Speeldag 6

1 - 0
96'

Club kan dus een 17de Supercup de lucht insteken en heeft bovendien nog een week de tijd om zich klaar te stomen voor de openingswedstrijd van volgende zondag thuis tegen Genk. Heel graag tot dan!

96'

Een bij momenten warrig leidende Lambrechts fluit de wedstrijd af en dankzij het enige doelpunt van Skov Olsen wint Club de Supercup, meteen ook een eerste prijs voor coach Hoefkens!

94'
Wissel
KumsFofana
93'

Die tweede treffer komt er ook niet wanneer Lang Larin diep stuurt maar zijn schot wordt gepakt door Roef, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel van de Canadese nieuwkomer.

92'
Gele kaart
Fortuna
90'

Net bij het ingaan van de extra tijd ontbindt Lang op links nog eens zijn duivels maar zijn voorzet gaat net aan Larin voorbij, geen tweede Brugse treffer dus.

90'

We krijgen minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

85'
84'
Wissel
HjulsagerLemajic
83'

De pas ingevallen Sowah kan het leer veroveren en speelt meteen door tot bij Lang maar het samenspel met Larin is nog niet optimaal.

82'
Wissel
MeijerSowah
79'

Een afvallende bal valt voor de voeten van Samoise die meteen uithaalt maar de Gentse middenvelder ziet zijn poging naast gaan, geen gevaar voor Mignolet.

76'
Gele kaart
Hanche-Olsen
72'
Gele kaart
Meijer
69'

De partij kabbelt rustig verder wanneer ze bij Club de bal niet meteen uit de eigen zestien krijgen, dat geeft Hjulsager de kans om op doel te trappen maar hij trapt naast, het blijft 1-0.

67'

Terwijl ook De Ketelaere zich warm loopt, krijgen we een tweede drankpauze.

65'
Wissel
JutglaLarin
65'
Wissel
MbambaAudoor
62'

Via de pas ingevallen Nusa dwingt Club een hoekschop af en die wordt door de inlopende Mechele maar rakelings over het doel van Roef gekopt, bijna de 2-0.

58'
Wissel
Skov OlsenNusa
58'
Wissel
OtasowieOdoi
57'
Gele kaart
Jutgla
55'

Het eerste gevaar na de rust komt vanwege de bezoekers wanneer Hjulsager vanaf de zestien op doel kan besluiten maar Mignolet duwt zijn schot al zwevend uit zijn doelvlak, prima tussenkomst van de Brugse doelman.

52'
Gele kaart
Ngadeu
48'

Aan de overkant laat Lambrechts een foutje op Skov Olsen dan weer onbestraft waardoor de Buffalo's voor gevaar kunnen zorgen maar gelukkig staat het vizier van Tissoudali niet op scherp, zijn poging gaat naast.

46'

De bal rolt weer op Olympia met meteen de correcte tackle van Vormer maar die wordt vreemd genoeg wel bestraft door Lambrechts.

46'
Wissel
Castro-MontesMarreh
45'

+3 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft en na het enige doelpunt van Skov Olsen gaan we de rust in met een 1-0 voorsprong.

45'

Mede door de drankpauze krijgen we minstens drie minuten toegevoegde tijd.

40'

Het doelpunt heeft de beide teams opnieuw wakker geschud en Roef moet zijn doel uit om een aandringende Jutgla af te houden, aan de overkant moet Mignolet met de zon in de ogen een kopbal van Cuypers over de lat tikken.

38'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - Geen 0-1 maar wel 1-0! Vanaf de rechterflank snijdt Skov Olsen naar binnen en met links trapt de Deense international het openingsdoelpunt onder Roef in doel binnen!!
37'

Twee minuten later trillen de netten wel wanneer Tissoudali een voorzet voorbij Mignolet kan trappen maar de Marokkaanse Nederlander stond in buitenspel, zijn doelpunt wordt terecht afgekeurd.

35'

Mede door de hitte is het tempo van de aanvangsfase bij Club al een tijdje verdwenen waardoor Gent opnieuw wat beter in de wedstrijd kan komen, Fortuna probeert het vanuit de tweede lijn maar zijn schot gaat over.

33'
28'

Net voor het halfuur gaat Jutgla achter een diepe bal aan en vanuit de draai waagt hij meteen zijn kans maar zijn gekraakt schot verdwijnt echter in het zijnet.

23'

Door de broeierige hitte wordt halverwege de eerste helft een eerste drankpauze ingelast, van die gelegenheid kunnen we kwijt dat net voor de aftrap duidelijk werd dat Club en Union een princiepsakkoord bereikten over de transfer van de Deense middenvelder Casper Nielsen naar de landskampioen.

19'

Nadat Lambrechts een mogelijke fout op Lang in de zestien ongemoeid laat, kunnen de Buffalo's nog eens uitbreken via Cuypers maar Tissoudali komt te laat om zijn voorzet in doel te verlengen.

13'
11'

Club trekt de wedstrijd naar zich toe en komt opnieuw dreigen, vanaf de rechterflank weet Skov Olsen centraal Jutgla te bedienen maar andermaal mist de Spanjaard de juiste richting.

8'

Meteen daarna komt Club opnieuw dicht bij de 1-0 wanneer Meijer op aangeven van Vanaken zijn landgenoot Vormer bereikt maar die vindt echter Roef op zijn weg, prima aanval van Blauw-Zwart.

7'

Na slordig balverlies bij Gent is daar plots de eerste mogelijkheid voor Club wanneer Vormer centraal Jutgla aanspeelt maar de Catalaan lijkt te verrast en besluit in één tijd torenhoog over.

5'

Nadat een Brugse aanval spaak loopt, kan Gent de omschakeling maken via ondermeer Tissoudali en al glijdend moet Mata de eerste hoekschop van de partij toestaan, die wordt door Kums slordig op het dak van het doel getrapt.

1'

Onder toeziend oog van Karel Geraerts, de nieuwe coach bij Union, zijn we er aan begonnen, Club begint naar de eigen Kop toe. We kunnen overigens nog kwijt dat niet Buchanen maar wel Meijer aan de aftrap staat.

Een allesbehalve volgelopen Jan Breydelstadion ziet hoe beide teams de grasmat onder een stralende maar loden zon betreden, we zijn bijna klaar voor de eerste wedstrijd met inzet van het nieuwe seizoen.

De Supercup moet in goede banen worden geleid door Erik Lambrechts. Deze 37-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Philippe Vandecauter en vierde official Bert Put. Kevin Van Damme is de videoref van dienst.

Om een zeventiende Supercup binnen te halen, rekent Hoefkens achterin naast Clinton Mata en Brandon Mechele ook op Owen Otasowie. Op het middenveld krijgen we het drietal Vanaken, Vormer en Noah Mbamba, met Tajon Buchanan en Skov Olsen op de flanken, terwijl voorin Noa Lang aan de Spaanse nieuwkomer Ferran Jutgla wordt gekoppeld. Bjorn Meijer en Cyle Larin, die andere nieuwkomers, beginnen op de bank.

Voor de wedstrijd tegen Gent kan coach Carl Hoefkens overigens niet beschikken over de geschorste Stanley Nsoki en de zieke Eder Balanta, terwijl Mats Rits verder aan zijn revalidatie werkt. Ondermeer Jack Hendry en Eduard Sobol werden niet in de selectie opgenomen. Anderzijds is Andreas Skov Olsen opnieuw inzetbaar.

Diezelfde Vanaken is net als Ruud Vormer reeds aan zijn vierde Supercup toe. De kersverse papa zit vandaag overigens aan zijn 340ste officiële wedstrijd bij Club. Kan de Limburger in de eerste wedstrijd met inzet zijn ploeg aan een nieuwe prijs helpen?

De Buffalo’s van hun kant wonnen slechts éénmaal de Supercup, in 2015 waren de bezoekers in de Ghelamco Arena met 1-0 de sterkste van Club, waar Hans Vanaken destijds zijn debuut voor Blauw-Zwart maakte.

De voorbereiding loopt stilaan op zijn einde, één week voor de start van de nieuwe competitie strijden Club en Gent in de 42ste editie om de Supercup. Voor Blauw-Zwart is het reeds de 20ste Supercup, daarvan werden er maar liefst zestien gewonnen, daarmee is het recordhouder.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de Supercup tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KAA Gent.

  • 1 - 0
  • 1 - 3
  • 0 - 0

Club wint Supercup dankzij 1-0 zege tegen AA Gent

Club Brugge heeft voor de zeventiende keer de Belgische Supercup gewonnen. Blauw-Zwart versloeg bekerwinnaar AA Gent met 1-0 dankzij een doelpunt van Andreas Skov Olsen.

Carl Hoefkens liet in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Blauw-Zwart meteen drie spelers debuteren: Owen Otasowie, Bjorn Meijer en Ferran Jutglà verschenen alle drie aan de aftrap. Otasowie – vorig seizoen al overgekomen van Wolves – speelde achterin aan de zijde van Mata en Mechele. De Amerikaan nam als linker centrale verdediger de plaats in van de geschorste Nsoki. Op het middenveld speelde Noah Mbamba in de rug van Vormer en Vanaken, terwijl Skov Olsen en Meijer de flanken voor hun rekening namen. De Nederlander verving in extremis Buchanan die met een lichte blessure moest afhaken. Voorin speelde Jutglà aan de zijde van Noa Lang. De Spanjaard kreeg de voorkeur op Charles De Ketelaere, die op de bank begon.

Club drukte het gaspedaal meteen stevig in en kwam tijdens het openingskwartier drie keer dicht bij een doelpunt. Vormer bediende Jutglà, maar de Spanjaard kon zijn poging niet kadreren. Direct daarna volgde een nog grotere kans: Meijer haalde de achterlijn en legde het leer terug tot bij Vormer, die zijn schot gepareerd zag worden door doelman Roef. Even later miste Jutglà de 1-0 op een haar na. De Spanjaard verlengde een voorzet van Skov Olsen richting doel, maar het leer hobbelde net naast de verste paal. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen, was een scherpe voorzet van Cuypers die voorbij alles en iedereen ging.

De Bruggelingen waren duidelijk baas, al loerden de Buffalo’s wel op de counter. Tien minuten voor de rust zoefde een pegel van Nurio over de deklat en direct daarna kon Tissoudali zelfs scoren. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel. Het was daarentegen Club Brugge dat op voorsprong kwam. Andreas Skov Olsen sneed naar binnen en zag zijn schot via een Gentse voet in doel belanden. De bezoekers reageerden met een kopbal van Cuypers, die door Mignolet over doel getikt werd.

Na de pauze gingen de bezoekers meteen op zoek naar de gelijkmaker. Cuypers kon Tissoudali bereiken, maar de poging van de Marokkaanse international ging naast de verste paal. Even later probeerde Hjulsager het van buiten de zestien meter. Mignolet kon het schot van de Deen wegboksen. Voor coach Hoefkens was dat het sein om in te grijpen: Skov Olsen en de geblesseerde Otasowie gingen naar de kant. Antonio Nusa en Denis Odoi waren hun vervangers.

Club was niet langer baas en kon met uitzondering van een kopbal van Mechele niet meteen dreigen. Al vlug kwam er nog vers bloed om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Zo mochten Lynnt Audoor en Cyle Larin ook allebei debuteren. Mbamba en Jutglà gingen naar de kant. Toch was het Gent dat de gevaarlijkste ploeg bleef: een volley van Hjulsager ging naast, een poging van Tissoudali strandde via Odoi in het zijnet en ook Samoise kon zijn schot niet kadreren.

Door het nipte verschil bleef het in de slotfase ongemeen spannend. De bezoekers bleken evenwel niet meer bij machte om Club uit verband te spelen. Het was daarentegen Blauw-Zwart dat nog dicht bij een tweede goal kwam. Eerst kon Larin net niet bij een voorzet van Lang en kort daarop zag de Canadees zijn schot gepareerd worden voor Roef. Het bleef 1-0 en dus won Club Brugge voor de zeventiende keer de Supercup!

 

Supercup
Toeschouwers: 16.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Owen Otasowie (59’ Denis Odoi) – Andreas Skov Olsen (59’ Antonio Nusa), Ruud Vormer, Noah Mbamba (66’ Lynnt Audoor), Hans Vanaken, Bjorn Meijer (83’ Kamal Sowah) – Ferran Jutglà (66’ Cyle Larin), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton en Charles De Ketelaere. Coach: Carl Hoefkens.
KAA Gent: Davy Roef – Andreas Hanche-Olsen, Michael Ngadeu, Joseph Okumu – Matisse Samoise, Alessio Castro-Montes (46’ Sulayman Marreh), Sven Kums (94’ Malick Fofana), Andrew Hjulsager (84’ Darko Lemajic), Nurio Fortuna - Hugo Cuypers, Tarik Tissoudali. Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Gele kaarten: Ngadeu, Jutglà, Meijer, Hanche-Olsen, Nurio.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 38’ Skov Olsen (1-0).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in