Speeldag 5

3 - 2
95'

Ref D'Hondt maakt een einde aan de tweede helft. Club begon opnieuw goed aan de tweede helft en kon ook verder uitlopen na een knappe goal van Persyn. Toch werd het nog spannend na de aansluitingstreffer van Van den Bergh. Uiteindelijk trok Club de verdiende zege toch naar zich toe en zo komt het voorlopig mee aan kop van het klassement.

91'
Gele kaart
Raphael Holzhauser
Beerschot
90'

We krijgen minstens 5 minuten toegevoegde tijd.

90'
Wissel
Club Brugge
Bas DostDaniel Perez
90'
Wissel
Club Brugge
Ruud VormerMats Rits
87'
Wissel
Beerschot
Issa SoumaréMusashi Suzuki
85'
Wissel
Beerschot
Ismaila CoulibalyAbdoulie Sanyang
82'

Daar is Mechele opnieuw op hoekschop, maar opnieuw gaat zijn kopbal over doel.

80'

Vormer met de hoekschop en Mechele kan koppen van heel dicht bij doel. Hij is echter te verrast en kan de bal niet drukken.

79'
Wissel
Club Brugge
Tibo PersynMatej Mitrovic

Philippe Clement voert een tweede wissel door: Persyn speelde een knappe match en mag gaan rusten. Mitrovic is zijn vervanger. Sterke match en mooie goal, Tibo!

76'
Goal
Jan Van den Bergh
Beerschot
3 - 2
In de vrije trap die erop volgt krijgt Club nog een tweede opdoffer. Holzhauser snijdt de vrije trap scherp aan en de inlopende Van den Bergh devieert de bal in de verste hoek. Beerschot opnieuw met de aansluitingstreffer.
75'
Rode kaart
Stanley Nsoki
Club Brugge
Nsoki komt te laat met een tackle op Soumaré en hij krijgt hiervoor zijn tweede gele kaart. Ook Club moet nog een goed kwartier met 10 verder.
66'
Wissel
Beerschot
Marius NoubissiLawrence Shankland
64'

Club moet wel alert blijven achteraan: Soumaré duikt plots voor Mignolet op. Vanuit een scherpe hoek probeert hij de bal nog voor te leggen, maar Noubissi is net niet snel genoeg gevolgd.

62'

Mignolet moet zich ook nog eens onderscheiden: een snelle aanval komt via Dom bij Noubissi. De spits van Beerschot haalt meteen uit, maar Mignolet is alert en bokst de bal in hoekschop.

60'
Wissel
Club Brugge
Federico RiccaBas Dost

Eerste wissel bij Club: Ricca gaat naar de kant en Dost is zijn vervanger.

55'
Goal
Tibo Persyn
Club Brugge
3 - 1
GOOOOAAAAALLL!!! Persyn maakt meteen zijn eerste voor Club...en wat voor één! De bal wordt in de zestien weggekopt en hij neemt het leer wondermooi op zijn voet. Zijn knal verdwijnt in de bovenkant van het doel. Club on fire!
54'
Gele kaart
Thibault De Smet
Beerschot
Mata probeert zich door te zetten, maar wordt aan het truitje getrokken door De Smet. Die krijgt geel.
52'

Lang is toch opnieuw de gevaarlijkste man bij Club. Hij dribbelt zich een weg door een bos van verdedigers en kan nog achteruit leggen tot Vormer. Zijn knal gaat nipt naast de paal. Het publiek kraait van de pret en scandeert de naam van Lang!

51'

Het gaat alweer goed op en neer. Deze keer zoekt Lang de diepte, maar zijn schot wordt in hoekschop gewerkt.

51'

Daar is Soumaré nogmaals vanop afstand. Nu gaat zijn schot met rechts naast de kooi van Mignolet.

50'

Soumaré wordt de diepte ingestuurd en hij probeert snel te trappen met links. Zijn poging gaat voorlangs.

48'

Vormer zet zich natuurlijk achter de bal, maar hij krult de bal jammer genoeg ijlings naast de verste paal.

46'

Lang wordt neergehaald op de rand van de zestien. Club krijgt een vrije trap op een heel interessante plaats.

46'

Vormer en Vanaken trappen de tweede helft op gang. Langs beide kanten vallen er geen wissels te noteren. Houdt Club de 3 punten thuis? #BluvnGoan

45'

+3: Ref D'Hondt fluit een boeiende eerste helft af. Club begon wervelend en kwam al snel op voorsprong via Balanta. De Ketelaere kon de score verdubbelen, maar een afstandsknal van Dom maakt de wedstrijd nog steeds spannend. Op naar de tweede helft!

45'

+2 : De vrije trap die eruit volgde, wordt door Vormer net over de kruising getrapt.

45'
Rode kaart
Frédéric Frans
Beerschot
Vanaken ontfutselt de bal van Frans en die laatste houdt hem op. Hij krijgt hiervoor de tweede gele kaart (en dus rood). Hij mag gaan douchen en Beerschot moet nog een helft met 10 verder.
43'
Gele kaart
Ismaila Coulibaly
Beerschot
Coulibaly komt te laat bij Ricca en krijgt ook een geel karton onder de neus geduwd.
41'
Gele kaart
Stanley Nsoki
Club Brugge
Nsoki zet de tackle in op Soumare en raakt deze laatste tegen de borst. Die gaat kermend van de pijn neer en ref D'Hondt geeft de gele kaart aan Nsoki.
37'
Goal
Joren Dom
Beerschot
2 - 1
Plots is het wat stiller in Jan Breydel. Dom krijgt de bal in het middenveld, rukt er mee op en probeert het dan vanop afstand. Zijn knal gaat wondermooi in de linker bovenhoek en Mignolet heeft geen kans.
35'

Opnieuw wordt De Ketelaere de diepte ingestuurd en kan hij op Vanhamel af. Hij probeert de bal overhoeks binnen te leggen, maar Vanhamel gaat goed plat.

30'
Goal
Charles De Ketelaere
Club Brugge
2 - 0
GOOAAAALLLL!!! Het gouden duo Lang-De Ketelaere slaat weer toe! Lang krijgt de bal toegespeeld van Vormer, ziet De Ketelaere vertrekken en steekt het balletje perfect in de loop. Die laatste omspeelt Vanhamel en legt makkelijk binnen. Dubbele voorsprong voor Club!
28'
Gele kaart
Frédéric Frans
Beerschot
Lang gaat door op snelheid en Frans kan niet volgen. Hij haalt Lang neer en krijgt hiervoor logischerwijs een geel karton.
27'
Gele kaart
Federico Ricca
Club Brugge
Ricca zet de sliding in langs de zijlijn, maar raakt hierbij Soumare. Ref D'Hondt vond de overtreding een gele kaart waard en zo gaat de Uruguayaan als eerste op de bon.
22'

Ricca zet de bal goed voor doel en daar duikt Vormer op. Onze captain wil meteen uithalen met links, maar mist jammer genoeg de bal.

20'

Soumare legt de bal terug tot bij Dom en die probeert het met een halve volley. De bal gaat over de kooi van Mignolet, dus deze moet niet tussenbeide komen.

16'

Vormer met de hoekschop, maar deze keer kan Vanhamel wel tijdig plukken vooraleer de aanstormende Ricca gevaarlijk kan worden.

13'

Na de vroege openingsgoal laat Club de bal wat aan Beerschot. Zij kunnen daar voorlopig niet veel mee doen. Een gekraakt schotje van Noubissi wordt makkelijk gepakt door Mignolet.

4'
Goal
Éder Balanta
Club Brugge
1 - 0
Club start de wedstrijd meteen zinderend! Vormer neemt de hoekschop en Balanta wint het kopduel. Het leer gaat in de verste hoek tegen de netten. Droomstart voor Club!!!
1'

In een kolkend Jan Breydel fluit ref D'Hondt de match op gang. Come on, Club!

De wedstrijd tussen Club Brugge en Beerschot wordt in goede banen geleid door Lothar D'Hondt. Hij wordt bijgestaan door assistenten Romain Devillers en Kevin Monteny. Vierde official is Bram Van Driessche en Nicolas Laforge is de VAR van dienst.

Deze week was er heel wat transfernieuws te melden bij Club Brugge met o.a. de komst van Owen Otasowie en Ruben Providence. Beide spelers zitten nog niet in de selectie voor de match tegen Beerschot. Ook Mbamba (blessure) en Sobol (geschorst) zijn niet van de partij. Zo vallen er 2 wijzigingen te noteren in de basiself van coach Philippe Clement: Persyn heeft zijn eerste basisplek beet en Ricca vervangt Sobol.

Club kan met vertrouwen de match tegen Beerschot aanvangen. Op de vorige speeldag werd Zulte-Waregem ingeblikt met 0-4. Als Blauw-Zwart vanavond de 3 punten pakt, komt het voorlopig mee aan de leiding van het klassement. Beerschot daarentegen heeft dringend nood aan punten. Met 1 op 12 hebben de 'Ratten' hun start volledig gemist. Geen makkelijke opdracht om dan naar Jan Breydel af te zakken...

Goedenavond en welkom in het Jan Breydelstadion... Het is zover, beste supporters! Eindelijk mogen we jullie opnieuw allen verwelkomen in Fort Jan Breydel! Op de 5e speeldag van de Jupiler Pro League neemt Club Brugge het om 18u30 op tegen hekkensluiter Beerschot. Laten we opnieuw bewijzen dat we de beste twaalfde man hebben en onze jongens naar de overwinning schreeuwen!

  • 1 - 3

Club verslaat Beerschot met 3-2

Club Brugge heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Dankzij goals van Balanta, De Ketelaere en Persyn pakte Blauw-Zwart een 3-2 overwinning tegen Beerschot. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien, na rode kaarten voor Frans en Nsoki. Dankzij deze zege komt Club mee aan de leiding.

Door de afwezigheid van Eduard Sobol (geschorst) en Noah Mbamba (overbelasting) moest Philippe Clement noodgedwongen sleutelen aan het elftal dat vorige week Zulte Waregem van de mat veegde. Zo verscheen Tibo Persyn voor het eerst aan de aftrap. De jonge West-Vlaming nam de rechterflank voor zijn rekening, waardoor Clinton Mata een rij achteruit schoof en de plaats van Mbamba innam. Op de linkerflank verving Federico Ricca Sobol. Voor de nieuwkomers Owen Otasowie en Ruben Providence kwam de wedstrijd sowieso nog te vroeg.

Blauw-Zwart mocht voor het eerst weer voor een vol huis aantreden. De Brugse fans waren laaiend enthousiast, waardoor de match in een kolkend Jan Breydel op gang werd getrapt. Club begon in overdrive en mocht al meteen vieren: na enkele minuten kopte Éder Balanta al een hoekschop van Vormer binnen. Beerschot reageerde met pogingen van Noubissi en Dom, maar Club bleef duidelijk baas. Vormer kon een voorzet van Ricca echter niet verzilveren, terwijl De Ketelaere een vrije trap naast de verste paal krulde.

Het Brugse overwicht leidde op het halfuur tot de 2-0: na een prachtige aanval via Vormer en Lang omspeelde De Ketelaere doelman Vanhamel en werkte het beheerst af. Even later kon de bezoekende doelman De Ketelaere van een derde doelpunt houden. Blauw-Zwart had de match volledig onder controle, maar incasseerde plots wel de aansluitingstreffer: Joren Dom haalde uit van ver en knalde het leer in de verste bovenhoek. De bezoekers schoten op slag van rust echter zichzelf in de voet, toen Frédéric Frans zijn tweede gele kaart pakte. De daaropvolgende vrije trap van Vormer ging evenwel naast.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een derde goal, maar een nieuwe vrije trap van Vormer ging naast. De Antwerpenaren gaven zich nog niet gewonnen en reageerden met twee pogingen van de bedrijvige Soumaré. Aan de overkant redde Vanhamel een poging van Lang, terwijl Vormer een prachtige actie van diezelfde Lang niet kon verzilveren. De verdiende 3-1 viel uiteindelijk tien minuten na de rust: een weggewerkte bal viel voor de voeten van Tibo Persyn en die knalde het leer heerlijk in doel.

Toch bleven de bezoekers strijden. Zo moest Mignolet een poging van Noubissi pareren en kon Soumaré even later diezelfde Noubissi net niet bedienen. Club kwam zelf niet verder dan een flipperkastbal van Vanaken. Een kwartier voor tijd pakte Stanley Nsoki zijn tweede gele kaart en begonnen de bezoekers er nog meer in te geloven. Dat resulteerde direct daarna ook in de aansluitingstreffer: Jan Van den Bergh devieerde een vrije trap van Holzhauser in doel, waardoor het plots 3-2 stond.

De slotfase werd daardoor opnieuw spannend. Blauw-Zwart nam geen risico’s meer en kwam ook enkele keren dicht bij een vierde goal. Zo werd een schot van Vormer nog net voor de doellijn afgeblokt en gingen twee kopballen van Mechele over doel. De score veranderde niet meer en dus pakte Club Brugge zijn eerste thuiszege van het seizoen. Dankzij deze overwinning komt Blauw-Zwart samen met Eupen aan de leiding.

Jupiler Pro League – Speeldag 5
Toeschouwers:
25.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Tibo Persyn (79’ Matej Mitrović), Ruud Vormer (90’ Mats Rits), Éder Balanta, Hans Vanaken, Federico Ricca (60’ Bas Dost, 90’ Daniel Pérez) - Charles De Ketelaere, Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Ignace Van der Brempt, Cisse Sandra en Youssouph Badji. Coach: Philippe Clement.
Beerschot: Mike Vanhamel – Stipe Radic, Frédéric Frans, Jan Van den Bergh - Réda Halaimia, Joren Dom, Ismaila Coulibaly (85’ Abdoulie Sanyang), Thibault De Smet - Raphael Holzhauser, Marius Noubissi (66’ Lawrence Shankland), Issa Soumaré (88’ Musashi Suzuki). Coach: Peter Maes.
Gele kaarten: Ricca, Frans, Nsoki, Coulibaly, De Smet, Holzhauser.
Rode kaarten: 45+1’ Frans (2x geel), 75’ Nsoki (2x geel).
Doelpunten: 4’ Balanta (1-0), 30’ De Ketelaere (2-0), 37’ Dom (2-1), 55’ Persyn (3-1), 76’ Van den Bergh (3-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in