eerst over doel getrapt door Lamkel Zé en even later kon Mata een schot van de ingevallen Refaelov net voor de doellijn wegwerken. De Bruggelingen waren niet onder de indruk en konden tien minuten voor tijd een tweede keer scoren. Na een voorzet van Vormer kopte Bas Dost het leer eerst op De Wolf, maar de Nederlander kon zelf de rebound binnentikken. Direct daarna redde De Wolf nog een kopbal van Dost.

 

De wedstrijd leek beslist, maar Lamkel Zé maakte het toch nog even spannend. De aanvaller trapte het leer vanop de rand van de zestien meter voorbij Mignolet. Club was niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar een derde goal. Een schot van Lang werd eerst nog afgeblokt, maar het was Ruud Vormer die voor de definitieve beslissing zorgde. De Brugse kapitein leek te gaan voorzetten, maar verraste De Wolf met een geniale knal in de bovenhoek. In de slotfase bracht Mignolet nog knap redding op pogingen van Refaelov en Batubinsika en dus bleef het 3-1.

 

 

Croky Cup – 1/8ste finale

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken (80’ Éder Balanta)  – Noa Lang, Bas Dost, Charles De Ketelaere (74’ Tahith Chong). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Eduard Sobol, Nabil Dirar, Matej Mitrović, Federico Ricca, David Okereke, Youssouph Badji en Ignace Van der Brempt. Coach: Philippe Clement.

Royal Antwerp FC: Ortwin De Wolf – Ritchie De Laet (82’ Aurelio Buta), Abdoulaye Seck (82’ Dylan Batubinsika), Jérémy Gélin, Maxime Le Marchand, Jordan Lukaku - Birger Verstraete, Pieter Gerkens (69’ Nana Ampomah), Martin Hongla - Felipe Avenatti (69’ Lior Refaelov), Didier Lamkel Zé (88’ Frank Boya). Coach: Frank Vercauteren.

Gele kaarten: Verstraete, De Laet, Seck.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 49’ Vanaken (1-0), 81’ Dost (2-0), 83’ Lamkel Zé (2-1), 85’ Vormer (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in