Visual menu

Speeldag

2 - 3

Club gaat met 2-3 onderuit tegen AA Gent  

Club Brugge heeft de oefenwedstrijd tegen AA Gent met 2-3 verloren. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong via Youssouph Badji, maar Gent maakte meteen gelijk via een strafschop van Niangbo. Kort voor de rust scoorde Niangbo opnieuw, maar Badji maakte bij het begin van de tweede helft meteen gelijk. Club ging nadrukkelijk op zoek naar de winning goal, maar het was Gent dat via Samoise kon scoren. In de slotminuut redde Roef nog een penalty van Schrijvers.

 

Beide teams begonnen aan een verschroeiend tempo aan de wedstrijd. Odjidja zorgde met een harde knal voor het eerste gevaar, terwijl Club meteen reageerde via een afgeblokt schot van Vanaken. De Bruggelingen probeerden de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwamen al vroeg op voorsprong: na een lage voorzet van Diatta kon Youssouph Badji de 1-0 binnentikken. Lang kon Blauw-Zwart echter niet genieten van die voorsprong. Odjidja ging gretig neer in de zestien meter en scheidsrechter Put wees naar de stip. Anderson Niangbo stuurde Mignolet de verkeerde kant uit en bracht zo de stand opnieuw in evenwicht.

 

Even later kopte Mitrović ongelukkig tegen de eigen deklat, maar daarna was het Club dat de bovenhand nam. Rits verlengde een kopbal van Badji net over de lat, een afgeweken schot van diezelfde Badji ging over doel en Okereke kon net niet bij een lage voorzet van Vormer. De Bruggelingen leken op weg naar de 2-1, maar het was AA Gent dat op slag van rust kon scoren. Niangbo zette zelf een één-twee op en mikte het leer fraai in de bovenhoek.

 

Na de pauze kon Blauw-Zwart meteen orde op zaken stellen. Sobol gooide de bal laag voor doel en daar kon Youssouph Badji zijn tweede goal van de avond binnentikken. De Buffalo’s hadden echter een ferme reactie in huis: na een schot van Mohammadi van op links caprioleerde de bal via Mignolet tegen de deklat. Aan de overkant mikte kapitein Ruud Vormer het leer rakelings voorlangs. 

 

Op het uur wisselde Philippe Clement met uitzondering van doelman Mignolet zijn volledige elftal. Vooral Michael Krmenčík ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Een kwartier voor tijd probeerde de Tsjech het vanuit de draai, maar Roef bracht redding. In plaats van 3-2 werd het echter 2-3. Na een vlijmscherpe counter bediende Diedhou de vrijstaande Matisse Samoise en die bracht de bezoekers opnieuw op voorsprong. In de slotfase ging Blauw-Zwart nog volop op zoek naar de gelijkmaker. Zo kon Krmenčík tot twee keer toe net niet scoren, maar de beste kans viel in de slotseconden. Na handspel wees ref Put naar de stip. Siebe Schrijvers nam zijn verantwoordelijkheid, maar Davy Roef pareerde de elfmeter van de Limburger.

 

Club Brugge: Simon Mignolet, Odilon Kossounou, Matej Mitrović, Simon Deli, Eduard Sobol, Krépin Diatta, Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, David Okereke, Youssouph Badji. 

Club Brugge (na 60 minuten): Simon Mignolet, Clinton Mata, Brandon Mechele, Siemen Voet, Federico Ricca, Thomas Van den Keybus, Siebe Schrijvers, Eder Balanta, Charles De Ketelaere, Loïs Openda, Michael Krmenčík.

Doelpunten: 9’ Badji (1-0), 13’ Niangbo (penalty, 1-1), 42’ Niangbo (1-2), 48’ Badji (2-2), 81’ Samoise (2-3).

 

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in