Visual menu

Speeldag

5 - 0

De laatste oefenpot van de voorbereidingscampagne van Blauw-Zwart was er een tegen Knokke. Het was vooral een kans voor de Brugse beloften om zich in de kijker te spelen. Ze werden bijgestaan door de meer ervaren spelers als Balanta, Dennis, De Cuyper, Krmencik en Schrijvers. Het was die laatste die een hoofdrol opeiste met twee goals en een assist.

 

De match kende een felle start met twee ploegen die wilden voetballen. Dat leverde een vroege openingsgoal op na 8 minuten. Siebe Schrijvers speelde zich goed vrij centraal en haalt uit van buiten de zestien meter richting de korte hoek, Dhoest had geen kans. Het was een voorbode van de uitstekende match van Schrijvers.

 

BRUGSE BELOFTEN TONEN HUN KWALITEIT

 

Op het kwartier scoorde Krmencik bijna zijn eerste goal voor Club, maar zijn schot ging net voorlangs. Na deze actie van de centrumspits werd hij nadrukkelijker opgezocht door zijn ploeggenoten, maar vooralsnog zonder succes. Op het halfuur lukt het dan toch voor de Tsjech, op aangeven van Schrijvers, maar hij wordt teruggefloten voor buitenspel.

 

Daarna viel de match wat stil. Het Brugs blok bleef Knokke vastzetten op de eigen helft, die hoge druk leverde na 37 minuten een corner op voor Club. Schrijvers zette heel goed voor richting penaltystip waar Balanta en Aelterman opdoken, maar het leek erop dat het Aelterman was die de 2-0 tegen de touwen kopte. Het zou alleszins een bekroning op zijn eerste helft zijn, want de 19-jarige toonde doorheen de hele match heel veel gretigheid.

 

De tweede goal zorgde even voor een overrompeling, maar Dhoest kon pogingen van onder meer Van Den Keybus uit zijn doel houden. Het leverde niks meer op dan enkele schoten op doel. 2-0 was de terechte, maar misschien wel te lichte ruststand.

 

SCHRIJVERS KLAAR VOOR SEIZOENSSTART

 

De tweede helft kende een gelijkaardige start als de eerste. Het Brugs blok zette alles goed vast en benutte de ruimtes die er voorin kwamen. Na 2 minuten schoot Krmencik op doel, maar hij besloot te centraal waardoor Dhoest kon klemmen. Kort daarna had de Tsjech wel een unieke kans om zijn rekening te openen bij Club met een penalty die hij zelf uitgelokt had. Hij mikte de bal laag en centraal, maar daar kon Dhoest nog redden met een beenveeg. Het mocht niet zijn voor de spits.

 

Bij wie wél alles lukte, was Siebe Schrijvers. Hij dook steeds op de goede plaats op, zo ook bij de 3-0. Op het uur wordt getreuzel in de defensie van Knokke afgestraft door Schrijvers die de hoek voor het uitkiezen heeft. Vanaf dat punt ging de defensie van Knokke wat wankelen, want het gaf weer een penalty weg. Clement wees alweer dezelfde man aan voor de taak, die kost wat kost wou dat de Tsjech zou scoren. Deze keer met succes, Krmencik stuurt de keeper de andere kant uit en heeft zo zijn eerste goal voor Club te pakken.

 

De eindstand werd nog verder aangedikt door een goal van de sterk ingevallen belofte Cisse Sandra, 5-0. De Brugse beloften hebben getoond wat ze in hun mars hebben. Club Brugge lijkt meer dan klaar voor de bekerfinale en de start van het nieuwe voetbalseizoen.

 

Opstelling Club: Shinton (47' Lammens), De Cuyper, Voet, Fuakala, Balanta (61' Sandra), Van den Keybus, Schrijvers (78' Ochieng), Asoma, Dennis (46' Engels), Krmencik (78' Appiah), Aelterman.

 

Doelpunten: Schrijvers (10' en 61'), Aelterman (39'), Krmencik (66'), Sandra (71')

 

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in