Speeldag 3

1 - 5
94'

Geen derde stunt dus voor Club, dat zondag opnieuw stevig aan de bak moet, dan staat de altijd bijzonder lastige verplaatsing naar Antwerp op het programma, heel graag tot dan!

94'

Door deze stevige reality check zakt Club naar een derde plaats in Groep A, terwijl Manchester City naar een voorlopige leidersplaats springt, al speelt PSG straks nog wel.

94'

Het hoeft niet meer voor de Roemeense scheidsrechter en Club verliest met zware 1-5 cijfers van een oppermachtig Manchester City, dat in alle facetten van het voetbal duidelijk de betere ploeg was. Mahrez scoorde driemaal voor de bezoekers terwijl het doelpunt van Vanaken een doekje voor het bloeden was.

90'

De reguliere speeltijd zit erop wanneer Sterling op zoek blijft naar een doelpunt maar andermaal vind hij zijn voormalige ploegmaat bij Liverpool op zijn weg, het blijft 1-5.

89'

Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kan Club nog eens dreigen. Op links dartelt Lang langs een aantal Engelsen maar vooraleer Vormer op doel kan trappen, ligt Ederson in de weg.

86'

Ook Dost, die andere invaller bij Club, wil zich tonen aan Europa. De Nederlander neemt een voorzet in één tijd over maar zijn poging rakelings naast gaan, geen tweede Brugse treffer.

84'
Goal
Mahrez
-
Club slikt in de slotfase nog een vijfde treffer tegen wanneer Mahrez achter een diepe bal aangaat en met een gemeten schot zijn derde doelpunt van de avond aantekent.
81'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Met nog negen minuten op de klok lukt Club de eerredder, alweer is het Van der Brempt die centraal voor doel kan brengen en Vanaken is er als de kippen bij om de 1-4 onder Ederson te duwen, voor de Limburger meteen zijn derde doelpunt in deze Champions League campagne.
78'
Wissel
NsokiMechele
78'
Wissel
De KetelaereDost
78'

Eindelijk kan Club voor gevaar zorgen, Van der Brempt houdt Ake goed af maar Ederson heeft een uitstekende redding in huis bij de stevige kopbal van De Ketelaere, meteen het laatste wapenfeit van de jonge Bruggeling want hij wordt afgelost door Dost.

77'

Net op een ogenblik dat de bezoekende supporters hun coach de hemel inprijzen, verstuurt Vormer een diepe bal richting De Ketelaere maar via een verdediger kan Ederson het leer pakken. Aan de overkant laat Sterling laat om het mes nog dieper in de Brugse wonde te duwen, eerst trapt hij pal op Mignolet, in de rebound mikt hij in het zijnet.

74'

We sluipen stilaan richting het laatste kwartier wanneer Club eindelijk eens kan tegenprikken maar vooraleer Van der Brempt op doel kan trappen, ligt de bezoekende doelman al eerder op de bal, geen eerredder voor Blauw-Zwart dat nooit echt in de wedstrijd zat.

72'
Wissel
RodriFernandinho
71'

Club lijkt in alle opzichten duidelijk een klasse te licht van City, dat opnieuw kan dreigen via Palmer en Sterling maar het schot van de voormalige spits van Liverpool gaat naast het doel van Mignolet.

69'
Wissel
BalantaMbamba
66'
Goal
Palmer
-
Het wordt stilaan pijnlijk voor Club dat een vierde tegentreffer moet slikken. Op links krijgt de pas ingevallen Sterling een zee aan ruimte en hij legt perfect af tot bij Palmer, de pas 19-jarige invaller knalt meteen de 0-4 voorbij Mignolet.
65'
Gele kaart
Balanta
64'

Halverwege de tweede helft haalt Guardiola De Bruyne naar de kant, ook onder stevig applaus van de Brugse aanhang moet hij zijn plaats afstaan aan de jonge Palmer.

64'
Wissel
FodenSterling
62'

Na een licht gefloten fout van Sobol bij Mahrez neemt diezelfde Mahrez de vrije trap voor zijn rekening maar ditmaal gaat de poging van de Algerijn over het doel van Mignolet.

57'

Vrijwel meteen na de dubbele wissel bij zowel Club als City, komen de bezoekers opnieuw gevaarlijk opzetten maar ditmaal geeft Mignolet geen krimp bij de schuiver van dichtbij van Foden.

56'
56'
Wissel
LaporteAke
56'
Wissel
SowahVan der Brempt
56'
Wissel
RitsVormer
53'
Goal
Walker
-
Ook na de rust blijven de bezoekers de wet dicteren en na knap aangeven van De Bruyne knalt Walker de 0-3 overhoeks voorbij Mignolet in doel.
51'

Slordig inspelen van Nsoki luidt een tegenaanval van City in maar gelukkig is er Rits om het leer voor een aantal aanstormende Engelsen te ontzetten.

47'

Het eerste gevaar na de rust komt vanwege City wanneer Mahrez vanaf de rechterkant kan voorzetten en met veel moeite kunnen zowel Hendry als Balanta verder gevaar ontzenuwen.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig alvast geen wissels te melden. C'mon boys!

45'
45'
45'

+3 : De Roemeense ref fluit de eerste helft af en Club moet met een 0-2 achterstand de rust in. Bijna keek het nog tegen een derde tegentreffer aan maar Mignolet pakte het schot van Mahrez terwijl een pegel van De Bruyne over de dwarsligger zoefde. Kan Blauw-Zwart na de kampwissel alsnog een vuist maken?

45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

44'
Gele kaart
Nsoki
43'
Goal
Mahrez
-
Net voor de rust haakt Nsoki de oprukkende Mahrez in de zestien en vanaf elfmeter laat de Franse Algerijn Mignolet geen schijn van een kans, nog voor de pauze kijkt Club tegen een 0-2 achterstand aan.
42'

Strafschop City!

41'

Met de rust in zicht kan Club een tweede hoekschop afdwingen maar Hendry komt niet echt aan koppen toe, het leer hobbelt over de zijlijn buiten.

37'
36'

Club kan toch eens uit de ontknelling loskomen en Sobol kan vanaf de achterlijn strak voor doel brengen maar zijn voorzet wordt in hoekschop gekeerd, ook dit levert de Bruggelingen verder niks op.

34'

De Citizens bepalen de wedstrijd en tikken het leer naar hartelust rond, uiteindelijk moet Rits alle zeilen bijzetten om een tweede Engels doelpunt te voorkomen.

31'
Gele kaart
Laporte
30'
Goal
Cancelo
-
Op het halfuur is het dan toch raak wanneer Cancelo de bal met de borst kan aannemen en onder Mignolet in doel kan schuiven.
29'

Mata ziet sterretjes want het meeste Engelse gevaar komt van de linkerkant maar de bezoekers uit Manchester blijven morsen met de kansen.

27'

De Bruyne speelt voorlopig een eerder anonieme wedstrijd maar onze landgenoot zet Mignolet toch een eerste maal aan het werk, gelukkig is het schot van de Gentenaar te centraal om echt voor gevaar te zorgen.

26'

De bezoekers hebben het tempo wat laten zakken maar blijven op zoek naar de openingstreffer, gelukkig kan Mignolet een voorzet van de mee opgerukte Walker uit de lucht plukken.

24'
Gele kaart
Mata
22'

De Ketelaere wordt aan de linkerkant onderuit gehaald en Lang pompt de daaropvolgende vrije trap de Engelse zestien in, evenwel recht in de handen van Ederson.

19'

Manchester City is duidelijk de betere ploeg en Club mag tevreden zijn dat het nog steeds 0-0 staat. Daar komt geen verandering in wanneer Foden op links de nodige ruimte heeft maar opnieuw vindt hij geen medespeler.

16'

Club moet dus noodgedwongen op de counter loeren en doet dit via Vanaken die knap Lang lanceert maar de aanname bij de Rotterdammer is net iets minder waardoor Walker op zijn doelman kan terugspelen.

15'
14'

De bezoekers laten de netten een tweede maal trillen maar andermaal gaat het feestje wegens buitenspel niet door. Club heeft het bijzonder moeilijk tegen de zevenvoudig Engelse landskampioen dat opnieuw kan dreigen via Foden maar zijn schot belandt in het zijnet.

11'

Opnieuw Engels gevaar wanneer Bernardo Silva de achterlijn weet te halen en Nsoki eerder paniekerig in hoekschop verwerkt maar de vlag gaat de lucht in wegens buitenspel.

10'

De bezoekers denken een eerste maal te hebben gescoord wanneer Grealish het leer over Mignolet in doel kan lobben maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout van de Engelse international bij Mata.

6'

De Citizens steken een eerste maal de neus aan het venster wanneer Foden vanaf de linkerkant strak voor doel kan brengen maar De Bruyne kan gelukkig voor Mignolet en Club geen vervolg aan de actie breien, aan de overkant wordt De Ketelaere in buitenspelval afgevlagd.

3'

City eist meteen het balbezit op maar op aangeven van Vanaken kan Lang op links een eerste spurt inzetten maar helaas voor de Nederlander gaat de bal over de zijlijn en word een mogelijke eerste tegenprik vroeg in de kiem gesmoord.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Manchester die hebben afgetrapt. Club speelt zoals gewoonlijk eerst naar de Zuidtribune toe. C'mon boys!

Wanneer de beide teams de grasmat opstappen, zijn wegens de vele files nog niet alle supporters in het stadion aanwezig, niettemin zijn we er bijna helemaal klaar voor.

Op Olympia zal Kovacs worden bijgestaan door zijn landgenoten Vasile Florin Marinescu en Ovidiu Artene en vierde official Marian Alexandru Barbu. Het VAR-duo bestaat uit de Italiaan Paolo Valeri en de Zwitser Fedayi San.

De clash tussen Club Brugge en Manchester City moet in goede banen worden geleid door de Roemeen Istvan Kovacs. Deze 37-jarige sportleraar is alvast geen onbekende voor Blauw-Zwart want enkele seizoenen terug floot hij in Istanboel de uitwedstrijd bij Basaksehir. Eerder dit seizoen floot Kovacs het Champions Leagueduel tussen Shakhtar Donetsk en Inter.

Voor Rits is het vanavond zijn 140ste wedstrijd voor Club, Mata daarentegen speelt vanavond zijn 25ste Europese wedstrijd voor Blauw-Zwart. Sobol van zijn kant zit aan 30 wedstrijden in Europa, vijf met Zorya Luhansk, zes met Slavia Praag, vier met Jablonec en nu dus ook vijftien met Club.

Voor Vanaken is het treffen met Manchester City zijn 37ste wedstrijd in de Champions League, hij evenaart daarmee het totaal van Gert Verheyen. Bovendien scoorde de tweevoudige Gouden Schoen reeds elf doelpunten, waarmee hij Europees topschutter is. De Limburger telt in de Beker der Landskampioen/Champions League nu twee doelpunten meer dan nog levende legende Raoul ‘Lotte’ Lambert.

In vergelijking met de wedstrijd tegen KV Kortrijk wijzigt Clement zijn elftal op een drietal plaatsen. Zoals vooraf aangenomen mocht worden, neemt Hendry centraal in de defensie ten koste van Mechele opnieuw zijn plaats in. Op links moet Maouassa plaats ruimen voor Sobol terwijl Vormer uit de ploeg gaat ten voordele van Balanta.

Komen de namen van Wesley Moraes en Otasowie vanavond alvast niet op het wedstrijdblad, dan kan coach Clement voor het overige rekenen op een vrijwel complete selectie.

Voor een aantal spelers wordt het bovendien een heerlijk weerzien. Zo speelde Mignolet nog twee seizoenen met Sterling samen bij Liverpool en waren Sobol en Zinchenko ploegmakkers bij Shakhtar Donetsk. Ook Wesley Moraes, vanavond niet inzetbaar, en Grealish kennen een verleden bij Aston Villa. Ook Sowah (Leicester City), Hendry (Wigan), Izquierdo (Brighton) en de niet geselecteerde Otasowie (Wolves) waren voorheen actief in de Premier League.

Niettemin waren zowel Rodri (Atletico Madrid), Fernandinho (Shakhtar Donetsk), Mahrez (Leicester City) en Kevin De Bruyne (Genk) eerder aan de slag tegen Club. Voor De Bruyne is het sinds zijn vertrek uit België meteen de eerste maal dat hij tegen een Belgische tegenstander uitkomt.

Ondanks een rijk verleden, speelde Club nog nooit eerder tegen Manchester City, dat evenwel in een ver verleden te sterk bleek voor SK Lierse (1969), Standard (1978) en Sporting Lokeren (2003). De Sky Blues zijn overigens de 125ste unieke en elfde Engelse tegenstander ooit.

Na twee speeldagen staat de Belgische landskampioen samen met de Parijzenaars met vier punten op een knappe gedeelde eerste plaats, één punt meer dan de Citizens, Leipzig sluit voorlopig puntenloos de rij.

In zijn 332ste Europese wedstrijd ontvangt Club Brugge vanavond de sterren van Manchester City. Blauw-Zwart hoopt na PSG en Leipzig een derde maal te kunnen stunten in Europa.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City, op speeldag 3 in de groepsfase van de UEFA Champions League.

  • 1 - 5

Club gaat met 1-5 onderuit tegen Manchester City

Club Brugge heeft tegen Manchester City zijn eerste nederlaag geleden in de Champions League. De Engelsen bleken een maatje te groot voor Blauw-Zwart en wonnen met 1-5. Hans Vanaken kon in de slotfase de eer redden voor Club.

Philippe Clement koos voor hetzelfde elftal dat eerder kon stunten tegen PSG en Leipzig. Het team dat vrijdag aan de aftrap verscheen tegen KV Kortrijk onderging daarom drie wijzigingen. Achterin kwamen Jack Hendry en Eduard Sobol in de plaats van Mechele en Maouassa, terwijl op het middenveld Éder Balanta de plaats innam van Vormer. Bij de bezoekers verscheen Rode Duivel Kevin De Bruyne aan de aftrap.

Manchester City monopoliseerde de bal vanaf de openingsminuut en gaf Blauw-Zwart geen kans om in de wedstrijd te geraken. De Engelsen tikten de bal vlot rond en voetbalden bijna voortdurend op de helft van Club Brugge. Na tien minuten kon Grealish scoren, maar zijn goal werd afgekeurd omwille van een fout op Mata. Direct daarna ging ook een doelpunt van Rodri niet door wegens buitenspel. De druk van de bezoekers bleef toenemen, maar een schot van Foden strandde in het zijnet, terwijl De Bruyne – vanuit buitenspel – recht op Mignolet mikte.

De Bruggelingen hielden lange tijd stand, maar moesten op het halfuur toch plooien. João Cancelo nam een pass van Foden knap mee en schoof de bal onder Mignolet in doel. Club probeerde daarna meer druk te zetten, maar moest zijn meerdere erkennen in Manchester City. Het kwam niet verder dan een afgeblokt schot van Lang en een vrije trap van De Ketelaere. Bovendien slikte Blauw-Zwart op slag van rust nog een tweede tegengoal: Nsoki maaide Riyad Mahrez onderuit op de rand van de zestien meter en de Algerijn trapte de penalty zelf feilloos binnen. Direct daarna pareerde Mignolet nog een schot van diezelfde Mahrez, terwijl een schot van De Bruyne over doel ging.

Ook na de pauze konden de Bruggelingen niet meteen een vuist maken. City nam geen genoegen met de dubbele voorsprong en bleef doorduwen. Mahrez en Foden konden eerst net niet scoren, maar na acht minuten in de tweede helft kon Walker dat wel. De rechtsachter dook in de rug van de Brugse verdediging en schoot de 0-3 overhoeks binnen. 

Philippe Clement gooide daarna Vormer en Van der Brempt in de strijd, maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. De bezoekers bleven de bal vlot rondtikken en geduldig op zoek gaan naar meer goals: Mignolet pareerde een poging van Foden en een vrije trap van Mahrez ging over doel. Halfweg de tweede helft moest de Brugse doelman zich echter een vierde keer gewonnen geven. De jonge Cole Palmer, die net voordien Kevin De Bruyne was komen vervangen, krulde de 0-4 in doel.

In de slotfase kon Club uiteindelijk toch meer dreigen, onder impuls van de sterk ingevallen Van der Brempt. Eerst kopte De Ketelaere zijn voorzet richting doel, maar Ederson dook de bal uit de hoek. Tien minuten voor tijd lukte het dan toch: een voorzet van Van der Brempt kwam via Vormer bij Vanaken terecht en die trapte het leer knap in de hoek binnen. Voor de Limburger was het al de vijfde wedstrijd op rij dat hij kon scoren in de Champions League. Dost en Vormer konden allebei ook nog dreigen, maar het was Mahrez die de 1-5 eindstand vastlegde.

Champions League: Groep A – speeldag 3
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Stanley Nsoki (79’ Brandon Mechele), Eduard Sobol – Mats Rits (56’ Ruud Vormer), Éder Balanta (68’ Noah Mbamba), Hans Vanaken – Kamal Sowah (56’ Ignace Van der Brempt), Charles De Ketelaere (79’ Bas Dost), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Faitout Maouassa, Federico Ricca en José Izquierdo. Coach: Philippe Clement.
Manchester City: Ederson – Kyle Walker, Ruben Dias, Aymeric Laporte (57’ Nathan Aké), João Cancelo – Rodri (71’ Fernandinho), Kevin De Bruyne (64’ Cole Palmer), Bernardo Silva (57’ Ilkay Gündogan) - Riyad Mahrez, Phil Foden (64’ Raheem Sterling), Jack Grealish. Coach: Pep Guardiola.
Gele kaarten: Mata, Laporte, Nsoki, Balanta.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 30’ Cancelo (0-1), 43’ Mahrez (penalty, 0-2), 53’ Walker (0-3), 67’ Palmer (0-4), 81’ Vanaken (1-4), 83’ Mahrez (1-5).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in