Speeldag 27

2 - 0
93'

Door deze zege springt Club opnieuw over Anderlecht naar de derde plaats in het klassement en verkleint het tevens de kloof met leider Union tot negen punten. Volgend weekend wacht er Blauw-Zwart de verre trip naar Eupen, heel graag tot dan!

93'

Het zit erop, Club wint met 2-0 van Charleroi en doet hiermee wat het moest doen. Rits bekroonde zich tot matchwinnaar, met een doelpunt voor en na de rust.

92'
Wissel
Skov OlsenNusa
90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

88'
86'
Wissel
Van CleemputDescotte
85'

Diezelfde Adamyan kan meteen daarna de bal goed bijhouden en afleggen tot bij Sandra maar die ziet zijn schot voor de lijn gekeerd, ook in de nabeurt ziet Skov Olsen zijn poging afgeblokt.

84'

Bij Charleroi hebben ze heel wat spelers voor de bal en net als in de eerste helft kan Club plots in de omschakeling, ditmaal via Sandra maar zijn laatste pass richting Adamyan is onzuiver.

82'

Terwijl de eerste supporters het stadion reeds verlaten, krijgen beide teams een uitstekende mogelijkheid tot scoren. Eerst redt Kamara knap bij een opwipper van Skov Olsen, aan de overkant gaat een schot van Zorgane maar rakelings naast.

79'
Wissel
SobolSandra
77'

Plots gaat het goed op en neer met eerst een geweldige mogelijkheid voor de pas ingevallen Tchatchoua maar Mignolet redt knap, aan de overkant opent Vanaken prima tot bij Skov Olsen maar de Deen vindt Kamara op zijn weg, het blijft 2-0.

76'

De bezoekers dwingen een eerste hoekschop na de rust af en de afvallende bal valt voor de voeten van Ilaimaharitra maar het schot van van de kapitein gaat ruimschoots naast.

74'
74'
Wissel
HeymansTchatchoua
68'
Wissel
LangAdamyan
64'
61'

Pas op het veld kan Badji een eerste maal zijn duivels ontbinden maar gelukkig voor Club trapt de ex-Bruggeling onder druk ruimschoots naast.

60'
Wissel
BayoBadji
58'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Niet lang nadat Club goed wegkwam, verdubbelt het de score. Met een eerste assist voor Skov Olsen die Rits knap zijn tweede doelpunt van de avond kan aanbieden!
53'

Club kon na de rust nog niks klaarmaken maar komt nu toch gevaarlijk opzetten. Via Odoi en Lang kan Skov Olsen vanaf de rechterkant op doel knallen maar zijn poging gaat voorlangs buiten, bijna het eerste doelpunt voor de Deense nieuwkomer.

50'

Vijf minuten na de kampwissel komt Charleroi dicht bij de gelijkmaker wanneer Bayo van dichtbij de gelijkmaker lijkt te gaan scoren maar de spits trapt over, bovendien gaat de vlag de hoogte in wegens voorafgaand buitenspel.

48'

Meteen na de toch wel licht getrokken gele kaart voor Mechele trekt Charleroi ten aanval maar Bayo geraakt net niet bij een diepe bal, Mignolet kan makkelijk pakken.

47'
Gele kaart
Mechele
46'
Wissel
ZarouryGholizadeh

De bal rolt weer op Olympia, kan Blauw-Zwart deze wedstrijd na de rust helemaal naar zich toetrekken. Bij Charleroi alvast een eerste wissel waar Zaroury in de kleedkamer bleef en werd vervangen door de Iraniër Gholizadeh.

45'
45'
45'
45'
45'

+1 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft en Club mag gaan rusten met een 1-0 voorsprong, dankzij het enige doelpunt van Rits. Een zeldzaam hoogtepunt in een bijzonder faire maar weinig echt boeiende eerste 45 minuten.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

Odoi zit prima in de wedstrijd, hij weet het leer te onderscheppen en meteen door te spelen naar De Ketelaere, die Lang in de tweede zone weet te bereiken maar de Nederlander trapt in één tijd over en naast, leuke aanval vanwege Blauw-Zwart.

41'
40'

De Carolo's proberen te reageren en Van Cleemput probeert het andermaal vanuit de tweede lijn maar andermaal vindt hij Mignolet op zijn weg.

36'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Met nog minder dan tien minuten tot de rust klimt Club op voorsprong en dit op de counter. Via Nsoki kan Odoi de omschakeling maken en hij steekt op het gepaste moment diep tot bij de lopende Rits die het leer over Kamara in doel kan trappen, voor Rits meteen zijn vierde competitietreffer van het seizoen!
30'

Op het halfuur proberen de Zebra's uit te breken wanneer Bayo diep wordt gestuurd maar gelukkig is er Mata om de angel uit de aanval te halen, een prima en broodnodige tussenkomst van de Angola-Belg.

28'
Gele kaart
Ilaimaharitra
26'

Het loopt niet echt vlot bij Club en als ook Rits in de voeten van een bezoeker speelt, moet de thuisploeg op zijn tellen letten maar gelukkig gaat de strakke voorzet aan alles en iedereen voorbij, meteen daarna verdwijnt een schot van Van Cleemput in de tribunes.

23'

Uitgerekend in de Sterchele minuut komt Club opnieuw opzetten wanneer Lang op links opent tot bij Sobol maar zijn voorzet wordt gepakt door Kamara.

21'

De aanwezigen grijpen zich naar de haren want Club laat de kans op de 1-0 liggen. De Ketelaere slalomt voorbij een aantal bezoekers en opent dan knap tot bij de totaal vrijstaande Sobol maar in plaats van meteen op doel te trappen, aarzelt hij nog even waardoor Kamara prima zijn hoek kan verkleinen en in hoekschop kan verwerken.

18'
16'

De handen gaan dan toch eens op elkaar wanneer Nsoki zich op links goed weet door te zetten en de achterlijn haalt maar zijn voorzet wordt door Rits naast getrapt.

15'

We blijven voorlopig wat op onze honger zitten en het zijn alweer de bezoekers die voor gevaar zorgen. Mignolet moet plat bij een schot van Zaroury, in de rebound knalt Bayo overhoeks langszij, hier komt Club goed weg.

11'
8'

Charleroi plooit massaal terug en Club breit vooral in de middenstrook, plots is daar toch de versnelling wanneer Rits vanaf de rechterflank De Ketelaere aanspeelt, die probeert af te leggen tot bij Lang maar die kan niet afdrukken.

5'

In de vroege openingsfase komt het eerste schot richting doel vanwege de bezoekers maar de poging van Ilaimaharitra gaat hoog over, aan de overkant is Kamara eerder op de bal dan Lang

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Kan Club de punten aan eigen huis houden en zo de achterstand op Union verkleinen? Volg het hier op de voet!

Terwijl iedereen in het stadion ondertussen op de hoogte is dat leider Union op eigen veld verrassend onderuit ging tegen STVV, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Het duel tussen Club Brugge en Sporting Charleroi moet in goede banen worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts. Hij zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Jo De Weirdt en Kevin Monteny, vierde official Brent Staessens en videoref Bram Van Driessche.

We kunnen nu reeds kwijt dat de aftrap voor de wedstrijd tussen Club en Charleroi zal worden gegeven door Clublegende Julien Cools, die uitgerekend vandaag zijn 75ste verjaardag mag vieren. Cools speelde tussen 1973 en 1979 zes seizoenen voor Blauw-Zwart en pakte met Club drie landstitels. In 1977 lukte hij ook de dubbel, met de titel en bekerwinst en kreeg hij de trofee de Gouden Schoen overhandigd. In 1976 en 1978 betwistte Cools met Club ook twee Europese finales, maar telkens bleek Liverpool net iets te sterk. Julien Cools speelde ook 35 wedstrijden voor de Rode Duivels en was op het EK '80 de kampioen bij de ploeg die in Italië Europees vicekampioen werd. Alvast een gelukkige verjaardag, Julien!

Het is de 52ste maal dat Club en Charleroi elkaar in Brugge ontmoeten. Van de vorige 51 confrontaties wist Blauw-Zwart er 38 te winnen, werd er acht maal gelijk gespeeld en wisten de Zebra's vijf maal te zegevieren. In de heenronde pakte Club de volle buit na een late winnende treffer van Charles De Ketelaere. Net als Eduard Sobol moet de Bruggeling uitkijken voor een vijfde gele kaart, zoniet missen ze volgende zondag de uitwedstrijd in Eupen.

In vergelijking met de verloren topper van vorig weekend tegen de Buffalo's laat Schreuder met de Deen Andreas Skov Olsen en de Nederlander Noa Lang twee nieuwe namen aan de aftrap verschijnen. Ook Mats Rits krijgt een plaats in de Brugse elf, de middenvelder speelt overigens zijn 120ste competitiewedstrijd voor Club. Door de aanwezigheid van Rits, moet Ruud Vormer zich schikken in zijn rol als wisselspeler.

Het zit Schreuder overigens niet echt mee want hij moet met Eder Balanta, Tajon Buchanan en Bas Dost toch een drietal belangrijke spelers missen. Balanta keek vorig weekend tegen KAA Gent tegen geel aan en zit een schorsingsdag uit. Buchanan van zijn kant testte positief waardoor de Canadees forfait moet geven. Tenslotte viel ook Dost met een blessure uit. Hierdoor werden de youngsters Noa Mbamba, Lynt Audoor, Cisse Sandra en Antonio Nusa aan de 20-koppige selectie toegevoegd.

Voor de tweede opéénvolgende thuiswedstrijd ontvangt de landskampioen in eigen huis de Zebra's uit Charleroi. Aangezien bij aanvang van deze speeldag de achterstand op leider Union reeds twaalf punten betreft en zowel Antwerp als Anderlecht hun duel wisten te winnen, weet Blauw-Zwart meteen waar het aan toe is. De troepen van Alfred Schreuder kunnen enkel tevreden zijn met de zege en de bijhorende drie punten.

Goeiemiddag en welkom vanuit een voorlopig droog maar winderig Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Sporting Charleroi, op speeldag 27 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 0

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in