Speeldag 18

1 - 1
95'

Club laat dus na om de achterstand op leider Genk heel even tot tien punten te herleiden en moet vrezen nog op grotere achterstand te worden gezet als de Limburgers straks gaan winnen op bezoek in Kortrijk. Datzelfde Genk is op 8 januari trouwens de eerstvolgende tegenstander voor Blauw-Zwart, heel graag tot dan!

95'

Club lijdt opnieuw puntenverlies want het blijft uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel steken tegen OHL, na de gelijkmaker van Nsingi in de toegevoegde tijd.

94'
Goal
Nsingi
-
Club liet na om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken en betaalt hiervoor cash in de toegevoegde tijd wanneer Nsingi van dichtbij de gelijkmaker kan scoren.
90'

Net als in de eerste helft krijgen we vijf extra minuten.

89'
Wissel
MaertensHolzhauser
87'

Met nog drie minuten op de klok komt Club opnieuw dicht bij de 2-0 maar Nusa ziet zijn schot van dichtbij gekeerd door de Roemeense doelman.

85'
Gele kaart
Onyedika
Diep op de speelhelft van OHL maakt Onyedika een domme en onnodige fout, hij kijkt tegen geel aan en mist hierdoor de uitwedstrijd bij Genk. We moeten hierbij aanstippen dat Sylla niet geschorst is voor de trip naar Limburg, zoals we eerder al aangaven.
84'
83'
Wissel
SowahBalanta
81'
Wissel
KiyineSchrijvers

Na ruim acht maanden afwezigheid maakt ex-Bruggeling Schrijvers zijn rentree, welkom terug op de Belgische velden, Siebe.

81'
Wissel
PatrisDom
81'

Nusa is prima ingevallen en op aangeven van Jutgla lukt hij bijna de bevrijdende 2-0 maar de jonge Noor ziet zijn schot aan de verkeerde kant van de paal buiten gaan.

77'

Club heeft zijn schaapjes nog niet op het droge en moet uitkijken voor de tegenprikken vanwege de bezoekers, die dreigen wanneer een afgeweken voorzet via de voet van Mechele maar nipt naast het doel van Mignolet in hoekschop verdwijnt.

76'

Na de fout van Buchanan krijgt OHL de vrije trap en uitgerekend Ricca probeert in doel te verlengen maar de Brugse huurling ziet zijn poging boven het doel van Mignolet verdwijnen.

75'

Club laat voorlopig na om de trekker helemaal over te halen, zowel Jutgla als Buchanan vinden de weg naar het doel niet terwijl ook Onyedika zijn schot ziet gekeerd door Cojocaru.

72'

Na matig inspelen van Ricca, kan Club counteren via Jutgla en Nusa maar de Spanjaard is iets te zelfzuchtig om op het gepaste moment af te spelen bij de jonge Noorse invaller, hier zat meer in voor de thuisploeg. Seconden later verdwijnt een schot van Onyedika in de tribune.

69'
Wissel
MalinovNsingi
69'
Wissel
NielsenNusa
69'
Wissel
SyllaBoyata
66'

Nielsen gaat op de grond zitten en geeft aan niet meer verder te kunnen, dit soort blessures kan Club wel missen als kiespijn.

63'

Net nadat zijn voorzet geen medespeler weet te bereiken, haalt Buchanan vanuit de tweede lijn hard uit maar de Roemeense doelman bij de bezoekers kent niet echt problemen.

59'

In tegenstelling tot de eerste helft proberen de bezoekers nu wel steeds meer en beter uit hun egelstelling te kruipen en De Norre probeert het vanuit de tweede lijn maar de middenvelder ziet zijn schot ver naast gaan.

58'
56'

OHL probeert toch iets aanvallender voor de dag te komen en Onyedika laat zijn tegenstander zomaar lopen, gelukkig is er Mechele om het gevaar te neutraliseren, aan de overkant hobbelt een schot van Jutgla naast.

53'

Kort na de rust ontsnapt Club aan de gelijkmaker wanneer Meijer tot tweemaal toe Mignolet op de doellijn moet bijspringen, de Nederlander redt de meubelen bij pogingen van Gonzalez en Patris.

51'

Club toont zich na de rust toch iets gretiger en gaat nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Buchanan opent tot bij Nielsen die met de hak Jutgla probeert te bereiken maar de Deen wordt terug afgevlagd wegens voorafgaand buitenspel.

48'

Aan de achterlijn haalt Mata de bal uit de voeten van een tegenstander, hij speelt Vanaken aan die de lopende Buchanan probeert te bedienen maar zijn listige bal wordt nog net doorzien.

46'
Wissel
ThorsteinssonTamari

De bal rolt weer op Olympia, met meteen een eerste wissel bij de bezoekers. Wat brengt ons de tweede helft?

45'

+ 5 : De toegevoegde tijd zit er op en na 50 minuten fluit scheidsrechter Put een weinig begeesterende eerste helft af, Club mag de rust in met een 1-0 voorsprong na het enige doelpunt op strafschop van Jutgla.

45'

We krijgen minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

43'
Goal
Jutgla
-
GOOOOOAAAAALLLLL - Net voor de rust en na tussenkomst van de VAR, gaat de bal op de stip na een overtreding op Buchanan, vanaf elfmeter trapt Jutgla de 1-0 perfect in het hoekje, voor de Spanjaard meteen zijn negende competitiedoelpunt van het lopende seizoen!
39'
37'

Nadat ze bij de bezoekers een voorzet van Mata niet meteen wegkrijgen, probeert Nielsen het acrobatisch met de omhaal maar de poging van de Deen mist de juiste richting.

33'
Gele kaart
Sylla
In de tegenaanval haalt Sylla Malinov onderuit, ook hij pakt geel en mist daardoor na de jaarwisseling de topper bij Genk.
32'

Pas kort na het halfuur krijgen we de eerste echte goeie kans tussen de doelpalen wanneer Nielsen een verloren gewaande voorzet nog net kan binnenhouden en met het hoofd weet af te leggen tot bij Jutgla, die haalt meteen met links uit maar Cojocaru pareert het zware schot van de Spanjaard.

29'

Net voor het halfuur probeert Sowah het vanuit de tweede lijn maar evenwel te centraal op doel, niettemin moet de Roemeense doelman bij OHL in twee tijden pakken.

25'

Is dit het sein voor Club om het gaspedaal wat steviger in te duwen? Feit is wel dat Meijer vanaf links kan voorzetten maar Vanaken komt aan de tweede paal net te laat, terwijl ook een voorzet van Buchanan boven alles en iedereen verdwijnt.

24'

Mede door de vele kleine onderbrekingen, krijgt Club niet echt vaart in zijn spel en kan het de dubbele afweergordel van OHL niet ontwrichten, Nielsen haalt een hoge bal van Vanaken wel enig mooi uit de lucht maar Jutgla kan niet bij de voorzet van de Deen.

23'
Gele kaart
Malinov
22'
21'
Gele kaart
Mata
Ook Mata kijkt tegen geel aan wanneer hij Thorsteinsson onder de zoden steekt, andermaal een terechte beslissing vanwege de scheidsrechter.
20'

Jutgla krijgt van dichtbij een bal van Ricca pal in de buik, maar na het nodige oplapwerk kan de Spaanse sluipschutter toch weer verder.

18'

Net voor de eigen zestien krijgt OHL de bal niet meteen weg en Sylla probeert het vanuit de draai maar de Ivoriaan ziet zijn poging over gaan.

16'
Gele kaart
Thorsteinsson
Thorsteinsson gaat als eerste in het boekje bij Put, de Ijslander krijgt geel vanwege een overduidelijke trekfout bij Mata.
13'

Na een duidelijke duwfout van Kiyine bij Mata, kan Sylla bij de daaropvolgende vrije trap op doel koppen maar evenwel te centraal en recht in de handen van de Leuvense doelman.

8'

Club probeert meteen druk te zetten bij een tegenstander in balbezit maar zelf krijgt het voorlopig nog niet zoveel lijn in het eigen aanvallende spel, een voorzetje van Buchanan verdwijnt slordig over de achterlijn.

6'

Na enkele minuten oponthoud, voetballen we eindelijk weer, ook met Pletinckx die met een soort tulband verder moet.

3'

Vanaf de rechterkant zet Nielsen een eerste keer voor maar Jutgla kan niet echt goed op doel koppen, de Spanjaard raakt hierbij eerder ongelukkig het hoofd van Pletinckx die de nodige verzorging nodig heeft.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Leuven die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Mede door het vroege aanvangsuur op deze werkdag zijn nog heel wat zitjes onbezet wanneer de beide teams de spelerstunnel uitkomen, we zijn er bijna helemaal klaar voor. We geven overigens nog mee dat Lang toch niet geheel speelkaar is gebleken, de Rotterdammer haalt de bank niet.

De wedstrijd tussen Club Brugge en OHL moet in goede banen worden geleid door Bert Put. Deze 34-jarige scheidsrechter zal op Olympia hierin worden bijgestaan door zijn assistenten-scheidsrechters Mathias Hillaert en Lennert Jans en vierde official Jan Boterberg, Nicolas Laforge is de videoref van dienst.

Voor het thuisduel tegen OHL opteert Hoefkens achterin voor Clinton Mata, Brandon Mechele en de onlangs jarige Abakar Sylla, met zowel Tajon Buchanan en Bjorn Meijer op de flanken. Op het middenveld is er de driehoek Nielsen, Onyedika en Hans Vanaken, terwijl voorin Kamal Sowah en Ferran Jutgla aan elkaar worden gekoppeld.

Bij Club moeten zowel Casper Nielsen, Denis Odoi als de Nigeriaanse middenvelder Raphael Onyedika op ‘Boxing Day’ uitkijken voor een gele kaart, zoniet missen ze na nieuwjaar de topper uit bij Genk.

De Brugse coach kan overigens op een vrijwel volledige selectie beschikken, alleen zullen straks de namen van Andreas Skov Olsen, Eduard Sobol en Roman Yaremchuk niet op het wedstrijdblad worden ingevuld. Noa Lang viel tegen de Kanaries geblesseerd uit maar de Nederlander begint vanmiddag op de bank.

Club kan zich echter geen misstapjes meer veroorloven want het staat pas vierde in het klassement, reeds met dertien punten achterstand op leider Racing Genk. Winnen en de drie punten aan eigen huis houden, is dus de enige opdracht voor de ploeg van coach Carl Hoefkens.

In zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 ontvangt de landskampioen in eigen huis de bezoekers uit Leuven, hierin moet Blauw-Zwart proberen om de bekernederlaag tegen STVV door te slikken en alsnog met een goed gevoel de jaarwisseling tegemoet te gaan.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en OHL, op speeldag 18 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 1

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in