Speeldag 30
1 - 2
95'

Ondanks de nederlaag willen we iedereen heel graag bedanken voor de massale aanwezigheid en hopen we jullie al even massaal terug te mogen begroeten bij aanvang van de play-offs. Heel graag tot dan !

95'

Voor aanvang van de wedstrijd leefde de hoop om de kloof met Genk te kunnen verkleinen maar mede door dit verlies en de zege van de leider bij Zulte Waregem ziet het zijn achterstand vergroot worden tot negen punten. Blauw-Zwart speelt samen met Genk, Anderlecht, Gent, Standard en Antwerp PO1 , in een gooi naar de titel. Volg onze kanalen voor meer details omtrent de desbetreffende speeldata.

95'

Club kon er geen slotoffensief meer uitpersen en verliest met 1-2 van ploeg-in-vorm Moeskroen.

90'

Net voor het einde van de reguliere speeltijd gaat Dennis in de zestien neer maar scheidsrechter Smet ziet er geen graten in. We krijgen overigens 5 minuten toegevoegde tijd. Kan het nog voor Club?

88'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Selim Amallah Dimitri Mohamed
87'
Wissel
Club Brugge
Mats Rits Jelle Vossen
87'

Leko gooit zijn derde en laatste troef op tafel en brengt met Vossen nog extra aanvallend geweld in. Kan de sluipschutter nog toeslaan?

86'

Kort nadat Awoniyi de kans op 1-3 laat liggen, knutselt Club een prima aanval in elkaar maar de poging van Vanaken is te slap om Butez te verontrusten.

82'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Benjamin Van Durmen Frantzdy Pierrot
81'
Goal
Nemanja Antonov
Royal Excel Mouscron
1 - 2
80'
Gele kaart
Wesley Moraes Ferreira da Silva
Club Brugge
80'

Met nog tien minuten op de klok loopt Club tegen een tweede uppercut aan. Een afvallende bal komt voor de voet van Antonov en met een streep laat hij Horvath geen schijn van een kans. Voetbal kan soms onrechtvaardig zijn.

79'
Gele kaart
Mergim Vojvoda
Royal Excel Mouscron
77'

Terwijl Smet opnieuw kop van jut is, kan Club andermaal dreigen via Dennis. De Nigeriaan snijdt goed naar binnen en trapt op doel maar wordt afgeblokt.

77'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Noe Dussenne Giorgos Galitsios
74'

Terwijl Genk zelf op 2-3 staat bij Zulte Waregem, wil ook de Genkse huurling Benson zijn moederclub nog een handje toesteken maar Horvath duwt zijn poging knap uit doel.

72'
Goal
Siebe Schrijvers
Club Brugge
1 - 1
71'

GOOOOAAAAALLLLL !!! Daar is de verdiende gelijkmaker voor Club dan toch. Vanaf de rechterkant kan Wesley voorzetten richting de pas ingevallen Danjuma. In eerste instantie kan Butez nog redding brengen maar in de rebound is hij toch kansloos tegen de schuiver van Schrijvers. Meteen het elfde competitiedoelpunt voor de Limburger.

70'
Wissel
Club Brugge
Krépin Diatta Arnaut Danjuma Groeneveld
69'

Bij een lange blessurebehandeling bij een bezoekende verdediger grijpt Leko de kans te baat om een tweede maal te wisselen. Diatta wordt naar de kant gehaald en in zijn plaats krijgen we de langverhoopte comeback van Danjuma. Kan de Nederlander Blauw-Zwart over de schreef trekken?

66'

Meteen daarna kunnen de bezoekers dreigen via Awoniyi maar Horvath komt gepast tussen. Aan de overkant verdwijnt een schot in de handen van Butez. Ondertussen wordt Danjuma aangemaand zich klaar te maken.

64'

Club voert de druk opnieuw wat op maar scoren lukt voorlopig nog niet, ditmaal besluit Dennis voorlangs. Kan Moeskroen dit volhouden en hoe lang?

62'

Aan de overkant kan Club dreigen via Vormer en Vanaken maar zijn schot wordt afgeblokt, het wil maar niet lukken voor de thuisploeg.

61'

De Brugse storm is wat geluwd en dat Moeskroen opnieuw toe om beter in de wedstrijd te komen. Benson zet het op een lopen maar gelukkig is Poulain goed gevolgd.

56'

Club blijft aandringen en op aangeven van een gretig spelende Dennis kan Vormer op doel trappen. Mede door de slechte staat van het veld gaat zijn opspringende poging echter meters hoog over

54'
53'

Bij de tweede Brugse hoekschop na de rust kan Dennis vrij koppen maar de Nigeriaan ziet zijn poging via de grond over het doel van Butez vliegen, nog steeds geen verdiende gelijkmaker voor de landskampioen.

50'

En opnieuw komt Club heel dicht bij de gelijkmaker. Eerst wordt een inzenden van zowel Dennis als Vanaken voor de lijn gekeerd, meteen daarna heeft Butez een knappe redding in huis bij de vlam van Schrijvers.

49'

Is dit het signaal voor een stormloop op het bezoekende doel? Feit is wel dat Vanaken vanuit de tweede lijn op doel trapt maar de Gouden Schoen ziet zijn poging echter nipt over gaan.

47'

Opgejut door de eigen aanhang trekt Club meteen ten aanval en bijna kopt Diatta de 1-1 op het bord maar met een prima tussenkomst redt Butez de meubelen.

46'

De bal rolt weer op Olympia. Met meteen een eerste wissel bij Club : Dennis komt in de plaats van Vlietinck. Ondertussen warmen ook Rezaei en Danjuma zich op en vooral die laatste wordt luidkeels begroet.

45'
Wissel
Club Brugge
Thibault Vlietinck Emmanuel Bonaventure Dennis
45'
45'

+ 1 : Terwijl het speelveld, of wat daar nog moet voor doorgaan, bijna helemaal wit kleurt, fluit scheidsrechter Smet de eerste helft af. Club moet na de pauze hopen op beterschap om de 0-1 achterstand alsnog om te buigen.

45'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd en bij een felle hagelbui kan Moeskroen counteren maar Awoniyi raakt de bal niet goed waardoor Horvath makkelijk kan oprapen. We krijgen overigens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

Terwijl het hagelt boven Brugge en de eerste supporters warmere oorden opzoeken, zwiept Vanaken een voorzet de zestien in maar bij Club is er niemand gevolgd.

40'

Het Brugse publiek mort want Club stapelt de vele misverstanden en foute passes op. De dreigende wolken boven Olympia zijn zowaar bijna symbolisch. Ondertussen heeft Genk de scheve situatie aan de Gaverbeek rechtgezet en leidt het met 1-2 bij Zulte Waregem.

33'
Goal
Selim Amallah
Royal Excel Mouscron
0 - 1
33'

En plots kijkt Club uit het niets tegen een achterstand aan. Met wat geluk rolt de bal zomaar voor de voeten van Amallah en die trapt de 0-1 genadeloos voorbij Horvath. Blauw-Zwart moet de achtervolging in.

30'
29'

Meteen daarna mag Vlietinck op rechts uitbreken en voorzetten maar Vanaken komt te laat ingelopen om echt te kunnen dreigen. Veel goeie wil bij de landskampioen maar vooralsnog wil het niet lukken.

28'

Meteen daarna heeft Schrijvers de 1-0 aan de voet wanneer hij door Vanaken wordt diep gespeeld maar oog in oog met Butez, besluit hij evenwel op de benen van de uitgekomen doelman, het blijft dus 0-0. Ondertussen staan de bordjes aan de Gaverbeek opnieuw gelijk.

27'

Tot tweemaal toe krijgt scheidsrechter Smet het Brugse publiek over zich heen wanneer hij de fout tegen Wesley fluit. Diezelfde Wesley trapt seconden later wel op doel maar ziet zijn schot evenwel afgeblokt, terwijl een pegel van Schrijvers ruim over zoeft.

19'

Club lijkt toch stilaan beter in de wedstrijd te sluipen en Schrijvers opent knap tot bij Vlietinck. Die kan dreigen en voorzetten maar andermaal weet de bezoekende defensie daar wel raad mee.

15'

Leider Genk staat nog voor het kwartier op achterstand bij Zulte Waregem, hopelijk is dit voor Club het sein om een versnelling hoger te schakelen. Diatta kan een eerste hoekschop afdwingen maar die verdwijnt slordig in de handen van Butez.

12'
10'

Terwijl het thuispubliek zich een eerste maal echt laat gelden, opent Vanaken knap breed tot bij Vlietinck maar zijn voorzet richting Wesley wordt met het hoofd ontzet, in de nabeurt wordt diezelfde Vlietinck terug gefloten wegens buitenspel.

8'

Club heeft het in de openingsfase knap lastig om echt zijn stempel op de wedstrijd te drukken en het moet uitkijken voor het samenspel tussen Liverpool-huurling Awoniyi en Benson maar gelukkig kan Poulain opruimen.

4'

Even houdt iedereen bij Club de adem in wanneer Mechele na een duel languit op de grond blijft liggen maar na een korte oplapbeurt kan hij gelukkig toch weer verder.

3'

De bezoekers zijn niet met de intentie gekomen om zich in te graven en eisen meteen het meeste balbezit op. Niettemin is het Club dat een eerste maal de neus aan het venster komt steken maar de voorzet van Diatta wordt vrij makkelijk ontzet.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. De Maartse buien blijven voorlopig uit maar hopelijk krijgen we een regen aan doelpunten.

De aftrap voor de wedstrijd tussen Club en Moeskroen wordt gegeven door Abdoulay Diaby, die een warm ontvangst vanwege de Brugse aanhang krijgt.

Terwijl de hemel boven Brugge helemaal is open geklaard, betreden de beide elftallen de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanavond is Wim Smet, de videoref van dienst luistert naar de naam van Lawrence Visser. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Bij Moeskroen moet coach Storck het stellen zonder de geblesseerde Leye en de geel geschorsten Gulan en Boya. Vojvoda was vooraf twijfelachtig maar is blijkbaar toch speelklaar geraakt, terwijl Friede uit schorsing terugkeert.

De Nederlandse winger verschijnt echter niet aan de aftrap. Leko wijzigt zijn elftal niet en behoudt het vertrouwen in de jongens die vorig weekend op een drafje de zege in en tegen Eupen wisten te behalen. Dus met zowel Diatta als Vlietinck op de flanken en Schrijvers in steun van Wesley.

In aanloop van de komst van de Henegouwers zag coach Leko middenvelder Nakamba voor enkele weken uitvallen met een spierscheurtje, de Zimbabwaan vervoegt daarmee Mata en Mitrovic in de Brugse ziekenboeg. Anderzijds werden zowel Decarli als Danjuma, terug na veel te lang weg geweest, aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie staat in het teken van #thanksfans en Club hoopt zijn hondstrouw legioen te kunnen bedanken met een driepunter tegen Moeskroen en zo de druk op leider Genk hoog te houden. De Limburgers moeten aan de Gaverbeek aan de bak tegen Zulte Waregem.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Excelsior Moeskroen, op de 30ste en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 3 - 1
  • 2 - 0
  • 0 - 2
  • 3 - 3
  • 0 - 2
  • 1 - 2
  • 4 - 3

Club verliest met 1-2 van Moeskroen

De reguliere competitie werd afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Moeskroen. Club kwam na een half uur spelen op achterstand via een doelpunt van Amallah. In de tweede helft lukte Siebe Schrijvers de gelijkmaker, maar Antonov scoorde nog de 1-2 voor de Henegouwers.

 

Na de knappe uitzege vorige week op Eupen voerde Ivan Leko geen wijzigingen door aan zijn basiself. Voor beide ploegen was het zoeken in het wedstrijdbegin. Club dreigde vooral op de rechterkant via Vlietinck, maar concreet doelgevaar kwam er niet uit. Schrijvers probeerde met een afstandsschot over doel. Even later had de jonge spits het openingsdoelpunt aan de voet. Vanaken plaatste Schrijvers alleen voor doel, maar Moeskroen doelman Butez bracht goed redding met de benen.

 

Aan de overkant was het wel meteen raak. Benson bracht de bal voor doel en Selim Amallah mocht de 0-1 moederziel alleen in doel trappen. Club was dus op achtervolgen aangewezen en verhoogde de druk op de bezoekers. De organisatie van Moeskroen hield echter goed stand en neutraliseerde het gevaar vanop de flanken. Blauw-Zwart moest zo rusten met een 0-1 achterstand

 
Club begon sterk aan de tweede helft en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Diatta werd door doelman Butez met een goede reflex uit doel gehouden en een schot van Vanaken ging over. De thuisploeg bleef druk zetten en dwong kansen af. Moeskroenverdediger Vojvoda redde tot twee keer toe op de lijn na een poging van Dennis en Vanaken. Ook een harde knal van Schrijvers werd door goalie Butez uit doel geweerd en een kopbal van de vrijstaande Dennis ging over.

Club nam nadien wat gas terug waardoor Moeskroen het evenwicht herstelde. Zo moest Horvath gepast ingrijpen op een poging van Awoniyi. Aan de overkant mikte Dennis in de handen van doelman Butez. Maar even later kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Wesley bracht het leer voor doel, doelman Butez gleed de bal in de voeten van Schrijvers en de spits trapte de gelijkmaker tegen de netten.

 

Club deed er alles aan om de drie punten thuis te houden, maar Moeskroen bleef gevaarlijk counteren. Horvath bracht eerst nog knap redding op een plaatsbal van Benson, maar moest zich nadien gewonnen geven toen een vrijstaande Antonov de 1-2 tegen de netten trapte. Hans Vanaken had nog de 2-2 aan de voeten maar doelman Butez stopte het leer. Club kon niet meer tegenscoren en sluit de reguliere competitie af met een nederlaag.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 30

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Ethan Horvath - Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil - Thibault Vlietinck (46' Emmanuel Dennis), Ruud Vormer, Mats Rits (86’ Jelle Vossen), Hans Vanaken, Krépin Diatta (69’ Arnaut Danjuma) - Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Dion Cools, Saulo Decarli, Sofyan Amrabat en Kaveh Rezaei en Arnaut Danjuma. Coach: Ivan Leko.

Moeskroen: Jean Butez - Mërgim Vojvoda, Noé Dusenne (77’ Georgios Galitsios), Bruno Godeau, Nemanja Antonov - Sidney Friede, Benjamin Van Durmen (82’ Frantzdy Pierrot), Marko Bakic - Manuel Benson, Taiwo Awoniyi, Selim Amallah (89’ Dimitri Mohamed). Coach: Bernd Storck.

Gele kaarten: Vojvoda, Wesley

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 34' Amallah (0-1), 72, Schrijvers (1-1), 81’ Antonov (1-2).

 

Tekst: Kenny Naert