Speeldag 13
4 - 0
92'

Door deze zege komt Blauw-Zwart opnieuw naast Genk in het klassement, al moet de competitieleider morgen nog aan de bak in en tegen Antwerp. Komende zaterdag volgt dan de kaskraker tussen Genk en Club in het verre Limburg. Uiteraard zijn we dan weer van de partij, hopelijk jullie. Heel graag tot dan en nog een fijne nachtrust gewenst !

92'

Scheidsrechter Lambrechts fluit de wedstrijd af en Club wint verdiend met niet eens overdreven 4-0 cijfers van een machteloos Oostende, dat het de thuisploeg ook niet echt moeilijk maakte. De wedstrijd was reeds aan de rust gespeeld, na doelpunten van Schrijvers, Vanaken en Wesley. Na de pauze dikte Schrijvers de score nog verder aan.

91'

We zitten reeds in de toegevoegde tijd wanneer invaller Guri zijn kans waagt maar Horvath kent geen problemen met het schotje van de Albanees.

90'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

85'

We zitten bijna helemaal aan het gaatje wanneer Faes oprukt en op doel knalt maar de jonge verdediger en David Luiz-lookalike besluit echter ruim naast.

82'
Wissel
Vanaken Amrabat

Derde en laatste wissel bij Club : Amrabat komt in de plaats van Vanaken, Denswil krijgt de aanvoerdersband aangereikt.

81'

Terwijl Amrabat wordt aangemaand zich klaar te stomen, wordt een hoekschop kort genomen en Vanaken knalt op doel maar zijn schot wordt afgeblokt, in de rebound gaat de poging van Rits over.

77'
Wissel
Zivkovic Guri
76'

Terwijl de Brugse Kop nu ook de naam van Verheyen scandeert, kijkt hij toe hoe Horvath alweer knap redding brengt.

74'

En de 5-0 lijkt in de maak wanneer Schrijvers de spurtende Rezaei knap bedient maar oog in oog met de bezoekende doelman schuift de Iraniër naast.

72'

Aan de overkant laat ook Horvath zich niet onbetuigd, de Amerikaan redt met een knappe tussenkomst uitstekend bij de kopbal van Sakala.

70'
Goal
Schrijvers
-
Na de fout van Vandendriessche, terecht bestraft met geel, mikt Denswil de daaropvolgende vrije trap richting kruising maar in eerste instantie redt Ondoa knap maar Schrijvers is er als de kippen bij om in de rebound zijn tweede van de avond te prikken.
68'
Gele kaart
Vandendriessche
65'

Leko wisselt een tweede maal en brengt Vlietinck voor Mata, hierdoor verhuist Diatta naar rechts en moet Vlietinck op links uit de voeten.

65'
Wissel
Mata Vlietinck
64'
62'
Wissel
Vanlerberghe Banda
62'
Wissel
Coopman Boonen
60'
Wissel
Wesley Rezaei
56'
55'

Wesley wil zijn doelpuntensaldo nog wat opvijzelen en trapt van ver op doel maar hij ziet zijn schot ver over gaan.

54'
Gele kaart
Nkaka
52'

Terwijl zijn naam door het stadion gaat, ziet Leko hoe zijn team ook na de rust de wet dicteert. Op aangeven van Schrijvers kan Wesley evenwel niet afronden en ontzet Bataille het leer net voor de neus van de aandringende Diatta.

48'

Vroeg in de tweede helft kan Diatta tot tweemaal toe zijn duivels ontbinden maar telkens vindt hij evenwel Ondoa op zijn weg. Daarna wordt hij foutief onderuit gehaald door Bataille maar laat scheidsrechter Lambrechts onbegrijpelijk doorspelen. Na de nodige verzorging kan de jonge Senegalees dan toch verder.

47'
Gele kaart
Milovic
46'

De bal rolt weer op Olympia. Wat brengt ons de tweede helft nog?

45'
45'
45'
45'

+ 3 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft en Club mag met een vrij geruststellende voorsprong de kleedkamer in, na doelpunten van Schrijvers, Vanaken en Wesley.

45'
Goal
Wesley Moraes
-
Net bij het ingaan van de toegevoegde tijd staat de 3-0 op het bord. Vanaken schildert een voorzet op het hoofd van Wesley en die kopt knap voorbij Ondoa in doel. Voor de Braziliaan reeds nummer zeven van het seizoen !
45'

We krijgen overigens drie minuten toegevoegde tijd.

43'
42'

De eerste supporters zoeken reeds warmere oorden op terwijl eerst een poging van Schrijvers wordt afgeblokt en Diatta seconden later een hoge voorzet net naast kopt.

41'

Letica kijkt vanaf de tribunes toe hoe Horvath een eerste maal aan het werk wordt gezet, de Amerikaan duwt eerst een knal van Sakala uit zijn doelvlak, meteen daarna pakt hij de schuiver van Vanlerberghe.

37'

Club heeft het tempo wat laten zakken en hierdoor komen de bezoekers beter in de wedstrijd maar echt grote kansen kregen ze nog niet. Ondertussen blijft Leko langs de zijlijn zijn manschappen aanvuren.

33'
30'

Terwijl het opnieuw stevig regent, kunnen de bezoekers een eerste maal dreigen via ... Bruggeling Vanlerberghe. De uitgeleende middenvelder draait zich knap vrij en knalt meteen met links op doel maar hij ziet zijn schot evenwel rakelings naast gaan. Aan de overkant kan Vanaken ontsnappen maar hij trapt onbesuisd over.

28'
26'

Na enig beraad besluit Lambrechts om het doelpunt niet toe te kennen, allicht ter compensatie voor de vorige fase dat ons eerlijk gezegd nogal licht werd toegekend. Het blijft dus 2-0.

23'

Een bezoekende verdediger verkijkt zich bij een verre inworp waardoor Wesley aan de haal kan maar via de vingertoppen van Ondoa gaat zijn schot over. In de daaropvolgende actie trapt Vanaken tegen de onderkant van de lat en in de nabeurt lijkt de poging van Wesley wel over de lijn. Opnieuw moet de videoref meer duidelijkheid scheppen.

20'
Goal
Vanaken
-
Nadat een overtreding op Diatta in eerste instantie niet wordt gefloten, raadpleegt scheidsrechter Lambrechts op aangeven van de VAR de beelden en besluit alsnog de bal op de stip te leggen. Vanaf elfmeter laat Vanaken niet na om de score te verdubbelen.
19'

Strafschop Club !

16'
Goal
Schrijvers
-
De verdiende voorsprong voor de thuisploeg is dan toch een feit. Met een listig balletje stuurt Mata de spurtende Rits doorheen de buitenspelval. De middenvelder behoudt het overzicht en bedient de vrijstaande Schrijvers, die de 1-0 door de benen van Mitrovic in doel knalt. Voor de Limburger meteen zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.
13'
Gele kaart
Denswil
12'

Nog voor het kwartier kan Club een derde maal dreigen wanneer Rits Schrijvers knap vrijspeelt. Met een knappe schijnbeweging dribbelt hij zijn rechtstreekse tegenstander maar zijn schot wordt in extremis nog afgeblokt.

10'
9'
8'

Alweer Brugs gevaar wanneer Diatta op links de achterlijn haalt en kan voorzetten maar ditmaal is het Rits die het leer naast knikkert. Club laat na om vroeg op voorsprong te komen.

6'

Na zes minuten kan Club een eerste maal dreigen wanneer bij een hoekschop Wesley aan de tweede paal opduikt maar de Braziliaan kan het leer niet in doel deviëren.

4'
Gele kaart
Faes
1'

Onze excuses maar net voor aanvang van de wedstrijd hadden we af te rekenen met technische problemen maar hopelijk is dit euvel nu opgelost. De wedstrijd is ondertussen afgetrapt, Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

  • 2 - 0
  • 2 - 2
  • 1 - 1
  • 2 - 4
  • 3 - 1
  • 3 - 1
  • 1 - 0

Club wint vlot met 4-0 van KV Oostende

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 4-0 overwinning geboekt tegen KV Oostende. Blauw-Zwart was heer en meester en stond bij de rust al 3-0 voor dankzij goals van Schrijvers, Vanaken en Wesley. Twintig minuten voor tijd legde Schrijvers met zijn tweede van de avond de 4-0 eindstand vast.

 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het team dat zaterdag gelijk speelde tegen Sint-Truiden. In doel verving Ethan Horvath de geblesseerde Karlo Letica, terwijl achterin de herstelde Stefano Denswil zijn basisplaats weer innam ten nadele van Decarli. Op het middenveld kreeg Ruud Vormer rust. Zijn plaats werd ingenomen door Mats Rits. Hans Vanaken mocht daardoor de kapiteinsband aantrekken.

 

Blauw-Zwart snakte naar een overwinning en begon dan ook vol overgave aan de wedstrijd. Wesley en Rits lieten allebei al vroeg een prima kans onbenut, maar de verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk na een kwartier: Rits legde de bal terug tot bij de vrijstaande Schrijvers en die knalde de 1-0 in doel. Niet veel later volgde zowaar al de 2-0, met dank aan de VAR. Diatta was neergehaald door Bataille op de rand van de zestien meter, maar scheidsrechter Lambrechts had eerst laten doorspelen. Na tussenkomst van videoref Tim Pots ging hij de beelden bekijken en wees hij alsnog naar de stip. Hans Vanaken aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen.

 

De honger van de Bruggelingen was duidelijk nog niet gestild, want Club bleef volop doorduwen. Ondoa duwde een raket van Wesley over de lat, Vanaken trof de deklat en de rebound van Wesley leek de doellijn overschreden te hebben. Scheidsrechter Lambrechts liet na het bekijken van de beelden echter gewoon doorspelen en dus bleef het 2-0. Oostende probeerde daarna te reageren via Vanlerberghe en Sakala, maar Ethan Horvath was bij de les. Op slag van rust lieten Schrijvers en Diatta de 3-0 eerst nog liggen, maar het was uiteindelijk Wesley die de match al bij de rust kon beslissen. De Braziliaan kopte een voorzet van Vanaken staalhard in doel.

 

Ook na de pauze ging het eenrichtingsverkeer verder. Club bleef duidelijk baas en met name Krépin Diatta was een voortdurende gesel voor de Oostendse defensie. Een voorzet van de Senegalees werd eerst nog weggekopt en even later had Ondoa een prima reflex in huis om de 4-0 te verijdelen. De Bruggelingen namen daarna wat gas terug en dreigden alleen nog via een afstandsschot van Wesley.

 

Oostende gaf geen enkel moment de indruk Club nog in de problemen te kunnen brengen en dus gunde Leko enkele sterkhouders rust. Zo mochten Wesley en Mata al vroeg naar de kant. Rezaei en Vlietinck waren hun vervangers. Dat nieuwe bloed inspireerde Blauw-Zwart twintig minuten voor tijd tot de 4-0. Ondoa zweefde eerst een vrije trap van Denswil uit de winkelhaak, maar Siebe Schrijvers was goed gevolgd en kon zijn tweede goal van de avond binnentikken.

 

De Bruggelingen aasden op een forfaitscore, maar scoren lukte niet meer. Kaveh Rezaei kreeg dé kans op de 5-0, maar de Iraniër miste oog in oog met Ondoa. Aan de overkant kon Horvath met enkele knappe reddingen de nul op het bord houden. Het bleef dus 4-0, waardoor Club voorlopig op gelijke hoogte komt met Genk. De Limburgers spelen morgenavond nog op het veld van Antwerp.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 13

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (66’ Thibault Vlietinck), Mats Rits, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken (83’ Sofyan Amrabat), Krépin Diatta – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (60’ Kaveh Rezaei). Bank: Guillaume Hubert, Matej Mitrović, Dion Cools, Ruud Vormer, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

KV Oostende: Fabrice Ondoa – Jelle Bataille, Goran Milovic, Wout Faes, Zarko Tomasevic – Sander Coopman (63’ Indy Boonen), Jordi Vanlerberghe (63’ Emmanuel Banda), Aristote Nkaka, Kevin Vandendriessche - Fashion Sakala, Richairo Zivkovic (78’ Sindrit Guri). Coach: Gert Verheyen.

Gele kaarten: Faes, Denswil, Milovic, Nkaka, Vandendriessche.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 16’ Schrijvers (1-0), 21’ Vanaken (penalty, 2-0), 45’ Wesley (3-0), 70’ Schrijvers (4-0).

 

Tekst: Steven Floin