Speeldag 26

1 - 2
96'

Union is de lachende derde want door deze nederlaag telt Club nu al twaalf punten achterstand op de Brusselaars, Gent daarentegen doet een goeie zaak in de strijd om de vierde plaats. Volgend weekend ontvangt Club in eigen huis de Zebra's uit Charleroi, heel graag tot dan!

96'

In een absolute tumulteuze slotfase fluit Laforge de wedstrijd af, Club verliest met 1-2 van Gent en doet het in de strijd om de titel uiteraard een bijzonder slechte zaak.

95'
Rode kaart
Lang
Ook Lang kijkt tegen rood aan, de reden hiervoor is ons voorlopig onduidelijk.
95'
Rode kaart
Balanta
Op enkele minuten tijd kijkt Balanta tegen twee gele kaarten aan, de Colombiaan moet met rood naar de kant.
93'
Gele kaart
Odjidja
93'
Gele kaart
Balanta
92'

Club lijkt af te stevenen op de nederlaag wanneer Odoi de bal voor doel zwiept, Sobol komt in balbezit en probeert het dan met links maar de Oekraïner kan onvoldoende kracht zetten.

90'

We krijgen minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

89'
Wissel
TissoudaliLemajic
89'
Wissel
DepoitreMalede
89'
Gele kaart
Odoi
86'

Club dwingt een nieuwe hoekschop af maar op aangeven van Skov Olsen gaat de kopbal van De Ketelaere over.

83'
Wissel
MecheleSobol

Schreuder gooit zijn laatste troef op tafel, Sobol komt in de plaats van Mechele.

78'

Gent scoort een derde keer, of dat denkt het toch maar het doelpunt van Tissoudali wordt door de VAR teniet gedaan omdat de bal de achterlijn heeft overschreden.

76'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Kan het nog voor Club? Bij een hoekschop schildert Lang het leer perfect op het hoofd van de inlopende De Ketelaere die aan de eerste paal de aansluitingstreffer in doel kopt.
74'

Club probeert nog eens te dreigen wanneer Skov Olsen knap de lopende Adamyan bedient maar de Armeense nieuwkomer ziet zijn schot gestuit door Roef.

72'

De wissels hebben niet het beoogde effect bij Club, dat opnieuw achteruit moet wanneer Tissoudali op links De Sart ziet, die bedient in de tweede zone de totaal vrijstaande Odjidja, die lijkt de 0-3 te gaan scoren maar met een geweldige redding behoedt Mignolet zijn team van een grotere achterstand.

69'
Wissel
SamoiseOdjidja
69'
Wissel
HjulsagerFortuna
68'
Gele kaart
Tissoudali
68'
Goal
Tissoudali
-
Net als voor de rust wordt Club op de counter gepakt en Tissoudali trapt de 0-2 voorbij Mignolet in de benedenhoek, het wordt nu bijzonder moeilijk voor de landskampioen.
66'

Nadat Laforge al een aantal keren kop van jut was bij het Brugse publiek trekt Club zich opnieuw op gang maar Adamyan komt bij een voorzet van Mata niet echt aan koppen toe.

64'
Gele kaart
De Ketelaere
63'
Wissel
BuchananLang
63'
Wissel
RitsBalanta
61'

Terwijl zowel Balanta als Lang zich klaar maken om in te vallen, maakt Club razendsnel de omschakeling via De Ketelaere en Skov Olsen maar zijn aflegger voor doel wordt nog net weggewerkt.

60'
Wissel
OkumuGodeau
58'
57'

Club houdt de druk aan en Mata werkt zich tussen twee verdedigers door, zijn aflegger wordt door Rits met links overhaast naast geknald, dit had de gelijkmaker kunnen zijn!

56'

Club mag deze wedstrijd niet verliezen en dus gaat het naarstig op zoek naar de gelijkmaker, Vanaken probeert Rits in de zestien te bedienen maar die wordt door twee Buffalo's de pas afgesneden.

54'

Op links wordt Buchanan gezocht en gevonden maar tot ontgoocheling van het publiek legt hij slordig af in de voeten van een tegenstander.

51'

Club probeert zich in de tweede helft te knokken en Skov Olsen legt goed achteruit tot bij Vanaken maar de tweevoudige Gouden Schoen trapt echter hoog over, het blijft 0-1.

50'

Meteen na de kampwissel komt Gent tot tweemaal toe gevaarlijk opzetten. Eerst wordt een schot van Depoitre afgeblokt, daarna hobbelt een schotje van Hanche-Olsen rakelings naast.

47'

De personeelswissels houden ook positionele wissels in, met Odoi die nu als verdedigende middenvelder uit de voeten moet. HIj rukt meteen op en probeert Skov Olsen diep te sturen maar zijn laatste pass wordt doorzien.

46'

Terwijl de zon zowaar boven Olympia schijnt, rolt de bal weer. Met meteen twee wissels bij Club : Dost en Vormer bleven in de kleedkamer achter, in hun plaatsen beginnen Skov Olsen en Adamyan aan de tweede helft, meteen het debuut voor de Armeniër.

46'
Wissel
VormerSkov Olsen
46'
Wissel
DostAdamyan
45'

+1 : Net bij het ingaan van de extra speelminuut kan De Ketelaere bij een vrije trap vrij op doel koppen, hij viseert de hoek maar Roef duwt zijn inzenden nog in hoekschop. Meteen daarna fluit Laforge de eerste helft af met een 0-1 ruststand.

45'

We zitten bijna aan de rust gaan wanneer een afgeweken bal voor de voet van Vanaken valt maar de Limburger kan niet vol op doel trappen.

43'

Net voor de rust komt Club goed weg wanneer Tissoudali de 0-2 lijkt te scoren maar het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel van de Nederlandse Marokkaan.

36'

Met nog iets minder dan tien minuten tot de rust klimt Gent op voorsprong. Tissoudali kan zich goed doorzetten en geeft het leer in de loop van Hjulsager die via de handen van Mignolet de 0-1 tegen de touwen jaagt, Club moet achtervolgen.

33'

Dan toch een tempoversnelling bij Club wanneer Nsoki knap opent tot bij Buchanan, die behoudt het overzicht en legt perfect achteruit tot bij De Ketelaere maar vooraleer hij op doel kan trappen, is er De Sart om het leer te ontzetten.

30'

Op het halfuur dwingt Vormer een tweede Brugse hoekschop af, die wordt door Vanaken doorgekopt tot bij De Ketelaere maar via de voet van De Sart vliegt zijn schot van dichtbij de tribunes in, bijna de voorsprong voor Club.

29'
Gele kaart
De Sart
26'
Gele kaart
Samoise
24'

Het stelt de Buffalo's ook in staat om zelf voor het nodige gevaar te zorgen maar Mignolet duwt een voorzet van de rechterflank met beide vuisten weg.

23'

'Tempo, tempo, tempo' roept assistent-coach Hoefkens langs de zijlijn, het tempo ligt bij Club inderdaad iets te laag om de bezoekers echt uit verband te kunnen spelen.

18'

We zijn het kwartier reeds voorbij wanneer Odoi op de rechterflank zich voor het eerst echt kan doorzetten, hij bedient Buchanan met een gemeten voorzet maar de Canadees kopt echter naast. Bovendien beging de nieuwkomer volgens Laforge ook de aanvallende fout bij Samoise, al leek er heel weinig aan de hand.

15'
13'

Na een leuk wedstrijdbegin is de wind figuurlijk wat gaan liggen, Nsoki probeert het dan maar met een diepe voorzet richting Dost maar de jarige Roef is eerder op de bal.

9'

Ook de bezoekers komen een eerste maal opzetten. Eerst moet Mechele een voorzet van Samoise in hoekschop ontzetten, seconden later volgt Dost zijn voorbeeld.

7'
5'

Het eerste schot richting doel komt vanwege Club wanneer Rits vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar de Antwerpenaar ziet zijn poging een metertje naast gaan.

1'

We zijn nog geen volle zestig seconden ver wanneer Buchanan zich een eerste maal toont, de Canadees zet Samoise in de wind en Hanche-Olsen moet de eerste hoekschop van de partij toestaan, die wordt door Vormer slordig voor doel gebracht waardoor de Gentse defensie kan ontzetten.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt eerst naar de eigen Kop toe.

Het is al van eind november vorig jaar geleden dat er nog supporters in het Jan Breydelstadion aanwezig mochten zijn, zij zien hoe beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De topper tussen Club Brugge en KAA Gent werd toegewezen aan de Nicolas Laforge. Deze 35-jarige scheidsrechter zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Christophe Battiston en Vito Di Vincenzo, vierde official Arthur Denil en videoref Kevin Van Damme.

Simon Mignolet is opnieuw van goudwaarde voor Club, dit bewees hij ondermeer in de recente wedstrijden tegen Union en Gent. Voor de drievoudige ‘Doelman van het Jaar’ wordt deze “Slag om Vlaanderen’ trouwens zijn 125ste officiële en tevens 90ste competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart.

Het is de 76ste maal dat beide teams elkaar op Brugse bodem bekampen. Van de vorige 75 confrontaties wist Club er 43 te winnen, werd er veertien keer gelijk gespeeld en bleef het achttien maal puntenloos achter. Vorig seizoen verloor Blauw-Zwart onverdiend met 0-1 van de Buffalo’s, in de heenronde werd er met zware 6-1 cijfers verloren.

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen woensdag in Gent, voert Alfred Schreuder een drietal wijzigingen door. Zo neemt Mechele centraal achterin de positie van Hendry over, terwijl zowel Odoi als Buchanan aan de aftrap verschijnen. Zowel Lang als Skov Olsen worden dus nog achter de hand gehouden.

Verder is er ook de terugkeer van een aantal belangrijke spelers. Zo hoeft Noa Lang niet langer in quarantaine, terwijl ook Eder Balanta opnieuw beschikbaar is, nadat hij op Kortrijk geblesseerd van het veld moest. Tajon Buchanan van zijn kant heeft er met Canada een succesvolle interlandbreak opzitten; de Canucks hebben nog slechts één punt nodig voor deelname aan het komende WK. In tegenstelling tot de bekerwedstrijd op Gent, is de Armeense nieuwkomer Sargis Adamyan nu wel speelgerechtigd.

Zonder zelf echt indruk te maken, won Club enkele dagen terug nog met het kleinste verschil de heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup. De landskampioen moet zich dan ook optrekken aan deze goeie uitgangspositie, om ook vanmiddag het verschil te kunnen maken.

Gisteren won Union de topper bij Antwerp, waardoor de Brusselaars nu al twaalf punten voorsprong tellen op Club. Blauw-Zwart begint dus onder druk aan de clash met Gent, met slechts één duidelijke opdracht : winnen!

Goeiemiddag en welkom vanuit een een regenachtig en winderig Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent, op speeldag 26 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club gaat met 1-2 onderuit tegen AA Gent

Club Brugge heeft op eigen veld een 1-2 nederlaag geleden tegen AA Gent. Hjulsager bracht de bezoekers op voorsprong en na de rust trof ook Tissoudali raak. Charles De Ketelaere scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder geraakte Club niet meer.

Alfred Schreuder voerde drie wijzigingen door aan het team dat woensdag de bekerwedstrijd op AA Gent won. Brandon Mechele – woensdag nog geschorst – kwam terug in de ploeg en ook Denis Odoi zag zijn sterke invalbeurt beloond worden met een basisplaats. Clinton Mata schoof een rij achteruit en speelde net als in de tweede helft tegen AA Gent als rechtse centrale verdediger. Odoi nam de volledige rechterflank voor zijn rekening, terwijl op links Tajon Buchanan – terug na enkele interlands met Canada – opnieuw in de ploeg kwam. Mitrović, Hendry en Sobol verdwenen uit de basis. Noa Lang was hersteld van zijn coronabesmetting, maar nog niet fit genoeg om te starten.

Er was voor het eerst sinds lang zeventig procent van de totale capaciteit toegelaten in Jan Breydel. De Brugse fans konden zich al in de openingsminuut opwarmen aan een wervelende actie van Buchanan, maar de lage voorzet van de Canadees werd nog net weggewerkt. Club greep de Buffalo’s meteen bij het nekvel en creëerde ook enkele kansen: een lage schuiver van Rits ging een metertje naast en na een knappe voorzet van Odoi kopte Buchanan het leer centimeters naast. Aan de overkant greep Mignolet kordaat in na een voorzet van Hjulsager.

Na een half uur voerden de Bruggelingen de druk nog meer op. De Sart kon tot twee keer toe De Ketelaere nog net het scoren beletten en kort daarop was Roef iets eerder op de bal dan de infiltrerende Vanaken. De 1-0 leek in de maak, maar het waren de bezoekers die tegen de gang van het spel in konden scoren. Tissoudali legde het leer opzij naar Andrew Hjulsager en die trapte de 0-1 staalhard in doel. Even later werd een doelpunt van Tissoudali terecht afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust kwam Club nog twee keer dicht bij de gelijkmaker: een schot van Vanaken werd afgeblokt en Roef kon een prima kopbal van De Ketelaere nog net uit zijn doelvlak ranselen.

Coach Schreuder greep in bij de rust en liet Vormer en Dost in de kleedkamer. Andreas Skov Olsen en debutant Sargis Adamyan waren hun vervangers. Blauw-Zwart ging volop op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de Buffalo’s die als eerste konden dreigen. Afgeweken schoten van Hjulsager en Hanche-Olsen gingen net naast. Club probeerde een versnelling hoger te schakelen, maar Vanaken en Rits konden hun pogingen niet kadreren, terwijl een voorzet van Skov Olsen nog net werd weggewerkt.

In plaats van 1-1 werd het echter 0-2: na een vlijmscherpe counter trapte Tarik Tissoudali het leer laag voorbij Mignolet. De Bruggelingen lieten de moed niet zakken en probeerden meteen te reageren. Na een prima doorsteekpass van Skov Olsen verscheen Adamyan alleen voor Roef, maar de Gentse doelman bracht redding. Kort daarop ging een afgeweken schot van De Ketelaere naast. Uit de daaropvolgende corner lukte het dan toch: Lang schilderde het leer op het hoofd van De Ketelaere en die kopte de 1-2 binnen.

Het slotkwartier was daardoor bijzonder spannend. Een doelpunt van Tissoudali werd nog afgekeurd omdat de bal net de achterlijn had overschreden. Club trok met man en macht naar voren, maar veel uitgespeelde kansen volgden er niet meer. Een kopbal van De Ketelaere ging over doel en aan de overkant pareerde Mignolet een schot van Malede. Doelpunten vielen er niet meer, rode kaarten daarentegen wel. Nicolas Laforge stuurde eerst Balanta van het veld met zijn tweede gele kaart en in het daaropvolgende tumult werd ook Lang uitgesloten. Door deze nederlaag loopt de achterstand op leider Union op tot twaalf punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 26
Toeschouwers:
20.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele (83’ Eduard Sobol), Stanley Nsoki – Denis Odoi, Ruud Vormer (46’ Andreas Skov Olsen), Mats Rits (63’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan (63’ Noa Lang) – Bas Dost (46’ Sargis Adamyan), Charles De Ketelaere. Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Jack Hendry en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
KAA Gent: Davy Roef – Andreas Hanche-Olsen, Joseph Okumu (60’ Bruno Godeau), Jordan Torunarigha – Matisse Samoise (68’ Nurio Fortuna), Julien De Sart, Andrew Hjulsager (68’ Vadis Odjidja), Sven Kums, Alessio Castro-Montes – Laurent Depoitre (90’ Darko Lemajic), Tarik Tissoudali (90’ Yonas Malede). Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Gele kaarten: Samoise, De Sart, De Ketelaere, Tissoudali, Odoi, Odjidja.
Rode kaarten: 95’ Balanta (2x geel) en Lang.
Doelpunten: 36’ Hjulsager (0-1), 67’ Tissoudali (0-2), 76’ De Ketelaere (1-2).

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in