Speeldag 1

2 - 2
103'

Club maakt dus een halve misstap en krijgt volgend weekend met de verplaatsing naar Union opnieuw een verraderlijke klant als tegenstander, heel graag tot dan!

103'

Scheidsrechter Van Driessche laat nog aftrappen maar fluit de wedstrijd dan toch af, Club komt op de openingsspeeldag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Eupen. De bezoekers leken lange tijd zelfs af te stevenen op een een stuntzege maar De Ketelaere schonk Club diep in blessuretijd alsnog een punt.

102'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOOAAAALLLLLLLL - En daar is de gelijkmaker dan toch !!!!!! Lang gaat op links op wandel, hij bereikt centraal de totaal vrijstaande De Ketelaere die niet aarzelt om de verdiende gelijkmaker onder Nurudeen in doel te trappen !!!!!
101'

De eerste supporters verlaten reeds het stadion terwijl Club nog een laatste maal probeert terug te prikken, Perez draait zich goed vrij maar vindt geen doorgang in een bos aan spelers.

99'

Vanaf de rechterflank vindt De Ketelaere de alleenstaande Rits maar ditmaal is zijn inzenden te zwak om de bezoekende doelman echt op de proef te stellen.

98'

Dost kan een diepe bal met het hoofd verlengen richting Perez maar Nurudeen is eerder op de bal, de bezoekers lijken af te stevenen op een stunt op Olympia.

95'

De klok tikt genadeloos verder wanneer De Ketelaere centraal Rits bereikt, die haalt meteen uit maar vindt andermaal die dekselse Nurudeen op zijn weg. De bezoekende doelman heeft meteen daarna opnieuw last van de vallende ziekte.

94'
Gele kaart
Déom
93'
Gele kaart
Cools
90'

We krijgen minstens 10 minuten toegevoegde tijd, kan het nog voor Club?

87'

Er is niet echt sprake van een echte stormloop maar toch komt dicht bij de gelijkmaker. Perez haalt een voorzet knap uit de lucht, legt achteruit tot bij Rits die meteen uithaalt maar met een knappe redding duwt Nurudeen de 2-2 over de lat buiten. De doelman blijft daarna opnieuw liggen, dit tot grote ergernis van Clement en de thuisaanhang.

85'
Gele kaart
Beck
85'
Gele kaart
Perez
85'
Gele kaart
Lang
81'

Met nog negen minuten tot het einde lijken de bezoekers een derde maal te scoren maar de bal gaat in het zijnet, bovendien was er gevlagd en gefloten wegens buitenspel.

79'
Wissel
PrevljakRocha
79'
Wissel
NgoyDéom
77'
Goal
N'Goy
-
Geen tweede Brugs doelpunt maar wel de bezoekers die op voorsprong klimmen. N'Goy wordt met een sublieme doorsteekbal alleen voor Lammens afgezonderd en hij trapt de 1-2 voorbij de jonge doelman binnen.
76'

Meteen na de tweede wissel aan Brugse zijde, voert Club de druk opnieuw op. Eerst moet Nurudeen geweldig tussenbeide komen bij Lang, meteen daarna verdwijnt een kopbal van Perez andermaal over.

74'
Wissel
VormerMbamba
73'

De volumeknop op Olympia gaat opnieuw de hoogte in wanneer De Ketelaere zich op rechts goed kan doorzetten en kan voorzetten maar de kopbal van de pas ingevallen Perez gaat over het doel van Nurudeen.

70'
Wissel
OkerekePerez

Met nog twintig minuten op de klok krijgen we nog eens een vlotte combinatie bij Club maar onder druk gaat het schot van Okereke over het doel. Het is meteen zijn laatste wapenfeit want de Nigeriaan wordt afgelost door Perez.

68'
Wissel
N'DriNuhu
66'

De gelijkmaker heeft zowel de spelers als de supporters van Club wat de adem afgesneden en Eupen trekt opnieuw naar voor. Eerst moet Mechele knullig een hoekschop toestaan, meteen daarna moet Dost zijn defensie bijspringen.

63'

De Ketelaere scoort een tweede Brugse treffer maar het feestje gaat ditmaal niet door doordat een hoge voorzet blijkbaar de achterlijn heeft overschreden, het blijft dus 1-1.

60'
Goal
Kayembe
-
Lang kan Club evenwel niet van de voorsprong genieten want de bordjes hangen alweer in evenwicht. Achterin krijgen ze een voorzet van Beck niet meteen weg en Kayembe is er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de touwen de duwen, alles te herdoen op Olympia!
55'
Goal
Dost
-
De aanwezigen schreeuwen om een strafschop wanneer Agbadou de bal tegen de arm krijgt, eerst laat Van Driessche doorspelen maar op aangeven van de VAR gaat de bal dan toch op de stip, vanaf elfmeter stuurt Dost Nurudeen de verkeerde kant uit en opent de Nederlander de score!
54'

Strafschop Club!

47'

Meteen na de herneming komt Club heel dicht bij de 1-0 maar op aangeven van Vormer besluit Okereke pal op Nurudeen.

46'

Onder het toeziend oog van oud-spelers Broos, Houwaart en Volders heeft Club de tweede helft op gang getrapt, kan Blauw-Zwart na de pauze wel het verschil maken?

45'
45'

+1 : Scheidsrechter Van Driessche fluit de eerste helft af en beide teams zoeken met een brilscore de kleedkamers op.

43'

Met nog enkele minuten tot de rust wordt Vormer net voor de zestien gehaakt, de Nederlander staat zelf achter de bal en krult zijn vrije trap enig mooi over de muur maar met een prima tussenkomst behoedt Nurudeen Eupen van de achterstand.

40'
Gele kaart
Vormer
38'

Club heeft voorlopig nagelaten om op voorsprong te komen en dat sterkt de bezoekers om zelf toch iets vaker voor de aanval te kiezen. Eerst moet Lammens aan de eerste paal goed tussenbeide komen bij de poging van Ngoy, meteen daarna gaat het schot van Prevljak voorlangs.

35'

Meteen nadat Heris terecht de gele kaart krijgt voor een fout op Lang, maken de Panda's de oversteek via Kayembe en Ngoy maar het is uiteindelijk Peeters die van ver op doel knalt maar zijn schot gaat naast het doel van Lammens.

33'
Gele kaart
Heris
32'
31'

Net na het halfuur kunnen de bezoekers uit het verre Eupen nog eens de omschakeling maken via Prevljak maar Lammens kent geen problemen met het schot van de Bosnische prijsschutter.

27'

De zon schijnt ondertussen opnieuw boven Olympia wanneer Ricca vanuit de tweede lijn vol op doel knalt maar Nurudeen kan zijn zwaar schot met beide vuisten ontzetten, nog steeds 0-0.

25'

Na een wel heel licht gefloten fout van Mechele krijgen de bezoekers de vrije trap maar via een Brugs lichaam belandt die poging in hoekschop, ook dit levert de Panda's verder niks op.

22'

We zijn zowat halverwege de eerste helft en doelpunten blijven voorlopig nog uit, zo ook wanneer Lang Dost probeert te bereiken maar de bezoekende defensie met veel hangen en wurgen voor de neus van de Nederlander kan ontzetten.

20'

Na een fout van Agbadou bij Okereke staat De Ketelaere klaar om de vrije trap rechtstreeks op doel te knallen maar zijn poging belandt recht in de handen van Nurudeen.

18'

Ook de bezoekers uit Eupen dwingen een eerste hoekschop af maar die wordt door Heris over en naast gekopt, niet echt een gevaar voor Lammens. Meteen daarna kan Ngoy vanaf de linkerkant voor doel brengen maar gelukkig is er bij de bezoekers niemand gevolgd.

15'
15'

Nog voor het kwartier komt Club alweer flink opzetten. Eerst wordt een pegel van Lang afgeblokt, meteen daarna heeft Nurudeen een puike parade in huis bij de kopbal van Okereke, nog steeds geen doelpunten op Olympia.

13'

Terwijl het nu ondertussen ook onweert, voert Club de druk stilaan op en tot tweemaal toe komt het dicht bij de openingstreffer. Eerst komen zowel Dost als Okereke niet aan koppen toe bij een voorzet van Vormer, meteen daarna grijpt de bezoekende defensie in vooraleer Dost kan scoren.

10'

Club dwingt de eerste hoekschop van de partij af, die wordt aan de eerste paal met het hoofd verlengd, in de tweede zone gaat De Ketelaere onderuit maar zowel scheidsrechter Van Driessche als de VAR gaan niet op de eis van het Brugse publiek in.

8'

Het eerste gevaar van de partij komt zowaar van de bezoekers wanneer Ngoy in de Brugse zestien de bal mag aanpakken, draaien en op doel knallen maar gelukkig voor Lammens en Club gaat zijn poging over.

6'

Terwijl de hemelsluizen een eerste maal open gaan knutselt Club een aardige combinatie in elkaar via De Ketelaere en Lang maar die kan zijn landgenoot Dost centraal net niet bereiken.

2'

De prille openingsfase kondigt zich eerder rustig aan, al zoekt Club wel meteen de aanval maar Dost wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel, eerder liep ook De Ketelaere met de bal buiten.

1'

De bezoekers uit Eupen hebben de wedstrijd op gang getrapt, ook voor Club is het nieuwe seizoen begonnen. Volg het hier van minuut tot minuut.

Onder een daverend applaus van de aanwezigen betreden beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor!

De wedstrijd tussen Club Brugge en KAS Eupen moet in goede banen worden geleid door Bram Van Driessche. De 36-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny, vierde official Arthur Denil en videoref Jasper Vergoote.

Bij de bezoekers uit de Oostkantons hoopt de nieuwe Duitse coach Krämer op de bevliegingen van topschutter Prevljak, de Bosniër wist vorig seizoen zestien maal te scoren bij de ploeg die knap 12de eindigde en nooit in de problemen kwam. Bij de Panda’s ontbreekt ex-Bruggeling Poulain, die gisteren bovendien zijn 34ste verjaardag vierde, wegens blessure.

Voor Rits is het duel tegen KAS Eupen zijn 275ste wedstrijd in de Belgische Eerste Klasse. Eerder haspelde de middenvelder met Germinal Beerschot en KV Mechelen respectievelijk 23 en 155 wedstrijden af, met Club zit hij vandaag aan 97 wedstrijden.

Voor seizoensopener opteert Clement voor het verwachte elftal, met achterin Mitrovic als vervanger voor Kossounou en Rits als controlerende middenvelder. De Ketelaere neemt de positie van Vanaken in terwijl Dost voorin het gezelschap krijgt van zijn landgenoot Lang en Okereke. Ook Vormer, terug na quarantaine, verschijnt aan de aftrap.

Naast Mignolet, Sobol en Vanaken kan Clement verder ook geen beroep meer doen op Kossounou, de Ivoriaan ondertekende een meerjarig contract bij Bayer Leverkusen. Ook Horvath (Nottingham Forest), Krmencik (Slavia Praag) en Dennis (Watford) zochten andere oorden op. Ook de naam van nieuwkomer N’Soki, wiens transfer gisterenavond werd geofficialiseerd, ontbreekt logischerwijze op het wedstrijdblad.

Hierdoor krijgt Lammens andermaal zijn kans onder de lat. De beloftevolle doelman maakte tien dagen na zijn 19de verjaardag zijn debuut voor Club en is daarmee de vijfde jongste doelman die in de hoofdmacht van Blauw-Zwart zijn debuut wist te maken. Enkel Stephane De Taeye, Sven Dhoest, Colin Coosemans en Philippe Vande Walle waren bij hun debuut nog jonger.

Voor de wedstrijd tegen de Königliche Allgemeine Sportsvereinigung Eupen moet coach Clement het stellen zonder Sobol en Vanaken. Beide EK-gangers legden vrijdag hun medische testen af en pikken morgen met de groep aan. Voorlopig ook nog geen Mignolet, de revalidatie van de Rode Duivel zit evenwel op schema.

Blauw-Zwart hoopt dit seizoen alvast beter uit de startblokken te schieten, nadat het vorig seizoen zijn eerste twee thuiswedstrijden verloor tegen Sporting Charleroi en Beerschot. Kan de landskampioen ditmaal de drie punten wel aan huis houden?

Temidden alle Olympisch geweld, openden Standard en bekerwinnaar Genk vrijdagavond de nieuwe voetbalcompetitie. Vandaag is ook landskampioen Club Brugge aan zijn eerste opdracht toe en ontvangt het in eigen huis de Panda’s uit Eupen.

Goedemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KAS Eupen, op speeldag 1 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 0

Club speelt 2-2 gelijk tegen Eupen

Club Brugge is de nieuwe competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Eupen. Bas Dost bracht Blauw-Zwart kort na de pauze op voorsprong vanop de stip, maar door goals van Kayembe en Ngoy leken de bezoekers de drie punten mee naar huis te nemen. Diep in de blessuretijd kon Charles De Ketelaere alsnog een gelijkspel afdwingen.

Door het vertrek van Odilon Kossounou naar Leverkusen moest Philippe Clement noodgedwongen sleutelen aan het team dat vorige week de Supercup won tegen Genk. Ruud Vormer – terug uit quarantaine – nam zijn plaats op het middenveld weer in, terwijl voorin ook David Okereke in de ploeg kwam. Noah Mbamba verdween daardoor uit de basis. Aangezien Simon Mignolet nog niet terug was, mocht Senne Lammens opnieuw het doel verdedigen.

Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, was de eerste kans voor de bezoekers: Julien Ngoy draaide zich vrij in de zestien meter en knalde het leer over doel. De Bruggelingen waren gewaarschuwd en schakelden meteen een versnelling hoger. Okereke toonde zich erg bedrijvig op de rechterflank, maar de Nigeriaan kon Dost tot twee keer toe net niet bereiken. Even later werd een kopbal van Okereke op de doellijn gered door Nurudeen, terwijl de doelman daarna geen problemen kende met een vrije trap van De Ketelaere.

Club was duidelijk baas, maar had het moeilijk om het overwicht om te zetten in concreet doelgevaar. Ook Lang kon Dost net niet bereiken en een afstandsschot van Ricca werd gepareerd door Nurudeen. Eupen liet zich niet zomaar opzij zetten en dreigde zelf via een kopbal van Heris, plaatsballen van Prevljak en Peeters en een voorzet-schot van N’Dri. De beste kans was kort voor de rust voor Ruud Vormer, maar doelman Nurudeen zweefde zijn vrije trap uit de bovenhoek.

Na de pauze ging Blauw-Zwart nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. Zo kon Vormer meteen Okereke bedienen, maar de Nigeriaan stuitte van dichtbij op Nurudeen. Toch kon Club al vrij vlug de 1-0 afdwingen: scheidsrechter Van Driessche liet eerst doorspelen nadat Agbadou een schot van De Ketelaere met de hand afblokte, maar op aangeven van de VAR ging hij toch de beelden bekijken en floot hij alsnog een strafschop. Bas Dost nam zijn verantwoorlijkheid en knalde de 1-0 binnen.

Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van die voorsprong. De Clubdefensie kreeg het leer niet weggewerkt, waardoor Kayembe de gelijkmaker in het dak van het doel kon binnenschieten. Blauw-Zwart kon direct daarna opnieuw scoren, maar een doelpunt van De Ketelaere werd afgekeurd omdat de voorzet van Lang de achterlijn had overschreden. Club bleef doorduwen, maar eerst kon Okereke een voorzet van Mata niet verzilveren en daarna kopte de ingevallen Pérez een voorzet van opnieuw Mata over doel. Ook Lang kon vanuit een scherpe hoek niet scoren.

In plaats van 2-1 werd het echter 1-2. Julien Ngoy kreeg plots te veel ruimte op rechts en schoof het leer voorbij Lammens. Club gooide daarna alles in het offensief, maar Eupen probeerde op alle mogelijke manieren tijd te rekken. Er werden daardoor liefst tien minuten extra tijd bijgerekend en daarin kon Nurudeen twee pogingen van Rits pareren. Het was uiteindelijk Charles De Ketelaere die in de dertiende minuut van de extra tijd alsnog de gelijkmaker kon scoren. Na een actie van Lang kon hij de 2-2 overhoeks binnenschieten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 1
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Senne Lammens – Clinton Mata, Matej Mitrović, Brandon Mechele, Federico Ricca – Ruud Vormer (74’ Noah Mbamba), Mats Rits, Charles De Ketelaere – David Okereke (71’ Daniel Pérez), Bas Dost, Noa Lang. Bank: Nick Shinton, Éder Balanta, Youssouph Badji, Ignace Van der Brempt, Thomas Van den Keybus, Lukas Mondele en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
KAS Eupen: Abdul Nurudeen – Jonathan Heris (57’ Boris Lambert), Emmanuel Agbadou, Jordi Amat – Andreas Beck, Jens Cools, Edo Kayembe, Stef Peeters, Konan N’Dri (68’ Isaac Nuhu) – Smail Prevljak (80’ Leonardo Rocha), Julien Ngoy (80’ Jérôme Déom). Coach: Stefan Krämer.
Gele kaarten: Heris, Vormer, Agbadou, Pérez, Lang, Beck, Nuhu, Cools, Déom, Prevljak.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 56’ Dost (penalty, 1-0), 60’ Kayembe (1-1), 77’ Ngoy (1-2), 103’ De Ketelaere (2-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in