Speeldag

0 - 3
94'

Het bekeravontuur van Club zit erop. Ref Lambrechts fluit de match af. Club verliest in eigen huis met 0-3 van KAA Gent.

93'

Daar is Club nog eens. Noa Lang neemt een vrije trap voor zijn rekening aan de linkerkant van de zestien. Zijn schot gaat maar net over.

92'
Gele kaart
Andreas Hanche-Olsen
81'
Wissel
Clinton MataCisse Sandra
80'
Wissel
Matisse SamoiseFortuna Nurio
77'

We naderen de laatste tien minuten. Kan Club nog een vuist maken en de grip op de wedstrijd terug in handen nemen?

76'
Gele kaart
Matisse Samoise
75'
Wissel
Jordan TorunarighaAndreas Hanche-Olsen
75'
Wissel
Vadis OdjidjaAndrew Hjulsager
74'
Gele kaart
Hans Vanaken
73'
Wissel
Stanley NsokiFederico Ricca
68'
Gele kaart
Jordan Torunarigha
KAA Gent
65'

Club probeert de fans een sprankeltje hoop te bezorgen. Mata zijn schot wordt maar net afgeblokt.

63'
Wissel
Andreas Skov OlsenEduard Sobol
63'
Wissel
Mats RitsEder Balanta
63'
Wissel
Sargis AdamyanBas Dost

Club gaat meteen drie keer tegelijk wisselen. Dost, Sobol en Balanta betreden het veld voor Skov Olsen, Adamyan en Rits.

60'

Club komt nogmaals tot een aanval. Na goed voorbereidend werk van Noa Lang kan Nsoki op doel schieten. Roef kan de bal stoppen.

54'
Goal
Laurent Depoitre
-
Het wordt 0-3. Laurent Depoitre kopt zijn eerste van de avond binnen.
52'
Rode kaart
Odoi
Denis Odoi krijgt zijn tweede gele kaart na een discutabele fase.
49'

Daar is de eerste kans van de tweede helft! Adamyan schiet voorlangs, corner voor Club. Buchanan probeert het van buiten de zestien maar ziet zijn schot overwaaien.

46'

Rits trapt de tweede helft op gang!

45'

Club duikt de rust in met een 0-2 achterstand. Het heeft nog vijfenveertig minuten om de scheve situatie recht te zetten.

42'
Gele kaart
Julien De Sart
KAA Gent
38'

Daar is Gent nog eens. Een kopbal van Depoitre belandt op de paal.

37'
Gele kaart
Denis Odoi
Club Brugge
35'
Goal
KAA Gent
0 - 2
Gent komt voor de tweede maal op de helft van Club. Het is dodelijk efficiënt en maakt zijn tweede van de avond. Het is Castro-Montes die Mignolet met een afstandsschot verschalkt.
33'

Lang snijdt vanop links naar binnen en kan afdrukken op de rand van de zestien. Zijn schoot wijkt licht af waardoor Roef makkelijk opruimt.

25'

Buchanan forceert een nieuwe Brugse corner. Opnieuw zonder gevaar.

18'

Adamyan krijgt net na het openingskwartier de grootste kans van de wedstrijd. Zijn schot is echter te centraal en de Gentse doelman kan het dan ook relatief makkelijk stoppen. Club is de wedstrijd wel in handen aan het nemen.

15'

Vanaken met het betere stoorwerk. Het leek er even op alsof hij het zelf ging afmaken, maar Roef kan zijn poging nog net in corner verwerken.

10'

Vanaken zet Skov Olsen met een magistraal balletje over de verdediging alleen op doel. De Deen kan helaas niet goed afdrukken. Een uittrap voor keeper Davy Roef is het gevolg.

9'

We naderen het eerste kwartier. Kan Club net zoals op Antwerp meteen met een antwoord komen op de vroege achterstand?

2'
Goal
KAA Gent
0 - 1
Goal voor Gent. Na een vrije trap wordt de bal buiten de zestien weggewerkt. Vadis Odjidja staat op de juiste plaats, met een afgeweken schot ziet hij de bal tegen de netten vliegen.
1'

We zijn er aan begonnen! Scheidsrechter Lambrechts heeft zonet de eerste halve finale van de Croky Cup op gang gefloten. Het is Gent die mag aftrappen.

Beide ploegen duiken de catacomben van Jan Breydel in. Over exact een kwartier gaat de wedstrijd van start.

Als kapitein Ruud Vormer vanavond in actie komt, speelt hij zijn 350e wedstrijd voor Club Brugge. Verder kan hij ook zijn 30e bekermatch voor Club spelen. Voor Charles De Ketelaere kan het de 110e match bij Blauw-Zwart worden. Stanley Nsoki komt straks voor de 30e keer in actie voor Club.

De clash tussen Club Brugge en KAA Gent moet in goede banen worden geleid door Erik Lambrechts. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Jo De Weirdt en Rien Vanyzere, vierde official Kevin Van Damme en videoref Jasper Vergoote.

Voor de tweede maal op rij doet coach Schreuder beroep op Sargis Adamyan voor zijn basiself. Zal de Armeense nummer negen net als afgelopen zondag tegen Antwerp de weg naar het doel vinden? Club vangt de wedstrijd aan met dezelfde basiself als afgelopen zondag tegen Antwerp.

Exact een maand geleden stond de heenmatch op het programma in de Ghelamco Arena. Ondanks de beste kansen en zelfs een strafschop voor de thuisploeg, hield doelman Simon Mignolet zijn netten droog voor Club. Aan de andere kant toonde Charles De Ketelaere wel efficiëntie, waardoor Blauw-Zwart met een 0-1 voorsprong uit Gent terugkeerde. Kan de huidige landskampioen vanavond haar plekje in de bekerfinale verzilveren?

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de bekerwedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent. Beide clubs strijden om een plekje in de finale. Kan Club haar 1-0 uitgangspositie verdedigen en doorstoten naar haar 20ste finale in de Beker van België?

Club gaat met 0-3 onderuit tegen AA Gent

Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de bekerfinale. Blauw-Zwart ging op eigen veld immers met 0-3 onderuit tegen AA Gent. Club domineerde de eerste helft maar een efficiënt Gent scoorde voor rust twee keer. Direct na de pauze kreeg Odoi rood en zorgde Depoitre voor de definitieve beslissing.

Alfred Schreuder koos voor hetzelfde elftal dat zondag Antwerp van de mat veegde. Charles De Ketelaere was hersteld van zijn schouderblessure en covidbesmetting, maar bleek nog niet fit genoeg om te starten. Adamyan begon dus weer als diepste spits, met Noa Lang in steun. Buchanan en Skov Olsen namen opnieuw de flanken voor hun rekening. Blauw-Zwart had de heenwedstrijd in Gent met 0-1 gewonnen, maar die bonus was na amper anderhalve minuut spelen al verdwenen. Odjidja nam een weggewerkte vrije trap in één tijd op de slof en zag het leer via het lichaam van Nsoki in doel verdwijnen.

Een koude douche dus voor Club, dat daarna meteen twee versnellingen hoger schakelde. De Bruggelingen zetten hoog druk, voetbalden aan een razendsnel tempo en duwden de Buffalo’s volledig achteruit. Na tien minuten volgde ook een prima kans, maar Skov Olsen kon een diepe bal van Vanaken net niet binnenglijden. Kort daarop onderschepte Vanaken een pass van Roef, die het schot van de Limburger in hoekschop verwerkte. De Gentse doelman bracht daarna ook redding op een poging van Adamyan.

De bezoekers kraakten maar buigden niet en sloegen tien minuten voor de rust genadeloos toe. Mignolet pareerde eerst nog een harde knal van De Sart, maar moest zich direct daarna gewonnen geven op een plaatsbal van Castro-Montes. Club leek even van slag en kwam vijf minuten later goed weg toen een kopbal van Depoitre op de paal uiteen spatte. De Bruggelingen probeerden voor de rust nog tegen te scoren, maar botsten op een stevige Gentse organisatie.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar een doelpunt: een voorzet-schot van Adamyan ging voorlangs en ook Buchanan kon zijn poging niet kadreren. Scoren lukte niet en tot overmaat van ramp moest Club al vroeg met tien man verder. Denis Odoi wrikte zich los van Tissoudali, maar raakte de aanvaller in het gezicht en incasseerde zijn tweede gele kaart. Tot overmaat van ramp slikte Blauw-Zwart direct daarna een derde tegentreffer, toen Depoitre een voorzet van Samoise binnenkopte.

Club stond voor een haast onmogelijke opdracht, maar trok met man en macht naar voren. Roef redde een schot van Nsoki en een knal van Mata zoefde over doel. Alfred Schreuder probeerde nog het tij te keren met een driedubbele wissel: Dost, Balanta en Sobol kwamen in de plaats van Adamyan, Rits en Skov Olsen. Club bleef duwen, maar een harde knal van Mata werd afgeblokt en een kopbal van Vanaken ging over doel. Aan de overkant glipte Tissoudali door de buitenspelval, maar de aanvaller mikte het leer naast.

De bezoekers bleven goed verdedigen, waardoor het voor Club met een man minder erg moeilijk was om openingen te creëren. Het was uiteindelijk Mignolet die nog redding moest brengen op een schot van Nurio. In de slotminuten kon Lang nog twee keer dreigen, maar eerst ging zijn schot voorlangs en daarna zoefde zijn vrije trap net over de deklat. 

 

Croky Cup – Halve finale (terug)
Toeschouwers:
20.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (82’ Cisse Sandra), Brandon Mechele, Stanley Nsoki (74’ Federico Ricca) – Andreas Skov Olsen (63’ Eduard Sobol), Mats Rits (63’ Éder Balanta), Denis Odoi, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (63’ Bas Dost), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Ruud Vormer en Lynnt Audoor. Coach: Alfred Schreuder.
KAA Gent: Davy Roef – Joseph Okumu, Michael Ngadeu, Jordan Torunarigha (76’ Andreas Hanche-Olsen) – Matisse Samoise (81’ Nurio Fortuna), Julien De Sart, Vadis Odjidja (76’ Andrew Hjulsager), Sven Kums, Alessio Castro-Montes – Laurent Depoitre, Tarik Tissoudali. Coach: Hein Vanhaezebrouck.

Gele kaarten: Odoi, De Sart, Tissoudali, Torunarigha, Vanaken, Samoise, Hanche-Olsen.
Rode kaarten: 53’ Odoi (2x geel).
Doelpunten: 2’ Odjidja (0-1), 35’ Castro-Montes (0-2), 54’ Depoitre (0-3).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in