Speeldag 22

2 - 2
94'

Volgende weekend trekt Club naar de Gaverbeek voor de streekderby met Zulte Waregem. Heel graag tot dan!

94'

Door dit gelijkspel doet Club dus andermaal geen goeie zaak in het klassement, het ziet zowel Union als Antwerp verder uitlopen terwijl het zelf niet echt afstand kan nemen van Standard, straks speelt Gent nog op Stayen.

94'

Club was onherkenbaar in de eerste helft en rond het kwartier keek het al tegen een dubbele achterstand aan, net voor de rust was er weliswaar de aansluitingstreffer van Lang. Meteen na de rust was er de gelijkmaker van de pas ingevallen Skov Olsen. Blauw-Zwart bewoog hemel en aarde maar een derde treffer zat er niet meer in.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club komt op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

93'

Bij een goed aangesneden voorzet duikt Lang aan de tweede paal op maar met het nodige geluk kan Koffi zijn inzenden voor de lijn keren, het zit Club ook niet echt mee.

91'

Club dwingt een hoekschop af maar de inlopende Odoi kan niet echt op doel koppen, Koffi kan makkelijk pakken.

90'

We krijgen nog minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

88'
Gele kaart
Buchanan
Na een opstootje aan de zijlijn kijkt Buchanan tegen geel aan, dit betekent dat hij er tegen Zulte Waregem niet bij zal zijn.
88'
Gele kaart
Descotte
87'

Ondanks de numerieke meerderheid loopt het de jongste minuten toch weer iets stroever bij Club.

86'
Wissel
VanakenSowah
82'

Terwijl de klok stilaan in het nadeel van Club speelt, is daar plots Vanaken, de Brugse kapitein neemt een voorzet meteen op de slof en Koffi moet al duikend de 3-2 uit zijn doelvlak houden.

80'
Wissel
YaremchukJutgla
77'
Gele kaart
Van Cleemput
74'

Bij de daaropvolgende vrije trap staat Skov Olsen zelf achter de bal maar de Deen plaatst zijn poging over.

73'
Rode kaart
Boukamir
Skov Olsen ontsnapt en lijkt op weg naar de 3-2 wanneer hij onderuit wordt gehaald door Boukamir, Laforge haalt meteen de rode kaart boven, Charleroi moet de slotfase met zijn tienen verder.
71'
Wissel
NkubaVan Cleemput
71'
Wissel
MbenzaTchatchoua
71'

Ook Buchanan wordt foutief gepakt door Kayembe, Laforge laat de kaart ditmaal onbegrijpelijk op zak, bij de daaropvolgende vrije trap gaat de kopbal van Yaremchuk naast.

68'
Gele kaart
Nkuba
Na een knappe crossbal wordt Lang aan de zijlijn snoeihard tegen het canvas gewerkt door de inkomende Nkuba, het levert hem slechts geel op.
64'
Wissel
NielsenRits
63'

Via Meijer dwingt Club de hoekschop af, die wordt kort genomen en uiteindelijk is er niemand gevolgd om de aflegger van Skov Olsen in doel te verlengen.

61'
Wissel
BadjiDescotte
59'

Terwijl Badji de nodige verzorging nodig heeft, roept Parker aan de zijlijn Lang bij zich, de Engelse coach wil de Nederlander nog bijsturen. Het loont bijna want meteen daarna zet de winger het op een lopen maar zijn schot mist evenwel de juiste richting.

55'

Club blijft op zoek gaan naar een derde doelpunt maar moet tevens uitkijken bij balverlies van Skov Olsen, maar gelukkig is daar zijn landgenoot Nielsen om de Brugse defensie bij te springen, op de daaropvolgende counter loopt Yaremchuk zich te pletter.

49'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOOAAAAALLLLL - Kort voor en nu ook kort na de rust : de bordjes op Olympia hangen alweer gelijk. Via Yaremchuk opent Vanaken knap tot bij de spurtende Skov Olsen en de invaller schuift de 2-2 knap onder Koffi in doel, voor de Deen meteen zijn zevende dompetitietreffer!
47'

Aangevuurd door de twaalfde man probeert Club de bezoekers meteen naar de keel te grijpen maar het inspelen van Skov Olsen richting Vanaken wordt onderschept en uiteindelijk ook ontzet.

46'
Wissel
NusaSkov Olsen

De bal rolt weer op Olympia, met een eerste wissel aan Brugse zijde : Nusa bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats begint Skov Olsen aan de tweede helft.

45'

+2 : Meteen daarna fluit Laforge de eerste helft af. Kan coach Parker bijsturen en krijgen we na de pauze een ander Club te zien?

45'
Goal
Lang
-
+ 2 : GOOOOOOAAAAALLLLL : Eindelijk een prima aanval bij Club en het levert de landskampioen meteen een strafschop op wanneer Lang over het been gaat van Marcq, de Nederlander neemt de strafschop zelf voor zijn rekening en trapt de aansluitingstreffer netjes in de hoek. Is dit de levenslijn voor Blauw-Zwart na de pauze?
45'

We krijgen minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

43'
Gele kaart
Heymans
41'

De eerste toeschouwers zoeken reeds warmere oorden op wanneer samenspel tussen Lang en Meijer spaak loopt, het is typerend voor het spel van Club in deze eerste helft.

35'

Met nog tien minuten tot de rust verstuurt Lang een diepe bal richting de spurtende Vanaken maar de Brugse captain kan het leer niet binnenhouden, het blijft wachten op het eerste gevaar vanwege de landskampioen.

33'

Mazzu heeft zijn huiswerk goed gemaakt en laat zijn ploeg goed tussen de lijnen spelen, hierdoor kan Badji op doel knallen maar ditmaal laat Mignolet zich niet verschalken.

27'

Een deel van het Brugse publiek mort want het ziet hoe Club met zichzelf worstelt en nauwelijks aan voetballen toekomt, aan de zijkant is Parker aan het overleggen met één van zijn assistenten.

19'

Club moet zien te bekomen van de dubbele opdoffer en Lang probeert met een diepe bal de spurtende Vanaken te bereiken maar zijn voorzet gaat over de achterlijn.

16'
(Own)Goal
Mechele
-
Club zit in de hoek waar de klappen vallen en slechts enkele minuten na de 0-1 verdubbelen de bezoekers de voorsprong. Mignolet pakt in eerste instantie nog het schot van Kayembe maar via de voet van Mechele gaat het leer toch over de doellijn.
13'
Goal
Badji
-
Club was al een paar keer verwittigd en nog voor het kwartier kijkt het tegen een achterstand aan wanneer uitgerekend ex-Bruggeling Badji de 0-1 onder en voorbij Mignolet in doel kan schuiven.
10'

Er sluipt bij beide teams het nodige afval in het samenspel en Lang kan zomaar een verloren bal voor doel brengen maar Koffi heeft het zaakje doorzien en kan zijn voorzet makkelijk uit de lucht plukken.

8'

Het spel golft goed op en neer en andermaal komen de bezoekers stevig opzetten maar gelukkig is daar Mechele om een gevaarlijke voorzet met het hoofd te ontzetten.

7'

Een slordige trap van Koffi wordt door Vanaken met het hoofd tot bij Lang gekopt, de Rotterdammer haalt uit maar de bezoekende doelman pakt in twee tijden.

4'

Club is niet voortvarend aan de wedstrijd begonnen en na slordig balverlies bij Onyedika kunnen de bezoekers andermaal dreigen maar gelukkig spelen ze het niet goed uit. Op de counter kan Buchanan een eerste keer uitbreken maar zijn voorzet belandt op het dak van het bezoekende doel.

2'

Het eerste gevaar komt vanwege de Zebra, vanavond overigens in fluogeel, wanneer Nkuba op doel trapt en zijn schot eigenlijk rakelings naast gaat, een eerste waarschuwing voor de thuisploeg.

1'

We zijn amper 22 seconden ver wanneer Charleroi een eerste keer van de rechterkant kan voorzetten maar vooraleer Mignolet moet ingrijpen, trapt een alerte Odoi de bal over de zijlijn.

1'

Het is koud in Brugge, hopelijk kunnen we ons opwarmen aan een leuke partij voetbal. We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Charleroi die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl nog tal van zitjes onbezet zijn, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna klaar voor.

De confrontatie tussen Club Brugge en Sporting Charleroi moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot. De bijna 39-jarige Lardot zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Kevin Dhondt en vierde official Wesli De Cremer. Erik Lambrechts is de videoref van dienst.

De thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi is voor Hans Vanaken zijn 370ste officiële en 280ste competitiewedstrijd in het blauw-zwarte shirt van Club. Wijst de Limburger en Brugse captain zijn team vanavond naar de zege?

Bij Club moeten zowel Tajon Buchanan, Denis Odoi als Casper Nielsen uitkijken voor een gele kaart, zoniet missen ze de uitwedstrijd aan de Gaverbeek tegen Zulte Waregem.

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag op Stayen wijzigt Parker zijn elftal op een tweetal posities. De jonge Noor Antonio Nusa mag van de Engelse coach aan de aftrap verschijnen, terwijl ook Brandon Mechele opnieuw zijn opwachting maakt. Hierdoor beginnen zowel Clinton Mata als Abakar Sylla als wisselspeler op de bank.

Parker kan overigens over een vrijwel voltallige kern beschikken. Dus ook met Andreas Skov Olsen die opnieuw voldoende fit werd bevonden na zijn heupblessure waarmee hij sinds het WK in Qatar sukkelde, de Deense international begint evenwel op de bank. Eder Balanta en Eduard Sobol werden daarentegen uit de selectie gehouden.

Eind augustus ging Club overigens nog met 1-3 gaan winnen op Mambourg. De Japanner Morioka bracht de Zebra's evenwel eerst op voorsprong maar dankzij twee doelpunten van Ferran Jutgla en een treffer van Casper Nielsen, gingen de drie punten toch mee richting de West-Vlaamse hoofdstad.

Club kon al zes competitiewedstrijden niet meer winnen en ook zijn laatste drie thuiswedstrijden kon het niet zegevieren. Anderzijds heeft Blauw-Zwart de statistieken tegen de Carolo's wel mee want van de vorige 52 duels op Brugse bodem wist het er 39 te winnen, werd er achtmaal gelijk gespeeld en vijfmaal verloren.

Club doet er alvast goed aan om de drie punten aan huis te houden want de kloof met Union en Antwerp, de nummers twee en drie in het klassement, mogen absoluut nog verder uitgediept worden. De Brusselaars wonnen gisteren met het kleinste verschil van OHL, Antwerp won eerder op de middag met ruime cijfers van Standard. Bij winst kan Blauw-Zwart de Rouches tevens op een grotere achterstand zetten en tevens druk zetten op Gent dat vanavond nog aan de bak moet bij STVV.

In de tweede thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2023 ontvangt Club Brugge in eigen huis de Carolo's uit Charleroi. Kan Scott Parker in zijn vierde wedstrijd als hoofdcoach van Blauw-Zwart eindelijk de zege pakken?

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Sporting Charleroi, op speeldag 22 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 2

Club speelt 2-2 gelijk tegen Charleroi

Club Brugge heeft op eigen veld 2-2 gelijk gespeeld tegen Charleroi. Blauw-Zwart slikte na een kwartier twee ongelukkige tegengoals: eerst een doelpunt van Badji en daarna een owngoal van Mechele. Noa Lang scoorde vanop de stip de aansluitingstreffer en kort na de pauze maakte de ingevallen Andreas Skov Olsen gelijk. 

Scott Parker voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat donderdag gelijk speelde op Stayen. Brandon Mechele kwam centraal achterin in de plaats van Abakar Sylla, terwijl ook Clinton Mata vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Tajon Buchanan schoof een rij achteruit en begon als rechtsachter, terwijl Antonio Nusa in de ploeg kwam als rechterflankaanvaller. Roman Yaremchuk kreeg opnieuw het vertrouwen als centrumspits.

Blauw-Zwart komt voorlopig niet op toerental en dus gingen de Carolo’s vanaf de openingsminuut op zoek naar een stunt. Nkuba probeerde het al vroeg met een afstandsschot, maar zijn poging hobbelde een halve meter naast. Aan de overkant pakte Koffi een schot van Lang in twee tijden. Na een kwartier sloeg echter het noodlot toe. In enkele minuten tijd stond het zowaar 0-2. Eerst trapte Club-huurling Youssouph Badji de bal laag voorbij Mignolet en direct daarna volgde een erg ongelukkige tegengoal. Een schot van Kayembe werd gered door Mignolet, maar caprioleerde via Mechele in eigen doel.

Een erg zware dobber voor de Bruggelingen die meteen voor een loodzware opdracht stonden tegen een goed georganiseerd Charleroi. Club probeerde de bakens te verzetten, maar had het moeilijk om gevaar te creëren. Het was integendeel Charleroi dat na een half uur opnieuw kon dreigen: Badji controleerde een diepe bal met de borst en trapte in één tijd op doel, maar Mignolet bracht redding. Op slag van rust kon Blauw-Zwart uiteindelijk toch tegenprikken. Damien Marcq bracht Noa Lang ten val ter hoogte van de achterlijn en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. De Nederlander nam zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-2 via de vingertoppen van Koffi in doel.

Na de pauze kwam Andreas Skov Olsen in de plaats van Antonio Nusa en de Deen had meteen een grote impact. Zijn eerste schot ging nog over en naast, maar bij zijn tweede poging was het wel meteen raak. Vanaken stuurde Skov Olsen knap diep en die trapte de gelijkmaker fraai in doel.

Club tapte na rust duidelijk uit een ander vaatje en bleef ook na die gelijkmaker doorduwen. Een afzwaaier van Lang ging ver naast, terwijl Yaremchuk tot twee keer toe een vrije trap niet kon verzilveren. Eerst op voorzet van Skov Olsen en daarna op aangeven van Rits. Tussendoor ging een poging van Descotte naast. Een kwartier voor tijd kon Skov Olsen alleen doorgaan, maar de Deen werd onderuit gemaaid door Boukamir. De verdediger was de laatste man en werd dan ook met rood van het veld gestuurd.

In het slotkwartier trokken de Bruggelingen met man en macht naar voren. Een vrije trap van Skov Olsen en een volley van Buchanan gingen over de lat, Koffi redde een knap schot van Vanaken, een poging van Skov Olsen werd afgeblokt en Koffi pakte ook een poging van de ingevallen Jutglà. Diep in de blessuretijd leek Meijer een voorzet van Skov Olsen binnen te duwen, maar Koffi bracht zowaar nog redding met een beenveeg. Club moest daardoor opnieuw vrede nemen met een gelijkspel.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 22
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Denis Odoi, Brandon Mechele, Bjorn Meijer –Raphael Onyedika, Casper Nielsen (64’ Mats Rits) – Antonio Nusa (46’ Andreas Skov Olsen), Hans Vanaken (86’ Kamal Sowah), Noa Lang – Roman Yaremchuk (80’ Ferran Jutglà). Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Clinton Mata en Abakar Sylla. Coach: Scott Parker.
Sporting Charleroi: Hervé Koffi – Damien Marcq, Jonas Bager, Mehdi Boukamir - Ken Nkuba Tshiend (71’ Jules Van Cleemput), Adem Zorgane, Daan Heymans, Marco Ilaimaharitra, Joris Kayembe – Youssouph Badji (61’ Anthony Descotte), Isaac Mbenza (71’ Jackson Tchatchoua). Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Lang, Heymans, Nkuba, Van Cleemput, Buchanan, Descotte.
Rode kaarten: 74’ Boukamir.
Doelpunten: 13’ Badji (0-1), 16’ Mechele (owngoal, 0-2), 45+2’ Lang (penalty, 1-2), 50’ Skov Olsen (2-2).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in