Speeldag 3
3 - 0

PLOEGENNIEUWS

KV Kortrijk behaalde tegen Antwerp zijn eerste punt van het seizoen na een 0-0 gelijkspel op de Bosuil. Het team van Glen De Boeck zette een defensief blok neer en doelman Thomas Kaminski (met Beerschot-verleden) pakte uit met enkele knappe saves en hield zijn netten schoon tegen The Great Old. Blauw-Zwart won met 0-1 tegen Excelsior Moeskroen en legde tot nu toe een foutloos parcours af. Nochtans verliep de verplaatsing naar Le Canonnier niet van een leien dakje. Ondanks de numerieke minderheid slaagde Club er toch in om de drie punten mee te graaien dankzij de winning goal van invaller Dion Cools. In de vijf voorbije thuismatchen tegen de Kerels behaalde Blauw-Zwart telkens de zege.

 

SCHEIDSRECHTER – WIM SMET

Net als vorig seizoen leidt Wim Smet het streekduel tussen Club en KV Kortrijk in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon en Jeroen Walschap, Lawrence Visser is de vierde scheidsrechter. Videoref van dienst is Kris Bellon.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – DION COOLS

Een bijzonder scherpe Dion Cools bekroonde zijn invalbeurt op Le Canonnier met de winning goal. De 22-jarige belofteninternational scoorde niet enkel, maar zorgde ook voor extra schwung en diepgang. Hij bewees eerder al flitsend te kunnen infiltreren vanop zijn flank en de tegenstander in de problemen te brengen. Telkens de rechtsachter een doelpunt maakt, wint Blauw-Zwart zijn wedstrijd!

 

KV KORTRIJK – GARY KAGELMACHER

Gary Kagelmacher is met zijn ervaring en inzicht één van de sterkhouders bij de Kerels. De Uruguayaanse verdediger speelde als 19-jarige éénmaal bij de hoofdmacht van Real en maakte in 2010 de overstap naar Germinal Beerschot. Hij groeide snel uit tot één van publiekslievelingen op het Kiel en verhuisde na twee sterke seizoenen naar AS Monaco. Kagelmacher dwong met drie goals in 35 wedstrijden mee de promotie naar de Ligue 1 af. Na passages bij Valenciennes, 1860 München en Maccabi Haifa, belandde hij vorig seizoen in Kortrijk.

93'

Blauw-Zwart wacht volgend weekend de ook al moeilijke uitwedstrijd bij Antwerp. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Lees er straks nog het matchverslag en de bijhorende reacties op na en we zien elkaar bij een volgende aangelegenheid heel graag opnieuw terug. Tot dan !

93'

Door deze zege behoudt de landskampioen het maximum van de punten en loopt het voorlopig drie punten uit op eeuwige rivaal Anderlecht, dat een moeilijke verplaatsing naar Charleroi wacht.

93'

Meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, vlot gewonnen met 3-0 gewonnen door Club, dat nauwelijks moeite had met een zwak Kortrijk. Reeds na zeven minuten lag de wedstrijd in een eerste definitieve plooi, na twee vroege treffers van Danjuma. Na de pauze pikte ook Schrijvers zijn doelpuntje mee.

92'

In de omschakeling kan Dennis op snelheid uitbreken en afleggen tot Openda maar die ziet zijn poging andermaal afgeblokt. In de nabeurt trapt Tomecak, die andere invaller, hoog over en naast.

91'

In de eerste van drie extra minuten haalt Vormer uit maar de Nederlander kraakt zijn schot en Kaminski kan opgelucht adem halen.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'

Openda is gretig ingevallen en wil zich duidelijk tonen aan het thuispubliek. Het Brugse jeugdproduct toont zich sterk in het duel en knalt meteen met links maar zijn schot wordt evenwel afgeblokt.

81'

Meteen daarna kan Club nog eens gevaarlijk zijn maar het schot van Vanaken wordt alsnog afgeblokt en krijgt Rits seconden later, tot woede van het thuispubliek, aan de achterlijn de fout niet mee. Scheidsrechter Smet krijgt de banbliksems van de blauwzwarte aanhang.

80'
Wissel
Club Brugge
Jelle Vossen Lois Openda
80'

Bij de derde en laatste wissel aan Brugse zijde krijgen we het debuut van Openda. De jonge Belgische belofte mag de slotfase volmaken in plaats van Vossen.

80'
Wissel
KV Kortrijk
Abdul Ajagun Rubenilson dos Santos da Rocha
75'

Terwijl het nog steeds regent boven het Jan Breydelstadion verstuurt de ingevallen Tomecak een voorzet richting Vossen maar die kan bij zijn kopbal onvoldoende kracht zetten om Kaminski echt op de proef te stellen.

75'
Wissel
KV Kortrijk
Teddy Chevalier Jovan Stojanovic
74'
Wissel
Club Brugge
Arnaut Danjuma Emmanuel Bonaventure Dennis
72'
70'
Wissel
Club Brugge
Dion Cools Ivan Tomecak
69'

Meteen na de eerste wissel bij Club kan Mboyo na een vrije trap al vallend op doel koppen maar Letica geeft geen krimp. Een eventueel doelpunt had evenwel niet geteld want de bezoekende spits stond duidelijk in buitenspel. Ook Vossen staat seconden later in buitenspel.

67'
Gele kaart
Dion Cools
Club Brugge
66'

Bij de tweede Brugse hoekschop na de rust gaan zowel Denswil als Poulain tegen de grond. Bij de Nederlander leek er niks aan de hand maar bij de Franse verdediger leek er ons toch iets meer aan de hand. Scheidsrechter Smet laat echter doorspelen.

65'

Met een compleet foute terugspeelbal lanceert Mboyo Vossen maar de Limburgse goalgetter mist de snelheid om alleen voor Kaminski te verschijnen, hij wordt door twee terug gesnelde verdedigers de pas afgesneden.

60'

Terwijl de thuisaanhang hun elftal aanvuurt, verstuurt D'Haene een voorzet richting zestien maar Mitrovic kan met het hoofd in hoekschop ontzetten, ook dit levert Kortrijk niks op.

57'

De wedstrijd lijkt beslist, de wedstrijd lijkt gespeeld. En hoe ! Op het middenveld wordt de alleenstaande Schrijvers aangespeeld, met wat geluk omspeelt hij Lepoint maar zijn afwerking is hemels. Ook de Limburgse nieuwkomer pikt zijn eerste doelpunt van het seizoen mee. En of hij er blij mee is !

57'
Goal
Siebe Schrijvers
Club Brugge
3 - 0
54'

Leko is gaan schuilen voor de regen maar de Kroaat ziet wel hoe Denswil zijn landgenoot Danjuma diep stuurt maar ditmaal is Kaminski uit zijn doelgebied gekomen om alle gevaar weg te werken. Voorlopig heeft de tweede helft weinig om het natte lijf.

49'

Meteen daarna is er de counter voor Club via Vossen maar zijn aflegger richting Schrijvers wordt onderschept door de bezoekende defensie. Aan de overkant staat Chevalier aan het kanon maar zijn schot wordt in hoekschop afgeblokt, ook dit levert Kortrijk niks op.

47'

Om de dreigende 1 op 9 af te wenden, trekken de bezoekers meteen ten aanval maar Mboyo wordt in de zestien net niet bereikt. Bovendien stond hij ook nog eens in buitenspel.

46'

De bal rolt weer op Olympia. Met meteen een eerste wissel bij Kortrijk : Ouali bleef in de kleedkamer achter, hij wordt vervangen door Azouni.

45'
Wissel
KV Kortrijk
Idir Ouali Larry Azouni
45'
45'
45'
45'

De regen valt ondertussen met bakken uit de hemel en dat is voor scheidsrechter Smet voldoende om de eerste helft na exact 45 minuten af te fluiten. Club mag gaan rusten met een 2-0 voorsprong, na twee vroege doelpunten van nieuwkomer Danjuma. Wat brengt ons de tweede helft straks nog?

42'

Reeds geel geboekt komt Van Der Bruggen te laat en hard in bij Vossen, scheidsrechter Smet laat na om de middenvelder van het veld te sturen. Ondertussen voetballen we weer en Kaminski moet alles uit de kast halen om Danjuma van zijn derde treffer te houden.

41'

Terwijl het opnieuw regent boven Olympia, trapt Vanaken een vrije trap vanuit een behoorlijke scherpe hoek op de bovenkant van de lat.

39'

Ondanks de voorsprong kan Leko niet geheel tevreden zijn, daarvoor zit er nog te veel slordigheden in het spel van de landskampioen.

36'

Net na de terechte eerste gele kaart voor Van Der Bruggen, na fout op Cools, kan Vormer andermaal strak voorzetten en Vossen komt net een fractie te laat om zijn vierde competitietreffer tegen de touwen te duwen. Ook in de nabeurt is er het misverstand tussen Danjuma en Rits.

35'
Gele kaart
Hannes Van Der Bruggen
KV Kortrijk
33'

Kortrijk komt nu toch iets nadrukkelijker opzetten en Mitrovic moet al glijdend het schot van Chevalier afblokken. Blauw-Zwart kan weliswaar teren op de voorsprong maar mag absoluut niet op de lauweren gaan rusten.

30'

Letica moet dan toch eens aan de bak maar de Kroatische dubbele meter kent niet al te veel problemen met de kopbal van Mboyo. Aan de overkant maakt Danjuma de omschakeling maar uiteindelijk loopt de actie spaak bij Schrijvers.

28'

Net voor het halfuur kan Kortrijk toch eens voor wat dreiging zorgen maar het schot van Lepoint gaat torenhoog over, totaal geen gevaar voor Letica

23'

Met een knappe bal wordt Vormer op rechts vrijgespeeld. De Gouden Schoen kan oprukken en strak voor doel zetten maar Kaminski is eerder op de bal dan Vossen, het blijft 2-0.

21'
19'

Na de vroege dubbele voorsprong haalt Club de voet wat van het gaspedaal en dat laat Kortrijk toe wat beter in de wedstrijd te komen. Zonder het minste gevaar evenwel want buiten de bal op het middenveld rondtikken, blijven de Kerels voorlopig compleet onmondig.

11'

De bezoekers proberen iets terug te doen maar het schot van Mboyo vanuit de tweede lijn is niks meer dan opwarmertje voor Letica, die voorlopig compleet werkloos moet toekijken.

10'
7'

De landskampioen heeft er duidelijk zin want de 2-0 flikkert ondertussen op het scorebord. Opnieuw wordt Danjuma op links vrijgespeeld en andermaal komt hij de zestien in. Vossen laat het schot van de Nederlandse nieuwkomer slim doorlopen en door een bos van benen scoort Danjuma zijn tweede doelpunt van de avond. Ligt de wedstrijd reeds na amper zeven minuten in een eerste definitieve plooi?

7'
Goal
Arnaut Danjuma
Club Brugge
2 - 0
3'

Club wou duidelijk een vroeg doelpunt en het wordt dan ook meteen op zijn wenken bedient. Danjuma wordt op links knap aangespeeld, de Nederlander snijdt prima naar binnen en krult het leer perfect in de benedenhoek voorbij een totaal kansloze Kaminski. Voor de van NEC overgekomen Danjuma meteen zijn eerste competitietreffer van het seizoen !

3'
Goal
Arnaut Danjuma
Club Brugge
1 - 0
2'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege Club. Met een diepe bal bedient Mitrovic de spurtende Danjuma maar de voorzet van de Nederlander wordt door Vossen naast gedevieerd.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl de avond stilaan valt over het regenachtige Brugge stappen de beide elftallen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor. Behoudt Club zijn maximum van de punten? Volg het hier van minuut tot minuut.

Scheidsrechter vanavond is Wim Smet, Kris Bellon is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Door het vertrek van Scholz naar FC Midtjylland neemt Denswil zijn plaats in de basis terug in. Voorin krijgt Vossen het gezelschap van Schrijvers, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verschijnt. Bovendien krijgt Cools de voorkeur op Tomecak. Ook de terug fitte Decarli moet zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Voor Mechele en Nakamba komt ook deze wedstrijd nog iets te vroeg.

Voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk moet coach Ivan Leko zijn elftal in vergelijking met de wedstrijd in en tegen Moeskroen alvast op een tweetal plaatsen noodgedwongen wijzigen. Zo keerde Scholz terug naar de Deense heimat en werd Wesley met rood van het veld gestuurd, er hangt de Braziliaan een zware schorsing boven het hoofd.

In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen neemt Club Brugge het dus op tegen de provinciegenoten uit Kortrijk, Blauw-Zwart hoopt op een nieuwe zege en een negen op negen. De bezoekers van hun kant haalden uit de dubbele confrontaties met Anderlecht en Antwerp slechts één luttel puntje maar willen niettemin stunten op Olympia.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk, op speeldag 3 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 0
  • 4 - 0
  • 1 - 1
  • 0 - 1
  • 0 - 2
  • 1 - 2
  • 4 - 1

Club verslaat Kortrijk met 3-0

Club Brugge heeft KV Kortrijk vlot met 3-0 opzij gezet. Arnaut Danjuma zette Blauw-Zwart op weg met twee vroege treffers en op het uur zorgde Siebe Schrijvers met een wereldgoal voor de beslissing.

 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige zondag Moeskroen versloeg. Stefano Denswil nam achterin de plaats in van de vertrokken Alexander Scholz, terwijl Dion Cools zijn knappe invalbeurt beloond zag worden met een basisplaats. Ivan Tomečak verdween daardoor naar de bank. Voorin nam Siebe Schrijvers de plaats in van Wesley. Voor de jonge Limburger was het zijn eerste basisplaats bij Blauw-Zwart.

 

Club schoot als een komeet uit de startblokken en stond na acht minuten zowaar al 2-0 voor. Arnaut Danjuma zette na amper twee minuten zijn tegenstander in de wind, sneed naar binnen en knalde het leer prachtig in de verste hoek. Kort daarop pakte de Nederlander uit met identiek dezelfde actie en deze keer rolde de bal door een bos van benen in doel. Een droomstart dus voor Blauw-Zwart, dat daarna rustig achterover kon leunen.

 

Kortrijk probeerde te reageren, maar geraakte niet verder dan twee schuchtere pogingen van Lepoint en Mboyo. Met de rust stilaan in zicht duwden de Bruggelingen het gaspedaal opnieuw in. Een vrije trap van Vanaken scheerde de deklat, een schot van Poulain werd afgeblokt, een afgeweken vrije trap van Denswil ging net naast en op slag van rust kon Kaminski met de vingertoppen nog net redding brengen op een lage schuiver van uitblinker Danjuma.

 

Ook na de pauze bleven de Bruggelingen duidelijk baas. De eerste kans was ook voor Club, maar Vossen kon Vanaken net niet bereiken. Aan de overkant kon ook Chevalier dreigen, maar het schot van de Fransman werd afgeblokt. Blauw-Zwart kwam niet in de problemen en kon kort voor het uur de match definitief beslissen. En hoe! Siebe Schrijvers pakte immers uit met een staaltje van absolute klasse. De jonge aanvaller dribbelde voorbij Lepoint en knalde de 3-0 enig mooi in de winkelhaak.

 

Kortrijk was daarna niet bij machte om nog tegen te prikken. Het was daarentegen Club dat nog dicht bij een vierde doelpunt kwam. Na een ongelukkige terugspeelbal lanceerde Mboyo Vossen, maar Kagelmacher was goed teruggekeerd en kon de Limburger het scoren beletten. Kort daarop ging ook Schrijvers opnieuw zijn kans, maar zijn poging verdween naast de kooi van Kaminski.

 

Tien minuten voor tijd mocht ook Loïs Openda zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De achttienjarige spits zag een schot afgeblokt worden, terwijl een poging van Vanaken hetzelfde lot beschoren was. In de slotfase konden zowel Vormer als Tomečak hun pogingen niet kadreren. Het bleef dus 3-0, waardoor Club Brugge de competitie aanvat met een puike negen op negen.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil – Dion Cools (69’ Ivan Tomečak), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (75’ Emmanuel Dennis) – Jelle Vossen (80’ Loïs Openda), Siebe Schrijvers. Bank: Ethan Horvath, Luan Peres, Saulo Decarli en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

KV Kortrijk: Thomas Kaminski – Petar Golubovic, Gary Kagelmacher, Brendan Hines-Ike - Idir Ouali (46’ Larry Azouni), Abdul Ajagun (79’ Kanu), Hannes Van der Bruggen, Christophe Lepoint, Kristof D’Haene – Teddy Chevalier (74’ Jovan Stojanovic), Ilombe Mboyo. Coach: Glen De Boeck.

Gele kaarten: Van der Bruggen, Cools.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 3’ Danjuma (1-0), 8’ Danjuma (2-0), 57’ Schrijvers (3-0).

 

Tekst: Steven Floin