Visual menu

Speeldag

1 - 0

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, maar veel kansen leverde dat niet op. Het eerste gevaar kwam via de voet van Siebe Schrijvers. Hij kwam vanop links knap naar binnen en haalde uit richting verste paal, maar doelman Vandenberghe pareerde zijn schot. Even later was het de beurt aan Van Den Keybus die vanuit de draai kon uithalen, maar opnieuw stak Vandenberghe daar een stokje voor. Op het halfuur kopte Ricca een hoekschop van Schrijvers op de paal. We leken met een scoreloos gelijkspel de rust in te gaan, tot Schrijvers in de 43e minuut de 1-0 binnentrapte. Na een voorzet van Balanta bleef de bal even hangen in de zestien, Schrijvers was de snelste van het pak en plaatste de bal knap binnen. Op enkele afstandsschoten na had Horvath in de eerste helft amper werk op te knappen.

 

Club startte de tweede helft met dezelfde elf namen. Het eerste gevaar kwam langs de kant van Deinze. Na een misverstand achterin kon Van Walle uithalen, maar Mechele kon vanop de lijn redding brengen voor Club. Even later verdubbelde Voet bijna de voorsprong, maar zijn kopbal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Op het uur wisselde Philippe Clement met uitzondering van Horvath en Mechele zijn volledige ploeg. Nadat doelman Vandenberghe een bal loste, kon Deli met zijn mindere rechter uithalen, mijn schot vloog voorlangs. In de 70e maakte Deinze bijna uit het niets gelijk toen Mertens aan de tweede paal vrij richting doel kon koppen, maar zijn kopbal belande naast het doel van Horvath. Youngsters Engels en Ochieng mochten deze avond voor het eerst minuten maken in de voorbereiding. Ze toonden zich bedrijvig en Ochieng kwam dicht bij een doelpunt, Vandenberghe redde zijn overhoekse trap. In het absolute slot scoorde Rits bijna het tweede Brugse doelpunt, maar zijn lob vanop zo’n 20 meter waaide net over doel. Club wint zo met 1-0. Op naar zaterdag waar we LOSC Lille ontvangen voor de Brugse Metten.

 

Club Brugge: Ethan Horvath,  Federica Ricca,  Brandon Mechele, Clinton Mata, Siemen Voet, Siebe Schrijvers, Eder Balanta, Charles De Ketelaere, Thomas Van Den Keybus, Michael Krmencik, Maxime De Cuyper.

 

Club Brugge (na 60 minuten): Nich Shinton, Eduard Sobol, Simon Deli, Odilon Kossounou, Mats Rits, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Wilkims Ochieng, Samuel Asoma, Arne Engels, Youssouph Badji.

Doelpunten: 43’Schrijvers (1-0)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in