Speeldag 1

3 - 2
98'

Blauw-Zwart pakt dus zijn eerste driepunter van het nog heel prille seizoen en hoopt volgend weekend die lijn door te trekken op bezoek bij Eupen; heel graag tot dan!

98'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club wint zijn openingsmatch met 3-2 van Genk, na doelpunten van Skov Olsen (2) en Vanaken.

92'
Gele kaart
Skov Olsen
91'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAAALLLLLLLLLLLL - Nadat Mata in de zestien foutief wordt gestuit en pas na ingrijpen van de VAR, gaat de bal op de stip. Vanaf elfmeter laat Larin de kans op de 3-2 liggen maar in de herneming is daar Skov Olsen om alsnog Vandevoordt een derde maal het nakijken te geven.
89'
Gele kaart
Paintsil
87'

Pas op het veld lijdt El Khanouss meteen balverlies bij Sowah die de lopende Larin aan de tweede paal probeert te bereiken maar de Canadees om een teenlengte te kort om binnen te duwen.

87'
Wissel
TresorEl Khannouss
85'
Wissel
JutglaSowah
85'

Ook Nielsen, die andere invaller, probeert het vanuit het tweede lijn maar de Deen jaagt zijn schot hoog de tribunes in.

83'

Pas ingevallen legt Larin het leer goed breed tot bij Sobol maar de Oekraïner ziet zijn schot geblokt, Club blijft naarstig op zoek gaan een derde en allicht winnende treffer.

82'
Wissel
LangLarin
80'

Jutgla gaat achter een diepe bal aan, kapt en draait en besluit uiteindelijk tegen de buitenkant van de paal, een aflegger naar Skov Olsen of Lang was allicht een betere optie, het blijft 2-2.

78'

Jutgla blijft op zoek gaan naar zijn eerste doelpunt voor Club, de Spanjaard krult zijn schot naar de kruising maar ziet zijn schot echter rakelings over gaan. Aan de overkant gaat een poging van Tresor gevaarlijk voorlangs.

76'

Club probeert te pushen voor een derde doelpunt maar moet tegelijkertijd opletten voor de counters van Genk, gelukkig is daar Nielsen om verder gevaar te ontzetten.

72'

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok krijgt Laforge het Brugse publiek over zich heen wanneer Jutgla in de Genkse zestien neergaat, ook de VAR oordeelt dat de Spanjaard, die nochtans in de rug wordt geduwd, zich te makkelijk liet vallen.

71'

Na de tweede en laatste drankpauze voetballen we weer en Skov Olsen probeert de lopende Nielsen te bereiken maar die kan het leer net niet binnen houden.

68'

Het blijft bijzonder warm, we krijgen een nieuwe drankpauze, voor beide coaches bovendien een nieuwe gelegenheid om de troepen bij te sturen waar nodig.

60'
Wissel
VormerNielsen
60'
Wissel
MeijerSobol
59'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAAALLLL - Daar is de 2-2 dan toch! Met andermaal Jutgla als aangever, ditmaal voor Vanaken die vanuit de draai de gelijkmaker onder en voorbij Vandevoordt in doel knalt, alles is terug te herdoen!
59'

Terwijl Nielsen zich klaarmaakt om in te vallen, komt Jutgla tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Nadat hij zichzelf knap vrijspeelt, vindt hij echter eerst Vandevoordt op zijn weg, meteen daarna wordt een nieuw schot afgeblokt in een bos van Genkse benen.

54'

Het is puffen en zwoegen geblazen voor Club, dat nog helemaal op zoek is naar de juiste vorm, zo ook Lang wiens poging tot schot helemaal de verkeerde kant uitgaat.

47'
Goal
Tresor
-
Bij een inworp tonen de bezoekers zich telkens iets sneller op de bal waardoor Ito op rechts kan ontsnappen, hij bedient centraal de compleet vrijstaande Tresor die de 1-2 voorbij Mignolet in doel knalt.
46'
Wissel
ArteagaPreciado
46'
Wissel
MbambaBalanta

De bal rolt weer op Olympia. Met meteen een eerste wissel aan Brugse zijde : Mbamba bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats begint Balanta aan de tweede helft, voor de Colombiaan meteen zijn 100ste officiële optreden voor Blauw-Zwart.

46'

+2 : Een tackle van Mechele levert niet het gewenste resultaat op waardoor de pas ingevallen van de linkerkant naar binnen kan snijden maar gelukkig sterft zijn schot in het zijnet.

45'

+ 4 : Scheidsrechter Laforge fluit de eerste helft en we gaan de rust in met een 1-1 tussenstand. Tegen de gang van het spel in trapte Skov Olsen bijzonder knap Club op voorsprong maar op het halfuur maakte Dessers zijn doelpunt alweer ongedaan. Bovendien mag de landskampioen doelman Mignolet bedanken voor verder onheil.

45'

+1 : We zitten reeds in de eerste van vier toegevoegde minuten wanneer Ito van net buiten de zestien op doel mag trappen maar Mignolet gaat goed plat.

45'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

44'
Wissel
OyenPaintsil
43'

Mechele speelt een ongelukkige eerste helft, hij gaat onder een hoge bal door waardoor Dessers alleen op Mignolet af kan maar gelukkig is er nog Mata om de talmende spits de bal af te snoepen waardoor Mignolet kan opruimen, andermaal komt Blauw-Zwart goed weg.

40'

Met de rust stilaan in zicht trekt Ito zich op rechts nog eens op gang, hij omzeilt Meijer en knalt dan meteen op doel maar de Japanner ziet zijn schot gekeerd door Mignolet.

30'
Goal
Dessers
-
De bordjes hangen terug in evenwicht wanneer Munoz op rechts een zee aan ruimte krijgt, hij bedient centraal Dessers die sneller op de bal is dan Mechele en zo de 1-1 tegen de touwen duwt.
29'

Met een knappe diepe bal wordt Skov Olsen de vrije ruimte ingestuurd, de Deen lijkt op weg naar zijn tweede doelpunt maar vind evenwel Vandevoordt op zijn weg, bovendien gaat de vlag de hoogte in wegens buitenspel.

25'

Meteen na de herneming is Genk daar opnieuw maar de poging van Dessers mist compleet de juiste richting. Club staat weliswaar op voorsprong maar heeft het allerminst makkelijk met de Limburgers.

23'

Net als in de Supercup is het bloedheet op Olympia, we krijgen dan ook een eerste drankpauze, ondertussen worden Balanta, Nielsen en Sowah aangemaand zich op te warmen.

22'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAAALLLL - Terwijl Genk de voorsprong verdient, is het weliswaar de thuisploeg dat de score opent. Jutgla legt prima af tot bij Skov Olsen en de Deen krult het leer perfect voorbij Vandevoordt in de benedenhoek, een beauty!!!
20'

Hoefkens kijkt allerminst gelukkig en ook het Brugse publiek laat zich horen wanneer de Brugse defensie niet meteen thuis geeft, Oyen kan draaien en schieten maar evenwel recht in de handen van Mignolet.

19'
Gele kaart
Arteaga
18'

Aan de overkant is het opnieuw alarmfase rood wanneer Mechele zich op een hoge bal verkijkt en Dessers doorgang krijgt maar tot tweemaal toe is daar Mignolet om de van Feyenoord teruggekeerde spits het scoren te beletten.

17'

Club probeert te reageren maar het schot van Skov Olsen gaat ruimschoots naast.

16'

Mignolet trekt de lijn van de playoffs door en tot tweemaal toe houdt de bezoekers van een doelpunt af. Eerst ranselt hij een knal van Ito uit zijn doelvlak, meteen daarna duwt hij een strak schot van Oyen in hoekschop, de landskampioen ontsnapt opnieuw aan de achterstand.

13'

Voor het kwartier dan toch een eerste serieuze dreiging. Niet vanwege Club maar wel vanwege de bezoekers : Dessers bedient siim de lopende Ito maar de Japanner vindt echter Mignolet op zijn weg, knappe en broodnodige tussenkomst van de Brugse doelman!

10'

Terwijl nog steeds supporters het stadion binnensijpelen, kan Club een eerste maal licht dreigen maar de kopbal van Skov Olsen is te centraal om Vandevoordt te verontrusten, de Genkse doelman kan makkelijk pakken.

5'

We zien geen overrompeling in de eerste minuten, beide teams tasten elkaar in de vroege studieronde nog af, het blijft wachten op een eerste dreiging.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Genk die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Door een zwaar ongeval in Drongen zijn heel wat zitjes nog onbezet maar de aanwezigen zien hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen Club Brugge en KRC Genk moet in goede banen worden geleid door Nicolas Laforge. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Laurent Conotte en Vito di Vincenzo, vierde official Ken Vermeiren en videoref Jan Boterberg.

In vergelijking met de Supercup tegen Gent voert Hoefkens een wijziging door : Owen Otasowie moet achterin zijn plaats afstaan aan Nsoki, Nielsen begint op de bank. Mag hij toch invallen, dan wordt het zijn 40ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen miste de Deense middenvelder door schorsing slechts één duel.

Voor het duel tegen Genk kan coach Carl Hoefkens voor het eerst rekenen op de Deense nieuwkomer Casper Nielsen, ook Stanley Nsoki is er na zijn schorsing opnieuw bij. Anderzijds worden zowel Antonio Nusa, Denis Odoi en Tajon Buchanan met lichte blessures uit voorzorg gespaard, ook Jack Hendry en Charles De Ketelaere zitten niet in de selectie.

Vorig seizoen scoorde Hans Vanaken in de beide gewonnen duels tegen Genk, daarmee scoorde de tweevoudige Gouden Schoenwinnaar reeds achtmaal tegen zijn provinciegenoten. Enkel Gert Verheyen doet met negen doelpunten (voorlopig?) nog net iets beter dan de Limburger.

Het is reeds de 40ste maal dat Club op eigen veld de Limburgers mag ontvangen. Van de vorige 39 confrontaties op Brugse bodem, wist Blauw-Zwart er 24 te winnen, werd er zevenmaal gelijk gespeeld en achtmaal verloren. Vorig seizoen pakte de landskampioen een zes op zes tegen de Limburgers.

Het is pas de tweede maal dat Club Brugge en Genk elkaar op de openingsspeeldag in de ogen kijken, in 2003 werd het op Olympia 1-0 dankzij de enige Brugse treffer van het Peruviaanse woelwater Andrés Mendoza.

Vrijdagavond openden Standard en KAA Gent op Sclessin de nieuwe voetbalcompetitie, vandaag begint ook Club Brugge aan zijn nieuwe campagne met de thuiswedstrijd en eerste topper tegen KRC Genk.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion. Wout Van Aert trekt met groen naar Parijs, het EK zit er voor de Red Flames helaas op en de zomervakantie is bijna halverwege. Niettemin maken we ons op voor het nieuwe seizoen 2022/23.

  • 3 - 2
  • 1 - 0
  • 0 - 2

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in