Speeldag

3 - 2

Voorbeschouwing Belgische Supercup

Om 20u45 gaat het seizoen 21/22 van start met de Supercup. Kampioen Club Brugge ontvangt in eigen huis bekerwinnaar Racing Genk. Dit is tevens meteen een nieuwe confrontatie tussen de nummers 1 en 2 van vorig seizoen. In de Champion’s Playoffs trokken de Limburgers twee keer aan het langste eind. Dit moet uiteraard een extra motivatie zijn voor Club, alsook het feit dat Jan Breydel opnieuw fans mag verwelkomen. Club is recordhouder wat het aantal Supercups betreft, nl. met 15 stuks. Racing Genk kon deze trofee 2 keer op hun palmares schrijven.
 

Club Brugge

Club kende tot nog toe een voorbereiding met wisselende resultaten. Tegen o.a. Lokomitva Zagreb en Zulte Waregem werd gewonnen, maar tegen Kortrijk en Utrecht moest Club dan weer het onderspit delven. Uiteraard heeft dit ook te maken met de vele wissels die in al deze wedstrijden werden doorgevoerd. Coach Clement gaf veel kansen aan de jongeren om zich te tonen. Voor de match tegen Racing Genk mist Club ook nog enkele sterkhouders. Zo zijn Mignolet (blessure), Vanaken (verlof), Vormer (quarantaine) en Sobol (verlof) niet van de partij. Zo mogen we o.a. het debuut van Senne Lammens in doel verwachten.

 

Racing Genk

Racing Genk won in zijn voorbereiding o.a. tegen Eupen, maar speelde gelijk tegen Groningen en AZ. Ook de Limburgers missen nog wat sterkhouders voor de match tegen Club. Zo zitten o.a. Arteaga, Thorstvedt, Muñoz, Lucumi, Cuesta en Kouassi niet in de selectie. Nieuwkomers Sadick, Juklerød en Ndayishimiye zijn wel van de partij. De topschutter van vorig seizoen, Paul Onuachu, is zit eveneens in de selectie.

 

Speler in de kijker: Senne Lammens

Als gevolg van de blessure van Simon Mignolet, krijgt de 19-jarige Senne Lammens zijn kans tussen de palen in de Supercup. In de voorbereiding wisselden Nick Shinton en Senne Lammens elkaar af, maar die laatste speelde alleszins met veel vertrouwen. Alvast veel succes, Senne!

 

Scheidsrechter

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Assistenten: Laurent Conotte & Vito Di Vicenzo

Vierde official: Lothar D’Hondt

VAR: Nicolas Laforge

90'
90'
90'
90'
90'

90+5': Het zit erop! Ref Lardot blaast het laatste fluitsignaal. Club nam de match meteen in handen in de tweede helft en dit resulteerde in 2 vroege doelpunten van Lang en Mata. Nadien controleerden de Bruggelingen de match. In blessuretijd kon Genk nog milderen, maar de goal kwam te laat. Club wint zijn 16e Supercup!!!

90'
Goal
Jere Uronen
KRC Genk
3 - 2
90 + 3': Genk scoort nog de aansluitingstreffer diep in blessuretijd. De bal wordt weggekopt terwijl Lammens was uitgekomen. Uronen profiteert en knalt de bal tegen de netten.
90'

We krijgen minsten 4 minuten toegevoegde tijd.

87'
Wissel
Club Brugge
Clinton MataIgnace Van der Brempt
85'
Wissel
Club Brugge
Noa LangCisse Sandra
80'

Daar is Lammens opnieuw! Paintsil krult de bal naar de verste hoek, maar Lammens zweeft het leer heel knap uit zijn kooi.

77'
Wissel
Club Brugge
Bas DostDaniel Pérez
77'
Wissel
Club Brugge
Noah MbambaEder Balanta
76'

Toma trapt van buiten de zestien mooi naar de hoek, maar Lammens gaat heel snel en goed plat. Hij tikt de bal in hoekschop. Sterke prestatie tot nu toe, Senne!

75'
Wissel
KRC Genk
Theo BongondaJoseph Paintsil
71'

Rits zet zich achter de bal voor een vrije trap. In plaats van het leer in het pak te zwiepen, heeft hij iets moois in gedachten. Hij krult meteen richting doel. Vandevoordt staat aan de grond genageld, maar ziet de bal via de buitenkant van de paal naast het doel belanden. Dit had beter verdiend...

65'
Gele kaart
Charles De Ketelaere
Club Brugge
De Ketelaere stopt een aanval van Genk af met een trekfout. Hij krijgt hiervoor de eerste gele kaart van de match.
65'

Mata bijna met zijn tweede van de avond. Vanop afstand knalt hij naar doel, maar de bal gaat nipt naast de paal.

64'
Wissel
KRC Genk
Angelo PreciadoJere Uronen
59'
Wissel
KRC Genk
Junya ItoCarl Eiting
59'
Wissel
KRC Genk
Bryan HeynenPatrik Hrosovsky
59'

Dost zet goed druk en verovert de bal. Hij speelt deze tot bij Rits, maar die knalt over doel.

50'
Goal
Clinton Mata
Club Brugge
3 - 1
GOAALLLLL!!! En plots gaat het heel snel: Club wordt voortgestuwd door het publiek en dat zorgt voor inspiratie bij Mata. Hij krijgt de bal in de zestien en knalt richting Vandevoordt. Die kan de streep enkel maar in het dak van het doel duwen. Come on, Club!
49'
Gele kaart
Noa Lang
Club Brugge
48'
Goal
Noa Lang
Club Brugge
2 - 1
Lang zet zich zelf achter de bal en ramt de bal in linker bovenhoek. Heerlijke penalty!! Het publiek in Jan Breydel kraait van de pret.
47'

Penalty voor Club! Lang infiltreert, maar wordt van de sokken gelopen door Preciado. Lardot wijst meteen naar de stip.

46'
Wissel
KRC Genk
Paul OnuachuCyriel Dessers
46'

Dessers trapt de tweede helft tussen Club Brugge en Racing Genk op gang. Kan Club de match naar zich toe trekken? #BluvnGoan

45'
45'
45'
45'
45'

45 + 3': Beide ploegen brengen een aangename pot voetbal op de mat. Heel veel grote kansen vielen er niet te noteren, maar het spektakel werd voor het einde van de eerste helft gehouden. Genk kwam op voorsprong via Bongonda, maar kort daarna kon Club de bordjes in evenwicht brengen via een kopbalgoal van Mitrovic. Op naar de tweede helft!

45'
Goal
Matej Mitrovic
Club Brugge
1 - 1
45+2': GOAALLLLL!!!! Club komt meteen langszij! Mitrovic kan de bal op hoekschop deviëren met het hoofd en de bal gaat over de lijn vooraleer het leer wordt weggewerkt. Ref Lardot moest even checken met de VAR, maar het doelpunt wordt goedgekeurd.
44'
Goal
Theo Bongonda
KRC Genk
0 - 1
Op slag van rust een opdoffer voor Club! Heynen speelt de bal diep en Bongonda glipt door de buitenspelval. Alleen voor Lammens mist hij niet en hij plaatst de bal naast de goalie tegen de netten. Het staat 0-1 voor Genk.
43'

De Ketelaere zet de bal laag voor doel en de verdediging van Genk twijfelt. Dost en Rits lopen elkaar echter wat voor de voeten en geen van beide kan afdrukken. Hier zat meer in voor Club...

38'

Terwijl Mechele op de grond blijft liggen, gaat het spel verder. Preciado schuift op met de bal aan de voet en besluit dan te trappen op doel. Zijn schot is recht op Lammens en die laatste kent er geen probleem mee.

32'

Toma komt naar binnen en trapt dan op doel. Lammens staat pal en bokst de bal makkelijk weg. De jonge goalie krijgt de handen op elkaar van de supporters.

28'

Club probeert er steeds meer snel uit te komen. Dit levert nu een hoekschop op, waarop De Ketelaere kan koppen. Zijn kopbal gaat jammer genoeg over de kooi van Vandevoordt.

20'

Preciado rukt op met de bal aan de voet en brengt die dan voor doel. Daar duikt de lange Onuachu naar de bal, maar zijn kopbal gaat net over het doel van Lammens. Onuachu blijft even liggen en heeft verzorging nodig.

19'

Rits zet zich achter de bal om een vrije trap te nemen. Hij draait de bal scherp naar doel en daar duikt Ricca voor Vandevoordt op. De Genkse goalie kan de bal echter wegboksen.

10'

Nu steekt Genk ook eens zijn neus aan het venster. Ito zet de bal voor doel, waar Bongonda aan de tweede paal opduikt. Die laatste trapt in één tijd, maar zijn poging gaat naast.

7'

Club kon al 2 keer dreigen via Dost, maar zijn kopbal was telkens onvoldoende gericht.

1'

In een sfeervol Jan Breydel fluit ref Lardot de Belgische Supercup op gang. Come on!

Net voor het begin van de match werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers in het oosten van het land.

Club wint de Supercup na 3-2 zege tegen Genk

Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen al beet. Blauw-Zwart won voor de zestiende keer de Supercup dankzij een 3-2 thuiszege tegen KRC Genk. Mitrović maakte op slag van rust de openingsgoal van Bongonda ongedaan en direct na de pauze beslisten Lang en Mata de partij. In de slotminuut scoorde Uronen nog de aansluitingstreffer.

Door de onbeschikbaarheid van Simon Mignolet mocht de 19-jarige Senne Lammens zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. Ook Noah Mbamba – die vorig seizoen op de slotspeeldag tegen Genk debuteerde – verscheen aan de aftrap. De amper 16-jarige Mbamba speelde samen met Kossounou als buffer voor de verdediging. Er waren een kleine 10.000 toeschouwers toegelaten, waardoor Noa Lang en Bas Dost voor het eerst konden kennismaken met de Brugse twaalfde man.

Die stuwden Club vanaf de openingsminuut vooruit. Zo kon Dost tot twee keer toe dreigen met een kopbal. Even later haalde Lang knap de achterlijn, maar hij kon geen ploegmaat bereiken. Aan de overkant ging een volley van Bongonda naast. De Bruggelingen waren baas tijdens de beginfase, maar de beste kans was na twintig minuten wel voor Genk: na een voorzet van Preciado kopte Onuachu het leer een halve meter over doel.

Rond het halfuur drong Blauw-Zwart nog wat meer aan, maar Lang en De Ketelaere konden net niet scoren. Genk kwam zelf ook meer opzetten, maar Lammens kende geen problemen met de schoten van Toma en Preciado. Het venijn zat in de staart, want na balverlies achterin kon Théo Bongonda de score openen. Blauw-Zwart reageerde meteen en maakte binnen de minuut al gelijk. Een kopbal van Matej Mitrović werd net achter de doellijn weggewerkt en dus doken de Bruggelingen met een 1-1 tussenstand de rust in.

Club had de smaak te pakken en greep de Limburgers direct na de pauze bij de keel. Preciado liep Noa Lang onderuit in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Lardot naar de stip. Lang nam zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte het leer heerlijk in de bovenhoek. De Bruggelingen bleven doorduwen en scoorden na amper vijf minuten in de tweede helft al de 3-1. Schoten van Lang en Rits werden eerst nog afgeblokt, maar de bal rolde daarna voor de voeten van Clinton Mata en die knalde het leer via Vandevoordt en de onderkant van de lat staalhard in doel. 

Blauw-Zwart had de match volledig onder controle en kwam op het uur zelfs dicht bij een vierde goal. Een harde knal van Mats Rits zoefde echter over de lat, terwijl een lage schuiver van Mata rakelings naast ging. Tussendoor bracht Lammens knap redding op een harde knal van de ingevallen Dessers. Twintig minuten voor tijd probeerde Rits doelman Vandevoordt te verrassen met een verre vrije trap rechtstreeks op doel, maar het leer ging tegen de buitenkant van de paal.

De Limburgers drongen in de slotfase nog aan, maar Senne Lammens bracht knap redding op pogingen van onder meer Toma en Dessers. Clement gunde Lang en Mata intussen een applausvervanging. Zo mocht ook Cisse Sandra zijn debuut maken en die had nog een knap schot in huis. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Jere Uronen die diep in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer kon scoren. 3-2 dus en daardoor won Club Brugge al voor de zestiende keer de Supercup.

 

Supercup
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Senne Lammens – Clinton Mata (87’ Ignace Van der Brempt), Matej Mitrović, Brandon Mechele, Federico Ricca – Noah Mbamba (78’ Éder Balanta), Odilon Kossounou, Mats Rits, Charles De Ketelaere – Noa Lang (85’ Cisse Sandra), Bas Dost (78’ Daniel Pérez). Bank: Nick Shinton, David Okereke, Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper.Coach: Philippe Clement.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Angelo Preciado (64’ Jere Uronen), Mujaid Sadick, Mark McKenzie, Simen Juklerød – Bryan Heynen (59’ Patrik Hrošovský), Bastien Toma, Mike Trésor – Junya Ito (59’ Carel Eiting), Paul Onuachu (46’ Cyriel Dessers), Théo Bongonda (75’ Joseph Paintsil). Coach: John van den Brom.
Gele kaarten: Lang, De Ketelaere.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 44’ Bongonda (0-1), 45’ Mitrović (1-1), 48’ Lang (penalty, 2-1), 50’ Mata (3-1), 93’ Uronen (3-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in