Speeldag 3

2 - 0
94'

Veel tijd om na te kaarten rest er Club evenwel niet want komende zaterdag ontvangt het Westerlo, komende woensdag reist het naar Madrid. We zien elkaar graag terug voor een volgende afspraak!

94'

Door deze zege blijft Club helemaal foutloos en telt het na drie wedstrijden nog steeds het maximum van de punten. In de andere partij van Groep B won Porto met 2-0 van Leverkusen waardoor Blauw-Zwart nu zes punten voorsprong telt op de andere teams. Een historische avond op Olympia!

94'

Het zit er op, het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Club stunt andermaal in Europa en stuurt Atlético met een 2-0 nederlaag terug naar Madrid, na doelpunten van Sowah voor en Jutgla na de rust!

90'

Club moet nog even zien stand te houden, we krijgen immers nog vier minuten toegevoegde tijd.

89'

Na alweer een bijzonder licht gefloten fout in het voordeel van de bezoekers, duwt Mignolet de vrije trap van Joao Felix op schitterende wijze uit zijn doelvlak, ook seconden later toont de Brugse goalie zich paraat.

89'
Wissel
SyllaSpileers
87'
Gele kaart
Sylla
85'
Wissel
JutglaNusa

Onder een da-ver-end applaus wordt Jutgla naar de kant gehaald, in zijn plaats mag Nusa de slotfase volmaken.

82'

De zenuwen gieren door het stadion want Club mag zich nog allesbehalve zegezeker voelen. Onyedika ziet zijn schot afgeblokt, terwijl Odoi zich aan de overkant verslikt in de bal, de pas ingevallen Joao Felix maakt de run maar Odoi herstelt zijn foutje.

80'
Wissel
CarrascoJoao Felix
78'
Wissel
BuchananBalanta
78'
Wissel
MeijerSobol
77'

Meteen daarna scoort Griezmann dan wel maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel, dit wordt ook de VAR bevestigd, het blijft 2-0.

76'

De Roemeense ref wil de Madrilenen een handje toesteken en wijst onbegrijpelijk naar de stip wanneer Cunha zich in de Brugse zestien laat vallen maar vanaf elfmeter trapt Griezmann pal op de deklat, gerechtigheid geschiedt!

72'

In het vak van de meegereisde Spaanse supporters is het behoorlijk stil, ze zien wel hoe Griezmann zijn kans waagt maar de Fransman trapt ruim naast, geen gevaar voor Mignolet.

70'
Gele kaart
Buchanan
69'
68'

Atlético gooit nu alles in de aanval, eerst moet Sylla het leer ontzetten, meteen daarna gaat een poging via het lichaam van diezelfde Sylla maar rakelings naast, het zit Blauw-Zwart mee.

65'
Wissel
MorataCunha
62'
Goal
Jutgla
-
GOL GOOOOOOOLLLLLL GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL GOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL JUTGLA!!!! Halverwege de tweede helft verdubbelt Club de score en wie anders dan Jutgla zet Olympia in lichterlaaie, op aangeven van Buchanan trapt de Catalaan de 2-0 voorbij Oblak in de hoek!!!
61'
Gele kaart
Savic
58'

Met de 1-0 voorsprong is het nu Club dat massaal achter de bal kruipt, Atlético probeert een gaatje te zoeken in de Brugse afweer maar Onyedika kan opruimen. Blauw-Zwart speculeert op de counter maar het samenspel tussen Jutgla en Buchanan loopt vast.

54'
Gele kaart
Reinildo
52'

Nadat de Roemeense ref het stadion over zich heen krijgt, trekken de bezoekers opnieuw ten aanval, Griezmann komt aan schieten toe maar de Fransman besluit in het zijnet.

50'
49'

Atlético probeert Club meteen van antwoord te dienen maar het grondscherend schot van Carrasco gaat naast, het leek gevaarlijker dan het eigenlijk was.

47'

Kort na de herneming komt Club bijzonder dicht bij de 2-0, Jutgla haalt een voorzet van Buchanan uit de lucht en knalt uit de draai meteen op doel, Oblak moet alles uit de kast halen om de Catalaan het scoren te beletten.

46'
Wissel
GimenezKondogbia

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Bij Atlético krijgen we meteen een tweede wissel : Kondogbia komt in de plaats van Gimenez.

45'

+ 2 : De handen gaan op elkaar wanneer de Roemeense ref de eerste helft affluit, Club mag rusten met een 1-0 voorsprong na de treffer van Sowah op aangeven van Jutgla.

45'
Gele kaart
Onyedika
45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

43'

Geruggesteund door de thuisaanhang verstuurt een alweer prima acterende Onyedika een knappe diepe bal richting de lopende Jutgla maar Gimenez kan mogelijks gevaar met het hoofd ontzetten.

40'

Nadat Buchanan tegen het canvas wordt gewerkt door Gimenez, niet eens met geel bestraft, valt de daaropvolgende vrije trap voor de voeten van Sowah, de Ghanees probeert het met links maar ziet zijn schot hoog over gaan.

37'
Gele kaart
Odoi
36'
Goal
Sowah
-
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL de BRUUUUUUUUUUUUJASSSSSS!!! Met nog tien minuten tot de rust gaat het dak van Olympia er af want het staat 1-0. Jutgla glipt door de Spaanse defensie en schotelt de inkomende Sowah zijn tweede Europese treffer van het seizoen aan!!!!
34'

Meteen na de eerste wissel van de partij wordt Buchanan op recht knap vrijgespeeld, de Canadees probeert centraal zowel Jutgla als Vanaken te bereiken maar zijn voorzet wordt met het hoofd ontzet.

32'
Wissel
LlorenteCorrea

Simeone moet een eerste keer noodgedwongen wisselen. Llorente kan niet meer verder, de Spaanse middenvelder wordt vervangen door de Argentijn Correa.

29'

Odoi toont zich de sterkste in een kopduel met Morata, niettemin maakt Simeone zich bijzonder boos en de Roemeense ref toont hem de gele kaart.

28'

Club heeft de jongste minuten het commando moeten laten aan Atlético maar Buchanan kan zich toch een weg naar de zestien vinden maar daar wordt hij afgestopt door Savic.

27'
26'

Met een diepe bal wordt Morata het straatje ingestuurd, hij lijkt op weg naar de 0-1 maar oog in oog met Mignolet besluit hij pal op de Brugse doelman, schitterende en vooral broodnodige tussenkomst vanwege de Limburger.

24'

Sowah kan nog net opspringen wanneer Savic te laat inkomt en het is uiteindelijk Witsel die de bal sportief over de zijlijn trapt, na de nodige verzorging kan Sowah weer verder.

22'

We zitten zowat halverwege de eerste helft en van een Spaanse overrompeling is er geen sprake. Club voetbalt aardig mee maar heeft moeite om echt in de buurt van Oblak te komen, Mechele verstuurt dan maar een diepe bal richting Sowah die het leer over de achterlijn ziet verdwijnen.

18'

De bezoekers houden de bal wat langer in de ploeg en Griezmann krijgt op rechts de nodige ruimte, hij viseert de korte hoek maar Mignolet duwt het schot van de Fransman over de lat.

16'
15'

Atlético staat met zijn allen op de eigen speelhelft waardoor de ruimtes klein blijven, Vanaken probeert Jutgla aan te spelen met een diepe bal maar de Catalaan ziet het leer over de achterlijn verdwijnen.

13'

Simeone staat zwaar te gesticuleren, de Argentijn ziet hoe Blauw-Zwart blijft aandringen, Buchanan gaat in de zestien neer maar de Roemeense scheidsrechter ziet er terecht geen graten in.

11'

Club trekt ten aanval en een voorzet van Nielsen wordt nog net weggewerkt vooraleer Jutgla op doel kan koppen, seconden later gaat een ver schot van Onyedika in hoekschop.

10'

Club krijgt een licht toegekende vrije trap, die wordt kort genomen maar de voorzet van Buchanan belandt slordig in de handen van Oblak, aan de overkant gaat een overhaast schot van Morata naast.

7'

Het eerste grote gevaar komt evenwel vanwege Atlético wanneer Carrasco centraal de bal wordt aangespeeld en naar binnen kan kappen maar via het been van Mechele verdwijnt zijn afgeweken schot op het dak van het doel, ook de eerste hoekschop levert de Madrilenen verder niks op.

5'

Het Brugse publiek ziet hoe Club zonder angst aan de partij is begonnen, Buchanan zet op rechts twee tegenstanders in de wind maar loopt zich dan te pletter.

3'

Na drie minuten krijgen we een eerste schuchtere poging tot gevaar vanwege de thuisploeg wanneer Onyedika de Spaanse zestien infiltreert maar Oblak kan de bal uit de lucht plukken.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Madrid die hebben afgetrapt. Kan Club een derde maal stunten? Volg het hier op de voet.

Een zo goed als volledig uitverkocht Jan Breydelstadion, waaronder ook voormalig coach Michel Preud'homme, ziet hoe beide elftallen de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Terwijl de spelers zich opwarmen, kunnen we nog kwijt dat er voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht wordt genomen voor de slachtoffers van het voetbaldrama dat zich afgelopen weekend voltrok in Indonesië.

Het onderling duel tussen Club Brugge en Club Atlético de Madrid moet in goede banen worden geleid door Istvan Kovacs. Deze 32-jarige Roemeen zal op Olympia worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistent-scheidsrechters Vasile Florin Marinescu en Ovidiu Artene en vierde official Horatiu Fesnic. De twee videorefs komen uit Duitsland en luisteren naar de namen Bastian Dankert en Marco Fritz.

In vergelijking met de wedstrijd tegen KV Mechelen wijzigt Hoefkens zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo keert Sylla achterin terug in de basis, terwijl Odoi voldoende speelklaar werd bevonden. Op de flanken krijgen we op links Bjorn Meijer en op rechts niet Nusa maar wel Tajon Buchanan. Voor het overige geen verdere verrassingen, met voorin het duo Jutgla-Sowah.

Bij Club hoopt iedereen op een knalprestatie van Ferran Jutgla, de vijfde Spanjaard ooit in Brugse loondienst. De Catalaan werd door FC Barcelona net niet voldoende bevonden voor de Spaanse competitie. Exit La Liga, enter Jupiler Pro League waarin hij reeds zesmaal de weg naar de netten vond terwijl hij ook in Porto de openingstreffer voor zijn rekening nam. Vanavond heeft Jutgla maar één doel en wil hij zich tonen aan gans voetbalminnend Spanje.

Net als afgelopen weekend haalde Jorne Spileers opnieuw de ruime selectie, net als Kyriani Sabbe, Noah Mbamba en Antonio Nusa. De jonge Noor wist in het Estadio do Dragao te scoren en werd daarmee de jongste speler die bij zijn debuut in de Champions League kon scoren en is na Ansu Fati van FC Barcelona de tweede jongste doelpuntenmaker in de groepsfase van de Champions League.

Voor de komst van Atlético Madrid naar Brugge, kan coach Carl Hoefkens niet beschikken over Dedryck Boyata en Andreas Skov Olsen. Eerstgenoemde geraakte bij de Rode Duivels geblesseerd, terwijl de Deense winger nog voor de wedstrijd tegen KV Mechelen uitviel na een voedselvergiftiging. Ook achter de namen van Denis Odoi en Clinton Mata staat er nog een vraagteken, anderzijds is Abakar Sylla er opnieuw bij.

Hopelijk kan Blauw-Zwart een beter resultaat bij elkaar voetballen dan Club NXT, dat eerder op de middag met 1-3 verloor van hun Spaanse leeftijdsgenoten. Club had het meeste balbezit en zag net voor de rust een doelpunt onterecht afgekeurd. Maar Atlético toonde zich bijzonder efficient en de late eerredder van Goemaere was dan ook niks meer dan een doekje voor het bloeden.

Het is overigens reeds de zevende maal dat beide teams elkaar in de ogen kijken. In het seizoen 1977/78 en op weg naar Wembley schakelde Club Brugge Atlético onder Ernst Happel in de kwartfinales uit. Ook in het seizoen 1991/92, toen onder Hugo Broos, bleek Blauw-Zwart op basis van de uitdoelpunten in de kwartfinales te sterk. In het seizoen 2018/19 verloor Club in de groepsfase van de Champions League ondanks een bijzonder knap doelpunt van Danjuma met 3-1 in Madrid, thuis bleef het 0-0. Van de selectie die er toen tegen Atlético reeds bij waren, blijven enkel Hans Vanaken, Brandon Mechele, Clinton Mata, Ruud Vormer en Mats Rits over.

De ploeg van Diego Simeone komt bovendien stilaan op toerental. Na een moeizame competitiestart staan ze ondertussen vijfde in La Liga, afgelopen weekend wonnen ze nog met 0-2 op het veld van Sevilla, na doelpunten van Marcos Llorente en Alvaros Morata. Bij Atlético is het tevens uitkijken naar de Belgische aanwezigheid van Axel Witsel en Yannick Carrasco.

Een makkelijke opdracht wordt het alvast niet want Atlético Madrid is en blijft een absolute Europese topper, met dertien landstitels, tienmaal Copa Del Rey, driemaal Europa League en twee Champions League finales. De Spanjaarden zijn er reeds voor een tiende opéénvolgende maal bij en werden vorig seizoen in de kwartfinales met heel veel moeite uitgeschakeld door Manchester City. De Rojiblancos starten als favoriet, Club Brugge heeft niks te verliezen.

Kan Club Brugge een derde maal stunten en Europa opnieuw met verstomming slaan? Na twee speeldagen prijkt Blauw-Zwart onverhoopt met het maximum van de punten aan de leiding in Groep B, na eerdere zeges tegen Bayer Leverkusen (1-0) en FC Porto (0-4). Mits een nieuwe overwinning beukt de Belgische landskampioen de poort naar Europees overwinteren alvast wagenwijd open.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Club Atlético de Madrid, op speeldag drie in de groepsfase van de UEFA Champions League.

  • 2 - 1
  • 1 - 1
  • 2 - 0

Club stunt ook tegen Atlético en pakt 9 op 9!

Club Brugge is een sprookje aan het schrijven in de Champions League. Na de overwinningen tegen Leverkusen en Porto zette Blauw-Zwart nu ook Atlético Madrid opzij. Sowah en Jutglà bezorgden Club een verdiende 2-0 overwinning, waardoor het soeverein aan de leiding staat in groep B met 9 op 9!

Carl Hoefkens voerde drie wissels door aan het elftal dat zaterdag KV Mechelen versloeg. Abakar Sylla was tijdig fit geraakt en nam achterin de plaats in van Jorne Spileers. Ook Denis Odoi was in extremis speelklaar geraakt. Op links kreeg Bjorn Meijer de voorkeur op Eduard Sobol, terwijl op rechts Tajon Buchanan de plaats innam van Antonio Nusa. De jonge Noor was zaterdag aan de aftrap verschenen, ter vervanging van Andreas Skov Olsen die moest afhaken met een voedselvergiftiging.

Club speelde uiteraard met vertrouwen na de knappe zes op zes tegen Leverkusen en Porto. De Bruggelingen namen meteen het initiatief en probeerden Atlético Madrid op de eigen helft vast te zetten. Buchanan zorgde als eerste voor gevaar met een knappe dribbel, maar de Canadees werd de weg versperd door Giménez. De bezoekers reageerden met een schot van Rode Duivel Carrasco, dat via Odoi over doel verdween. Even later mikte Morata het leer in het zijnet. Blauw-Zwart was niet onder de indruk en drukte de Spanjaarden bij momenten volledig weg. Een voorzet van Nielsen werd echter net voor Jutglà weggekopt en een afgeweken schot van Onyedika ging naast.

Atlético plooide massaal terug en loerde intussen op de counter. Het dwong zo wel twee goede kansen af: zowel Griezmann als Morata gingen hun kans, maar Mignolet bewees alweer zijn waarde met twee knappe reddingen. Club moest zijn grip wat lossen, maar net op dat moment sloeg het genadeloos toe. Ferran Jutglà pakte uit met een knappe actie en bediende Kamal Sowah die de 1-0 van dichtbij kon binnentikken. De bezoekers probeerden meteen te reageren, maar kwamen niet verder dan een vrije trap van Carrasco die makkelijk gepakt werd door Mignolet.

Direct na de pauze kwam Club meteen dicht bij de 2-0. Na een voorzet van Buchanan pakte Jutglà uit met een fraaie borstcontrole. De Spanjaard trapte al vallend naar doel, maar Oblak kon met een ultieme reflex de bal uit zijn doelvlak ranselen. Atlético reageerde met schoten van Carrasco en Griezmann, maar hun vizier stond niet scherp. 

De Bruggelingen bleven vrank en vrij voetballen en werden daar op het uur ook voor beloond. Buchanan hield de bal bij in de zestien meter en via een Spaanse voet belandde het leer in de loop van Ferran Jutglà. De Spanjaard aarzelde niet en knalde de 2-0 voorbij Oblak. Het Jan Breydelstadion daverde op zijn grondvesten, want Club leek op weg naar een nieuwe stunt. De bezoekers trokken nu massaal naar voren, maar Blauw-Zwart behield goed de organisatie. Toen Molina plots toch een kans kreeg, ging het leer via Sylla net naast.

Een kwartier voor tijd kreeg Atlético plots toch een uitstekende kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Cunha ging gretig neer na een duel met Nielsen en de Roemeense ref Kovács wees naar de stip. Frans international Griezmann nam zijn verantwoordelijkheid, maar knalde het leer staalhard tegen de deklat. Direct daarna kon hij wel scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase ging een poging van Koke over en naast, terwijl Mignolet alweer de nul op het bord hield. Eerst op een vrije trap van Joao Felix en daarna ook op een schot van Correa. Club Brugge pakt zo 9 op 9 en doet een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde.

 

Champions League: Groep B – Speeldag 3
Toeschouwers:
29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla (89’ Jorne Spileers) – Tajon Buchanan (78’ Éder Balanta), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Bjorn Meijer (78’ Eduard Sobol) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (86’ Antonio Nusa). Bank: Senne Lammens, Noa Lang, Cyle Larin, Kyriani Sabbe, Roman Yaremchuk, Clinton Mata en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Atlético Madrid: Jan Oblak – Nahuel Molina, Stefan Savic, José Maria Giménez (46’ Geoffrey Kondogbia), Reinildo – Marcos Llorente (32’ Angel Correa), Koke, Axel Witsel, Yannick Carrasco (80’ Joao Felix) – Antoine Griezmann, Alvaro Morata (65’ Matheus Cunha). Coach: Diego Simeone.
Gele kaarten: Odoi, Onyedika, Reinildo, Savic, Buchanan, Nielsen, Sylla.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 36’ Sowah (1-0), 62’ Jutglà (2-0).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in