Visual menu

Speeldag

6 - 0

Club verslaat KV Mechelen met 6-0

Club Brugge heeft zijn derde oefenwedstrijd met ruime 6-0 cijfers gewonnen van KV Mechelen. Blauw-Zwart was vooral in de eerste zestig minuten baas en leidde bij de rust al met 4-0 dankzij twee goals van Okereke, een kopbal van Badji en een stifter van Diatta. In de tweede helft hadden de Bruggelingen wel voortdurend balbezit, maar volgden er minder doelrijpe kansen. Club scoorde wel nog twee keer, via een volley van Openda en een penalty van Vanaken.

 

Net als woensdag tegen Beerschot werd Club al in de eerste minuut wakker geschud. Rob Schoofs kon scoren, maar scheidsrechter Geldhof keurde het doelpunt af wegens handspel. De Bruggelingen namen daarna de match in handen, weliswaar zonder concreet doelgevaar. De eerste echte kans volgde na twintig minuten en dat resulteerde ook in de openingsgoal. Ruud Vormer mikte eerst van dichtbij op Gaëtan Coucke, maar legde het leer daarna goed breed naar David Okereke. De Nigeriaan hield het hoofd koel en trapte de 1-0 beheerst in de verste hoek. Even later leek de 2-0 in de maak, maar Peyre kon een voorzet van Okereke net voor de aanstormende Badji wegwerken.

 

In het tweede deel van de eerste helft drukte Club KV Mechelen volledig weg. Youssouph Badji trof eerst nog de buitenkant van de paal, maar kon even later toch scoren. Na een voorzet van Ricca kopte de jonge Senegalees de 2-0 binnen. Kort daarop ging een kopbal van Okereke op voorzet van Rits net voorlangs, maar het bleek slechts uitstel van executie. Okereke lanceerde Krépin Diatta en die stiftte de 3-0 fraai in doel. De Bruggelingen waren nu helemaal op dreef en scoorden kort voor het einde van de eerste helft nog een vierde keer. De Ketelaere lanceerde Okereke en die schoot zijn tweede van de avond binnen.

 

Bij het begin van de tweede helft verschenen er 22 nieuwe spelers tussen de lijnen. Het uitstekende tweede kwart kende echter geen vervolg. Club had wel voortdurend balbezit, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Emmanuel Dennis kon wel scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Siebe Schrijvers kreeg een prima kans, maar vanuit een schuine hoek werd zijn schot nog net afgeblokt. Kort voor het einde van het derde kwart werd het ei zo na 5-0. Openda stuitte eerst op doelman Bouzian, terwijl Krmencik in de rebound net niet kon scoren. Het schot van de Tsjech werd nog voor de doellijn gekeerd.

 

Het laatste kwart werd aangevat met een nieuwe doelman: Nick Shinton verving Ethan Horvath. Een kwartier voor tijd kwamen ook nog De Cuyper en Sagna in de plaats van Van der Brempt en Dennis. Die wissels bezorgden Club een nieuw elan: Sagna slingerde de bal naar de verste paal en daar kon Loïs Openda de 5-0 in één tijd binnentrappen. De Bruggelingen bleven ook daarna doorduwen, mét succes. Openda werd gehaakt in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Geldhof naar de stip. Hans Vanaken zette de strafschop feilloos om en zorgde zo voor de 6-0 eindstand.

 

Club Brugge (1ste helft): Mignolet, Kossounou, Mechele, Deli, Ricca, Diatta, Vormer, Rits, De Ketelaere, Okereke en Badji.
Club Brugge (2de helft): Horvath (91’ Shinton), Van der Brempt (105’ De Cuyper), Mitrovic, Voet, Sobol, Van den Keybus, Schrijvers, Vanaken, Dennis (105’ Sagna), Krmencik en Openda.
Doelpunten: 19’ Okereke (1-0), 35’ Badji (2-0), 45’ Diatta (3-0), 54’ Okereke (4-0), 105’ Openda (5-0), 110’ Vanaken (penalty, 6-0).

 

 

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in