Speeldag 5

0 - 4
93'

Club moet zien te bekomen van deze oplawaai want komende zaterdag wacht er alweer de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Wij zijn dan uiteraard opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

93'

Door deze nederlaag ziet Club Porto nu naderen tot op één punt en op slotspeeldag van volgende week bij Leverkusen kan het nog zijn leidersplaats verliezen aan ditzelfde Porto.

93'

Het hoeft niet meer voor de Engelse ref Oliver, Club moest de wet van de sterkste ondergaan en verliest met niet eens overdreven 0-4 cijfers van een bijzonder sterk Porto.

91'

Nusa krijgt de fout me en Vanaken schildert de vrije trap op het hoofd van Meijer maar de kopbal van de Nederlander gaat in het zijnet.

90'

We krijgen nog minstens twee minuten toegevoegde tijd.

88'
Wissel
PepêToni Martinez
88'
Wissel
EvanilsonRodrigo
84'

Terwijl de eerste supporters het stadion reeds verlaten, komt Club eindelijk nog eens aan een kans toe wanneer Jutgla zich goed wegdraait bij zijn tegenstander maar de Spanjaard vindt echter de vuisten van Diogo Costa.

81'
80'
Wissel
NielsenAudoor
80'
Wissel
OnyedikaBalanta
79'

Het geloof is al lang bij Club maar toch verstuurt Lang nog een voorzet de zestien in, daar komt de inglijdende Jutgla een fractie te laat, de Portugese doelman kan pakken.

76'
Wissel
ZaiduWendell
76'
Wissel
GalenoVeron
76'
Wissel
EustaquioCosta
71'
Wissel
Skov OlsenNusa
71'
Wissel
SyllaBoyata
71'
Wissel
OdoiMeijer
70'
Goal
Taremi
-
De dubbele strafschopmissers hebben Club moraal geknakt en het betaalt dit cash. De Brugse defensie wordt helemaal op een hoopje gespeeld en Taremi pikt zijn tweede treffer van de avond mee.
65'
Gele kaart
Uribe
62'

Aan de achterlijn krijgt Club de fout mee, Skov Olsen speelt Buchanan aan, die neemt de voorzet op de volley maar zijn schot zwaait helemaal af, het is tekenend voor het spelniveau van de Bruggelingen.

60'
Goal
Eustaquio
-
Het gaat plots snel in Olympia want de 0-3 flikkert op het scorebord. Alweer toont Club zich achterin kwetsbaar, eerst kan Mignolet nog redding brengen maar in de rebound kan de Canadees Eustaquio van dichtbij de score verder opdrijven, Blauw-Zwart moet stilaan vrezen voor een afstraffing.
57'
Goal
Evanilson
-
Defensief toont Club zich niet doortastend genoeg en het krijgt een tweede maal het deksel op de neus, van dichtbij trapt Evanilson de 0-2 voorbij Mignolet in doel.
56'
Gele kaart
Onyedika
Geen twee zonder drie want ook Onyedika moet volgende week in Brugge thuisblijven.
54'
Gele kaart
Sylla
Sylla gaat op de bon bij Oliver, ook hij mist volgende week de uitwedstrijd bij Leverkusen.
51'

Tot tweemaal toe gaat de bal op de stip voor Club maar telkens redt Diogo Costa zijn team, eerst pakt hij de elfmeter van Vanaken, meteen daarna stuit ook Lang op de Portugese doelman, de gelijkmaker blijft dus uit.

49'
Gele kaart
Carmo
46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'

+ 3 : Vrijwel meteen daarna fluit Oliver de eerste helft af en Club moet met een kleine achterstand de rust in, Taremi was de killer van dienst. Blauw-Zwart moet na de pauze toch een ander gelaat kunnen tonen.

45'

+2 : We zitten reeds in de toegevoegde tijd wanneer Lang op rechts Skov Olsen afzondert maar zijn aflegger richting Buchanan is te slap om voor echt gevaar te zorgen.

41'
Gele kaart
Otavio
40'

Met de rust stilaan in zicht verstuurt Lang een prima voorzet de zestien in maar Vanaken denkt dat hij in buitenspel staat en laat de bal lopen, hier zat misschien wel meer in.

38'

Terwijl het uitvak zich vocaal laat gelden, trekt Buchanan zich op links nog eens op gang maar de voorzet van de Canadees belandt achter het doel van Costa, doeltrap voor Porto.

36'

Club moet proberen zich in de wedstrijd te knokken en Lang probeert het met een diepe bal richting Jutgla maar de Portugese doelman heeft het zaakje goed doorzien.

33'
Goal
Taremi
-
Net na het halfuur komt Porto op voorsprong en dat is niet onverdiend. Slordig inspelen van Mechele luidt de mogelijkheid in voor Taremi en oog in oog met Mignolet plaats de Iranees de bal netjes in de hoek.
30'

Op het halfuur probeert Club het evenwicht te herstellen en Lang kan een eerste Brugse hoekschop afdwingen maar aan de tweede paal komen zowel Sylla als Vanaken niet aan koppen toe, het blijft wachten op de eerste echte mogelijkheid vanwege de thuisploeg.

29'
Gele kaart
Eustaquio
28'
Gele kaart
Odoi
Odoi komt te laat in bij Eustaquio en krijgt meteen de gele kaart te zien, dit betekent dat hij volgende week de uitwedstrijd bij Leverkusen mist.
25'

Zowat halverwege de eerste helft krijgt Porto andermaal de bal niet tussen de palen wanneer een schot van Evanilson zowaar door een ploegmaat wordt afgeblokt, bovendien gaat de vlug de lucht in wegens buitenspel.

22'
21'

Club heeft het moeilijk en wordt achteruit geduwd door de fel opzittende Portugezen, gelukkig is er Buchanan om de bal over de zijlijn te zetten, even adempauze voor de thuisploeg.

17'

Ook Club kan de neus nog eens aan het venster steken en de Portugese doelman moet ingrijpen vooraleer Jutgla in doel kan koppen.

16'

De druk vanwege de bezoekers neemt toe en andermaal komt Club bijzonder goed weg wanneer Taremi de 0-1 laat liggen, de Iranees schiet van dichtbij over.

15'

Op het kwartier is het even alarmfase rood wanneer ze bij Club achterin de bal niet meteen wegkrijgen, uiteindelijk krijgen de Portugezen een derde hoekschop maar in de rebound gaat de poging over het doel van Mignolet.

8'
7'

Porto kan twee corners na elkaar afdwingen maar dit levert de bezoekers niks op. Meteen daarna is Porto daar opnieuw maar het schot van dichtbij van Eustaquio gaat over het doel van Mignolet, een eerste verwittiging vanwege de Portugese landskampioen.

4'

Net buiten de middencirkel is Onyedika na een luchtduel blijven liggen, de middenvelder moet even naar de kant op opgelapt te worden, gelukkig kan hij wel weer verder.

2'

Net als tegen Union wil Club een blitzstart, op links rollen Lang en Buchanan de bezoekende flank op maar de poging van Nielsen wordt afgeblokt.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt, Blauw-Zwart speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Door de vele files zijn nog niet alle supporters in het stadion maar diegenen reeds aanwezig zien hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Op Olympia zal Oliver worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistent-scheidsrechters Stuart Burt en Simon Peter Bennett en vierde official Andrew Madley. Het VAR-duo wordt bevolkt door de Brit Christopher Kavanagh en de Italiaan Massimiliano Irrati.

De confrontatie tussen Club Brugge en FC Porto moet in goede banen worden geleid door Michael Oliver. Deze 37-jarige Engelsman uit Northumberland floot in het verleden reeds driemaal een wedstrijd van Club terwijl hij bij het begin van het seizoen de Europese Supercup tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt voor zijn rekening mocht nemen.

Mignolet moet net als Sylla, Tajon Buchanan, Denis Odoi en Raphael Onyedika opletten voor geel, zoniet missen ze op de slotspeeldag de uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen. Hopelijk doet Club het beter dan Club NXT, dat eerder op de middag in de Youth League met 1-2 verloor van hun leeftijdsgenoten uit Porto, hierdoor zit hun Europees avontuur er dit seizoen op

Voor Mignolet is het overigens zijn 160ste officiële en 30ste Europese wedstrijd met Club. Andreas Skov Olsen, die in Porto wist te scoren, van zijn kant speelt vanavond zijn tiende Europese wedstrijd. Eerder was hij met Nordsjælland zesmaal in Europa actief, vanavond wordt het zijn vierde Europese wedstrijd voor Club.

Heel wat aanvallend geweld dus bij Club maar achterin rekenen ze eens te meer op Simon Mignolet. De Limburger zorgde er voor dat de landskampioen in de vier vorige matchen nog geen treffer moest incasseren. Club is tot op heden trouwens de enige ploeg die nog geen tegendoelpunt moest slikken. Lukt dit vanavond een vijfde maal?

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen weekend uit bij Union keert Abakar Sylla op links terug in de basis ten nadele van Dedryck Boyata. Ook Noa Lang verschijnt aan de aftrap als vervanger van zijn landgenoot Bjorn Meijer.

Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Mats Rits en de geel geschorste Kamal Sowah kan coach Carl Hoefkens vanavond vrijwel over een complete selectie beschikken. Clinton Mata trainde weliswaar reeds opnieuw mee maar de rechtsachter werd nog niet helemaal wedstrijdfit bevonden.

FC Porto is nog de enige ploeg die Club van die groepswinst kan houden, een draw tegen de Portugese landskampioen is dan ook voldoende. Bij een eventuele groepswinst komt Blauw-Zwart in de volgende ronde uit tegen één van de runner-ups uit de andere groepen en speelt het zijn eerste wedstrijd op verplaatsing.

Twee weken geleden bleef Club overeind in Madrid en wist het zich voor het eerst in zijn geschiedenis te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Bij winst of een gelijkspel vanavond is Blauw-Zwart ook tevens zeker van groepswinst in Groep B.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en FC Porto, op speeldag 5 van de groepsfase in de UEFA Champions League.

  • 4 - 2
  • 2 - 1
  • 0 - 4

Club gaat met 0-4 onderuit tegen FC Porto

Club Brugge heeft geen vervolg kunnen breien aan de succesreeks in de Champions League. Blauw-Zwart ging op eigen veld met 0-4 onderuit tegen FC Porto. Het blijft wel aan de leiding in groep B.

Door de schorsing van Sowah, die rood pakte op Atlético Madrid, moest Carl Hoefkens noodgedwongen sleutelen aan het team dat een punt pakte in de Spaanse hoofdstad. Het was Noa Lang die voorin Ferran Jutglà mocht vergezellen. Voor de Nederlander waren het na zijn blessure pas zijn eerste minuten in de Champions League dit seizoen. Ook Abakar Sylla nam zijn plaats achterin opnieuw in. In vergelijking met de match van zaterdag tegen Union verdwenen Boyata en Meijer uit de basis.

Lang zette al in de openingsminuut samen met Buchanan een knappe actie op aan de linkerkant, maar de Nederlander kon Nielsen niet voldoende bereiken. Porto had uiteraard wat recht te zetten na de 0-4 vorige maand in Portugal en zette voortdurend hoog druk, waardoor het voor Club moeilijk was om uit te verdedigen. Het team van Sérgio Conceição kon zo ook enkele kansen afdwingen: de vrijstaande Eustaquio trapte het leer vanuit de draai over de lat, een gekraakt schot van Evanilson ging eveneens over en ook de doorgebroken Taremi kon zijn poging niet kadreren. Het enige wat Blauw-Zwart daar tegenover kon stellen, was een voorzet van Skov Olsen die door Diogo Costa net voor Jutglà weggebokst werd.

De Bruggelingen haalden niet het niveau van de voorbijgaande Champions League-wedstrijden en kwamen kort voor het half uur goed weg toen een volley van Galeno via ploegmaat Evanilson naast ging. Even later was de eerste tegengoal in deze groepsfase echter toch een feit: na een slordige inspeelpass van Mechele lanceerde Otavio Mehdi Taremi en die trapte de 0-1 binnen. Club probeerde nog voor rust te reageren, maar de laatste pass kwam telkens net niet aan. Eerst kon Lang Jutglà net niet bereiken en later kon ook Skov Olsen geen ploegmaat bereiken in de zestien meter.

Bij het begin van de tweede helft kreeg Club meteen dé kans om op gelijke hoogte te komen. Na een hoekschop trapte Carmo Mechele aan in de zestien meter en na het bekijken van de beelden wees de Engelse ref Michael Oliver naar de stip. Hans Vanaken zag zijn poging gered worden door Diogo Costa, maar de doelman vertrok te vroeg. Blauw-Zwart kreeg zo een herkansing, maar ook die werd gemist. Noa Lang trapte hard op doel, maar penaltyspecialist Costa had een uitstekende reflex in huis.

Die dubbele misser bleek een scharniermoment in de wedstrijd, want daarna stond het in een mum van tijd plots 0-3. De Brugse defensie kreeg het leer niet weggewerkt en zo kon Evanilson van dichtbij de Portugese voorsprong verdubbelen. Enkele minuten later redde Mignolet eerst nog een poging van Eustaquio, maar de doelman moest zich in de herneming toch gewonnen geven tegen de Canadees. Blauw-Zwart moest uiteindelijk de kelk tot op de bodem ledigen, want twintig minuten voor tijd werd het zelfs nog 0-4. Otavio legde het leer goed terug tot bij Taremi en de Iraniër trapte zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

Club ging in de slotfase nog tevergeefs op zoek naar een eerredder: een schot van Lang werd gepakt door Costa, Jutglà kwam een teenlengte te kort op een voorzet van Lang en de Spanjaard vond daarna twee keer doelman Costa op zijn weg. Het slotakkoord was nog voor de ingevallen Meijer, maar de kopbal van de Nederlander ging naast. Ondanks deze nederlaag blijft Blauw-Zwart wel aan de leiding van groep B. Het kan volgende week in Leverkusen alsnog de groepswinst afdwingen.

 

Champions League: Groep B – Speeldag 5
Toeschouwers:
29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Michael Oliver (Eng)
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi (71’ Bjorn Meijer), Brandon Mechele, Abakar Sylla (71’ Dedryck Boyata) – Andreas Skov Olsen (71’ Antonio Nusa), Casper Nielsen (80’ Lynnt Audoor), Raphael Onyedika (80’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Ferran Jutglà, Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Cyle Larin, Roman Yaremchuk en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
FC Porto: Diogo Costa – Pepe (88’ Rodrigo Conceiçao), Fabio Cardoso, David Carmo, Zaidu Sanusi (77’ Wendell) - Otavio, Matheus Uribe, Stephen Eustaquio (77’ Bruno Costa), Wenderson Galeno (77’ Gabriel Veron) - Mehdi Taremi, Evanilson (88’ Toni Martinez). Coach: Sérgio Conceição.
Gele kaarten: Odoi, Eustaquio, Otavio, Carmo, Sylla, Onyedika, Uribe.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 33’ Taremi (0-1), 57’ Evanilson (0-2), 60’ Eustaquio (0-3), 70’ Taremi (0-4).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in