Speeldag 20

1 - 1
95'

Veel tijd om na te kaarten en bij te sturen rest er Parker echter niet want donderdag is er alweer de uitwedstrijd bij STVV, heel graag tot dan!

95'

Van een Brugs slotoffensief was er niet echt sprake meer en Club geraakt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht, dat meer kreeg dan het verdiende. Blauw-Zwart schiet met deze remise maar weinig op want het telt reeds zeventien punten achterstand op leider Genk, dat gisteren met de nodige moeite wist te winnen van Zulte Waregem.

92'
Wissel
AshimeruSadiki
90'

We krijgen minstens vijf minuten toegevoegde tijd, kan het nog voor Club?

89'
Wissel
LangNusa
89'
Wissel
MeijerBoyata
89'
Wissel
NielsenRits
85'

Terwijl zowel Nusa als Rits zich klaarmaken om in te vallen, opent Lang knap tot bij Meijer maar zijn voorzet richting Jutgla wordt gepakt door Verbruggen.

81'
Wissel
MataSowah
79'
(Own)Goal
Mechele
-
Je houdt het echt niet voor mogelijk maar uit het niets staat het plots 1-1. Via de hakken van zowel Odoi als Mechele verdwijnt een schot van Arnstad zomaar voorbij Mignolet in doel.
76'

Met links opent Jutgla knap tot bij Buchanan die het meteen vanuit de tweede lijn probeert maar het schot van de Canadese winger waait enkele meters naast.

75'
Wissel
SilvaStroeykens
73'
Gele kaart
Murillo
72'
Gele kaart
Buchanan
69'
Gele kaart
Arnstad
68'
Goal
Nielsen
-
GOOOOOOAAAAAALLLLLLL - Eindelijk! Eindelijk is daar de 1-0. En dit net op een moment dat de Brugse storm wat te leek gaan liggen. Op rechts kan Buchanan het straatje in en op het gepaste moment legt hij perfect af tot bij de inlopende Nielsen die niet aarzelt om zijn zesde competitietreffer tegen de netten te duwen!!!
63'

Meteen na de eerste wissel bij Club kunnen de Brusselaars toch een keer voor wat dreiging zorgen maar de Brugse defensie staat paraat.

62'
Wissel
YaremchukJutgla
60'
Wissel
SardellaNdiaye
60'
Wissel
DiawaraTrebel
59'

Net voor het uur komt Club andermaal stevig opzetten maar Vanaken ziet een plaatsbal nog afgeblokt.

56'

Het is niet te begrijpen dat het nog steeds 0-0 staat want andermaal voetbalt Club een prima aanval in elkaar maar Nielsen lijkt te verrast en te overhaast om de openingstreffer voorbij Verbruggen te duwen.

52'

Buchanan wordt foutief afgestopt door Sardella en opnieuw dreigt Brugs gevaar bij de daaropvolgende vrije trap maar de kopbal van Vanaken gaat maar rakelings naast, hoe lang kan Anderlecht dit volhouden?

51'
Gele kaart
Sardella
50'

Na de fout op Buchanan pompt Nielsen de vrije trap vervaarlijk in de Brusselse zestien maar aan de tweede paal kan Yaremchuk zijn inzenden niet laag houden, alweer een prima kans op de 1-0.

47'

Spelend naar de eigen Kop probeert Club ook de tweede helft meteen in handen te krijgen maar een schot van Lang verdwijnt tegen de hak van Yaremchuk.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft?

45'

+ 2 : De eerste periode zit erop, we gaan met een brilscore de rust in. De eerste helft kwam eerder moeizaam op gang maar vanaf het halfuur was Club duidelijk de betere ploeg maar doelpunt van Lang werd wegens voorafgaand buitenspel van Yaremchuk afgekeurd terwijl een strak schot van Buchanan maar net voorlangs ging.

45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

43'

De netten trillen wanneer Lang op aangeven van Yaremchuk de score weet te openen maar na minutenlang beraad wordt het doelpunt afgekeurd wegens nipt buitenspel vanwege de Oekraïner, het zal alvast millimeterwerk zijn geweest maar het blijft dus gewoon 0-0.

39'

Een minuut later zien we bijna een copy-paste maar ditmaal besluit Lang met de buitenkant van de voet meters naast.

38'

Andermaal de diepe bal, ditmaal een uitstekende lange bal van Meijer naar zijn landgenoot Lang maar in de zone van de waarheid verstapt de Nederlandse international zich, de bezoekende defensie kan opgelucht adem halen.

37'

Club zoekt steeds meer meteen diepgang en Yaremchuk gaat achter een bal van Lang aan en trapt vervolgens in het zijnet, bovendien gaat de vlag de lucht in.

34'

Anderlecht probeert onder de druk uit te komen maar aan de achterlijn wordt Verschaeren knap afgestopt door Meijer, de Nederlander lijkt net als tegen Genk aan een prima partij bezig.

31'

Seconden later is diezelfde Verbruggen wel geklopt maar het gekruist schot van Buchanan verdwijnt voorlangs, daar was bijna de stilaan verdiende 1-0.

31'

Na de prima individuele actie via Buchanan krijgt Club een tweede hoekschop maar die wordt door Vanaken recht in de handen van Verbruggen gekopt.

29'

Onyedika haalt knap de bal uit de voeten van een tegenstander maar Lang kan er helaas geen vervolg aan breien, het blijft alweer bij net-niet.

25'

Ondertussen gaat het spel uiteraard gewoon verder en bij een voorzet van de linkerflank lopen Vanaken en Yaremchuk elkaar in de weg, geen van beiden kan trappen richting doel.

25'

Uitgerekend in minuut 25 gaan de handen andermaal op elkaar en rolt de naam Ruud luidkeels van de tribunes, het wordt door de voormalige Brugse captain dan ook gesmaakt.

23'

Halverwege de eerste helft probeert Club de druk toch iets op te voeren en ditmaal staat Yaremchuk aan het kanon maar Verbruggen kent niet echt problemen met zijn gekruist schot.

21'

Een lange voorzet van Buchanan waait tot bij Lang die uit de draai meteen op doel knalt maar via een Brusselse hak kan hij enkel een hoekschop puren, ook dit levert de thuisploeg verder niks op.

19'

Yaremchuk kan een bal van Mignolet met het hoofd verlengen tot bij de spurtende Nielsen maar vooraleer de Deen echt gevaarlijk kan worden, wordt hij op correctie manier de bal uit de voeten gespeeld.

17'

Op die ene kans van Yaremchuk na komt de wedstrijd voorlopig nog niet echt op gang. Beide ploegen houden de ruimtes klein en de linies gesloten waardoor er nauwelijks doorkomen aan is.

10'

Na tien minuten krijgen we eerste echte grote kans wanneer Land de lopende Yaremchuk op het gepaste moment aanspeelt maar de Oekraïner vindt evenwel het uitschuifbare been van Verbruggen op zijn weg.

7'
Gele kaart
Yaremchuk
Het eerste geel van de partij is voor Yaremchuk wanneer hij te laat inkomt bij Diawara.
5'

Ook Anderlecht steekt een eerste maal voorzichtig de neus aan het venster maar gelukkig verdwijnt de voorzet aan alles en iedereen voorbij.

2'

De eerste poging tot lichte dreiging komt vanwege Club wanneer Onyedika met links uithaalt maar zijn schot richting doel is te slap om Verbruggen op de proef te stellen.

1'

Na een werkelijk daverend applaus voor Ruud Vormer zijn we er eindelijk aan begonnen, kan Club een eerste maal onder Scott Parker winnen? Volg het hier op de voet. Het zijn de Brusselaars die hebben afgetrapt.

Terwijl het stadion lekker volloopt, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Het Jan Breydelstadion is voor de gelegenheid opnieuw helemaal uitverkocht. Doordat Anderlecht geen eigen supporters mocht meebrengen, zitten er vandaag enkel Brugse fans in de tribunes, zij zullen straks toekijken hoe Clublegende Ruud Vormer de aftrap voor deze topper zal geven.

De klassieker tussen Club Brugge en RSC Anderlecht moet in goede banen worden geleid door Nathan Verboomen. Op Olympia zal hij hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns en vierde official Brent Staessens, Kevin Van Damme is de videoref van dienst.

Door de afwezigheid van Sylla krijgt Brandon Mechele naast Mata achterin ook het gezelschap van Denis Odoi en Bjorn Meijer, op het middenveld is er de terugkeer van Onyedika, terwijl voorin Lang en Buchanan in dienst moeten spelen van Roman Yaremchuk.

Exact een jaar geleden maakte Tajon Buchanan zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen STVV, vandaag maakt de Canadees opnieuw zijn opwachting in de Brugse elf. Hij komt op de positie van de geblesseerde Skov Olsen, waardoor achterin ook Clinton Mata terug op zijn vertrouwde stek komt te staan.

Voor de komst van Anderlecht naar Olympia kan coach Scott Parker niet rekenen op Abakar Sylla, die na zijn uitsluiting op Genk geel geschorst moet toekijken. Ook Andreas Skov Olsen is er niet bij, de Deen blijft sukkelen met een blessure aan de heup. Anderzijds geraakte Ferran Jutgla dan toch speelklaar, al begint de Spanjaard weliswaar op de bank en is er de terugkeer van Raphael Onyedika.

Het is overigens de 91ste maal dat beide teams elkaar op Brugse bodem treffen. Van de vorige 90 confrontaties wist Club er 42 te winnen, werd er 30 maal gelijk gespeeld en werd er achttien maal verloren. Eerder op het seizoen ging Club met 0-1 winnen in Brussel, Casper Nielsen lukte na een assist van Hans Vanaken de enige treffer van de partij.

Het is reeds van 1996 geleden dat Club in zijn eerste thuiswedstrijd van een nieuw kalenderjaar Anderlecht mag ontvangen. Het is bovendien voor beide teams een topper met het mes op de keel. Blauw-Zwart moet flink aan de bak om zijn plaats in de Champions' Play-Offs te vrijwaren, terwijl de Brusselaars andermaal een bijzonder turbulente week achter de rug hebben.

Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar 2023 ontvangt landskampioen Club Brugge recordhouder RSC Anderlecht, Blauw-Zwart hoopt de uitschuiver van vorig weekend bij leider Genk meteen recht te kunnen zetten.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht, op speeldag 20 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 1

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in