Speeldag

3 - 0
90'

Morgen kent Club zijn tegenstander in de achtste finales van de Croky Cup want na de laatste wedstrijd wordt er meteen tot de loting overgegaan. Komende zaterdag reist Blauw-Zwart naar het verre Stayen voor de uitwedstrijd bij STVV, heel graag tot dan!

90'

Scheidsrechter De Cremer vindt het na exact 90 minuten wel genoeg en fluit de wedstrijd af. Club wint met 3-0 van een moedig strijdend Deinze, na doelpunten van Izquierdo en Dost (2).

88'

De netten trillen een vierde keer wanneer Lang op aangeven van Sandra weet te scoren maar de Nederlander ziet zijn doelpunt echter afgekeurd wegens buitenspel.

85'

Een moedig Deinze ondergaat de wet van de sterkste en mag het zijn doelman danken dat de score nog niet verder is uitgelopen, zo heeft Vandenberghe een uitstekende redding in huis bij het schot van Wesley, even daarvoor kon Vanaken een voorzet niet in doel verlengen.

78'
Wissel
MbambaVanaken
78'
Wissel
DostWesley Moraes
76'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - En daar is Dost opnieuw! Na een prima individuele actie bereikt Nusa de vrijstaande Rits en zijn inzenden wordt door Dost van dichtbij in één tijd in doel verlengd!
74'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - De zege is binnen want op aangeven van Mata duwt Dost de 2-0 in doel, voor de Nederlander zijn tweede treffer van het seizoen!
73'
71'
Wissel
IzquierdoLang
71'
Wissel
NsokiRicca
71'
Wissel
HendrickxLecomte
71'
Wissel
De BelderAbrahams
69'

De jongste minuten sloop er heel wat afval in het spel bij Club, dat evenwel toch tweemaal kan dreigen. Eerst redt Vandenberghe met de voet bij het schot van Nusa, meteen daarna knalt Sandra van dichtbij, hij grijpt zich meteen naar de blonde haren.

64'

Het verschil bedraagt maar één doelpunt en dus blijft Club op zoek gaan naar een geruststellende tweede treffer en Izquierdo duikt de zestien in maar hij wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel.

63'
Wissel
StaelensDansoko
63'
Wissel
SowahNusa

Net na het uur wordt Sowah naar de kant gehaald en we krijgen het debuut van de jonge Noorse winger Nusa.

61'

Terwijl beide coaches aansturen op een eerste wissel, komt Club heel dicht bij de 2-0. Rits kan vanuit de tweede lijn uithalen maar via de voet van Prychynenko gaat zijn schot over het doel van een verraste Vandenberghe.

57'

Opnieuw Brugs gevaar wanneer Club de oversteek kan maken via Izquierdo, via Rits kan Sandra vanuit een vrij scherpe hoek op doel knallen maar met een voetreflex is er opnieuw een prima Vandenberghe.

54'
53'

Iedereen bij Deinze claimt een strafschop wanneer Challouk in de Brugse zestien neergaat maar Lammens zat met de vuisten net iets eerder op de bal, scheidsrechter De Cremer laat dan ook doorspelen.

51'

Club ruikt bloed en wil meteen een tweede treffer. Eerst devieert Dost een voorzet naast, meteen daarna wordt diezelfde Dost afgeblokt.

48'
Goal
Izquierdo
-
GOOOAAALLL - Kort na de rust opent Club de score en het is uitgerekend Izquierdo die aan de tweede paal een hoge voorzet in doel kan verlengen, voor de Colombiaan meteen zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer uit de Premier League!
46'
Gele kaart
Mbamba
46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'

+2 : Net voor de rust krijgen we hoekschop nummer 9 voor Club en die wordt door Dost hard overgekopt. Meteen het laatste wapenfeit uit de eerste helft waarin Club nog niet tot scoren kwam.

45'

Nadat Mbamba door Boone onder de zoden wordt gestopt, terecht bestraft met geel, neemt Maouassa de daaropvolgende vrije trap voor zijn rekening maar evenwel te centraal op doel. We krijgen overigens twee minuten toegevoegde tijd.

44'
Gele kaart
Boone
43'

Bij een hoge voorzet is het even flipperkastvoetbal achterin bij Deinze maar Izquierdo is te verrast om dit af te straffen. Aan de overkant moet Lammens een lage voorzet van Challouk onschadelijk maken.

39'
Gele kaart
Prychynenko
Aan de zijlijn haalt Prychynenko de spurtende Rits onderuit, ook de Duitse Oekraïner kijkt tegen geel aan.
37'

De tegenprik van Deinze is het signaal voor Club om het gaspedaal iets steviger in te duwen. Het levert meteen gevaar op wanneer Maouassa vanaf de linkerflank kan voorzetten maar vooraleer Dost kan binnen duwen, wordt het leer in hoekschop verwerkt. Bij de achtste hoekschop alweer klimt Dost het hoogst maar alweer vindt hij Vandenberghe op zijn weg, ook in de rebound kan Mbamba niet scoren.

35'
33'

Zoals verwacht mocht worden, is Club heer en meester maar toch kunnen de bezoekers even ontsnappen wanneer De Belder op doel mag trappen maar gelukkig staat zijn vizier niet goed afgesteld.

30'

Nog steeds geen doelpunten op Olympia. Eerst knalt Izquierdo in het zijnet, meteen daarna wordt een schot van Sowah afgeblokt.

29'

Club blijft aandringen en Maouassa snijdt naar binnen, de linkspoot knalt op doel met rechts maar ziet zijn poging over het doel van Vandenberghe verdwijnen.

28'

Aan de cornervlag kapt Sowah zich goed vrij maar zijn voorzet wordt voor de neus van Dost ontzet, in de rebound probeert Mbamba het vanuit de tweede maar de youngster wordt voldoende door Challouk gehinderd om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

25'

Club heeft zowat bijna 70% balbezit maar het moet toch opgelucht adem halen wanneer Challouk ziet hoe Lammens ver uit zijn doel maar gelukkig voor de Brugse doelman valt zijn poging een meter naast het doel buiten.

23'

Vandenberghe speelt zich in de kijker want andermaal houdt hij tot tweemaal toe zijn netten schoon. Eerst maakt hij zich goed breed wanneer Sandra, knap vrijgespeeld door Rits, alleen voor doel verschijnt, meteen daarna ranselt hij de kopbal van Dost uit zijn doelvlak.

22'

Club probeert de numerieke meerderheid meteen uit te buiten maar de bezoekende doelman heeft een goeie redding in huis bij het inzenden van dichtbij van Izquierdo, meteen daarna pakt hij ook het schot van Sowah.

18'
Gele kaart
Staelens
Ook Staelens, zoon van, gaat na protest met geel in het boekje van De Cremer.
17'
Rode kaart
Bizimana
Al vrij vroeg worden de bezoekers tot tien man herleidt wanneer Bizimana te laat inkomt bij Mata, de ex-speler van Waasland-Beveren wordt met rood van het veld gestuurd.
15'

Op het kwartier kan Nsoki een bal onderscheppen en meteen een Brugse tegenaanval inluiden. Via Dost komt het leer tot bij Sowah die het opnieuw vanuit de tweede lijn probeert maar zijn schot wordt echter afgeblokt door Izquierdo.

12'
10'

Bij een inworp laat Boone de bal iets te makkelijk van de voet springen en Dost kan meteen diep spelen naar Sandra maar vooraleer hij Sowah kan bereiken gaat zijn voorzet via het been van Prychynenko over de achterlijn, ook de daaropvolgende hoekschop levert Club niks op, het blijft voorlopig wachten op het eerste echte grote gevaar van de partij.

4'

Club dwingt op korte tijd twee hoekschoppen af maar Sowah probeert het evenwel van ver maar zonder echt problemen voor Vandenberghe.

1'

Al na amper 30 seconden kan Maouassa een eerste keer voorzetten en Rits trapt halvelings naast de bal, Club gaat meteen op zoek naar het doelpunt.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt wel eerst naar de eigen Kop toe.

Ongeveer een 8.000 aanwezigen zien hoe beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Het bekerduel tussen Club Brugge en KMSK Deinze werd toegewezen aan Wesli De Cremer. Deze 29-jarige ref uit Vlaams-Brabant zal hierbij worden geassisteerd door Jo De Weirdt en Michael Geerolf.

Bij Deinze opteert coach De Decker op papier voor een 3-5-2 opstelling, met achteraan het drietal El Banouhi, Boone en de Duitse Oekraïner Prychynenko. Op het versterkte middenveld rekent de voormalige (hulp)coach van Antwerp en Gent op Bizimana, Staelens, Hendrickx, Challouk en Janssens terwijl voorin het duo Tarfi en De Belder voor het nodige gevaar moeten zorgen.

Ook Mignolet, Vanaken en Lang beginnen niet aan de partij en Clement kiest met Mata, Mechele en Nsoki voor een stevig drietal in de defensie. Op de flanken moeten Sowah en Maouassa uit de voeten terwijl Mbamba, Rits en Sandra het Brugse middenveld bevolken. Voorin worden Izquierdo en Dost aan elkaar gekoppeld.

Voor de bekeropdracht tegen de Oost-Vlamingen gunt coach Clement een aantal van zijn spelers de nodige rust. Zo ontbreken de namen van Hendry, De Ketelaere, Sobol, Vormer en Balanta op het wedstrijdblad. Ook Otasowie (ziek) en Persyn (blessure) haalden de selectie niet.

Bij het stamnummer 818 zitten met ondermeer Siebe Blondelle, Nathan Fuakala en Jannes Vansteenkiste een aantal spelers met een verleden bij Club. Ook Hans Cornelis, Sebastian Hermans, Joeri Pardo, Birger Van de Ven, Jorn Vermeulen en Ronald Vargas kwamen voor beide clubs uit, terwijl keeperstrainer Brian Vandenbussche ook al uit de Brugse jeugd afkomstig is.

De ‘Tigers’ spelen momenteel voor het tweede seizoen op rij in 1B, nadat ze vorig seizoen op een vijfde plaats eindigden. Momenteel staat Deinze na negen speeldagen op een gedeelde vierde plaats, weliswaar reeds op elf punten van leider Westerlo.

Met SK Deinze heeft Club Brugge overigens nog een openstaande rekening te vereffenen want in 2018 werd Blauw-Zwart door de club uit 1B uitgeschakeld. In het Burgemeester Van de Wielestadion werd het toen 2-0, na doelpunten van Tarfi en De Greef.

In zijn eerste bekeropdracht van het nieuwe seizoen ontvangt landskampioen Club Brugge in eigen huis de ‘Koninklijke Maatschappij Sportkring Deinze’, zoals de bezoekers officieel voluit heten.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de bekerwedstrijd tussen Club Brugge en KMSK Deinze, in de zestiende finales van de Croky Cup.

Club bekert verder na 3-0 zege tegen Deinze

Club Brugge heeft zijn bekercampagne ingezet met een vlotte 3-0 overwinning tegen KMSK Deinze. José Izquierdo bracht Blauw-Zwart net na de rust op voorsprong en een kwartier voor tijd zorgde Bas Dost met twee goals voor de beslissing.

Philippe Clement gunde enkele basisspelers rust tegen Deinze, dat momenteel op een gedeelde vierde plaats staat in 1B. In vergelijking met de match van zondag tegen Antwerp verdwenen Mignolet, Hendry, Sobol, Balanta, Vormer, Vanaken, Van der Brempt, Lang en De Ketelaere uit de basis. Gelegenheidskapitein Mats Rits kreeg op het middenveld het gezelschap van Noah Mbamba en Cisse Sandra, die voor het eerst aan de aftrap verscheen. Voorin werd Bas Dost geflankeerd door Sowah en Izquierdo, terwijl achterin Mata en Nsoki het gezelschap kregen van Mechele en Maouassa. Senne Lammens stond voor de derde keer dit seizoen in doel.

De Bruggelingen eisten vanaf de openingsminuut het balbezit op, maar kwamen aanvankelijk niet verder dan een schot van Sowah dat gered werd door doelman Vandenberghe. Deinze speelde goed georganiseerd, maar moest na een kleine twintig minuten met tien man verder nadat Bizimana op de enkel van Mata ging staan. Club kampeerde voortdurend op de helft van de bezoekers en ging steeds meer dreigen, maar het was Vandenberghe die zich ontpopte tot bekerheld. De doelman had een prima reflex in huis op een deviatie van Izquierdo en een schot van Sandra, terwijl hij tussendoor ook redding bracht op een schot van Sowah en een kopbal van Dost.

Ondanks een man minder konden de bezoekers zelf ook voor gevaar zorgen, maar een verre bal van Challouk ging net naast en ook De Belder kon zijn schot niet kadreren. Voor het overige was het al Club wat de klok sloeg: Maouassa en Mbamba mikten over en naast, pogingen van Dost en Izquierdo gingen ook net naast, terwijl Vandenberghe knap redding bracht op een kopbal van Dost. Op slag van rust pakte de doelman ook nog een vrije trap van Maouassa en verdween een kopbal van Dost net over de deklat.

De verdiende voorsprong viel uiteindelijk direct na de rust. Mata vond Izquierdo aan de verste paal en die trapte het leer overhoeks binnen. Direct daarna bediende Sandra Dost, maar de Nederlander devieerde het leer net naast. De jonge middenvelder probeerde het daarna zelf, maar doelman Vandenberghe bracht opnieuw redding. Direct daarna landde een afgeweken schot van Rits op het dak van het doel. Aan de overkant mikte De Belder het leer recht op Lammens.

Kort voorbij het uur mocht ook Antonio Nusa zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De Noorse tiener pakte even later uit met een schot op doel, maar Vandenberghe pareerde zijn poging. Ook Sandra kreeg nog een prima kans, maar trapte het leer over doel. Het duurde uiteindelijk tot een kwartier voor tijd vooraleer de definitieve beslissing viel, toen Bas Dost twee keer scoorde in twee minuten tijd. Eerst verzilverde hij een voorzet van Mata en daarna verlengde hij een actie van Nusa via Rits van dichtbij in doel.

In de slotfase volgden nog enkele prima kansen. Eerst verlengde Vanaken een voorzet van Maouassa net naast en even later pareerde Vandenberghe een schot van Wesley. Het slotakkoord was voor Noa Lang. Na een voorzet van Sandra tikte hij het leer van dichtbij in doel, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef dus 3-0, waardoor Blauw-Zwart verder bekert. Morgenavond kent Club zijn tegenstander in de volgende ronde.

 

Croky Cup – 1/16de finale
Toeschouwers:
8.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Club Brugge: Senne Lammens – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki (72’ Federico Ricca), Faitout Maouassa – Mats Rits, Noah Mbamba (79’ Hans Vanaken), Cisse Sandra – Kamal Sowah (63’ Antonio Nusa), Bas Dost (79’ Wesley Moraes), José Izquierdo (72’ Noa Lang). Bank: Nick Shinton, Matej Mitrovic en Ignace Van der Brempt. Coach: Philippe Clement.
KMSK Deinze: Tom Vandenberghe – Soufiane El Banouhi, Viktor Boone (78' Jannes Vansteenkiste), Denis Prychynenko, Christophe Janssens – Djihad Bizimana, Gaëtan Hendrickx (71’ Raphaël Lecomte), Youssef Challouk, Alessio Staelens (62’ Bafodé Dansoko), Mehdi Tarfi - Dylan De Belder (71’ Kurt Abrahams). Coach: Wim De Decker.
Gele kaarten: Staelens, Prychynenko, Boone, Mbamba.
Rode kaarten: 18’ Bizimana.
Doelpunten: 48’ Izquierdo (1-0), 75’ Dost (2-0), 76’ Dost (3-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in