Speeldag 5

2 - 1
90'

+5 Door deze zege klimt Club verder omhoog in de klassement. Volgende week vrijdag staat de verplaatsing naar Charleroi op het programma. Tot dan!

90'

+5 Scheidsrechter Boterberg fluit de wedstrijd ten einde. In een evenwichtige tweede helft lukte het niet meer om te scoren voor beide ploegen. Club pakt de drie punten in deze derby!

90'

+2 Kort nadien mikte Larin terug op doelman Ilic, maar in de herneming schiet Bjorn Meijer de bal tegen de netten. Alleen was het buitenspel en telt het doelpunt niet. Nog steeds 2-1 dus.

90'

+1 Larin krijgt de kans om een geruststellende 3-1 op het scorebord te zetten, maar de spits besluit op doelman Ilic.

90'

We krijgen zes minuten toegevoegde tijd. Even voordien had Challouk Mata onderuit gehaald bij een tegenaanval. Scheidsrechter Boterberg trok de rode kaart voor de Kortrijkspeler, maar werd aangemaand door de VAR om even de beelden te bekijken. Maar Boterberg bleef bij zijn beslissing.

90'
Wissel
Andreas Skov OlsenCisse Sandra
90'
Rode kaart
Youssef Challouk
86'
83'
Wissel
Habib KeitaYoussef Challouk
83'
Wissel
Papa GueyeAlexandre De Bruyn
82'

En daar is de reactie van Club al. Skov Olsen brengt de bal in de zestien, Larin legt af naar Nielsen. De Deen trapt hard naar doel, maar doelman Ilic weert het leer uit doel.

80'

Plots is Kortrijk terug gevaarlijk, Pape Gueye haalt uit en mikt op de deklat. Club heeft nog altijd maar een krappe 2-1 voorsprong op dit moment.

75'

Noa Lang moet na een paar minuten jammer genoeg al terug het veld geblesseerd verlaten. Carl Hoefkens brengt Cyle Larin in de plaats.

75'
Wissel
Noa LangCyle Larin
71'
Wissel
Ferran JutglàNoa Lang
71'
Wissel
Denis OdoiLynnt Audoor
70'
Gele kaart
Clinton Mata
69'

Het spelbeeld in de tweede helft is meer in evenwicht. Coach Hoefkens ziet dit ook en gaat ingrijpen met een dubbele wissel.

67'

Aan de overkant krijgt de pas ingevallen Avenatti een prima kopkans, maar doelman mignolet is bij de pinken.

66'
65'
Gele kaart
Denis Odoi
62'
Wissel
David HenenDylan Mbayo
62'
Wissel
Kevin VandendriesscheFelipe Avenatti
58'
57'

Even later mikt Skov Olsen het leer pal op doelman Ilic. Club lijkt terug vertrokken in zijn tempo en gaat op zoek naar een doelpunt.

55'

Een hoekschop van Skov Olsen gaat naar de tweede paal, maar Meijer en Jutglà kunnen niet afleggen. De bal belandt via via bij Mata maar zijn poging gaat naast doel.

54'

Intussen gaat het goed op en af in deze tweede helft, maar uitgespeelde kansen zijn er momenteel niet voor beide ploegen.

52'
Gele kaart
Kevin Vandendriessche
49'
47'

Een eerste mogelijkheid in de tweede helft komt er van de voet van Jutglà. De Spaanse spits haalt uit vanuit de tweede lijn, maar de bal gaat over het doel van Ilic

46'

Club trapt de tweede helft in gang, het speelt nu naar de Noordtribune op. Kan Club de score nog verder uitdiepen?

45'

+2

45'

+2

45'

+2

45'

+2 Scheidsrechter Boterberg fluit een einde aan de eerste helft. Club kwam al vroeg op 1-0 voor via Ferran Jutglà, maar de daaropvolgende kansen gingen niet in doel. Op een zeldzame counter van Kortrijk werd het plots 1-1 door Gueye. Club was niet van slag door deze tegentreffer en bleef op zoek gaan naar die voorsprong. En geduld werd beloond, op slag van rust kopte Bjorn Meijer BlauwZwart naar een verdiende 2-1 tussenstand.

45'

+2 Op slag van rust is daar toch de verdiende voorsprong voor Club. Op hoekschop kopt Bjorn Meijer de bal van kortbij in doel.

45'
Goal
Bjorn Meijer
-
+2
45'

+1 Club krijgt nog een vrije trap op de rand van de zestien. Vanaken, Nielsen en Skov Olsen maken zich op om te trappen. Het is Vanaken die uithaalt, maar via de muur gaat de bal in hoekschop.

45'

We krijgen twee minuten toegevoegde tijd bij de eerste helft.

44'

Na goed voorbereidend werk van Mata belandt de bal via een paar tussenstations in de zestien in de voeten van Nielsen. De Deen haalt uit maar het leer gaat over doel.

39'

De Brugse druk houdt aan; Nielsen haalt uit naar de korte hoek, maar een goedkeepende Ilic werkt de bal naast het doel.

37'

Club gaat meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Op hoekschop van Nielsen, wijkt een schot van Skov Olsen af op een been en gaat over doel. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Casper Nielsen richting doel, maar doelman Ilic voorkomt een tweede Brugse treffer.

33'

En plots staat het 1-1. Op tegenaanval krijgt Kristof D'Haene de bal op de achterlijn en kan het leer voorbrengen naar de eerste paal waar Pape Gueye opduikt en de 1-1 in doelt werkt.

33'
Goal
Pape Gueye
-
30'

Ook Nielsen waagt zijn kans. De middenvelder ziet de Kortrijkse verdediging aarzelen en jaagt door op de bal. Het schot werd echter in extremis geblokt door de bezoekende defensie.

28'

Skov Olsen haalt eens uit van buiten de grote rechthoek, doelman Ilic is niet van plan om veel doelpunten toe te staan en gaat goed plat op het schot van de Deense winger.

26'

Hans Vanaken lanceert Skov Olsen op de rechterkant, de voorzet van de Deen is net iets te ver voor Nielsen in de zestien. Meijer recupereert de bal, maar haalt er slecht een hoekschop uit.

21'

Halfweg de eerste helft is het Club dat de bovenhand heeft in deze wedstrijd. Een volgende mogelijkheid noteren we voor Hans Vanaken. De middenvelder mikt een voorzet van Skov Olsen naast het doel.

12'

Club blijft druk zetten en gaat vol op zoek naar een tweede doelpunt. Kamal Sowah haalt uit net buiten de rechthoek, wederom moet doelman Ilic met een knappe redding een doelpunt verhinderen.

7'
Gele kaart
Aleksandar Radovanovic
7'

Een vrije trap van Nielsen kan niet weggewerkt worden in de zestien van Kortrijk. De bal belandt in de voeten van Meijer, die meteen uithaalt. Doelman Ilic moet de bal uit de hoek duiken in hoekschop om een tweede Brugse treffer te voorkomen.

4'
4'

En daar opent Club al meteen de score. Ferran Jutglà kan profiteren van mistasten van Selemani. De Spaanse spits trapt de bal keurig voorbij doelman Ilic in doel. Een goede start alvast van BlauwZwart!

4'
Goal
Ferran Jutglà
-
3'

Een eerste dreiging van Club: Skov Olsen probeert Hans Vanaken te bereiken in de zestien, maar de defensie van Kortrijk ruimt de bal op

1'

Scheidsrechter Boterberg fluit de match op gang. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe. Wat Wordt het resultaat deze middag? Volg het hier!

Bij het opkomen op het veld hebben de supporters van Club een prachtige tifo voorzien voor Hans Vanaken. Bluvn Hans, ni goan!

Beide ploegen betreden de grasmat, Club speelt vandaag met zijn derde tenue, full black. Voor het eerst in de geschiedenis is er gekozen voor een volledig zwarte outfit.

De West-Vlaamse confrontatie tussen Club Brugge en KV Kortrijk wordt in goede banen geleid door Jan Boterberg. Hij wordt bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Kevin Dhondt en Nick Senecaut en vierde official Simon Bourdeaud'hui. Wesli De Cremer is de videoref van dienst.

Tegenstander vanmiddag is KV Kortrijk, de ploeg uit Zuid-West-Vlaanderen heeft momenteel vier punten. Tegen Seraing en STVV werden punten gepakt, tegen Union en OHL bleven de mannen van coach Karim Belhocine puntenloos.

Coach Carl Hoefkens plaatst dezelfde elf op het veld die op verplaatsing bij Leuven de drie punten pakten. De Jonge Abakar Sylla houdt zijn plek centraal in de defensie vast en Andreas Skov Olsen is voldoende fit bevonden om vandaag te starten. Voorin krijgt spits Ferran Jutglà, Kamal Sowah in steun in de zoektocht naar doelpunten.

Na een knappe 0-3 zege op het veld van OH Leuven gaat Club op zoek naar een thuisoverwinning in deze West-Vlaamse derby om een reeks op te bouwen.

Goeiemidag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk, op speeldag 5 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 4 - 2
  • 2 - 1
  • 0 - 4

Club verslaat KV Kortrijk met 2-1

Club Brugge heeft op eigen veld een 2-1 overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar Gueye maakt na een half uur gelijk. Op slag van rust kopte Bjorn Meijer Club opnieuw op voorsprong en die score bleef na de pauze op het bord.

Carl Hoefkens koos voor hetzelfde elftal dat vorige week vlot won op bezoek bij OH Leuven. Andreas Skov Olsen, die in Leuven geblesseerd naar de kant moest, was tijdig fit geraakt en verscheen dus gewoon aan de aftrap. Ook Abakar Sylla kreeg achterin een nieuwe basisplaats. Club - voor het eerst in de nieuwe zwart uitshirts – trok meteen ten aanval en dat leverde al vroeg succes op. Skov Olsen kon eerst Vanaken net niet bedienen, maar na drie minuten was het wel raak. Selemani gleed uit en daar kon Ferran Jutglà van profiteren. De Spanjaard drong de zestien meter binnen en trapte de 1-0 knap in doel.

Een prima start dus voor Blauw-Zwart dat meteen op zoek ging naar een tweede doelpunt. Meijer probeerde het met een harde knal, Sowah mikte vanop afstand naar de hoek en ook Skov Olsen ging zijn kans, maar telkens lag Kortrijkdoelman Marko Ilic in de weg. Ook Casper Nielsen zag zijn poging afgeblokt worden. Met uitzondering van een kopbal van Vandendriessche konden de bezoekers daar niets tegenover stellen, maar na een half uur stond het wel plots 1-1: D’Haene leek de achterlijn te overschrijden, maar scheidsrechter Boterberg liet doorspelen waardoor Habib Gueye van dichtbij kon scoren.

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en forceerden kans op kans: een afgeweken schot van Skov Olsen ging over doel, Ilic had prima reddingen in huis op een kopbal van Meijer en een harde knal van Nielsen, nieuwe pogingen van Skov Olsen en Nielsen zoefden over de lat en ook een vrije trap van Vanaken verdween via de muur over doel. De verdiende 2-1 viel uiteindelijk diep in de blessuretijd: Skov Olsen bracht het leer voor doel en daar kon Bjorn Meijer zijn eerste goal voor Club Brugge binnenkoppen.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een derde goal. Jutglà probeerde het vanop afstand, maar zijn harde knal zoefde rakelings over de deklat. Kortrijk reageerde met een schot van Keita, maar daarna was het al Club wat de klok sloeg: een verre knal van Skov Olsen ging naast, een nieuwe poging van de Deen werd gered door Ilic en toen Mata knap de achterlijn haalde, kon hij net geen ploegmaat bereiken.

Het bleef zo erg spannend, waardoor Kortrijk in zijn kansen bleef geloven. KVK-trainer Belhocine gooide met Avenatti een extra spits in de strijd en die kon zelfs bijna scoren. Na een voorzet van Selemani kopte de Uruguayaan het leer naar de verste hoek, maar Mignolet kon met een ultieme reflex het leer nog net over de lat duwen. Carl Hoefkens reageerde met een dubbele wissel en bracht Audoor en Lang in. De Nederlander verdraaide zijn enkel bij zijn eerste actie en moest na enkele minuten al terug naar de kant. Cyle Larin was zijn vervanger en die zag al meteen een schot gered worden door Ilic.

Kortrijk bleef hopen op een gelijkspel en deed Club nog opschrikken. Gueye haalde zwaar uit, maar zijn knal spatte uiteen op de deklat. Het bleef bij die ene waarschuwing, want daarna kwam Blauw-Zwart niet meer in de problemen. Ilic had nog reddingen in huis op schoten van Nielsen en Larin, terwijl KVK zelf met tien verder moest nadat Challouk de doorgebroken Mata onderuit haalde. Het slotakkoord leek voor Bjorn Meijer die van dichtbij de 3-1 kon binnentikken, maar het doelpunt werd afgekeurd omwille van buitenspel.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 5
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (92’ Cisse Sandra), Casper Nielsen, Denis Odoi (71’ Lynnt Audoor), Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (71’ Noa Lang, 75’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Owen Otasowie en Noah Mbamba. Coach: Carl Hoefkens.
KV Kortrijk: Marko Ilic - Tsuyoshi Watanabe, Dorian Dessoleil, Aleksandar Radovanovic - Faïz Selemani, Habib Keita (83’ Alexandre De Bruyn), Kevin Vandendriessche (62’ Felipe Avenatti), Kristof D'Haene - David Henen (62’ Dylan Mbayo), Habib Guèye (83’ Youssef Challouk), Billel Messaoudi. Coach: Karim Belhocine.
Gele kaarten: Radovanovic, Vandendriessche, Odoi, Mata, Sowah, Avenatti.
Rode kaarten: 89’ Challouk.
Doelpunten: 4’ Jutglà (1-0), 33’ Gueye (1-1), 45+3’ Meijer (2-1). 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in