Speeldag 26
2 - 1

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE                                                                        

Na de midweekmatch op Sclessin moet Club opnieuw vol aan de bak in Jan Breydel. Blauw-Zwart ontvangt Waasland-Beveren en gaat resoluut voor de drie punten. De West-Vlamingen zijn vijf thuismatchen op rij ongeslagen tegen de Waaslanders, maar vorig seizoen bleef Club steken op een 1-1 gelijkspel. In de voorbije zeven thuismatchen tegen Waasland-Beveren konden de Bruggelingen telkens scoren, maar konden ze slechts één keer de nul houden. In de heenronde won Club overtuigend met 1-3 op de Freethiel: de thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een penaltygoal van Francesco Forte, maar Hans Vanaken scoorde vanop de stip de verdiende gelijkmaker. Na de pauze schakelde Blauw-Zwart een versnelling hoger en werd doelman Pirard nog twee keer geklopt door David Okereke en Hans Vanaken. Ruud Vormer incasseerde tegen Standard zijn vierde gele karton van het seizoen en mist bij een gele kaart de thuismatch tegen Sporting Charleroi.

 

WAASLAND-BEVEREN

Na de verloren midweekmatch tegen KV Kortrijk (1-2) is Waasland-Beveren naarstig op zoek naar punten. De Leeuwen tellen zes punten voorsprong op rode lantaarn Cercle Brugge, maar met nog vijf competitiewedstrijden op het programma zijn de Waaslanders nog niet mathematisch zeker van behoud. Het team van Arnauld Mercier zal dus ongetwijfeld gemotiveerd zijn om iets te rapen in Jan Breydel. De Oost-Vlamingen scoorden op verplaatsing 9 op 36. Ze behaalden drie punten tegen KV Kortrijk (1-3) en KV Oostende (0-1), en speelden voorts gelijk tegen Eupen (1-1), STVV (1-1) en Anderlecht (0-0). Met Brent Gabriël, Jur Schryvers en Tuur Dierckx zitten er drie spelers in de Wase kern met een Club-verleden. In omgekeerde richting hebben Siebe Schrijvers, Philippe Clement, Johan Van Rumst en Jonas Ivens een verleden bij de Waaslanders. De selectie van de bezoekers ziet er als volgt uit: Nordin Jackers, Lucas Pirard, Brent Gabriël, Andreas Wiegel, Alexis Gamboa, Andrija Vukcevic, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Daam Foulon, Djihad Bizimana, Yuki Kobayashi, Jakub Piotrowski, Matthias Verreth, Jur Schryvers, Aboubakary Koita, Thomas Agyepong, Tuur Dierckx, Din Sula en Stefan Milosevic.

 

SCHEIDSRECHTER – Nathan Verboomen                              

Nathan Verboomen is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Ruben Wyns en Christophe Battiston, de vierde official is Kevin Van Damme. Videoref  Jan Boterberg wordt geassisteerd door Jordy Vermeire en Kenneth Dhont.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – Siebe Schrijvers                                          

Siebe Schrijvers speelde in 2016 op uitleenbasis bij Waasland-Beveren en ontpopte zich snel tot sterkhouder op de Freethiel, maar werd wegens de hoge blessurelast bij KRC Genk vroegtijdig teruggehaald naar de Luminus Arena. Na dertien jaar bij de Limburgers koos de jonge aanvaller in de zomer van 2018 voor een nieuwe sportieve uitdaging op Jan Breydel.

 

WAASLAND-BEVEREN – Yuki Kobayashi                              

Yuki Kobayashi speelde zich bij Waasland-Beveren de voorbije maanden positief in de kijker. De 27-jarige spelverdeler is technisch onderlegd en beschikt over een goede traptechniek. Tegen KV Kortrijk scoorde hij met een knappe vrije trap de gelijkmaker net voor rust, alleen verloren de Waaslanders uiteindelijk toch met 1-2. De Japanse international kwam begin dit seizoen over van het Nederlandse Heerenveen.

 

96'

Komende donderdag zal Club Brugge alvast uit een heel ander vaatje moeten tappen want dan ontmoet het in het kader van de Europa League de Engelse grootmacht Manchester United. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Nog een fijn weekend en heel graag tot een volgende afspraak, heel graag tot dan!

96'

Door deze late zege behoudt Club Brugge nog steeds negen punten voorsprong op eerste achtervolger Gent, Waasland-Beveren keert puntenloos naar het Waasland terug en moet straks hopen dat rode lantaarn Cercle Brugge niet wint op bezoek bij STVV.

96'

Meteen daarna fluit een niet altijd even consequent leidende Verboomen de partij af en Club wint met de hakken over de sloot van een bijzonder defensief ingesteld Waasland-Beveren, dankzij twee doelpunten van Rits.

95'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Daar is 'em, daar is 'em!!!! Net voor het verstrijken van de toegevoegde tijd lukt het dan toch voor de thuisploeg wanneer Rits zijn tweede treffer van de avond onder Jackers in doel schuift.
91'

Terwijl de eerste supporters het stadion reeds verlaten, schildert Vormer de vrije trap, na de fout op Dennis, op het hoofd van Ricca maar alweer kan de Uruguayaan niet scoren.

90'
Rode kaart
Agyepong
Op een paar seconden tijd kijkt de ingevallen Agyepong tegen twee gele kaarten aan, en Waasland-Beveren moet de vijf extra minuten met zijn tienen verder. Kan het nog voor Club?
87'

De tijd tikt genadeloos verder wanneer Ricca vanuit de tweede lijn op doel trapt maar zijn poging gaat ruim naast.

86'
Wissel
KoitaVukcevic
85'

Waasland-Beveren kruipt massaal en verdedigt het gelijkspel met hangen en wurgen. Zo wordt de infiltrerende Tau in extremis afgestopt, er rest Club nog een vijftal minuten om alsnog het verschil te maken.

82'
Gele kaart
Jackers
81'

Met een diepe bal wordt de onnavolgbare Dennis op links aangespeeld, die kapt zich uitstekend naar binnen en zijn schot gaat via een Waas been in hoekschop. Die wordt door Vanaken naast gekopt, het blijft 1-1 op Olympia.

79'
Gele kaart
Diatta
77'
76'
Wissel
SulaGamboa
75'

Club kiest vol voor de aanval maar moet evenwel uitkijken voor de Wase counters, zo mag Koita vanuit de tweede lijn op doel trappen maar evenwel over het doel van Mignolet.

73'
Wissel
DierckxAgyepong
72'

Net na de derde en laatste wissel bij Club mag Ricca, wie anders, opnieuw bij een hoekschop op doel koppen maar andermaal mist zijn kopslag de juiste richting.

72'
Wissel
SobolDennis
70'

Diatta speelt niet meteen zijn beste wedstrijd ooit voor Club maar blijft het evenwel proberen. Met links trapt hij op doel maar doelman Jackers gaat goed plat.

64'

Tweede Brugse hoekschop na de rust en opnieuw is het de kleine Ricca die zijn kans waagt maar zijn kopbal gaat over.

60'

Diezelfde Krmencik opent meteen daarna knap bij Vanaken maar zijn voorzet gaat achter de inlopende Tau, het blijft 1-1 in Brugge.

59'

Na de dubbele wissel bij Club lijkt er wat meer bezieling bij de thuisploeg. Eerst wordt Vormer nog ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel, meteen daarna moet Jackers in de voeten bij Krmencik.

57'
Wissel
SchrijversTau
57'
Wissel
De KetelaereVanaken
57'
Gele kaart
Kobayashi
52'
Goal
Dierckx
-
Uit het niets komen de bezoekers op gelijke hoogte. Foulon loopt weg uit de rug van Diatta en zijn voorzet wordt in de tweede zone binnen geduwd door de inkomende Dierckx. Mignolet moest in deze wedstrijd nog niet aan de bak maar moet zich wel een eerste maal omdraaien, alles is terug te herdoen.
50'

In tegenstelling tot de eerste helft gaat de tweede helft eerder aarzelend van start. De Ketelaere opent weliswaar tot bij Krmencik maar de Tsjech wordt andermaal in buitenspel afgevlagd.

46'

De bal rolt weer op Olympia. Krijgen we een beter Club na de rust te zien? Blijf het hier van minuut tot minuut volgen.

45'
45'
45'
Gele kaart
Sula
+1 : In de toegevoegde tijd haalt de reeds geel geboekte Bizimana met een slaande beweging uit naar de spurtende Krmencik maar scheidsrechter Verboomen laat na om hem met rood naar de kant te sturen. Net bij het afsluiten van de eerste helft krijgt Sula nog geel wegens protest, we gaan rusten met een 1-0 tussenstand.
45'

Net voor de rust komen de bezoekers nog eens opzetten maar de poging van Sula wordt afgeblokt, we krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

Club ruikt bloed en wil meteen een tweede treffer. Eerst trapt Krmencik half over de bal, meteen daarna besluit de boomlange spits rakelings naast, bovendien stond hij blijkbaar ook nog eens in buitenspel, een eventueel doelpunt zou dan ook terecht worden afgekeurd.

40'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Daar is het doelpunt dan toch! Bij de negende Brugse hoekschop alweer kopt Mechele eerst nog op doelman Jackers maar in de nabeurt prikt Rits de 1-0 dan toch tegen de touwen, met nog enkele minuten tot de rust komt Blauw-Zwart eindelijk op voorsprong!
35'

De prille openingsfase beloofde veel goeds maar ondertussen blijven we toch wel een beetje op onze honger zitten. Diatta probeert het dan maar vanuit de tweede lijn maar zijn schot zoeft naast.

34'
Gele kaart
Bizimana
28'

Hoekschop nummer zeven voor Club en opnieuw kan Ricca vanuit het pak op doel koppen maar opnieuw gaat zijn kopbal over. Voorlopig nog geen voorsprong voor de leider en daar kan Clement niet echt tevreden mee zijn.

27'
Gele kaart
Schryvers
24'

Diatta kon zich nog niet echt doorzetten maar vanaf rechts snijdt hij goed naar binnen en waagt met links meteen zijn kans maar de jonge Senegalees ziet zijn schot afgeblokt. Meteen daarna probeert Krmencik het met een halve omhaal maar die gaat over, bovendien stond de Tsjech ook nog eens in buitenspel.

20'

In minuut 20 probeert Vormer de bal af te schermen maar de Nederlander krijgt de fout tegen, een vreemde beslissing van scheidsrechter Verboomen die meteen het Bruge publiek massaal over zich heen krijgt.

18'

Op luttele minuten tijd sprokkelt Club drie hoekschoppen op rij bij elkaar maar telkens zit er nog een verdediger tussen, echt grote kansen blijven dan ook uit in het eerste deel van de eerste helft.

15'

Nadat de eerste hoekschop van de partij wordt afgeslagen, kan Club vlug de omschakeling via Diatta maar de voorzet van de Senegalees richting Krmencik wordt afgeblokt en belandt bij doelman Jackers. Ondertussen laat de Brugse aanhang zich een eerste keer gelden.

12'

Pas na twaalf minuten komen de bezoekers een eerste maal over de middenhelft wanneer Koita vanaf de linkerflank naar binnen snijdt en weet voor te zetten maar de inlopende Schryvers komt te laat om die in doel te lopen, niet echt gevaar voor Mignolet.

9'

We kijken voorlopig steeds naar links en zien hoe Schrijvers een hoge bal meteen op de slof neemt maar de poging van de kwieke Limburger gaat ruim naast en over, het blijft voorlopig 0-0 op Olympia.

6'
5'

Het blijft voorlopig éénrichtingsverkeer en Vormer schildert een vrije trap op het hoofd van Ricca maar tussen twee bezoekende verdedigers knikkert de Uruguayaan naast.

3'

Krmencik vraagt en krijgt en Vormer verstuurt hem de diepe bal maar de Tsjech kan net onvoldoende bij het leer vooraleer echt gevaarlijk te worden.

1'

Na amper 40 seconden speelt Diatta op rechts Schrijvers aan, die brengt meteen voor doel maar bij Club is er niemand gevolgd. Blauw-Zwart wil de bezoekers meteen naar de keel grijpen.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt wel eerst naar de eigen Kop toe.

Terwijl het Jan Breydelstadion niet helemaal is volgelopen, stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna klaar voor.

Het treffen tussen Club Brugge en Waasland-Beveren moet in goede banen worden geleid door Nathan Verboomen, hij wordt hierbij geassisteerd door de heren Ruben Wyns en Christophe Battiston en vierde official Van Damme. Jan Boterberg is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we ook nu weer eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Bij de bezoekers uit Beveren is het uitkijken naar de prestaties naar ex-Bruggelingen Dierckx en Schryvers, ook de Japanner Kobayashi moet in de gaten worden gehouden.

Met de vele matchen op het programma gaat coach Clement flink aan het roteren. Zo worden zowel Balanta, Deli, Dennis en Vanaken met het oog op de Europese clash met Manchester United komende donderdag de nodige rust gegund. Hierdoor wordt Ricca als centrale verdediger naast Mechele uitgespeeld en komt Rits opnieuw op het middenveld terecht, naast Vormer en De Ketelaere die vanavond op de positie van Vanaken aan de slag moet. Voorin krijgt diepste Krmencik het gezelschap van Diatta en Schrijvers.

Ook voor de bezoekers uit het Waasland staat er heel wat op het spel. De fusieploeg verloor midweek op eigen veld van Kortrijk en zag zijn voorsprong op hekkensluiter Cercle Brugge herleidt tot zes punten. In de eindsprint wacht de Waaslanders bovendien nog een zwaar programma.

Amper drie dagen na de topper in Luik tegen Standard wacht er Club Brugge vanavond het thuisduel tegen Waasland-Beveren. Door de nipte zege van Gent gisteren bij Eupen, begint Blauw-Zwart met zes punten voorsprong aan de partij, bij een eventuele driepunter wordt de kloof van negen punten opnieuw gehandhaafd.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Waasland-Beveren, op speeldag 26 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.