Speeldag 1
5 - 2
93'

Lees de reacties na deze wedstrijd straks op onze vaste webstek en blijf ons volgen via onze diverse social media. Volgende zondag is er de uitwedstrijd in en tegen Moeskroen. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Heel graag tot dan !

93'

Einde van de wedstrijd. Club wint met 5-2 van Eupen, na doelpunten van Wesley (2) en Vossen (3) en opent het nieuwe seizoen dus in stijl. Toch zal het niveau in de komende weken nog drastisch moeten worden opgekrikt.

91'

Tomecak kan op een behoorlijke partij terugkijken en schildert een voorzet op het hoofd van Vossen maar ditmaal kan hij onvoldoende kracht zetten om Van Crombrugge echt te bedreigen.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
Jelle Vossen
Club Brugge
5 - 2
88'
Rode kaart
Rémi Mulumba
KAS Eupen
87'
Gele kaart
Francesc Xavier Molina Arias
KAS Eupen
85'

Ondanks de warmte heeft hij toch een modieus jasje aangetrokken maar Leko kan niet echt tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg na de rust. Daarvoor zit er nog veel te veel afval in het spel bij de landskampioen.

78'

We zitten in een mindere fase van de wedstrijd bij Club en opnieuw is er de diepgang bij de bezoekers. De Japanse invaller Toyokawa duikt de zestien in maar hij mist daarna compleet zijn schot. Aan de overkant gaat Wesley in de zestien neer maar ditmaal wijst Verboomen niet naar de stip.

75'
74'
Wissel
Club Brugge
Hans Vanaken Siebe Schrijvers
73'
Goal
Luis García Fernández
KAS Eupen
4 - 2
71'

Diezelfde Ocansey gaat even later in de zestien neer en na tussenkomst van de VAR wijst Verboomen terecht naar de stip.

70'
Goal
Eric Ocansey
KAS Eupen
4 - 1
69'

Club kan de nul niet houden want op aangeven van Schauerte kan de Ghanees Ocansey de eerreder voor de Panda's voorbij Letica duwen.

68'

Zelfs een duidelijke bezoekende fout kan Wesley niet afstoppen, de Braziliaan gebruikt prima zijn body om Vossen diep te sturen. De Limburger lijkt op zijn derde treffer van de middag af te stevenen maar tot tweemaal toe wordt hij afgeblokt door Van Crombrugge. Kort daarna komen ook Vormer en Wesley niet tot scoren.

65'
Wissel
KAS Eupen
David Pollet Florian Raspentino
62'
61'
Gele kaart
Rémi Mulumba
KAS Eupen
56'
Wissel
Club Brugge
Mats Rits Brandon Baiye
56'

Net na de tweede Brugse wissel, waarbij de pas 17-jarige Baiye Rits op het middenveld, is komen te vervangen, staat het bijna 5-0 maar Vossen kan een diepe voorzet van Poulain onder druk niet laag houden, de Limburger trapt in 1 tijd over.

55'
Wissel
KAS Eupen
Ivan Yagan Yuta Toyokawa
55'

Letica wordt nogmaals aan het werk maar de Kroatische doelman houdt knap zwevend een schot van Pollet uit zijn doelvlak.

54'
Goal
Jelle Vossen
Club Brugge
4 - 0
48'

Club lijkt weinig geïnspireerd uit de kleedkamer te zijn gekomen en een bezoekend schot vanuit de tweede lijn wordt in twee tijden gepareerd door Letica.

45'
Wissel
KAS Eupen
Siebe Blondelle Jean Thierry Lazare Amani
45'
45'
45'
45'

+2 : Het is rust in Brugge en Club mag de kleedkamer opzoeken met een duidelijke 3-0 voorsprong, na doelpunten van Wesley (2) en Vossen. Wat brengt de tweede helft ons straks nog?

45'

We krijgen minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

44'

Club even in de omschakeling met Vossen die knap met het hoofd kan verlengen tot bij Vormer. Die legt goed breed tot bij Tomecak maar de voorzet van de Kroaat wordt voor de neus van de aanstormende Wesley toch nog vrij makkelijk gepakt door Van Crombrugge.

43'

We zitten bijna aan de rust toe wanneer Keita vanuit de tweede lijn op doel trapt maar zijn schot waait over, totaal geen gevaar voor Letica, die zich voorlopig nog nauwelijks in het zweet moest werken.

40'
38'

De landskampioen speelt nu al een tijdje met de handrem op en daar kunnen de bezoekers bijna van profiteren maar Yagan schuift een voorzet net naast doel. Aan de overzijde laat Danjuma de motor nog eens aanslaan maar hij kan enkel een hoekschop uit de brand slepen. Die wordt door Van Crombrugge makkelijk uit de lucht geplukt.

34'
Wissel
Club Brugge
Stefano Denswil Saulo Decarli
31'

Mede door de comfortabele voorsprong en allicht dan toch de warmte, neemt Club wat gas terug. Toch stuurt Vormer Wesley diep maar het inzenden van de Nederlandse Gouden Schoen is te hard waardoor Van Crombrugge makkelijk kan oprapen.

26'
Goal
Wesley Moraes Ferreira da Silva
Club Brugge
3 - 0
24'
Goal
Jelle Vossen
Club Brugge
2 - 0
24'
Goal
Vossen
-
Vanaf elfmeter knalt Vossen Club op een 2-0 voorsprong.
23'
Gele kaart
Siebe Blondelle
KAS Eupen
21'

Opnieuw dreiging vanwege de bezoekers maar ditmaal besluit Pollet niet zo heel ver naast, aan de overkant verwerkt Garcia een voorzet bijna in eigen doel. Bij de daaropvolgende hoekschop incasseert Poulain een slag in het gezicht en na ingrijpen van de VAR wijst scheidsrechter Verboomen naar de stip : strafschop voor Club !

18'

Eupen probeert iets terug te doen en Vormer moet al glijdend een schot van Keita in hoekschop verwerken. Ook die wordt door Tomecak keurig afgeblokt.

15'
13'

Na slordig balverlies van Denswil kunnen de bezoekers eventjes voor gevaar zorgen maar bij de Panda's ontbreekt de laatste pas, aan de overkant zoeft een trap van Rits over.

11'

Club is heer en meester in de openingsfase en bijna was de 2-0 een feit. Op aangeven van Danjuma kan Vanaken vrij op doel koppen en Van Crombrugge moet zijn kopbal van onder de lat duwen. Ook de daaropvolgende hoekschop levert gevaar op maar het schot van buiten de zestien van Vormer wordt echter gekeerd door ... Vossen, die bovendien ook nog eens in buitenspel stond.

7'
Goal
Wesley Moraes Ferreira da Silva
Club Brugge
1 - 0
6'

Reeds na zes minuten opent Club de score. Op aangeven van Tomecak, één van de drie Kroaten in de basis bij Blauw-Zwart, lijkt Vossen te gaan scoren maar zijn poging wordt in eerste instantie nog gered door Van Crombrugge. De bezoekende doelman is echter kansloos tegen de rebound van Wesley. De vroege voorsprong is voor een feit voor de landskampioen !

4'

Na mistasten in de bezoekende defensie kan Vossen op rechts met de bal aan de haal maar al glijdend kan een Eupen-verdediger zijn voorzet alsnog in hoekschop keren. Ook dit levert Blauw-Zwart niks op.

3'

Nieuwkomer Danjuma speelde zich in de Supercup aardig in de kijker en ook nu wordt de Nederlander gezocht en gevonden. Maar eerst is zijn voorzet onzorgvuldig, daarna verslikt hij zich in de dribbel.

1'

Het is warm in Brugge maar de grote hitte van de afgelopen dagen is gelukkig wel verdwenen. Bovendien heeft een uur voor de aftrap lichtjes geregend, er hangt dus voldoende zuurstof in de lucht om er hopelijk een aardig kijkstuk van te maken.

1'

De wedstrijd is afgetrapt, ook voor Club Brugge is het nieuwe seizoen begonnen. Kan de landskampioen meteen de drie punten aan huis houden? Volg het hier van minuut tot minuut.

Mede door de vakantieperiode ziet een niet volledig volgelopen Jan Breydelstadion de beide teams de grasmat opstappen. We zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanmiddag is Nathan Verboomen. Sinds dit seizoen is de VAR op elke wedstrijd, zowel in de reguliere competitie als de play-offs, aanwezig. Uiteraard hopen en rekenen we ook ditmaal opnieuw op een correcte en faire wedstrijd.

Bij Eupen werd het contract met topschutter Leye in onderling overleg ontbonden, maar met Milicevic en Pollet werd alvast de nodige ervaring binnen gehaald. Milicevic reisde mee naar Brugge af en werd aanvankelijk in de basis verwacht maar de Bosnische Zwitser viel in extremis geblesseerd (?) af. Pollet en Blondelle, die een blauw-zwart verleden met zich meedraagt, starten wel.

In vergelijking met de Supercup tegen Standard wijzigt Leko zijn elftal op een tweetal plaatsen. Door de blessure van Diatta verschijnt niet Cools maar wel Tomecak aan de aftrap. Anderzijds neemt Poulain zijn plaats in de basis terug in en krijgt Decarli een plaats op de bank toegewezen.

Voor de komst van het stamnummer 4276 moet coach Leko het nog steeds stellen zonder de volledig fitte Nakamba en Mechele, terwijl ook nieuwkomer Mata nog volop revalideert. Bovendien zag de Kroatische oefenmeester in de Supercup ook nog de onfortuinlijke Diatta met een polsbreuk en een zware hersenschudding uitvallen. Diaby, Limbombe en Refaelov werden niet in de wedstrijdselectie opgenomen.

Op deze openingsspeeldag ontvangt 15-voudig landskampioen Club Brugge in eigen huis dus Eupen, dat zich vorig seizoen pas in de absolute slotfase van de reguliere competitie in eerste klasse wist te redden, ten nadele van KV Mechelen. Onder leiding van Makelele hopen de Panda's ditmaal evenwel een rustiger seizoen te kunnen volmaken.

Vrijdag trapten bekerwinnaar Standard en Gent in een onderlinge topper de nieuwe voetbalcompetitie op gang, vanmiddag begint ook Club Brugge aan het nieuwe seizoen. Voor Blauw-Zwart meteen het seizoen van de bevestiging.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Eupen, op de openingsspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 3 - 2
  • 1 - 4
  • 2 - 2
  • 0 - 0
  • 2 - 1
  • 0 - 1
  • 0 - 4

Club opent competitie met ruime 5-2 zege tegen Eupen

Club Brugge heeft de competitie ingezet met een knappe 5-2 overwinning tegen Eupen. Blauw-Zwart zat bij de rust al op rozen dankzij twee goals van Wesley en één van Vossen. Na de pauze maakte Vossen zijn hattrick compleet.

 

Na de zege in de Supercup tegen Standard voerde Ivan Leko twee wijzigingen door aan zijn basiself. Benoît Poulain kreeg achterin de voorkeur op Decarli, terwijl op de rechterflank Ivan Tomečak de geblesseerde Diatta verving. De Kroaat lag bovendien al na dik vijf minuten aan de basis van het openingsdoelpunt. Na een knappe kruispass van Danjuma bracht Tomečak de bal in één tijd voor doel. Vossen knalde zijn voorzet recht op Van Crombrugge, maar Wesley was goed gevolgd en schoot de 1-0 van dichtbij binnen.

 

Een ideaal scenario voor Club uiteraard, dat daarna meteen op zoek ging naar een tweede doelpunt: Vossen probeerde tevergeefs Van Crombrugge te lobben, de Eupense doelman redde een kopbal van Vanaken, een volley van Vormer zoefde recht op Vossen, een schot van Rits ging over doel en Luis Garcia devieerde een voorzet van Vanaken centimeters naast zijn eigen doel. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen, was een schot van Pollet dat naast ging.

 

Blauw-Zwart had de touwtjes stevig in handen en kon de match halfweg de eerste helft al in een beslissende plooi leggen. Blondelle deelde een slag uit aan Poulain en na tussenkomst van de videoref wees scheidsrechter Verboomen naar de stip. Jelle Vossen aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. Amper een minuut later scoorde Club zelfs al een derde keer: Vanaken loodste Wesley door de buitenspelval en die verschalkte Van Crombrugge met een knap opwippertje. De Bruggelingen lieten daarna het tempo zakken, maar toch slaagde Eupen er niet in om Club in de problemen te brengen. De enige kans was voor Yagan, maar die devieerde een voorzet van op rechts naast doel.

 

Na de pauze was de eerste kans voor de ingevallen Lazare, maar Letica liet zich niet verrassen. De Bruggelingen waren meteen wakker geschud en stelden direct orde op zaken: Danjuma legde een doorgekopte bal van Wesley terug tot bij Vossen en die zorgde voor de 4-0. De Limburger aasde op een hattrick, maar na een voorzet van Poulain devieerde hij het leer even later net over de deklat. Tussendoor moest ook Letica nog ingrijpen op een knap schot van Pollet.

 

Blauw-Zwart zat op rozen, maar verzuimde daarna een vijfde keer te scoren: de doorgebroken Vossen liet tot twee keer toe de 5-0 liggen en ook Wesley slaagde er niet in om een voorzet van Vormer te verzilveren. Die missers braken Club zuur op, want in enkele minuten tijd werd de ruime voorsprong gehalveerd: eerst devieerde Ocansey een voorzet van Schauerte in doel en even later scoorde Luis Garcia van op de stip, nadat Mitrović Ocansey ten val had gebracht in de zestien meter.

 

De bezoekers kregen uiteraard een vertrouwensboost, maar Club aan het wankelen brengen, lukte niet. Blauw-Zwart behield de controle en kon enkele minuten voor tijd alsnog een vijfde keer scoren: Mulumba kreeg zijn tweede gele kaart na een fout op Poulain en Vossen maakte van op de stip zijn hattrick compleet. 5-2 dus en daardoor staat Club Brugge meteen mee aan de leiding.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 1

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil (34’ Saulo Decarli) – Ivan Tomečak, Ruud Vormer, Mats Rits (56’ Brandon Baiye), Hans Vanaken (74’ Siebe Schrijvers), Arnaut Danjuma – Jelle Vossen, Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Alexander Scholz, Luan Peres, Dion Cools, Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

KAS Eupen: Hendrik Van Crombrugge – Julian Schauerte, Xavi Molina, Siebe Blondelle (46’ Jean Thierry Lazare), Cheick Keita - Eric Ocansey, Mégan Laurent, Remi Mulumba, Luis Garcia, Yvan Yagan (55’ Yuta Toyokawa) - David Pollet (65’ Florian Raspentino). Coach: Claude Makélélé.

Gele kaarten: Blondelle, Molina.

Rode kaarten: 88’ Mulumba (2x geel)

Doelpunten: 6’ Wesley (1-0), 24’ Vossen (penalty, 2-0), 25’ Wesley (3-0), 53’ Vossen (4-0), 69’ Ocansey (4-1), 73’ Luis Garcia (penalty, 4-2), 89’ Vossen (penalty, 5-2).

 

Tekst: Steven Floin