Speeldag 13

3 - 0
90'

Club doet dus wat het moet doen en herleidt de achterstand met leider Genk opnieuw tot zes punten. Komende zaterdag trekt Blauw-Zwart opnieuw naar de hoofdstad, dan wacht het blauw en geel van Union en Karel Geraerts. Heel graag tot dan!

90'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd opent Vanaken knap tot bij Skov Olsen, die probeert centraal Jutgla aan te spelen maar de Catalaan kan er zijn voet net niet tegen zetten. Scheidsrechter vindt het allemaal welletjes en fluit de wedstrijd meteen af, Club wint met 3-0 van STVV, na doelpunten van Vanaken, Yaremchuk en Skov Olsen.

89'

Jutgla zet zich met een prima individuele actie goed door, uiteindelijk komt het leer bij Meijer maar de voorzet van de nochtans goed spelende Nederlander is te hoog en te hard voor alles en iedereen.

87'

De wedstrijd is al lang gespeeld maar toch gaat Club op zoek naar een vierde doelpunt, Lang viseert de korte hoek maar de Rotterdammer knalt echter naast.

84'

De invallers tonen zich gretig en Skov Olsen gaat op zoek naar zijn tweede treffer van de avond maar de Deen knalt evenwel op de vuisten van de bezoekende doelman.

83'
81'

Lang is er op gebrand zich te tonen en kapt zich goed naar binnen, met de nodige moeite kan Coppens zijn schot pareren, het blijft 3-0.

79'
Wissel
YaremchukJutgla
76'
Wissel
BoyaTeixeira
75'

De ingevallen Smets probeert zijn invalbeurt op te smukken met een doelpunt, eerst kan hij een voorzet aan de tweede paal niet in doel verlengen, meteen daarna pakt Mignolet zijn schot.

73'
Wissel
NielsenSowah
73'
Wissel
OnyedikaBalanta
71'
Wissel
BrülsSmets
71'
Wissel
OkazakiVan Dessel
70'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOOOAAAAALLLLL - Het is slechts uitstel van executie. Na uitstekend voorbereidend van de Nederlanders Lang en Meijer trapt de Deense invaller de 3-0 onder en voorbij Coppens in doel!
68'

Kort na zijn doelpunt lijkt Yaremchuk op weg naar zijn tweede doelpunt van de avond maar hij verslikt zich in de actie, ook in de rebound mist Skov Olsen het doel.

66'
Goal
Yaremchuk
-
GOOOOOAAAALLLLL - Halverwege de tweede helft verdubbelt Club de score. De pas ingevallen Lang opent knap tot bij Yaremchuk en via de binnenkant van de paal knalt de Oekraïner de 2-0 tegen de touwen!
64'
Wissel
NusaLang
64'
Wissel
BuchananSkov Olsen
61'
Rode kaart
Konaté
Ver op de Brugse speelhelft komt Konaté met twee voeten vooruit in bij Mechele, scheidsrechter De Cremer aarzelt niet en toont hem de rode kaart.
60'
Gele kaart
Hashioka
58'
Wissel
HayashiKoita
56'

Na slordig balverlies van Buchanan kan STVV vliegensvlug de omschakeling maken via ondermeer Brüls maar uiteindelijk kan Hayashi de bal niet binnen houden.

53'
Gele kaart
Vanaken
52'

Tweede Brugse corner na de pauze, Nusa met de voorzet maar de poging van Boyata gaat naast, hier zat misschien wel meer in voor de Bruggelingen.

48'
Gele kaart
Nielsen
47'

Meteen na de kampwissel komt Club heel dicht bij de 2-0. Meijer geeft hoog voor doel en de in de eerste helft quasi onzichtbare Yaremchuk knikt de voorzet perfect naar de verste hoek maar met een prachtige redding behoedt Coppens zijn team van verder onheil.

46'

De tonen van "Our Darkness" en Anne Clark zijn het zwijgen opgelegd, we hopen op wat meer klaarheid vanwege Club na de pauze, er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'

+ 1 : De eerste 45 minuten zitten erop, de eerste helft zal de geschiedenisboeken niet halen, het enige wat we kunnen en mogen onthouden is de afgeweken vrije trap van Vanaken die voor de 1-0 ruststand heeft gezorgd.

45'

We krijgen nog minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

37'
36'

Wiegt Club zichzelf stilaan in slaap? Feit is wel dat de bezoekers steeds vaker op de Brugse speelhelft te zien zijn, Konaté waagt zijn kans maar evenwel naast het doel van Mignolet, Hoefkens lijkt niet echt tevreden.

32'

Mede door de achterstand moet STVV toch iets nadrukkelijker uit de egelstelling kruipen en Mechele moet een voorzet van Boya voor de neus van Okazaki over de achterlijn zetten.

29'

Na een lange één-twee kan Brüls vanaf de linkerkant voorzetten maar bij STVV is er niemand goed gevolgd, de herhaling maakt overigens duidelijk dat Okazaki eerder in buitenspel stond.

28'

Net voor het halfuur laat Club na om de score te verdubbelen wanneer Nusa met een gelukje alleen op Coppens kan maar in plaats van zelf zijn kans te wagen, probeert hij nog af te leggen tot bij Yaremchuk, in de rebound wordt ook het schot van Nielsen afgeblokt, het blijft dus 1-0.

24'

Een tweede Brugse corner wordt met het hoofd weggewerkt tot bij Buchanan, die probeert het meteen vanuit de tweede lijn maar hij ziet zijn schot echter afgeblokt.

21'
Goal
Vanaken
-
GOOOOOAAAAALLLL - Na de fout van Boya bij Nusa, trapt Vanaken de daaropvolgende vrije trap rechtstreeks op doel, via de voet van Brüls verdwijnt zijn afgeweken knal voorbij een totaal kansloze Coppens in doel, voor Vanaken zijn derde competitietreffer van het seizoen!
20'
Gele kaart
Boya
17'
16'

Rond het kwartier komen de bezoekers goed weg wanneer Coppens talmt bij een terugspeelbal van Hashioka, hij lijkt zich te verslikken bij Nusa maar via de voet van de jonge Noor gaat de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten. Seconden later kan Yaremchuk net niet bij een voorzet van Nielsen, Club probeert het tempo op te krikken.

14'

Yaremchuk kan een diepe bal van Mechele niet met de borst controleren maar juist hierdoor blijft Nusa doorjagen maar Coppens kan het gevaar wegtrappen.

11'

Buchanan verscheen opnieuw aan de aftrap en de Canadees probeert zijn coach hiervoor te bedanken maar zijn schot vanuit de tweede lijn mist de juiste richting.

10'

De bezoekers houden de ruimtes bijzonder klein waardoor het voor Club moeilijk voetballen is, Vanaken verstuurt dan maar twee diepe ballen. Eerst is Coppens eerder op de bal dan Yaremchuk, meteen daarna kan Nusa de bal net niet uit de lucht halen.

5'

Buiten een hoekschop voor Club hebben we na vijf minuten nog niks op het papier staan, beide teams tasten elkaar nog af, enig gevaar blijft voorlopig dan ook uit.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit het verre Limburg die hebben afgetrapt, Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Het Jan Breydelstadion is helemaal niet volgelopen maar de aanwezigen zien wel hoe de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna klaar voor.

De confrontatie tussen Club Brugge en STVV werd toegewezen aan de 30-jarige Wesli De Cremer. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Kevin Dhondt en Nick Senecaut, vierde official Ken Vermeiren en videoref Kevin Van Damme.

Casper Nielsen speelt vanavond zijn 300ste wedstrijd uit zijn clubcarrière, zijn zeventiende voor Club. De Deense middenvelder kwam voorheen 107 maal uit voor Esbjerg fB, trok 77 maal het shirt van Odense BK aan en kwam bij Union net niet aan honderd wedstrijden toe. Nielsen lukte tegen Anderlecht de winning goal en zit daarmee reeds aan vier doelpunten

In vergelijking met de gewonnen topper in en tegen Anderlecht wijzigt Hoefkens zijn elftal op een viertal posities. Achterin geen Abakar Sylla maar wel Boyata, terwijl Bjorn Meijer zijn opwachting maakt ten nadele van Andreas Skov Olsen. Voorin rekent de Brugse coach op het duo Roman Yaremchuk en Antonio Nusa.

Voor de komst van STVV naar Olympia kan coach Carl Hoefkens opnieuw geen beroep doen op Clinton Mata, de rechtsachter ondervond na de wedstrijd in het Lotto Park opnieuw last. Anderzijds werden Dedryck Boyata en Noa Lang opnieuw aan de selectie toegevoegd.

Voor Simon Mignolet begon het destijds allemaal bij de Limburgse club maar via omzwervingen bij Sunderland en Liverpool belandde de Rode Duivel uiteindelijk in Brugge. Mignolet hield op Anderlecht voor de vijfde keer dit seizoen zijn netten schoon, enkel Butez (Antwerp) en Bodart (Standard) doen nog net iets beter.

De confrontatie met STVV zal voor Denis Odoi en Brandon Mechele bepaalde herinneringen oproepen; beiden hebben een verleden met de Kanaries, laatstgenoemde werd door Ivan Leko echter terug naar Club gehaald.

Vorig seizoen won Club in eigen huis met 2-0, na goals van Charles De Ketelaere en Bas Dost, de Nederlander lukte hiermee het 200ste doelpunt in een thuiswedstrijd tegen STVV in de hoogste voetbalklasse.

Maar ook STVV wil graag de drie punten, al wonnen de Limburgers nog nooit eerder op Olympia. Van de vorige 44 duels wist Club er 38 te winnen en speelde het zesmaal gelijk. De laatste vijf thuiswedstrijden resulteerden telkens in een Brugse zege.

De wedstrijd tegen de Kanaries kondigt zich onder druk aan want de landskampioen telt momenteel negen punten achterstand op leider Genk, dat gisteren moeiteloos de maat nam van Westerlo, eventueel puntenverlies is dus uit den boze.

Na de verplaatsingen naar Madrid en Brussel staat er voor Club alweer een midweekwedstrijd op het drukke programma, daarin ontvangt het in eigen huis de bezoekers uit Sint-Truiden.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en de Koninklijke Sint-Truidense VV, op speeldag 13 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 3 - 0

Club pakt vlotte 3-0 zege tegen STVV

Club Brugge heeft op eigen veld een 3-0 overwinning geboekt tegen STVV. Hans Vanaken bracht Blauw-Zwart na twintig minuten op voorsprong. Na een uur spelen moesten de bezoekers met tien verder na rood voor Konaté en even later volgde de definitieve beslissing dankzij goals van Yaremchuk en Skov Olsen.

Door het drukke programma gunde Carl Hoefkens enkele sterkhouders rust. Zo begonnen de aanvallers Kamal Sowah en Ferran Jutglà op de bank. Roman Yaremchuk en Antonio Nusa kregen hun kans voorin. Ook Andreas Skov Olsen verdween uit de basis. Zijn plaats op de rechterflank werd ingenomen door Tajon Buchanan, terwijl Bjorn Meijer in de ploeg kwam op links. Abakar Sylla pakte zondag op Anderlecht rood, maar was tegen STVV nog speelgerechtigd. De Ivoriaan begon evenwel op de bank. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Dedryck Boyata.

STVV slikte dit seizoen net als Club nog maar twaalf tegengoals. De Kanaries beschikken dus over een solide defensie en dat bleek ook tijdens het wedstrijdbegin. Blauw-Zwart kwam aanvankelijk niet verder dan enkele halve kansen: Nusa kon net niet bij een doorsteekpass van Vanaken, een afzwaaier van Buchanan ging naast en doelman Coppens was net iets eerder op de bal dan Nusa. De pijlsnelle Noor kon even later bijna profiteren van een terugspeelbal van Hashioka, maar de doelman van STVV kon het leer nog net wegtrappen. Aan de overkant ging een verre vrije trap van Brüls naast.

Na twintig minuten lukte het dan toch voor Blauw-Zwart. Een vrije trap van Hans Vanaken week af op Brüls, waardoor doelman Coppens op het verkeerde been stond. 1-0 dus voor Club, dat even later dicht bij een tweede goal kwam. Nusa zette zich goed door op rechts, maar kon Yaremchuk niet bereiken. Ook de rebound van Nielsen werd afgeblokt. Daarna losten de Bruggelingen hun grip op de wedstrijd, waardoor STVV beter in de wedstrijd kwam. Meer dan een schot van Konaté dat naast ging leverde dat evenwel niet op.

Na de pauze schakelde Club meteen twee versnellingen hoger. Na een voorzet van Meijer kopte Yaremchuk de bal naar de verste hoek, maar Coppens kon met een prima reflex de 2-0 verijdelen. Na een voorzet van Nusa ging even later een kopbal van Boyata net naast. De Bruggelingen wilden de wedstrijd in een definitieve plooi gooien, maar de bezoekers weerden zich kranig. STVV pakte ook nog uit met een schot van Bocat dat gered werd door Mignolet.

Op het uur deden de Kanaries zichzelf de das om. Konaté tackelde met twee voeten vooruit op Mechele en werd met rood van het veld gestuurd. Direct daarna sloeg Club genadeloos toe. De pas ingevallen Noa Lang lanceerde Yaremchuk en die trapte het leer via de paal in doel. Even later kapte Yaremchuk zich goed vrij, maar de Oekraïener kon niet besluiten. Skov Olsen kon wel uithalen, maar zijn schot ging via de doelman naast. Twintig minuten voor tijd lukte het wel voor de Deen. Na een pass van Meijer trapte hij de 3-0 overhoeks binnen. 

STVV had nog een stuiptrekking in huis via de ingevallen Smets. Eerst kon hij een voorzet van Van Dessel niet verzilveren en daarna redde Mignolet zijn schot richting winkelhaak. Ook Club kon niet meer scoren, ondanks tal van kansen: Coppens bracht redding op schoten van Lang, Skov Olsen en Meijer, terwijl opnieuw Lang het zijnet trof. Het slotakkoord was voor Jutglà die een teenlengte te kort kwam om een voorzet van Skov Olsen binnen te glijden.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 13
Toeschouwers:
25.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Dedryck Boyata - Tajon Buchanan (64’ Andreas Skov Olsen), Casper Nielsen (74’ Kamal Sowah), Raphael Onyedika (74’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Bjorn Meijer –– Roman Yaremchuk (80’ Ferran Jutglà), Antonio Nusa (64’ Noa Lang). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Sint-Truiden: Jo Coppens – Daiki Hashioka, Wolke Janssens, Toni Leistner, Ameen Al-Dakhil, Eric Junior Bocat - Mory Konaté, Frank Boya (78’ Teixeira), Christian Brüls (72’ Matte Smets) – Daichi Hayashi (58’ Aboubakary Koita), Shinji Okazaki (72’ Stan Van Dessel). Coach: Bernd Hollerbach.
Gele kaarten: Boya, Nielsen, Vanaken, Hashioka.
Rode kaarten: 63’ Konaté.
Doelpunten: 21’ Vanaken (1-0), 66’ Yaremchuk (2-0), 71’ Skov Olsen (3-0).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in