Speeldag 27
1 - 0

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE                                                                        

Na de zinderende Europese wedstrijd tegen Manchester United, moet Club opnieuw aan de slag in Jan Breydel. Dit keer is Charleroi tegenstander van dienst en voor de bezoekers zijn de belangen groot. De Carolo’s zijn (nog) niet zeker van Play-Off 1 en zullen dus extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Blauw-Zwart telt negen punten voorsprong op eerste achtervolger KAA Gent en kan bij een goed resultaat zijn bonus op de Buffalo’s vergroten die later vanavond STVV ontvangen. Dat Charleroi een te duchten tegenstander is, bewees het enkele weken tijdens de inhaalwedstrijd in Stade du Pays. De Zebra’s hielden met een stevige organisatie en dankzij een sterk keepende Penneteau de 0-0 op het scorebord. Ruud Vormer vermijdt best geel want anders mist hij de verplaatsing naar Genk.

 

CHARLEROI

Charleroi staat met 48 punten op de derde plaats in het klassement en strijdt dus nog volop mee voor Play-Off 1. De Carolo’s tellen zeven punten voorsprong op nummer zes KRC Genk dat eerder KV Kortrijk klopte (0-1) en kunnen bij een goed resultaat tegen Blauw-Zwart een gouden zaak doen. Dat de Zebra’s bezig zijn aan een sterk seizoen blijkt ook uit de statistieken. De Henegouwers incasseerden slechts 21 goals en hebben de op één na beste defensie uit de Jupiler Pro League. Enkel Club Brugge doet beter met 12 tegengoals. Karim Belhocine selecteerde volgende spelers: Penneteau, Descamps, Imbrechts, Busi, Dessoleil, Willems, Hendrickx, Ilaimaharitra, Henen, Gholizadeh, Nkuba, Morioka, Tsadjout, Nicholson, Diagne, Fall, Kayembe, Zajkov, Núrio en Amani.

 

SCHEIDSRECHTER – Lothar D’Hondt                                     

Lothar D’Hondt is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers, Kevin Monteny (lijnrechters) en Bert Put (vierde official). Videoref Erik Lambrechts krijgt assistentie van Lennert Becquet en Dieter Van Esch.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – Simon Mignolet                                          

Simon Mignolet is met vijftien clean sheets de minst gepasseerde doelman in de Jupiler Pro League. Bovendien ook een persoonlijk record voor de sterke Limburger die bij Liverpool en STVV eerder 14 keer de nul hield in een seizoen. Big Si zorgde met zijn assist tegen Manchester United voor een unicum in deze Europa League campagne. Voor de vorige keeper die dit lukte moeten we teruggaan naar september 2015 toen doelman Guilherme een beslissende pass gaf bij Lokomotiv Moskou tegen Sporting Lissabon.   

 

CHARLEROI – Nicolas Penneteau                                          

Nicolas Penneteau is met elf clean sheets de op één na minst gepasseerde doelman uit eerste klasse. De 39-jarige Fransman is bezig aan zijn zesde seizoen bij Charleroi en is een absolute sterkhouder bij de Carolo’s. Penneteau beschikt over uitstekende reflexen waarmee hij al ontelbare keren zijn netten schoon hield. Met zijn spelinzicht en ervaring stuurt hij zijn ploegmaats aan en is hij van onschatbare waarde bij de Zebra’s. Voor zijn periode bij Charleroi stond hij onder de lat bij SC Bastia en Valenciennes FC in de Franse Ligue 1.

95'

Komende donderdag is er de terugwedstrijd van de 1/16 finales in de Europa League, dan trekt Club naar Old Trafford om er opnieuw Manchester United partij te geven, aftrap om 21.00h Belgische tijd. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Heel graag tot dan!

95'

Club mag dus een nieuwe driepunter inschrijven en komt zo op 64 punten, twaalf punten meer dan eerste achtervolger Gent, dat vanavond nog aan de bak moet tegen STVV. Charleroi blijft samen met Standard derde in het klassement, met 48 punten.

95'

Meteen nadat een schot van Morioka over gaat, fluit scheidsrechter D'Hondt de wedstrijd af en Club wint met het kleinste verschil van Charleroi, na een doelpunt van Balanta.

92'
Wissel
DennisOkereke
90'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

87'
Gele kaart
Ilaimaharitra
86'
Wissel
De KetelaereRits
82'
Wissel
KayembeHenen
81'

Club dwingt een derde hoekschop na rust af maar die wordt door Deli naast gekopt, het is ondertussen opnieuw gestopt met regenen.

77'

Opnieuw claimen de bezoekers handspel in de Brugse zestien wanneer Gholizadeh het leer meteen op de slof neemt maar andermaal zien de scheidsrechter als de VAR er geen graten in.

73'

Meteen na de eerste wissel bij Charleroi kunnen de bezoekers gevaarlijk zijn wanneer Sobol een diepe bal verkeerd inschat en Kayembe zijn schot ziet afgeblokt, ook de nabeurt gaat een schot hoog over.

73'
Wissel
FallTsadjout
72'

Terwijl bij de bezoekers een speler klaarstaat om in te vallen, kan Club opnieuw dreigen. De Ketelaere haalt de achterlijn en zet voor en in de tweede zone neemt Dennis de voorzet meteen op de slof maar de Nigeriaan besluit naast.

67'

Terwijl het opnieuw zwaar regent boven Olympia, haalt Nurio vanuit de tweede lijn zwaar uit maar Mignolet duwt zijn pegel met een knappe reflex in hoekschop, alweer een prima tussenkomst van de Rode Duivel.

66'

Opgejut door de eigen aanhang kan Sobol vanaf de linkerkant voorzetten Vormer lijkt de 2-0 te gaan scoren maar via een bezoekend been gaat zijn schot over. De daaropvolgende hoekschop wordt door Vanaken in de handen van Penneteau gekopt.

65'

Ditmaal claimt iedereen bij Club voor strafschop wanneer Dennis het leer tegen de steunarm van Dessoleil trapt, er is even overleg tussen scheidsrechter D'Hondt en de videoref maar de bal gaat evenwel niet op de stip.

61'

Tegen de wind en de regen in kan Club toch eens aanvallend denken maar De Ketelaere loopt zich vast in een overtal aan bezoekende verdedigers.

59'

Belhocine blijft zich druk maken tegenover de vierde official en D'Hondt vindt het welletjes, de scheidsrechter toont de coach van Charleroi de gele kaart.

58'
Wissel
OpendaKrmencik
57'

Iedereen bij de bezoekers maakt zich boos wanneer Fall in de Brugse zestien neergaat maar zowel scheidsrechter D'Hondt als de videoref zien er geen graten in.

56'

Clement maakt zich boos na nieuw balverlies van Openda, ondertussen waagt ook Kayembe zich aan het schot maar ook zijn poging gaat ruim over.

55'

Charleroi dringt zijn eerste hoekschop van de partij af maar die wordt door Willems in de handen van Mignolet gekopt. Meteen daarna staat Nicholson aan het kanon maar het schot van de Jamaicaan gaat hoog over. Het blijft 1-0, al komen de Zebra's nadrukkelijker opzetten.

52'

Terwijl het steeds heviger begint te regenen, verstuurt Sobol een lange bal richting Dennis maar mede door de wind mist de kopbal van de Nigeriaan de juiste richting.

49'

Charleroi krijgt de vrije trap maar die wordt door de hoog opverende Morioka naast gekopt, niet echt gevaar voor Mignolet. Maar het duidt wel aan dat de Carolo's met een andere ingesteldheid uit de kleedkamer zijn gekomen.

48'

Met de wind in de rug gaan de bezoekers alvast fel van start en Mignolet moet een schot met beide vuisten uit zijn doelvlak houden.

47'

De aangekondigde regen valt ondertussen uit de lucht en ook de wind wakkert opnieuw iets steviger aan, zullen de weersomstandigheden een rol spelen in de tweede helft?

46'

De bal rolt weer op Olympia. Kan Club verder afstand nemen van Charleroi? Blijf het hier op de voet volgen.

45'
45'
45'

+1 : Scheidsrechter D'Hondt fluit de eerste helft af en we gaan rusten met een 1-0 tussenstand, na een doelpunt van Balanta in de openingsminuut.

45'
40'

Na het nodige oplapwerk en een nieuw wedstrijdshirt komt Vormer opnieuw tussen de lijnen, Club is weer voltallig. Ondertussen plukt Mignolet een hoge voorzet uit de lucht.

37'

Club speelt voorlopig met zijn tienen nadat Vormer bij een duel geraakt is aan de wenkbrauw. De Nederlander neemt meteen plaats op de Brugse bank om het bloeden te laten stoppen, uit voorzorg mag Rits zich warm lopen.

35'

Ligt het aan de strakke wind maar ook Charleroi kon nog maar bijzonder weinig klaarmaken op Olympia. Er is weliswaar een kopballetje van Nicholson maar die verdwijnt ruim naast het doel van Mignolet.

29'

Dennis kon zich nog niet echt doorzetten maar krijgt toch de nodige vrijheid wanneer hij diep wordt gestuurd door Sobol maar de spits besluit voorlangs, bovendien was er ook nog terecht gevlagd en gefloten voor buitenspel.

26'

Olympia schiet wakker wanneer Club twee kansen krijgt om de score te verdubbelen maar schoten van zowel De Ketelaere als Dennis worden afgeblokt.

24'
23'

We zijn in minuut 23 aanbeland en zowel de supporters van Club als van Charleroi klappen in de handen voor de betreurde Sterchele.

22'

Eindelijk nog eens wat opwinding wanneer De Ketelaere met een listige bal een medespeler probeert te bereiken maar de bezoekers kunnen het gevaar wegkoppen.

19'

Bij een vrije trap dropt Vormer de bal de bezoekende zestien in maar Openda krijgt het leer ongelukkig tegen de hand, scheidsrechter D'Hondt fluit dan ook terecht voor handspel. Voor het overige kijken we naar een partij waarin er nauwelijks iets te noteren valt.

13'
12'

De wedstrijd begon in volle storm maar ondertussen is het figuurlijk wat windstil. Bijna komt Sobol in een schietpositie maar de Brugse linksachter krijgt het leer ongelukkig in het gezicht, Penneteau zet de bal sportief buiten.

10'
6'

Mede door de vroege achterstand proberen de Carolo's beter in het spel te komen maar vroeg storen levert Club balbezit op. Openda opent op rechts tot bij Dennis, die met buitenkant voet Sobol probeert te bereiken maar een bezoekende verdediger heeft zijn actie doorzien en kan ontzetten.

1'
Goal
Balanta
-
GOOOAAALLL - Amper afgetrapt klimt Club reeds in de openingsminuut op voorsprong, Balanta jast met een onhoudbare bal de 1-0 onder de kruising binnen. Wat een start voor Blauw-Zwart!
1'

We zijn er aan begonnen, het is Charleroi dat heeft afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Storm Ellen of niet, de beide teams stappen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanmiddag is de 25-jarige Oostvlaming Lothar D'Hondt, Erik Lambrechts is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

In tegenstelling tot de Europese midweekwedstrijd tegen Manchester United wijzigt Clement zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo begint Sobol opnieuw in de basis en krijgen vooral De Ketelaere en Openda hun kans. Bij Club moet Vormer, die vandaag zijn 200ste officiële wedstrijd voor Club afhaspelt, opletten voor geel, zoniet mist hij volgend weekend de uitwedstrijd bij Genk.

Voor de topper tegen Charleroi kan coach Clement nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Diatta. Balanta, die tegen Manchester United een oogblessure opliep, is er wel bij en begint zelfs aan de wedstrijd. De Cuyper, die tegen de Engelsen zijn debuut in de Brugse hoofdmacht maakte, werd niet in de selectie opgenomen.

Blauw-Zwart van hun kant begint met negen punten voorsprong aan de partij en mits een nieuwe driepunter zet het druk op dichtste achtervolger Gent, dat vanavond nog aan de bak moet, thuis tegen STVV.

Tussen de beide confrontaties met Manchester United in, wacht er Club Brugge met het thuisduel tegen Charleroi opnieuw een zware opdracht. De Zebra’s zijn onder Belhocine uitgegroeid tot een revelatie en staan voorlopig derde in het klassement. Mits een zege vandaag zijn de Carolo’s quasi zeker van deelname aan PO1.

Goeiemiddag en welkom vanuit een stormachtig en voorlopig nog droog Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Sporting Charleroi, op speeldag 27 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Balanta bezorgt Club zuinige zege tegen Charleroi

Club Brugge heeft op eigen veld een 1-0 overwinning behaald tegen Charleroi. Éder Balanta scoorde al in de eerste minuut de enige goal van de partij.

 

De Brugse basiself onderging vier wijzigingen in vergelijking met het team dat donderdag aantrad tegen Manchester United. Loïs Openda verving op de rechterflank Odilon Kossounou, terwijl Eduard Sobol op links de plaats innam van Maxim De Cuyper. Ook Rits en Tau verdwenen uit de basis. Centraal op het middenveld nam Ruud Vormer zijn vaste stek weer in, terwijl voorin Charles De Ketelaere in steun speelde van Emmanuel Dennis.

 

De Bruggelingen verbruikten heel wat krachten in de Europa League en troffen met Charleroi het team dat dit seizoen na Club het minste doelpunten incasseerde. Geen makkelijke opdracht dus, maar Blauw-Zwart kende wel een droomstart. Na amper dertig seconden werd een schot van Sobol afgeblokt, maar Vanaken legde de bal daarna opzij naar Éder Balanta. De Colombiaan haalde verschroeiend hard uit en zag zijn schot via Morioka hoog in doel verdwijnen.

 

Dat fantastische begin kende echter geen vervolg. Charleroi bleef goed georganiseerd spelen, terwijl Club gezien de voorsprong geen onnodige risico’s hoefde te nemen. Het duurde tot op het halfuur vooraleer er opnieuw kansen te noteren vielen. Na een voorzet van Openda werd een schot van De Ketelaere afgeblokt, terwijl de doorgebroken Dennis werd afgevlagd wegens buitenspel. Het enige wat de Zebra’s daar tegenover konden stellen, was een kopbal van Fall die ruim voorlangs ging.

 

Na de pauze schakelden de bezoekers een versnelling hoger. Dat leverde ook enkele kansen op: een kopbal van Morioka ging naast, Willems kopte het leer recht op Mignolet en een knal van Nicholson vanuit de draai ging over doel. Charleroi kwam steeds meer opzetten en claimde even later een strafschop. Fall ging te gretig liggen na een duel met Deli en dus liet scheidsrechter D’Hondt doorspelen.

 

De Bruggelingen waren hun grip op de wedstrijd kwijt en dus greep Philippe Clement in. Michael Krmenčík kwam in de plaats van Openda en moest voor meer balvastheid zorgen voorin. Blauw-Zwart kon zo het evenwicht herstellen en opnieuw voor gevaar zorgen: na een knappe aanval ging een schot van Vormer via Nurio over doel, terwijl Vanaken na een hoekschop recht op Penneteau kopte. Aan de overkant had Mignolet een prima redding in huis op een lage schuiver van Nurio.

 

De slotfase bleef erg spannend. Na een voorzet van De Ketelaere ging een harde volley van Dennis naast en aan de overkant ging een schot van Nurio over doel. De laatste kans was voor Gholizadeh, maar de knal van de Iraniër werd afgeblokt door Mechele. Club hield stand en pakte zo een zuinige 1-0 overwinning.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 27

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli – Loïs Openda (58’ Michael Krmenčík), Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Emmanuel Dennis (92’ David Okereke), Charles De Ketelaere (87’ Mats Rits). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Matej Mitrović, Siebe Schrijvers, Federico Ricca en Percy Tau. Coach: Philippe Clement.

Charleroi: Nicolas Penneteau – Maxime Busi, Steeven Willems, Dorian Dessoleil, Marias Nurio – Marco Ilaimaharitra, Ryota Morioka, Ali Gholizadeh – Mamadou Fall (73’ Frank Tsadjout), Shamar Nicholson, Joris Kayembe (82’ David Henen). Coach: Karim Belhocine.

Gele kaarten: Ilaimaharitra.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 1’ Balanta (1-0).

 

Tekst: Steven Floin