Speeldag 32

3 - 1
94'

Club doet dus wat het moest doen en nadert door deze zege tot op vijf punten van leider Union. Volgend weekend is er de interlandbreak maar we zien elkaar heel graag terug op vrijdag 1 april voor de uitwedstrijd bij het reeds gedegradeerde Beerschot, heel graag tot dan!

94'

We zitten bijna helemaal aan het gaatje wanneer Buchanan nadrukkelijk op zoek gaat naar zijn eerste treffer voor Club maar de Canadees ziet zijn schot echter afgeblokt, ook in de rebound kan Dost niet scoren. Meteen het laatste wapenfeit van deze boeiende topper, door Club met 3-1 gewonnen, na doelpunten van Vanaken, De Ketelaere en Adamyan.

92'

Terwijl de Brugse Kop de zegeliederen al een tijdje hebben ingezet, knutselt Club een prima aanval in elkaar. Vanaf de linkerkant bereikt Skov Olsen de totaal vrijstaande Rits die de bal meteen op de slof neemt maar de Mechelaar besluit echter naast. Meteen daarna lijkt Lang op weg naar de 4-1 maar het leer wordt voor zijn neus nog net in hoekschop gekeerd.

90'

Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd mag Bongonda aanleggen maar de invaller trapt echter voorlangs, we krijgen overigens minstens vier minuten toegevoegde tijd.

88'

Terwijl de eerste supporters de tribunes reeds verlaten, trekt Club zich nog op eens gang maar een schot over doel van Rits, de wedstrijd lijkt al een tijdje te zijn gestreden.

85'
Wissel
De KetelaereDost
83'
Wissel
PaintsilBongonda
83'
Gele kaart
Paintsil
77'
Wissel
OuattaraOyen
76'
74'
Wissel
AdamyanLang
72'
Goal
Adamyan
-
GOOOAAALLL - Met nog iets meer dan een kwartier op de klok staat Olympia een derde maal in lichterlaaie want na een warrige fase scoort Adamyan via de binnenkant van de paal een derde Brugs doelpunt, meteen zijn vijfde competitietreffer van het seizoen!!
72'

Ondanks de numerieke minderheid blijft Genk op zoek gaan naar de gelijkmaker en in het duel laat Buchanan zich te makkelijk van de bal zetten, hierdoor kan Ito vanuit een scherpe hoek knallen maar gelukkig voor Mignolet besluit de Japanner over.

70'

Opnieuw kan Club counteren en opnieuw via Adamyan maar ditmaal loopt hij zich te pletter in een overmacht aan witte shirts, we zitten ondertussen in de laatste twintig minuten van de reguliere speeltijd.

68'

De daaropvolgende hoekschop levert Genk niks op en het is Club dat ditmaal kan counteren maar terwijl de tackle van Buchanan correct op de bal is, wordt de Canadees toch onbegrijpelijk door Laforge terug gefloten, de scheidsrechter krijgt het thuispubliek meteen over zich.

66'

Genk moet dus met zijn tienen verder maar ziet hoe Vanaken de daaropvolgende vrije trap in de muur trapt. Meer zelfs, de bezoekers kunnen gevaarlijk uitbreken via Ito maar gelukkig is er Mata om Paintsil het scoren te beletten, hier komt Club bijzonder goed weg.

64'
Rode kaart
Sadick
Goed storen van Vanaken levert Brugs balbezit op, via een dreigende Adamyan wordt Rits het straatje ingestuurd maar net voor de zestien wordt hij foutief gehaakt door Sadick, die meteen tegen rood aankijkt.
56'

Maakt Club net als in de eerste helft de fout om niet verder vooruit te voetballen? Feit is wel dat Genk komt opzetten via Paintsil maar via een Brugse voet verdwijnt zijn schot voorlangs in hoekschop, ook hieruit kunnen de bezoekers geen tweede doelpunt puren.

55'
Gele kaart
Ito
51'
Gele kaart
Nsoki
49'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Ook meteen na de herneming klimt Club al heel vroeg op voorsprong, met een aanval uit het boekje. Vanaken opent knap tot bij Mata die vanaf de achterlijn de vrijstaande De Ketelaere kan bereiken, met een knappe kopstoot buffelt de Bruggeling de 2-1 voorbij Vandevoordt!!!
47'

Net als in de eerste helft begint Club stevig met Vanaken die opent tot bij Skov Olsen, de Deen speelt meteen door richting Adamyan maar de Armeniër komt een teenlengte te kort, bovendien gaat de vlag de hoogte in wegens buitenspel. Ondertussen mag Lang zich opwarmen.

46'

De klanken van Anne Clark worden een halt toegeroepen, de tweede helft is begonnen. Kan Club na rust opnieuw het verschil maken? Er zijn voorlopig alvast geen wissels te melden.

45'

+2 : Scheidsrechter Laforge fluit de eerste helft af en Club gaat met een 1-1 tussenstand de rust in. De thuisploeg nam een droomstart want na amper vier minuten opende Vanaken de score. Daarna liet Blauw-Zwart na verder te voetballen en daarvan profiteerde Ito om de stand terug gelijk te brengen. Club zal na de pauze alvast uit een ander vaatje moeten tappen.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

41'
Gele kaart
Arteaga
Nadat Skov Olsen zwaar wordt aangetrapt door Arteaga, laat scheidsrechter Laforge het spel doorgaan waardoor Buchanan aan de haal kan maar andermaal staat het vizier van de Canadese winger nog niet op scherp.
39'
Goal
Ito
-
Met nog zes minuten tot de rust hangen de bordjes opnieuw in evenwicht. Ito draait zich weg bij Mechele en knalt de 1-1 onhoudbaar via Mignolet in doel, alles is terug te herdoen!
37'

Club kan nog eens de oversteek maken maar zowel Buchanan als Skov Olsen zien hun schot afgeblokt.

30'
29'

De spurtende Buchanan wordt aan de zijlijn vakkundig onder de zoden gewerkt door de reeds geel geboekte Preciado, scheidsrechter Laforge laat na om de overtreder met een tweede gele kaart te bestraffen.

28'

Na een stevig begin lijkt Club te zijn stilgevallen en vergeet de landskampioen verder te voetballen. Dit geeft Thorstvedt de mogelijkheid om zijn kans te wagen maar ook de Noor ziet zijn schot over het doel van Mignolet vliegen.

26'

Ook de bezoekers kunnen een eerste hoekschop afdwingen, via tal van stationnetjes kan Preciado vanuit de tweede lijn op doel knallen maar zijn schot gaat hoog over.

23'

Uitgerekend in minuut 23 komt Club nog eens in de bezoekende zestien wanneer Vanaken met de hak Adamyan probeert aan te spelen maar de Armeniër laat zich iets te opvallend vallen, van een strafschop kan dan ook geen sprake zijn.

22'

Genk heeft het commando wat overgenomen en Arteaga neemt een voorzet met heel wat risico meteen op de slof, gelukkig voor Mignolet en gans Club gaat zijn poging ruim over en voorlangs, Blauw-Zwart mag zich vooral niet in slaap laten wiegen.

21'
Gele kaart
Preciado
20'

Met een diepe bal probeert Lucumi de lopende Ito te bereiken maar Nsoki heeft het zaakje onder controle en kopt het leer terug tot bij Mignolet, het levert de Fransman alvast applaus op alle banken op.

18'

De jongste minuten is het Genk dat de bal monopoliseert maar tot kansen komen de bezoekers evenwel niet, de Brugse aanhang laat zich nadrukkelijk horen en vuurt hun team aan.

14'

Club domineert de partij maar voorlopig blijft een tweede treffer uit, zowel Vanaken als Adamyan kunnen een diepe bal net niet binnen houden terwijl Vandevoordt moet ontzetten voor een aandringende De Ketelaere.

9'

Met een prima flankwissel opent Skov Olsen knap tot bij Buchanan, de Canadees snijdt naar binnen maar ziet zijn schot via een Genks been in hoekschop verwerkt. Bij de tweede Brugse corner trapt een Genkse verdediger een gat in de lucht maar bij Club is iedereen te verrast om hiervaan te profiteren.

5'
4'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Club neemt een droomstart want na amper vier minuten opent Vanaken de score. Via Skov Olsen dwingt Club de eerste hoekschop van de partij af, die wordt kort genomen en via De Ketelaere trapt Rits op doel maar het is Vanaken die van dichtbij de 1-0 voorbij Vandevoordt in doel werkt!
1'

In tegenstelling tot de jongste dagen is het behoorlijk frisjes, kunnen we ons opwarmen aan een uitstekend Club Brugge om de drie punten thuis te houden? Volg het hier op de voet. Blauw-Zwart speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl net voor de aftrap de nodige debicels nog worden opgevoerd, stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De topper tussen Club Brugge en KRC Genk moet in goede banen worden geleid door Nicolas Laforge. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Christophe Battiston en Thibaud Nijssen en vierde official Bram Van Driessche. Aanvankelijk was Lothar D'Hondt aangeduid als videoref maar het is uiteindelijk Lawrence Visser die in Tubeke aan de slag moet.

Voor Hans Vanaken is het duel met Genk meteen zijn 250ste competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League. De tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen lag met een doelpunt aan de basis van de 2-3 zege in Genk, kan de Limburger vandaag even beslissend zijn?

'Never Change A Winning Team' lijkt Scheuder bovendien te denken want hij opteert opnieuw voor dezelfde elf namen die vorig weekend in en tegen Oostende aan de aftrap verschenen. Dus met de Duitse Armeniër Sargis Adamyan in de basis en Noa Lang op de invallersbank.

Voor het topduel met KRC Genk kan coach Schreuder over een vrijwel complete selectie beschikken, dus ook met Stanley Nsoki. De Franse verdediger moest vorig weekend in Oostende nog noodgedwongen de wedstrijd staken met een blessure maar geraakte dan toch wedstrijdklaar.

Sinds het laatste onderlinge duel wisselden zowel Club Brugge als Genk van coach. Alfred Schreuder nam de plaats in van de naar Monaco vertrokken Philippe Clement, terwijl bij Genk John van den Brom werd vervangen door Bernd Storck. Voor de Duitser is het Jan Breydelstadion mits zijn verleden bij Cercle Brugge alvast geen onbekend terrein.

Club hoopt dus om de drie punten aan eigen huis te houden en heeft wat dat betreft alvast de statistieken mee. Van de vorige 38 thuisduels wist Blauw-Zwart er 23 te winnen, werd er zevenmaal gelijk gespeeld en bleef het achtmaal puntenloos achter. Eerder op het seizoen pakte Club in het eigen vertrouwde Olympia de Supercup en ging het ook in Genk winnen met 2-3. Ook in de Croky Cup toonden de Bruggelingen zich na strafschoppen de betere.

Bij een eventuele zege van Club of als Gent later op de avond niet wint van Anderlecht, dan is Blauw-Zwart alvast al verzekerd van een plaats in de Champions Play Offs. Genk daarentegen staat slechts op een teleurstellende achtste plaats geparkeerd.

Door het verrassende gelijkspel van Union tegen KV Oostende, kan Blauw-Zwart mits een zege opnieuw aan de achterstand knabbelen en de kloof met de Brusselaars tot vijf punten herleiden en bovendien de druk op zowel Anderlecht als Gent verder opvoeren.

In alweer de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie en de laatste wedstrijd voor de interlandbreak, neemt Club Brugge het in eigen huis op tegen Genk; tevens een duel tussen de nummers 1 en 2 van vorig seizoen.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KRC Genk, op speeldag 32 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club wint topper tegen Genk met 3-1

Club Brugge heeft de topper tegen KRC Genk met 3-1 gewonnen. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong via Vanaken, maar Ito maakte nog voor de rust gelijk. Na de pauze zorgden De Ketelaere en Adamyan voor de beslissing. Dankzij deze zege nadert Club tot op vijf punten van Union.

Alfred Schreuder koos voor hetzelfde elftal dat vorige week KV Oostende versloeg. De Limburgers begonnen met een vijfmansdefensie en leken van plan een stevige muur op te trekken, maar mochten die tactiek al na enkele minuten overboord gooien. Blauw-Zwart ging immers fel van start en kon de eerste kans meteen verzilveren. Mats Rits haalde uit van buiten de zestien meter en zijn schot werd door Hans Vanaken voorbij Vandevoordt in doel gedevieerd.

Genk moest nu wel uit zijn egelstelling komen en dus schoven de flankverdedigers hoger op. Het probeerde meteen te reageren, maar Club liet zich niet uit verband spelen. Een wild schot van Arteaga ging hoog over en ook Thorstvedt kon zijn afstandsschot niet kadreren. Tussendoor konden de bezoekers ook niet profiteren van balverlies van Mechele.

Blauw-Zwart kwam niet in de problemen, maar kon zelf ook geen kansen afdwingen. Genk bleef wel proberen en kon vijf minuten voor de rust dan toch de gelijkmaker scoren. Junya Ito haalde uit vanop de rand van de zestien meter en schoot de 1-1 overhoeks binnen. Door dat doelpunt schoot Club plots wel terug wakker. Adamyan sneed naar binnen maar schoot recht op Vandevoordt. Direct daarna zoefde ook een harde knal van Buchanan over doel.

Ook na de rust gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een tweede goal. Zo bracht Skov Olsen een diepe bal van Vanaken in één tijd voor doel, maar daar kon Adamyan – weliswaar vanuit buitenspel – er net niet bij. Enkele minuten later was het wel raak. Mata haalde de achterlijn en schilderde het leer op het hoofd van Charles De Ketelaere, die de 2-1 overhoeks binnenkopte.

De bezoekers probeerden te reageren, maar moesten kort voorbij het uur met zijn tienen verder. Sadick maaide de doorgebroken Rits onderuit en werd met rood van het veld gestuurd. Desondanks bleef Genk wel aandringen. Na een counter stormden ze plots met 4 tegen 2 op Mignolet af, maar Mata gooide zich met lijf en leden voor een schot van Paintsil. Even later kon Mignolet een kopbal van Lucumi makkelijk pakken, terwijl een harde knal van Ito de deklat scheerde.

Het bleef spannend, maar een kwartier voor tijd kon Sargis Adamyan de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Zijn eerste schot werd nog afgeblokt door Lucumi, maar zijn tweede poging rolde via de binnenkant van de paal in doel. Match beslist dus en in de slotminuten lieten Rits, Lang en Buchanan de 4-1 nog liggen. Dankzij deze overwinning en het gelijkspel van leider Union nadert Blauw-Zwart tot op vijf punten van de Brusselaars.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 32
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Mats Rits, Denis Odoi, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (75’ Noa Lang), Charles De Ketelaere (86’ Bas Dost). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Éder Balanta, Jack Hendry, Ruud Vormer, Antonio Nusa en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Angelo Preciado, Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Jhon Lucumi, Gerardo Arteaga – Bryan Heynen, Aziz Ouattara (78’ Luca Oyen), Kristian Thorstvedt – Junya Ito, Joseph Paintsil (83’ Theo Bongonda). Coach: Bernd Storck.
Gele kaarten: Preciado, Arteaga, Nsoki, Ito, Paintsil.
Rode kaarten: 64’ Sadick.
Doelpunten: 4’ Vanaken (1-0), 39’ Ito (1-1), 49’ De Ketelaere (2-1), 74’ Adamyan (3-1).

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in