Speeldag 29

4 - 1
92'

Komende woensdag is er de terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup, uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

92'

Door deze zege lukt Club een dubbelslag : het verkleint de achterstand op leider Union tot zeven punten en loopt tevens verder uit op de eerste achtervolgers Antwerp en Anderlecht, dat gisteren bij OHL op een 0-0 gelijkspel bleef steken.

92'

Scheidsrechter Visser fluit de wedstrijd af en Club wint compleet verdiend en niet eens met overdreven 4-1 cijfers de topper tegen Antwerp, na doelpunten van Odoi, Vanaken, Adamyan en Skov Olsen!

91'
Gele kaart
Haroun
90'

We krijgen nog minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

87'
Gele kaart
Vanaken
81'
Wissel
Skov OlsenSandra
81'
Wissel
AdamyanSobol
80'

Voor Club hoeft het niet meer, al komt het nog wel eens opzetten maar Adamyan kan geen tweede treffer van de middag scoren.

79'
77'
Wissel
VinesButa
77'
Wissel
BalikwishaEggestein
76'

Terwijl de Brugse aanhang de naam van Sobol scandeert, trekt Skov Olsen zich op de rechterflank nog eens op gang, hij probeert Adamyan te bereiken maar de bal schiet tot bij Butez door.

69'
68'
Wissel
RitsVormer
65'
Wissel
NainggolanHaroun
65'
Wissel
VerstraeteGerkens
64'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - Club lijkt deze wedstrijd nu helemaal naar zich toe te trekken want het staat ondertussen 4-1. Vanaf de rechterkant snijdt Skov Olsen naar binnen en met binnen trapt hij net buiten het bereik van Butez binnen, ook de Deense nieuwkomer pikt zijn eerste doelpunt mee!!
59'
Wissel
MiyoshiSamatta
58'
Goal
Adamyan
-
GOOOAAALLL - Olympia staat in lichterlaaie want het staat 3-1! Bataille laat zich het leer afsnoepen door Lang die Buchanan aanspeelt, zijn voorzet lijkt te worden weggewerkt maar dit is zonder Adamyan gerekend, meteen het tweede doelpunt voor de Armeniër nadat hij ook in Eupen wist te scoren!!
55'
54'
Gele kaart
Adamyan
53'

Na wat aarzelend uitvoetballen verstuurt Mata een diepe bal richting Lang, die kan niet meteen op doel af en legt breed tot bij Rits maar via een bezoekend been gaat zijn schot over de achterlijn.

52'

Club lijkt ook na de pauze de betere ploeg en Lang probeert het tussen een bos aan benen maar de Nederlander ziet zijn poging naast gaan.

48'

Ook geen stevig begin van de tweede helft maar wel opnieuw het eerste gevaar voor Club wanneer Rits voor doel kan brengen maar zowel Buchanan als Lang niet kunnen afwerken, bovendien fluit Visser terecht voor een aanvallende fout van de Canadees.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Blijf het hier op de voet volgen!

45'
45'
45'
45'

+1 : Meteen het laatste wapenfeit uit een boeiende eerste helft waarin Club duidelijk de betere ploeg is maar net voor het halfuur op achterstand kwamen toen een door de zon verblinde Mignolet zich liet verrassen en Frey raak kon koppen. Maar Blauw-Zwart reageerde meteen en furieus, eerst was er de gelijkmaker van Odoi, daarna knalde Vanaken de landskampioen vanaf elfmeter verdiend op voorsprong!

45'

Nadat Visser een duidelijke fout op Odoi niet fluit, kan Antwerp uitbreken maar het schot van Nainggolan gaat ruimschoots over de kooi van Mignolet, we krijgen overigens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'
Gele kaart
Rits
39'
36'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Vanaf elfmeter stuurt Vanaken Butez de verkeerde kant uit, Club komt helemaal verdiend op voorsprong!
35'
Gele kaart
Verstraete
Een schot van Buchanan gaat tegen de arm van Verstraete aan en Visser wijst zonder de minste twijfel naar de stip, geel voor Verstraete en strafschop voor Club!
33'

En Club wil meer en krijgt bijna ook meer. Opnieuw is daar de beweging en de voorzet van Skov Olsen maar ditmaal pakt Butez de kopbal van Vanaken.

31'
Goal
Odoi
-
GOOOAAALLL - Net nadat een zwaar schot van Buchanan via Butez in hoekschop gaat, is daar de gelijkmaker. Skov Olsen ontdoet zich knap van zijn tegenstander en centraal komt Odoi perfect ingelopen om de 1-1 in doel te buffelen, meteen zijn eerste treffer in Brugse loondienst!!
28'
Goal
Frey
-
Antwerp dwingt een eerste hoekschop af en mede door de fel schijnende zon laat Mignolet zich verrassen, in eerste instantie kan Vanaken de bal nog voor de lijn keren maar in de rebound is daar Frey die de onverdiende 0-1 tegen de netten kopt.
25'

De bezoekers kunnen opschuiven wanneer Yusuf op links wat ruimte krijgt maar zijn voorzet richting de inlopende Frey is te hoog, ook Bataille kan verder niet voor gevaar zorgen.

20'

Club heeft duidelijk het betere van het spel en komt opnieuw stevig opzetten, Rits denkt van dichtbij te kunnen scoren maar andermaal is daar Butez.

17'

Visser laat voorlopig na om de kaarten boven te halen. Bij een duel wordt Vanaken stevig vastgehouden door Freyl, die dan weer ongewild de hand van de Limburger in het gezicht krijgt, de scheidsrechter roept beide spelers bij zich en probeert zo het zaakje te bedaren.

14'
11'

Aan de zijlijn wordt Buchanan onderuit geschoffeld door Bataille, de Oostendenaar komt er met een vermaning goedkoop vanaf.

10'

Club wil de wedstrijd naar zich toetrekken en Buchanan ontdoet zich op links knap van zijn tegenstander, hij legt perfect af tot bij Vanaken maar die ziet zijn schot afgeblokt, ook Lang ziet zijn poging afgeblokt.

8'

Meteen daarna wordt Lang het straatje ingestuurd maar zijn schot wordt in hoekschop afgeblokt, ook die levert Club verder niks op.

7'

Het eerste gevaar van de wedstrijd komt vanwege Club. na inspelen van Lang draait Adamyan zich knap vrij maar de Armeense Duitser vindt evenwel Butez op zijn weg, ook in nabeurt kan Rits niet scoren.

5'

Voorlopig geen vliegende start, beide teams tasten elkaar af, het is wachten op de eerste mogelijkheid van de partij.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt, de thuisploeg speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl de zon volop schijnt boven de Olympiasite betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen Club Brugge en Royal Antwerp moet in goede banen worden geleid door Lawrence Visser. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Thibaud Nijssen en Tom Vanpoucke, vierde official Bert Put en videoref Nicolas Laforge.

Voor Mats Rits is de wedstrijd tegen Antwerp zijn 300ste wedstrijd in de Belgische Eerste Klasse. Naast een kort avontuur bij Ajax Amsterdam speelde de Mechelaar tot op heden 23 competitiewedstrijden voor het toenmalige Germinal Beerschot, 155 wedstrijden voor KV Mechelen en 121 wedstrijden voor Club Brugge. In de vorige thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi vond de middenvelder de weg naar de netten, lukt hem dit vandaag opnieuw?

Door de afwezigheid van De Ketelaere verschijnt de Armeense huurling Sargis Adamyan aan de aftrap, voor het overige houdt Schreuder vast aan de ploeg die vorig weekend in Eupen de volle buit wist te behalen. Bij Club moet naast Sobol ook Eder Balanta uitkijken voor een gele kaart, zoniet mist hij volgend week de trip naar Seraing.

Coach Alfred Schreuder moet het in de topper tegen Antwerp alvast doen zonder zijn topschutter Charles De Ketelaere, die met een schouderblessure out is. Hierdoor werden de jonkies Cisse Sandra, Lynnt Audoor en Antonio Nusa aan de selectie toegevoegd, ook de Oekraïner Eduard Sobol is er gewoon bij.

Voor alweer de 40ste officiële wedstrijd van het lopende seizoen, heeft Club alvast de statistieken mee. Van de vorige veertien thuiswedstrijden tegen de Great Old wist de landskampioen er maar liefst dertien te winnen. Van de 81 vorige ontmoetingen tussen de stamnummers 3 en 1 wist Club 47 maal de punten aan huis te houden, werd er zestienmaal gelijk gespeeld en werd er achttienmaal verloren. In de heenronde werd het op de Bosuil 1-1, na doelpunten van ex-Bruggeling Bjorn Engels en Hans Vanaken.

De absolute topaffiche van deze speeldag wordt vanmiddag betwist door Club Brugge en Royal Antwerp. Een wedstrijd waar heel wat op het spel staat want bij een eventuele zege kan Blauw-Zwart alvast een dubbelslag lukken. Door het gelijkspel van Union gisteren thuis tegen Eupen, kan de landskampioen de kloof met de leider herleiden tot zeven punten en tevens dichtste achtervolgers Antwerp en Anderlecht op iets grotere afstand zetten.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp, op speeldag 29 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in