Speeldag 15

2 - 1
93'

Club doet hiermee uiteraard een slechte zaak want het ziet Mechelen tot op één punt naderen terwijl de concurrentie verder kan uitlopen. Bovendien kan het geen vertrouwen tanken voor de levensbelangrijke wedstrijd van komende woensdag tegen Leipzig, heel graag tot dan!

93'

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken, Club verliest met 2-1 op het veld van Mechelen, dat de zege allesbehalve heeft gestolen.

90'

De vrouwelijke speaker meldt dat er minstens drie minuten toegevoegde tijd bijkomen, kan Club alsnog een tweede nederlaag in de competitie afwenden?

89'

Van een Brugse stormloop is er niet echt sprake maar in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd komt Club wel dicht bij de 2-2 maar de kopbal van Ricca mist het kader.

84'
Wissel
CuypersDe Camargo
82'

De klok tikt genadeloos verder wanneer de bal met een gelukje opnieuw voor de voet van Schoofs valt maar ditmaal gaat zijn schot naast.

79'
Wissel
HairemansEngvall
79'
Wissel
LangSowah
78'
Goal
Schoofs
-
Net op een ogenblik dat Sowah klaarstaat om in te vallen, incasseert Club een tweede tegendoelpunt. Schoofs krijgt teveel ruimte en met een listige lobbal verschalkt hij Mignolet.
74'

We zien een beter Club na de pauze, al blijven de kansen eerder schaars. Op aangeven van Dost probeert De Ketelaere het dan maar vanuit de tweede lijn maar zijn streep gaat over het doel van Coucke.

71'
Wissel
StormShved
70'
Wissel
BalantaMbamba
68'
Gele kaart
Balanta
67'

Club lijkt niet meteen aangeslagen en komt tot tweemaal opnieuw heel dicht bij de voorsprong. Eerst trapt Dost in de rebound over doel, meteen daarna verdwijnt een knal van Rits rakelings naast.

65'
Goal
Cuypers
-
En plots hangen de bordjes terug in evenwicht. Het gaat plots snel bij de thuisploeg en Cuypers profiteert optimaal wanneer hij op aangeven van Hairemans Mignolet het nakijken geeft met een overhoekse trap.
61'
Gele kaart
Vanlerberghe
58'

Zoals verwacht mag worden, geeft de thuisploeg niet op en bij een vrije trap lopen zowel Walsh als Bateau vervaarlijk in maar zij krijgen het leer niet voorbij Mignolet, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel.

57'
55'

Mechelen probeert vrijwel meteen te reageren maar het schot van Cuypers wordt door Mechele in hoekschop afgeblokt. Bij de eerste corner na de rust is er de pegel van Vanlerberghe maar die besluit pal op Hendry, het blijft 0-1.

54'
Gele kaart
Souza
51'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Bij de eerste dreiging na de pauze is het meteen raak voor Club. Vanaken neemt de voorzet van Ricca meteen over maar in eerste instantie kan Coucke nog redden maar tegen de rebound van Dost is hij evenwel geklopt, voor de Nederlander meteen zijn vijfde treffer in deze competitie!
46'

De bal rolt weer Achter de Kazerne, met meteen drie wissels bij Club. Zowel Nsoki, Maoussa als Vormer bleven in de kleedkamer achter, in hun plaatsen beginnen Hendry, Ricca en Rits aan de tweede helft.

46'
Wissel
VormerRits
46'
Wissel
MaouassaRicca
46'
Wissel
NsokiHendry
45'

+1 : Scheidsrechter Verboomen maakt een einde aan de eerste helft, dat vooral voor Club flink onder de maat bleef. Kan Blauw-Zwart na de pauze een ander en vooral een beter gezicht tonen?

45'

En opnieuw Brugse dreiging wanneer Vanaken op rechts de nodige ruimte krijgt, de achterlijn haalt en dan Dost probeert te bedienen maar zijn aflegger wordt ontzet, we krijgen overigens minstens één minuut toegevoegde tijd.

43'

Na aarzelend uitvoetballen bij Nsoki knutselt Club eindelijk een een leuke aanval in elkaar, uiteindelijk staat Vormer aan het kanon maar zijn stuiterend schot schot valt op het dak van het doel.

39'
36'

Is dit het signaal voor de versnelling? Eerst heeft Mignolet een geweldige reflex in huis om Souza van heel dichtbij het scoren te beletten, aan de overkant moet Coucke aan de bak bij het schot van Vormer en moet hij in de rebound een listige kopbal van Dost over de dwarsligger duwen. Bij de eerste Brugse hoekschop kopt Balanta aan de tweede paal naast.

33'

We moeten zowaar tot minuut 33 wachten voor het eerste schot tussen de palen. De Ketelaere kan tussen drie spelers draaien en uithalen maar zijn schot wordt in twee tijden gepakt door Coucke.

32'

We zijn een halfuur ver in de eerste helft en we blijven toch wel op onze honger zitten. Club heeft het moeilijk om in zijn ritme te komen waardoor het ook niet voor gevaar kan zorgen. Nsoki probeert Lang diep te sturen maar andermaal is het uitvoetballen van beduidend mindere kwaliteit.

26'
24'
Gele kaart
Hairemans
Nadat Cuypers een listig steekballetje van Schoofs niet goed begrepen en Mignolet eerder op de bal is, kan Club counteren via Vanaken maar die wordt te opzichtig aan de arm getrokken door Hairemans, die meteen de eerste gele kaart van de wedstrijd te zien krijgt.
22'

Na een eerder ongelukkige fout van Souza bij De Ketelaere neemt Club de vrije trap snel met uiteindelijk Maouassa die Dost probeert te bereiken maar andermaal is de voorzet van de Fransman ondermaats.

20'

We zien heel veel duels maar voorlopig nog geen uitgespeelde kansen en dus ook geen doelpunten, ook een schot van Vormer mist de juiste richting.

17'

Clement kijkt bezorgd toe want hij ziet hoe de motor bij Club voorlopig nog niet aanslaat, met Izquierdo en Sowah stuurt hij alvast twee spelers naar de opwarmingsruimte.

14'
11'

Het thuispubliek viseert scheidsrechter Verboomen wanneer hij Schoofs een tweede maal terecht wijst maar bij de vrije trap gaat de kopbal van Mechele over het doel van Coucke.

9'

Na balverlies bij Balanta kan de thuisploeg de omschakeling maken en Storm gaat achter een diepe bal maar het schot van de ex-Bruggeling mist kracht om Mignolet echt op de proef te stellen.

7'

Ook Club komt een eerste maal voorzichtig de neus aan het venster steken. Na de fout van Schoofs bij Maouassa pompt de Fransman zelf de daaropvolgende vrije trap de Mechelse zestien in, evenwel te hoog voor de inlopende Mechele.

2'

Na amper twee minuten krijgt Club een eerste waarschuwing wanneer Hairemans het leer onder Mignolet in doel schuift maar de vlag was reeds in de lucht, ook de videoref bevestigt het duidelijke buitenspel van zowel Hairemans als Cuypers.

1'

We zijn er aan begonnen, het is de thuisploeg dat heeft afgetrapt. Kan Club vanavond de volle buit pakken? Volg het hier op de voet!

De tribunes zitten lekker vol, een quasi uitverkocht Afas-stadion ziet hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen KV Mechelen en Club Brugge werd toegewezen aan Nathan Verboomen. Deze 33-jarige scheidsrechter wordt Achter de Kazerne bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns, vierde official Brent Staessens en videoref Jasper Vergoote.

Bij de thuisploeg is het naast de bevliegingen van Schoofs verder ook uitkijken naar de prestaties van ex-Bruggelingen Storm en Vanlerberghe. Zowel Kaya, De Camargo als de Zweed Engvall beginnen op de bank.

Voor Ruud Vormer is de wedstrijd in en tegen Mechelen meteen zijn 250ste competitiewedstrijd in Brugse loondienst, voor Brandon Mechele is het dan weer zijn 220ste competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League.

Achter de Kazerne opteert Clement ditmaal eerder voor een soort 4-4-2 opstelling met achterin het viertal Mata, Mechele, Nsoki en Maouassa. Op het Brugse middenveld krijgt Balanta het gezelschap van Vormer, Vanaken en De Ketelaere terwijl voorin de Nederlanders Dost en Lang aan elkaar worden gekoppeld.

Ignace Van der Brempt testte positief op Covid, terwijl ook Cisse Sandra en Eduard Sobol ziek in Brugge achterwege bleven. Hierdoor werden zowel Federico Ricca als Tibo Persyn in extremis nog aan de selectie toegevoegd.

Voor de altijd niet te onderschatten uitwedstrijd bij de Maneblussers kan coach Clement opnieuw beschikken over Noa Lang, de Nederlander moest geel geschorst de thuiswedstrijd tegen Standard aan zich voorbij laten hangen. Anderzijds kwam Jack Hendry niet geheel schadevrij terug na de interlands met Schotland, de centrale verdediger verschijnt dan ook niet aan de aftrap.

Het is reeds de 57ste maal dat beide teams elkaar op Mechelse bodem ontmoeten. Van de vorige 56 edities wist Club er 23 te winnen, speelde het veertien maal gelijk en werd er negentien keer verloren. Kan Blauw-Zwart vanavond de volle buit opnieuw binnen halen?

Na veertien speeldagen blijft Union de rangschikking aanvoeren, met vier punten voorsprong op eerste achtervolgers Antwerp en Club. KV Mechelen deelt dan weer samen met Charleroi de vierde plaats, reeds op acht punten van de fiere Brusselse leider.

Na de voor de Rode Duivels succesvolle interland break en de kwalificatie voor het WK in Qatar, kan de blik vanavond helemaal terug op de vaderlandse competitie met de topper tussen KV Mechelen en Club Brugge. Of het duel tussen de huidige nummers drie en vier.

Goedenavond en welkom vanuit Mechelen-Noord, welkom vanuit het AFAS-stadion voor de wedstrijd tussen Yellow Red KV Mechelen en Club Brugge, op speeldag 15 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in