Speeldag 11

0 - 2
94'

Door deze derde competitienederlaag ziet Club zowel Genk als Antwerp opnieuw verder uitlopen, het telt nu opnieuw acht punten achterstand op de leider. Komende woensdag trekt Blauw-Zwart naar Madrid voor de uitwedstrijd bij Atlético, heel graag tot dan!

94'

Net voor het laatste fluitsignaal knalt Buchanan nog eens op doel maar het is allemaal zonder overtuiging, Club moet het hoofd buigen en lijdt een eerste thuisnederlaag van het seizoen, voor Westerlo is het een eerste zege op Brugse bodem.

90'

We zitten aan het gaatje wanneer Skov Olsen, aangespeeld door Sandra, nog eens zijn kans waagt maar het schot van de Deen verdwijnt over. We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

87'
Wissel
NielsenSandra
86'
Goal
Foster
-
Bij een vrije trap valt de afvallende bal zomaar voor de voeten van Foster en die laat niet na om Mignolet een tweede maal te verschalken, Westerlo is op weg om een eerste maal op Olympia te komen zegevieren.
81'
Wissel
NeneFixelles
81'
Wissel
Da SilvaVan den Keybus
80'

We gaan de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd in wanneer Larin een poging naast besluit.

79'

Bij alweer de elfde Brugse hoekschop, de zesde na rust, kan Spileers op doel koppen, maar Bolat houdt alweer zijn netten schoon.

78'
Gele kaart
Bolat
73'

Meteen na de dubbele wissel bij de bezoekers, valt een afvallende bal bij een nieuwe hoekschop voor de voeten van Skov Olsen, die haalt meteen uit maar Bolat kan zijn schicht nog over de lat tikken.

73'
Wissel
ReynoldsNeustädter
73'
Wissel
AkbunarDierckx
72'

Club blijft het doel van Bolat bestormen en Vanaken laat de mogelijkheid op de gelijkmaker liggen, Bolat kan zijn trap richting de korte hoek nog in corner duwen.

71'

De tijd begint stilaan te dringen voor Club dat vrucheloos op zoek blijft gaan naar de gelijkmaker maar in de zone van de waarheid loopt het telkens spaak.

67'
Wissel
MataOdoi
67'
Wissel
YaremchukLarin
67'

Terwijl zowel Larin als Odoi klaarstaan om in te vallen, waagt Skov Olsen vanuit de tweede lijn zijn kans maar de Deen knalt ruim naast.

64'
Wissel
ChadliVaesen
62'

Ook Buchanan, die andere invaller, wil zich een eerste maal tonen, de Canadees knalt snoeihard op doel en Bolat verschroeit zijn vingers maar het blijft evenwel 0-1.

60'

Met nog een halfuur op de klok opent Onyedika goed tot bij Nusa, die snijdt naar binnen en waagt zijn kans maar zijn schot is te slap om Bolat echt te verontrusten.

58'

Westerlo kon nog nooit winnen op Club maar een stunt lijkt in de maak, het komt heel dicht bij de 0-2 wanneer Chadli in de tweede zone vrij op doel kan koppen maar via het hoofd van Mata verdwijnt zijn poging gelukkig in hoekschop.

57'
Wissel
SobolBuchanan
57'
Wissel
LangNusa
54'
Goal
Foster
-
Nadat een Brugse verdediger slordig onder de bal doorgaat, kan Nene helemaal alleen op Mignolet af, die kan in eerste instantie de meubelen nog redden maar tegen de rebound van Foster heeft hij echter geen verhaal : 0-1.
52'

Nadat Mignolet de eerste Westelse hoekschop makkelijk uit de lucht plukt, kan Club razendsnel uitbreken via Lang, hij legt breed tot bij Nielsen en zijn zwaar schot sterft op de vuisten van Bolat.

48'

Nadat Mata over het been gaat bij Tagir, trapt Skov Olsen vanuit een vrij scherpe hoek de daaropvolgende vrije trap over de kruising buiten, geen gevaar voor Bolat.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Bij Club zijn er voorlopig geen wissels te melden.

45'

+ 1 : De eerste helft was niet meteen een spektakel en grote kansen waren dan ook op één hand te tellen, we gaan dan ook met een brilscore de rust in.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

44'

Mignolet moet meer dan hem lief is aan de bak, eerst redt hij prima op de knal van De Cuyper, meteen daarna pakt hij het schot van Akbunar.

42'

We slepen ons stilaan de rust toe wanneer Skov Olsen naar binnen knijpt en op doel trapt maar zijn schot belandt in de edele delen van Tagir, die meteen kermend van de pijn blijft liggen, na de nodige verzorging kan hij wel weer verder.

40'
39'

Club drukt de bezoekers opnieuw wat meer op de eigen speelhelft terug en Skov Olsen opent tot bij Mata, maar op zijn voorzet kan Sobol niet succesvol op doel koppen.

37'

Diezelfde Onyedika legt meteen daarna goed af tot bij Yaremchuk maar zijn gekruist schot gaat echter voorlangs, het blijft voorlopig scoorloos op Olympia.

35'

Nadat Mata vakkundig onder de zoden wordt gestopt door Akbunar, trapt Sobol de vrije trap de zestien in maar de slappe kopbal van Onyedika gaat naast.

31'

Aan de overkant is het ook even schrikken voor Bolat wanneer een vrije trap van Nielsen doorschiet maar bij Club is er niemand alert genoeg om binnen te duwen.

30'

Op het halfuur komt Club goed wanneer wanneer Chadli helemaal vrij een bal richting doel kan rammen maar gelukkig voor Mignolet gaat zijn schot rakelings naast, de Brugse doelman leest meteen zijn defensie de levieten.

26'

Na zwak uitverdedigen bij Westerlo legt Lang met de hak af tot bij de vrijstaande Nielsen, die knalt meteen op doel maar via een Westels hoofd gaat zijn pegel in hoekschop, ook dit levert de Bruggelingen verder niks op.

23'
21'

Er sluipt behoorlijk wat afval in het spel bij Club en de bezoekers kunnen de thuisploeg eerder makkelijk opvangen en bij momenten zelf goed opschuiven, Da Silva probeert het vanuit de tweede lijn, evenwel recht in de handen van Mignolet.

20'

Het tempo ligt vanwege Club niet bijster hoog en Westerlo kan opschuiven, Akbunar snelt Nielsen voorbij maar gelukkig wordt zijn voorzet door Foster met het hoofd niet in doel verlengd.

16'

Net na het kwartier krijgt Club een grote kans op de 1-0 wanneer Skov Olsen opnieuw de achterlijn haalt en aflegt tot bij Yaremchuk, die vindt andermaal Bolat op zijn weg en in de rebound trapt Vanaken onbegrijpelijk over, de tweevoudige Gouden Schoen grijpt zich dan ook naar de haren.

12'

Met een gemeten pass bedient Vanaken knap de lopende Yaremchuk, de Oekraïner probeert het listig met een bal tussen de benen van Bolat maar de Turkse Belg laat zich niet verschalken.

9'

Ook de bezoekers kunnen een eerste maal dreigen wanneer ze razendsnel kunnen counteren maar het schot van Nene gaat ver over en naast. Aan de overkant probeert ook Lang het vanuit de tweede lijn maar zijn schot mist het kader.

7'

Seconden later is het Lang die Nielsen bedient, de Deen kan op doel trappen maar Bolat pakt evenwel.

6'

Na zes minuten noteren we de eerste animo van de partij wanneer Nielsen heel hoog en goed gaat storen maar de listige bal van Lang wordt voor de lijn gekeerd, meteen daarna haalt Skov Olsen de achterlijn maar zijn voorzet gaat via een Westels been in hoekschop.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Westerlo die hebben afgetrapt, Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Tal van zitjes zijn nog onbezet wanneer de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna klaar voor.

De wedstrijd tussen Club Brugge en KVC Westerlo moet in goede banen worden geleid door Bert Put. Op Olympia zal deze 34-jarige scheidsrechter worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Jo De Weirdt en Bryan Bynens en vierde official Wim Smet, Jan Boterberg is de videoref van dienst.

Voor Carl Hoefkens, die afgelopen donderdag 44 kaarsjes mocht uitblazen, is het overigens zijn 180ste wedstrijd in dienst van Club, 165 als speler en nu reeds zijn vijftiende als coach. Hoefkens speelde overigens op een blauwe maandag nog bij Westerlo, nadat SK Lommel in februari 2003 failliet werd verklaard en alle spelers een vrijgeleide kregen om andere oorden op te zoeken. Na enkele maanden in de Kempen stapte Hoefkens later over naar het toenmalige Germinal Beerschot.

Skov Olsen keert dus terug in de ploeg en daar vindt hij zijn maatje en landgenoot Casper Nielsen terug. Voor de Deense middenvelder, die in de zomermercato Brussel inruilde voor Brugge, is het zijn 50ste competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League, 39 voor Union en elf voor Club.

Uitgerekend op de 44ste verjaardag van Vincent Mannaert herschikt Hoefkens zijn elftal op maar liefst zes plaatsen. Zo keert naast Skov Olsen ook Clinton Mata terug in de ploeg, terwijl ook Jorne Spileers als Eduard Sobol aan de aftrap verschijnen. Voorin wordt het duo Roman Yaremchuk en Noa Lang aan elkaar gekoppeld.

Voor de wedstrijd tegen Westerlo gunt coach Carl Hoefkens Abakar Sylla, Ferran Jutgla en Kamal Sowah de nodige rust met de partij van komende woensdag in Madrid in het vooruitzicht. Ook Dedryck Boyata is er wegens blessure nog steeds niet bij. Anderzijds is er wel de terugkeer van Andreas Skov Olsen, die meteen zijn plaats in het elftal terug opeist.

Of het vanavond opnieuw een monsterzege wordt, valt nog af te wachten. Feit is wel dat Westerlo met een negen op negen naar de West-Vlaamse hoofdstad trekt en dat ze ondertussen op een knappe zevende plaats in het klassement staan geparkeerd. De Kempenaars kleuren overigens behoorlijk blauw en zwart want zowel Maxim De Cuyper als Thomas Van den Keybus werden door Club aan Westerlo uitgeleend, terwijl ook Sinan Bolat, Pietro Perdichizzi en Tuur Dierckx een verleden bij Blauw-Zwart hebben.

In 2016 boekte Club overigens zijn grootste thuiszege tegen Westerlo, toen werd het maar liefst 6-0. Hans Vanaken scoorde toen tweemaal terwijl ook José Izquierdo, Abdoulay Diaby en Wesley Moraes hun doelpuntje meepikten. In de slotfase lukte de onfortuinlijke Kenneth Schuerman nog een eigen doelpunt.

De uitwedstrijd bij Standard nog in gedachten, moet Club er dus voor opletten om nieuw puntenverlies te lijden. Al heeft Blauw-Zwart de statistieken op dat vlak wel mee, van de vorige achttien thuisduels tegen Westerlo won de landskampioen er zeventien en werd er éénmaal gelijk gespeeld. Het is overigens reeds zes jaar geleden dat de Kemphanen nog eens in Brugge te gast waren.

Met nog iets meer dan 40 dagen tot de start van het WK en geprangd tussen twee Champions Leaguewedstrijden in, ontvangt Club Brugge vanavond in eigen huis promovendus Westerlo, meteen een duel tussen de kampioen van 1A en 1B. Daarin hoopt Blauw-Zwart de drie punten aan eigen huis te houden en zo de kloof met leider Antwerp opnieuw tot vijf punten te herleiden.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KVC Westerlo, op speeldag 11 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 2

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in