Speeldag 3

1 - 1
94'

Club laat in extremis dus de zege en de voorlopig leidersplaats liggen, het komt nu op vijf punten, één punt minder dan leider Kortrijk dat later dit weekend nog aan de bak moet. Volgend weekend is er de uitwedstrijd bij Zulte Waregem, heel graag tot dan!

94'

In de eerste helft bracht Vormer Club op voorsprong en werd een doelpunt van Sobol afgekeurd na voorafgaand handspel van Lang. Ook na de pauze kreeg Blauw-Zwart voldoende kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien maar een kopbal van De Ketelaere spatte tegen de onderkant van de lat uiteen terwijl zowel Sobol, Dost en Rits Didillon op hun weg vonden. IN de toegevoegde tijd lukte Waldo de gelijkmaker.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken en net als tegen Eupen moet Club zich tevreden stellen met een gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle.

91'
Goal
Waldo
-
Club laat na om Cercle het nekschot te geven en betaalt dit heel zuur. Waldo snijdt naar binnen en trapt de gelijkmaker voorbij een totaal kansloze Mignolet in doel.
90'

De late waarschuwing loont want Club trekt alweer ten aanval met een prima voorzet van Sobol richting Dost maar de Nederlander kan net niet bij de bal. Meteen daarna heeft de Nederlander de 2-0 aan de voet maar hij besluit pal op Didillon terwijl de Fransman ook in de nabeurt Rits het scoren belet.

88'
Wissel
BalantaMbamba
87'

Opnieuw is het eventjes flink blazen wanneer Cercle stevig komt opzetten maar gelukkig wordt de voorzet van de ingevallen Sampers niet in doel verlengd, hier komt Club goed weg.

83'

Met slechts één doelpunt verschil moet Club achterin blijven uitkijken maar Mechele komt gepast tussen om een bezoekend schot onschadelijk te maken, het blijft 1-0.

81'
Wissel
LangDost
79'
Wissel
DemanSampers
77'
71'

Mata dolt op rechts met zijn tegenstander en kan het leer voor doel brengen, Sobol neemt de afvallende bal op de slof maar zijn schot wordt in hoekschop afgeblokt, voorlopig nog steeds geen tweede competitietreffer voor de Oekraïner.

66'
Wissel
VormerVanaken

Eerste wissel bij Club. Voor Vormer zit de wedstrijd er op, in zijn plaats komt Vanaken, die meteen ook de kapiteinsband rond de arm krijgt.

64'

Vrijwel meteen na de dubbele wissel bij Cercle komt Club heel dicht bij de 2-0. Vormer toont zich aan de achterlijn het slimst in het duel en kan zo voor doel brengen, daar komt De Ketelaere prima ingelopen maar zijn kopbal springt via de onderkant van de lat terug het veld in waardoor de bezoekers kunnen opruimen. Meteen daarna verdwijnt een krullend schot van Balanta over het doel van Didillon.

62'
Wissel
DenkeyWaldo
62'
Wissel
HoticSomers
62'
61'
Gele kaart
Deman
57'

Net voor de bezoekende zestien wordt Sobol foutief gestuit maar de daaropvolgende vrije trap van Vormer valt via de voet van een verdediger van Cercle op het dak van het doel, ook de daaropvolgende hoekschop, de tweede pas in deze partij, levert Blauw-Zwart verder niks op.

54'

Terwijl het lichtjes regent boven Olympia blijft Club op zoek gaan naar een tweede verlossend doelpunt. Eerst wordt Sobol terecht afgevlagd wegens nipt buitenspel, meteen daarna kan De Ketelaere niet bij een hoge voorzet.

48'

De tweede helft begint alvast iets steviger dan de eerste met al meteen een prima actie vanwege de landskampioen. Op links dartelt Lang die andermaal de spurtende Sobol bedient, die kapt zich prima vrij en legt af tot bij Vormer maar in tegenstelling tot zijn doelpunt in de eerste helft gaat zijn poging ditmaal rakelings naast.

46'
Wissel
DecostereDa Silva

De bal rolt weer op Olympia, kan Club na de pauze de score verder opdrijven?

45'
45'
45'

+3 : De netten trillen een tweede maal wanneer Lang de lopende Sobol knap aanspeelt en de Oekraïner de 2-0 hard voorbij Didillon in doel knalt. Een nieuw blauw-zwart feestje gaat echter niet door want op aangeven van de videoref keurt scheidsrechter Van Damme de treffer af na handspel van Lang. Meteen daarna wordt de eerste helft afgefloten.

45'
Gele kaart
Mata
45'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

42'
42'
41'

Club drukt door en opnieuw kan het dreigen wanneer Mata zijn kans waagt maar de Angola-Belg kan zijn schot niet drukken, meteen daarna verkijkt Didillon zich bijna bij een voorzet van Vormer, het blijft dus 1-0.

37'

Meteen daarna krijgt Club de kans om de score te verdubbelen wanneer De Ketelaere achter een diepe bal aangaat maar in de zone van de waarheid gaat de jonge Bruggeling neer. Iedereen bij Blauw-Zwart schreeuwt om een strafschop maar zowel scheidsrechter Van Damme als videoref Put oordelen dat er nauwelijks contact is.

35'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Met nog tien minuten tot de rust knutselt Club eindelijk eens een voldragen aanval in elkaar en meteen is het prijs. Na prima samenspel haalt Lang de achterlijn, die behoudt knap het overzicht en legt het leer panklaar voor Vormer die de 1-0 netjes voorbij Didillon in het hoekje plaatst!
29'

Nadat de bezoekers noodgedwongen een eerste wissel moeten doorvoeren, wordt Vormer aan de rand van de zestien foutief gestopt. Vanuit een vrije scherpe hoek trapt De Ketelaere de vrije trap echter recht in de handen van Didillon.

27'
Wissel
DalandCorryn
24'
22'
Gele kaart
Utkus
21'

Club probeert het tempo wat op te voeren maar nadat Balanta zowaar Rits ongewild onderuit haalt, kan Cercle plots de oversteek maken maar de laatste pass richting de lopende Deman ontbreekt.

19'
Gele kaart
Da Silva
17'

We zijn reeds het eerste kwartier voorbij wanneer Club een eerste maal voor dreiging kan zorgen. De Ketelaere zet zich op de rechterflank goed door en steekt prima door tot bij de compleet vrijstaande Vormer, die trapt meteen op doel maar de Nederlandse captain kan zijn schot onvoldoende laag houden.

15'

Nsoki gaat even op wandel op het middenveld maar balverlies luidt de omschakeling bij Cercle in, gelukkig is de bal iets te ver voor Denkey en kan Mignolet het gevaar ontzetten.

13'
Gele kaart
Vanhoutte
9'

Mitrovic probeert met een diepe bal de spurtende Lang te lanceren maar met een ultieme tussenkomst kan Popovic de Nederlander een halt toeroepen.

7'

Mata wordt op rechts foutief afgestopt en Vormer pompt de daaropvolgende vrije trap de zestien in maar die wordt al bij al vrij makkelijk weggewerkt door de bezoekende defensie, we zien een eerder rustige openingsfase.

2'
1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt wel eerst naar de eigen Kop toe. Kan de landskampioen deze opdracht tot een goed einde brengen? Volg het hier op de voet.

Terwijl de avond stilaan valt boven Brugge, stappen de beide teams het veld op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De Brugse stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge moet in goede banen worden geleid door Kevin Van Damme. De 31-jarige West-Vlaming wordt hierin bijgestaan door zijn assistenten Thibaud Nijssen en Brecht Devriese, vierde official Jonathan Lardot en videoref Bert Put.

Op het middenveld krijgen we dus een driehoek met Balanta, Rits en Vormer. Voor de Nederlander wordt de derby tegen Cercle Brugge zijn 320ste officiële en 240ste competitiewedstrijd in het blauw-zwarte shirt van Club Brugge. Voor Bruggeling De Ketelaere is het tevens zijn 75ste officiële wedstrijd voor de landskampioen.

Voor de stadsderby tegen buur Cercle wijzigt coach Clement zijn elftal op een aantal plaatsen. Zo behoudt Nsoki achteraan zijn plaats in het elftal maar verschijnt Mitrovic wel aan de aftrap. Dit in tegenstelling tot Dost die zich moet schikken in een rol als wisselspeler. Ook Sobol, vorig weekend matchwinnaar bij Union, verdringt Ricca uit de basis.

Voor aanvang van de wedstrijd staan zowel Club als Cercle met vier punten op een gedeelde tweede plaats, twee punten minder dan de enige leider Kortrijk. Club kwam op de openingsspeeldag niet verder dan een puntendeling tegen Eupen maar pakte vorig weekend wel de drie punten bij Union. Cercle van hun kant won bij Beerschot en bleef tegen OHL steken bij een billijk gelijkspel.

Tussen alle Olympisch geweld in, zouden we het bijna nog vergeten maar vanavond trappen Club Brugge en Cercle Brugge de derde speeldag op gang. In een onderling duel strijden beide Brugse teams niet alleen voor de eer maar tevens voor de leidersplaats.

Goedenavond en welkom vanuit de mooiste stad van het land, welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge, op speeldag 3 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 2

Club speelt 1-1 gelijk tegen Cercle

Club Brugge is in de stadsderby tegen Cercle blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Blauw-Zwart leek lange tijd op weg naar de overwinning dankzij een goal van Ruud Vormer, maar slikte in de blessuretijd nog de gelijkmaker van Rubio Waldo.

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door aan het team dat vorige week won op Union. Matchwinnaar Eduard Sobol werd beloond met een basisplaats en ook Matej Mitrović verscheen aan de aftrap. Ricca en Dost verdwenen daardoor uit de basiself. Blauw-Zwart begon in een 3-5-2 opstelling, waarbij Stanley Nsoki samen met Mitrović en Mechele de driemansverdediging vormde. Voorin speelden Lang en De Ketelaere samen in de aanval.

Club leek meteen alle registers open te trekken, maar Vormer kon in de openingsminuut Lang net niet bereiken. Het felle offensief kreeg echter geen vervolg. Met uitzondering van een verre knal van Vormer en een vrije trap van De Ketelaere viel er in het eerste half uur niet veel te beleven. Het duurde tot tien minuten voor de rust vooraleer de wedstrijd openbrak: na een knappe aanval legde Lang het leer terug tot bij Ruud Vormer en die schoot de 1-0 overhoeks binnen.

Dat doelpunt gaf Blauw-Zwart vleugels, want plots begon het kansen te regenen. Vooral Charles De Ketelaere speelde Cercle tureluurs, maar eerst werd hij nog net uit evenwicht gebracht door Popovic en daarna kon Mata zijn teruglegger niet verzilveren. Kort daarop pakte Didillon een voorzet-schot van Vormer in twee tijden. Diep in de blessuretijd werkte Sobol een pass van Lang knap af, maar de goal werd afgekeurd omwille van voorafgaand handspel van de Nederlander.

Na de pauze probeerde Club meteen door te duwen. Zo ging een schot van Vormer net naast, terwijl even later een afgeweken vrije trap van de Brugse kapitein op het dak van het doel strandde. Blauw-Zwart had de match in handen, al moest het door de krappe voorsprong wel opletten voor mogelijke tegenprikken van Cercle. Verder dan een schot van Vitinho kwamen de buren evenwel niet.

Club kwam halfweg de tweede helft dicht bij een tweede goal: na een voorzet van Vormer botste een kopbal van De Ketelaere via de onderkant van de lat opnieuw het veld in. Twee minuten later zoefde een plaatsbal van Balanta een metertje naast. Cercle leek niet bij machte om te dreigen en dus leek Blauw-Zwart op weg naar een zuinige zege.

Het venijn zat hem echter in de staart. Eerst kon Dost niet bij een voorzet van Sobol en in de negentigste minuut volgde nog een dubbele kans: eerst pareerde Didillon een schot van Dost en in de rebound kreeg ook Vanaken de bal niet voorbij de Franse doelman. In plaats van 2-0 werd het in de blessuretijd echter nog 1-1: de ingevallen Rubio Waldo sneed naar binnen en schoot de gelijkmaker via de verste paal in doel. Een koude douche voor Club, dat zo met 5 op 9 aan de competitie begint.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3
Toeschouwers: 10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Club Brugge: Simon Mignolet – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Clinton Mata, Ruud Vormer (66’ Hans Vanaken), Mats Rits, Éder Balanta (88’ Noah Mbamba), Eduard Sobol - Charles De Ketelaere, Noa Lang (81’ Bas Dost). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Federico Ricca, David Okereke, Youssouph Badji, Daniel Pérez en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
Cercle Brugge: Thomas Didillon – Edgaras Utkus, Boris Popovic, Jesper Daland (27’ Alexander Corryn) – Robbe Decostere (46’ Vitinho), Leonardo Lopes Da Silva, Dino Hotic (63’ Thibo Somers), Charles Vanhoutte, Dimitar Velkovski – Kevin Denkey (63’ Waldo Rubio), Olivier Deman (80’ Aske Sampers). Coach: Yves Vanderhaeghe.
Gele kaarten: Vanhoutte, Da Silva, Utkus, Mata, Deman, Mbamba.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 35’ Vormer (1-0), 91’ Waldo (1-1).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in