Speeldag 17

2 - 2
96'

Club wuift een aantal WK-gangers uit en rekent opnieuw op zijn trouwe aanhang voor het eerstvolgende thuisduel op 20, 21 of 22 december, dan ontvangt Blauw-Zwart in de achtste finales van de Croky Cup de Kanaries uit Sint-Truiden. Heel graag tot dan!

96'

Meer zelfs, als Genk vanavond op bezoek wint bij Anderlecht, dan telt Blauw-Zwart reeds dertien punten achterstand op de Limburgers, terwijl ook Union met een eventuele zege uit bij Standard naar een tweede plaats in de stand kan springen.

96'

Club komt dus niet verder dan een gelijkspel en laat na om over Union en Antwerp naar een voorlopige tweede plaats in het klassement te springen en de kloof met Genk opnieuw tot acht punten te herleiden.

96'

Einde van de wedstrijd. Club leek op weg naar de zege maar in amper drie minuten tijd werd een 2-0 voorsprong nog uit handen gegeven.

94'
Gele kaart
Onyedika
90'

We krijgen minstens zes minuten toegevoegde tijd.

89'
Wissel
VermeerenAlmeida
89'
Wissel
NielsenSowah
89'
Wissel
LangNusa
87'
Gele kaart
Yusuf
87'
Gele kaart
Sylla
84'
Gele kaart
Lang
82'
Wissel
Skov OlsenBuchanan
82'

Met nog acht minuten op de klok kan Antwerp uitbreken via Balikwisha en Janssens, die kapt zich vrij maar Mechele kan zijn schot afblokken.

77'
Goal
Janssen
-
De pas ingevallen Scott gaat heel gewillig neer in een spurtduel met Mechele, die kijkt tegen geel aan en Lardot wijst naar de stip, vanaf elfmeter trapt Janssen de gelijkmaker voorbij Mignolet in doel, alles is terug te herdoen op Olympia.
76'
Gele kaart
Mechele
74'
Goal
Frey
-
Net nadat Nielsen op aangeven vergeet om af te drukken, is daar plots de aansluitingstreffer wanneer de pas ingevallen Frey van dichtbij de 2-1 kan scoren.
72'
Wissel
StengsScott
72'
Wissel
De LaetFrey
70'

Een verre bal schiet ongewild door tot bij Ekkelenkamp die uit de draai zijn kans waagt maar de Nederlandse invaller ziet zijn poging hoog over het doel van Mignolet verdwijnen.

66'

Vanaf de middellijn probeert Alderweireld Mignolet te verschalken, de Brugse doelman pakt zijn poging met de borst, niks aan de hand voor de Rode Duivel.

64'
62'
Goal
Jutgla
-
GOOOOAAAAAALLLLL - Net na het uur ontploft Olympia een tweede maal wanneer een tot dusverre vrij ongelukkige Jutgla van ver met links uithaalt, Butez staat als aan de grond genageld, voor de Catalaan zijn achtste competitietreffer van het seizoen!
61'

Met een gelukje komt Stengs in balbezit en vanaf de rand van de zestien trapt hij op doel maar Mignolet pakt met één hand.

57'
Wissel
GerkensEkkelenkamp
55'

Vanop de eigen helft kan Meijer zich goed doorzetten en afspelen tot bij Skov Olsen, die opent op links bij Jutgla maar de Spanjaard trapt onbesuisd hoog over en naast.

52'

Met een listige bal steekt Lang perfect tot bij de lopende Meijer maar zijn aflegger belandt achter de rug van een aantal Bruggelingen, hier zat mogelijks toch meer in, het blijft 1-0.

50'

Een vrije trap van Lang wordt in de bezoekende zestien weggekopt maar toch kan Vanaken opnieuw voorzetten, Butez moet bij de pinken zijn om de bal onder de lat te plukken.

48'

Na slecht uitverdedigen van Odoi kan Antwerp plots dreigen via Balikwisha maar gelukkig herstelt de Ghanese Belg zelf zijn foutje, ook de daaropvolgende hoekschop levert de bezoekers niks op.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Er werd voorlopig niet gewisseld.

45'
45'

+1 : Scheidsrechter Lardot fluit de eerste helft af en Club mag het kleinste verschil de rust in na het kopbaldoelpunt van Mechele op hoekschop.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'
41'

Na een wel heel licht gefloten fout van Skov Olsen bij Bataille, brengt Balikwisha de bal voor doel maar tegen de zon in heeft Mignolet een klare kijk, hij pakt klemvast.

39'

Vanaf de linkerkant is er de hoge voorzet van Meijer maar Butez kent geen moeilijkheden om het leer uit de lucht te plukken, Club probeert nog voor de pauze de score te verdubbelen.

34'
Goal
Mechele
-
GOOOOOOAAAAAAALLLLLLLL - Nadat een zwaar schot van Skov Olsen via de voet van Pacho in hoekschop, is daar plots Mechele om met het hoofd de 1-0 over en voorbij Butez in doel te koppen, voor de centrale verdediger zijn eerste doelpunt van het seizoen!
32'

Na een slechte kaatsbal op het middenveld komt Jutgla plots in balbezit, de Spanjaard zoekt naar zijn rechtervoet en knalt dan op doel, Butez pakt.

30'

Vanaf de middenstrook verstuurt Lang een diepe bal richting de Antwerpse zestien en via het hoofd van Pacho verdwijnt zijn voorzet bijna in doel, ook de daaropvolgende hoekschop levert de landskampioen verder niks op.

26'

We sluipen stilaan naar het eerste halfuur toe en het blijft wachten op de eerste echte grote mogelijkheid. We zien twee teams die vooral niet willen verliezen.

23'

Terwijl Lang aan de zijlijn is blijven liggen, krijgt Bataille op links plots een zee aan ruimte maar Mignolet duwt zijn schot in hoekschop, de Brugse doelman leest Skov Olsen meteen de levieten, hier ontsnapt Club aan de achterstand.

21'

Antwerp dwingt twee hoekschoppen na elkaar af en bij de tweede moet Mignolet alles uit de kast halen om Stengs het scoren te beletten. Aan de overkant kan Club dreigen wanneer Vanaken Jutgla bereikt maar voor de neus van Lang trapt hij te zacht in de handen van Butez.

18'

Voorlopig komt het gevaar vanwege Club vanaf de linkerkant, Vanaken kan voorzetten maar Jutgla kan onvoldoende kracht zetten bij zijn kopslag, bovendien kopt hij recht op Butez.

16'

Ondanks een veelbelovend begin is het de jongste minuten wat stilgevallen en de bezoekers kunnen op de counter uitbreken maar uiteindelijk gaat het schot van Stengs hoog over en naast het doel van Mignolet.

7'

Jutgla wordt hardhandig ten val gebracht en maar op aangeven van Lang kopt Odoi over, Club probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken.

5'
Gele kaart
De Laet
Club antwoordt een eerste keer wanneer Meijer vanaf de achterlijn voor doel kan brengen maar de inlopende Vanaken raakt de bal niet vol waardoor zijn poging naast gaat. Bij zijn voorzet werd Meijer hard onderuit gehaald door De Laet, die meteen tegen geel aankijkt.
2'

Het eerste schot van de partij komt vanwege de bezoekers maar Mignolet, met pet, kent geen probleem met de poging vanuit de tweede lijn van De Laet.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt, Blauw-Zwart speelt eerst naar de Zuidtribune toe. We geven overigens nog mee dat zowel Odoi als Nielsen moeten uitkijken voor de gele kaart, zoniet missen ze na de WK-break de eerste wedstrijd tegen OHL.

Vandaag viert Club zijn 131ste verjaardag, ter gelegenheid geven legendes Raoul Lambert en Jan Ceulemans onder een daverend applaus de aftrap.

De mist is opgetrokken, een najaarszonnetje schijnt : de omstandigheden om te voetballen zijn ideaal. Ondertussen betreden de beide elftallen de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Jonathan Lardot moet de topper tussen Club Brugge en Royal Antwerp in goede banen zien te leiden. Op Olympia zal deze 38-jarige ref worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Florian Lemaire en Laurent Conotte en vierde official Alexandre Boucaut. De videoref van dienst luistert naar de naam van Nathan Verboomen.

Voor Brandon Mechele, niet door Roberto Martinez geselecteerd voor Qatar, is het vanmiddag zijn 350ste officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Club. Vanaken van zijn kant scoorde reeds zesmaal tegen Antwerp, in zijn laatste vijf duels met de Great Old lukte hij vier doelpunten.

In vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Patro Eisden wijzigt Hoefkens zijn elftal op een viertal plaatsen, met Andreas Skov Olsen, Ferran Jutgla, Hans Vanaken en Sylla die aan de aftrap verschijnen. Ook Noa Lang wordt in de ploeg gedropt, waardoor zowel Kamal Sowah als Tajon Buchanan op de bank moeten plaatsnemen.

Voor de clash met Antwerp kan coach Carl Hoefkens nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Clinton Mata en Roman Yaremchuk, ook Eder Balanta en Eduard Sobol haalden de selectie niet. Anderzijds is er wel de return van Abakar Sylla, ook Cisse Sandra en Lynnt Audoor werden in de 20-koppige selectie toegevoegd.

Het is de 84ste maal dat beide teams elkaar op Brugse bodem ontmoeten. Van de vorige 83 confrontaties wist Club er 49 maal te winnen, werd er zestien, achttienmaal pakten de bezoekers met de volle buit. Als Club vandaag zou winnen, dan komt het op 35 punten, twee meer dan vorig seizoen. De Bruggelingen tellen in de rangschikking wel elf punten achterstand op herfstkampioen Genk.

De clash tegen Antwerp is de laatste wedstrijd voor de WK-break en reeds het 25ste officiële duel van het seizoen voor Blauw-Zwart. Tevens de confrontatie tussen twee ploegen die de zestiende finales van de Croky Cup met de nodige moeite wisten te overleven. Club haalde het pas na verlengingen van Patro Eisden, Royal Antwerp had strafschoppen nodig om Beveren van zich af te houden.

Het WK staat nu echt wel voor de deur, in een onderling duel hoopt Club Brugge de heenronde met een positieve noot af te sluiten. Daarvoor moet het zien af te rekenen met de Great Old.

Goedemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp, op speeldag 17 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 2

Club speelt 2-2 gelijk tegen Antwerp

Club Brugge heeft op eigen veld 2-2 gelijk gespeeld tegen Antwerp. Blauw-Zwart kwam 2-0 voor dankzij goals van Mechele en Jutglà, maar een kwartier voor affluiten maakten de bezoekers in enkele minuten tijd gelijk via Frey en Janssen.

Het team dat woensdag aantrad in de bekermatch tegen Patro Eisden onderging vier wijzigingen. Abakar Sylla – terug uit schorsing – nam zijn plaats achteraan terug in, terwijl op het middenveld kapitein Hans Vanaken eveneens zijn vaste stek weer innam. Ook Andreas Skov Olsen en Ferran Jutglà kwamen opnieuw in de ploeg. Buchanan, Sowah, Nusa en Larin moesten daardoor vrede nemen met een stekje op de bank. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers, maar Mignolet kende geen problemen met een harde knal van De Laet. Aan de overkant kon Vanaken een voorzet van Meijer niet in doel deviëren.

Het spel ging goed heen en weer, met ook kansen aan beide zijden. Odoi kopte een vrije trap van Lang over doel, Butez redde een kopbal van Jutglà en aan de overkant kon Mignolet een hoekschop van Stengs net voor de doellijn wegwerken. Even later had de Limburger ook een prima redding in huis op een schot van Bataille. Tussendoor kon Vanaken Jutglà bedienen, maar de Spanjaard kon met buitenkant rechts niet goed genoeg besluiten. 

In het slotkwartier van de eerste helft probeerden de Bruggelingen steeds meer hun wil op te dringen. Een diepe bal van Lang werd door Pacho over zijn eigen doel gekopt, Butez redde een lage schuiver van Jutglà en een poging van Skov Olsen werd afgeblokt. Tien minuten voor de rust wierp de aanvalslust van Blauw-Zwart dan toch zijn vruchten af: een scherp aangesneden hoekschop van Skov Olsen werd door Brandon Mechele overhoeks binnengekopt. Antwerp had niet meteen een reactie in huis en dus werd die 1-0 ook de ruststand.

Na de pauze probeerden de bezoekers te reageren. Yusuf haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd door de Clubdefensie nog net onschadelijk gemaakt. Even later kon Mignolet met één hand redding brengen op een afgeweken schot van Stengs. Tussendoor kon Meijer na een knappe rush op links geen ploegmaat bereiken. Net voorbij het uur lukte het wel: Ferran Jutglà haalde uit met links van buiten de zestien meter en trapte de 2-0 voorbij Butez.

De Bruggelingen leken in een zetel te zitten, maar Antwerp weigerde zich gewonnen te geven. Van Bommel gooide Michael Frey en Christopher Scott in de strijd en die slaagden erin om Club in de problemen te brengen. Eerst kon Frey van dichtbij een voorzet van Janssen binnentikken en enkele minuten later ging Scott gretig liggen na contact met Mechele in de zestien meter. Scheidsrechter Lardot wees naar de stip, waardoor Vincent Janssen de bezoekers op gelijke hoogte kon trappen. Blauw-Zwart zette in de slotfase nog alles op alles om alsnog de drie punten thuis te houden, maar de Antwerpdefensie gaf geen krimp.

Jupiler Pro League – Speeldag 17
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (82’ Tajon Buchanan), Casper Nielsen (90’ Kamal Sowah), Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Ferran Jutglà, Noa Lang (90’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Cyle Larin, Dedryck Boyata, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Royal Antwerp FC: Jean Butez – Ritchie De Laet (72’ Michael Frey), Toby Alderweireld, William Pacho, Jelle Bataille – Calvin Stengs (72’ Christopher Scott), Arthur Vermeeren (90’ Dinis Almeida), Pieter Gerkens (57’ Jurgen Ekkelenkamp), Alhassan Yusuf, Michel Ange Balikwisha – Vincent Janssen,. Coach: Mark van Bommel.
Gele kaarten: De Laet, Mechele, Lang, Sylla, Yusuf, Onyedika.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 34’ Mechele (1-0), 62’ Jutglà (2-0), 75’ Frey (2-1), 78’ Janssen (penalty, 2-2).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in